AcasăDezvaluiriAncheteHăpău, tocmai pe ăștia v-ați găsit să îi furați?

Hăpău, tocmai pe ăștia v-ați găsit să îi furați?

Forțele pentru Operații Speciale ale US Army, cele mai temute trupe militare

La vârful sistemului este deja o certitudine faptul că o parte semnificativă din trupele americane găzduite până acum în alte state vor fi relocate în cel mai scurt timp în România. Din această siguranță izvorând și recenta solicitare de-a dreptul lacrimogenă a președintelui Klaus Iohannis ca US Army să trimită cât mai multe forțe în țara noastră.

Păcat de colaborarea excelentă între Forțele noastre speciale și americani

Ceea ce, dincolo de orice dispute politice, nu poate fi decât o operațiune binevenită pentru asigurarea securității României. Mai ales dacă lucrurile se fac cu cap și parcurgând toți pașii logistici necesari. Oricum, negocierile au fost intensificate consistent în ultima perioadă, astfel că deja s-a ajuns și la punctul în care trebuie desemnat ofițerul de legătură cu viitorul comandament unic american al US Army din România.

Iar nominalizarea are o miză absolut uriașă, putându-se afirma încă de pe acum că structura care va da ”ofițerul de legătură” va fi și marea câștigătoare a adevăratului parteneriat strategic. Iar ținând cont atât de ”fișa postului”, cât și de puternicele legături din trecut de pe teatrele de operațiuni, mai ales acolo unde au acționat forțele noastre speciale, DGIA se afla indiscutabil în pole position. Numai că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, DGIA va pierde această ”bătălie” în fața altui serviciu secret. Iar veștile proaste nu se opresc aici pentru tot mai izolatul general Marian Hăpău…

Și tu Sima

Pentru că refuzul tranșant al propunerilor DGIA pentru postul de ofițer de legătură ar avea directă legătură cu întrebările pe care Forțele pentru Operații Speciale ale US Army au început să le pună cu privire la soarta fondurilor operative asigurate de partea americană pentru FOS 1, trupele de elită ale Armatei Române. Astfel că nici măcar asigurările generalului Marian Sima, cel decorat de Forțele Speciale ale US Army, cum că generalul Gherghe a furat doar din fondurile operative ale MApN nu au reușit să îi liniștească pe comandanții celei mai temute structuri militare a lumii. Cei care acum vor să afle de ce șefii DGIA decontau fictiv numai sume în dolari americani…

Doar n-au umblat la banii pentru Corbeanca – Buftea!

Generalul Iulian ”Cristi” Gherghe nu doar că a recunoscut că a ”împrumutat” 180.000 de dolari dintr-un fond secret aflat la dispoziția șefului DGIA, dar s-a și arătat dispus să semneze cu procurorii militari un Acord de Recunoaștere a Vinovăției. Bazat pe informațiile privind o altă tranșă, de 480.000 de dolari de această dată. Și pe care fostul număr doi din DGIA ar fi înmânat-o personal ”superiorului ierarhic”! Iar întrebarea de ce ”operau” șefii DGIA numai în dolari americani nu avea cum să nu ajungă și la urechile Forțelor pentru Operații Speciale ale US Army. Mai ales că de-a lungul anilor această structură a pus nu de puține ori la dispoziția părții române toate mijloacele posibile, logistice și financiare pentru îndeplinirea misiunilor efectuate de către militarii români din cadrul FOS. Iată însă că în timp ce militarii FOS își câștigau respectul american în spatele liniilor inamice, acolo unde rezolvau inclusiv ”treburile murdare” ale acestora în zone în care ”beretele verzi” nu se puteau infiltra și acționa direct, generalii DGIA din birourile Ministerului Apărării tocmai ce dinamitau aceste legături directe create în teatrele de operațiuni.

Hăpău se prezenta omul americanilor

Și soldate inclusiv cu decorarea generalului Sima, șeful Direcției Informații Militare – un fel de SIE din cadrul DGIA – cu Medalia de Onoare a Forțelor pentru Operații Speciale a SUA. Numai că până și ”creierul” Sima tremură acum, panicat că americanii nu au ”înghițit” scenariul cum că Gherghe ar fi furat strict pe persoană fizică! Și strict dintr-un ”fond de război” uitat în bacncă de pe timpul lui Ceaușescu! Însă temerea cea mai mare a generalilor Hăpău și Sima este ca nu cumva americanii să ceară un ”audit” cu privire la sumele uriașe puse la dispoziție pentru a se pune bazele unității militare din perimetrul Buftea – Corbeanca. Acolo unde, sub acoperirea Centrului Operațional NATO, ar urma să staționeze trupe ale temutelor Forțe pentru Operații Speciale ale US Army.

Tot la Buftea – Corbeanca acestea urmând nu doar a se antrena alături de militarii români din FOS, dar a și pregăti o viitoare bază comună de lansare a unor misiuni sub ”acoperire totală”. Fiind vorba de ”vârful de lance” al ”lanțului” de centre operaționale pentru conectarea comandamentului NATO pentru forța de reacție rapidă cu forțele naționale și structurile de comandă naționale. Acesta fiind planul pentru implementarea Forței de Reacție Foarte Rapidă a NATO, așa-numita ”very high readiness joint task force” – VJTF. Formată din 5.000 de militari susținuți de elemente aeriene și forțe de operații speciale. Astfel că la Buftea – Corbeanca ar fi urmat să vină cei mai temuți militari ai US Army, dar și ofițeri de intelligence, care să acționeze sub acoperirea Centrului Operațional NATO de la București.

Aici trebuia construită Baza Buftea Corbeanca

Ce-i drept, unidirecționarea ministrului Nicolae Ionel Ciucă strict către satisfacerea samsarilor americani de armament a dus la întârzierea începerii construirii acestei baze, deși fusese negociată personal de către Klaus Iohannis în timpul ultimei vizite la Washington. Numai că acum această întârziere este ultima grijă care ar trebui să îi preocupe pe șefii DGIA! Pentru că dacă șefii Direcției Generale de Informații a Armatei s-au găsit să bage mâna tocmai în fondurile secrete trimise și depozitate în dolari americani de către temutele Forțe pentru Operații Speciale ale US Army, atunci chiar că Hăpău, Sima, Gherghe și toți ceilalți au de ce să se teamă!

Le iau protecția informativă!

Operațiile Speciale ale US Army au investit mai ales în asigurarea protecției informative a noilor baze care urmează să fie construite sau extinse în România. Iar gestionarea acestor fonduri secrete în dolari americani a revenit strict DGIA! Cea acre acum, după cum susțin sursele noastre, riscă să îi fie retrasă misiunea de asigurare a protecției informative pentru trupele US Army. Ceea ce, pentru o structură de informații militare, chiar că ar reprezenta umilința extremă! Una pe care Hăpău ar mai putea să o preîntâmpine, pentru a nu își bate astfel joc de trupele FOS ale Armatei Române, doar printr-o demisie. Nu de onoare, ci doar urmată de o colaborare deplină cu procurorii militari. Cei pe care chiar în aceste zile încearcă să îi timoreze, forțând o anchetă paralelă cu privire la ”hemoragia” de informații către ”NAȚIONAL”.

author avatar
Catalin Tache
5.463 afisari

39 COMENTARII

  1. Astia sunt sanatosi la cap?cand Dumnezeu vrea sa-i piarda,atunci le ia mintile…Hapau distruge practic DGIA cu totul…

  2. Sima conduce oricum DGIA,nu taranoiul de Happy.sa se transfere toti la SPP,la celalalt taranoi al sistemului,Pahontu!

  3. Asa a fost mereu,americanii ne au platit in secret ca sa le facem treaba in tarile arabe.asta o stim toti care am fost acolo.dar barem asa aveam misiuni in picioare si solde decente…acum ca astia din birouri au furat tocmai din fondurile operative date de americani este strict pe riscul lor

  4. Se strange latul…deja e pregatit inlocuitorul lui Hapau…si nu e din DGIA!!!deci operatiune externa executata ca la carte…Hapau isi merita soarta daca a angajat-o pe nevasta lui Ciuca la Contrainformatii,dupa ce era subofiter pensionar.pai sa il apere nevasta lui Ciuca acum…

  5. Am și eu o umilă întrebare: Pe Happy Hăpău, Gherghe, Sima, Ciucă și nevasta plotonier CI nu-i consultă, periodic, un psihiatru? Toți ăștia sunt cu tratamentul la zi?

  6. TACHE,, GRU a facut alegerea perfecta cu tine,e clar,esti cea mai buna achizitie a lor!dar ti au echivalar si gradele de la DGIA???ca tot Informatii Militare sunt si ale noastre si ale voaatre…

  7. Eu am fost consultat de medicii de la psihiatrie si m-am pomenit in camasa de forta . Am evadat si am labuit laptop-ul ospiciului , tastez pitit in brusturii de sub pasarela garii Tiraspol …

  8. Johnny , bag-o p-aia cu lalele ZMARAGDELE , sa moara dusmanii ca esti campionul diliilor…

    • Oi fi io campionul diliilor, dar aia cu ochii verzi ca zmaragdele, distrugătoarea Mihaela Nicola a lu’ conu Tache, e mare șefă mare și învârte, pe bani mulți, două institute de cercetare ale Academiei Române, LARICS și NSC, institute care se ocupă de apărarea României contra rușilor. Oi fi io campionul diliilor, dar idiot nu sunt și vreau să știu pe ce îmi sunt lauți banii cu japca. Dacă vouă vă convine… Fiți fericiți în lăbăreala voastră idioată cu gara din Tiraspol.

      • Iar te-ai umplut de ” glorie ” , meletia garii confisca banii de la cersetorii inchipuiti , buni de munca , normal ca ai aplicat tactica broscoiului si ai bulbucat felinarele chiftele cu sclipiri de ZMARAGDELE ….

  9. Hoția ca hoția, ca asa e învățat romanul, dar operativ ceva nu se leaga. Pai dacă este asa cum spune Realistul ca romanii le făceau contra cost treaba yankeilor în tarile arabe, atunci e logica întrebarea ce urmează sa facă forțele speciale ale yankeilor în Romanica noastră? Iar baza US de la Corbeanca „este” povesti. Dacă se face e cu acordul tacit al rușilor și nu împotriva lor cum trag nădejde toți ruso fobii. Dar cum rusii nu au de gând sa atace Ucraina, baza în cauza este inutila. Dacă punem la socoteala ca tata Putin și-a dus bombardiere strategice în Siria, cu atât mai bult baza respectiva va fi apa de ploua în beci pentru rusi. Doar dacă o fac yankeii sa ne ocupe pe noi, sau cine știe ce planuri mai au, dar oricum rusii se pipi pe planurile lor.

  10. Dle Tache, si daca pleaca gen Hapau va opriti?sau structura dvs vrea sa preia DGIA cu totul?

    • Nu se opreste ,impusca cormoranii , preia helesteiele lui Daea , Asociatia Columbofililor , Asociatia Alpinistilor si Federatia de Oina .

  11. Ma pipi pe planurile lor , dupa golirea damigenii de mitilic am baut zeama de varza , acum decontez si am inundat bordeiul .

  12. dolareii astia sunt din fondurile lu’ ceasca? deci fondurile alea secrete ale lu’ ceasca nu erau in helvetia, erau in Ro??? de pe vremea viceamiralului Dinu? si gen. Ilina? si cati banuti erau in conturile astea in decembrie ’89?

  13. AMERICANII – CRIMINALII LUMII – AU PLERCAT CU COADA-ITRE PICIOARE DIN :COREIA – VIETNAM – IRAC –AFGANISTAN ACUM AU VENIT INROMANIA PE CARE AU CUCERITO FARA LUPTE A FOST DATA PE O SAPCA UNUI T R A D T O R AL R O M A N I E I AMERICANII CEL MAI CRUD CRIMINAL AL LUMII AU EXTERMINAT INDIENII ACUM AU VENIT IN R O M A N I A SA NE TERMINE PE NOI CA POPOR .

    • Analfabetule, mai treci pe la scoala, da nu doar sa iti iei cornuletul cu lapte, mai pune mana si pe o carte. Nu te musca, iti promit eu…

      • Razorblade , lasa-l in bezna lui , e span , n-are ce rade cu lama , n-a auzit in viata lui de The Strokes si se jura ca n-a jucat babaroase cu Casablanca , Valensi , Hammond sau Moretti . Parca si-ar aduce aminte ca l-a chelit de denghi cu zaruri masluite unul Nikolai , cu siguranta nu era Fraiture . E fan rock cand o da in kazaciuk si adulmeca cu botoxul siliconat o partida de muwe si hap-sarmaua de la cornuletele zburlite cu laptisor de matca ale navetistilor de Rabnita .

        • Adevar graiesc , momentan am gura ocupata , execut moltto-vivacce sugiukuri la flautul barbos si scuip de zor carliontii , iar sunt perdant . Un navetist balaoaches mi-a propus sa mergem pe malul lacului si sa ne dam la fund , n-ar strica sa-mi relaxez turma de hemoroizii cu prelucrari prin aschiere …

          • grabeste-te ca nu mai ai timp, dupa ce fug prietenii tai amerloci de aici o sa ai soarta colaborationsitilor din afganistan

          • COLABORATIONSITII din Transnistria abia asteapta pe amerloci , sa vezi ce iei iapa la spinare si fugi in taiga .

  14. Cine credeti ca a postat cu coada – ITRE – picioare ca un TRADTOR cu pseudonimele ” Anonymous ” si ” Anonim ” la 23:36 si la 7:08 ? Cum credeti ca am CUCERITO pe vrabiuta Livy pe peronul garii Tiraspol ? A-ti ghicit , i-am dat lectii de gramatica ……hihihi

  15. Mai da te n …plm ,ce te freaca pe tine cine a postat? Marș după Lebed bai Sugiuk.Fa le cate o mue idiotule.

    • Sunt in bratele lui Lebad , am atins nirvana , face instructie cu mine la sange in iad , am falcile si rozeta franjuri ….hihihihihihi

  16. Bravo Tacheeeee,esti numero UNO! TRE sa i mai sperie cineva si p al de găpău si alții ca el.

  17. Aktual 24 , azi , 1 iunie 2021 : ” IAR A MINTIT PSD-ul . COMISIA EUROPEANA LAUDA PNRR-ul DEPUS DE ROMANIA : ” Include reforme si investitii pentru a sprijini tranzitia ecologica si digitala , cresterea inteligenta , sanatatea , rezilienta si politici pentru urmatoarea generatie „

  18. Domnul Doctor : ” Iar se lasa cu un val de atacuri de cord , atacuri cerebrale si pierderea ratiunii in randul pesedistilor . Va dati seama pe langa ce jaf au trecut ? De pe vremea lui Iliescu n-a mai fost rost de o asa prada in Romania „. 673 MILIARDE DE EURO vor fi acordate statelor membre sub forma de subventii si imprumuturi , ca parte a unui Plan de Relansare in valoare de 750 MILIARDE DE EURO . Emiterea de titluri de valoare va avea loc in aceasta luna . Suma primei emisiuni va fi in jur de 10 MILIARDE DE EURO . Parlamentele Austriei si Poloniei au aprobat joi , 27 mai 2021 , mecanismul comun al datoriilor , permitand incheierea procesului de ratificare . Platile vor fi esalonate pe mai multi ani .

  19. In iunie Sima trebuie sa se pensioneze… În iulie și Hapau… Dacă asta nu se întâmplă înseamnă că sunt de 2 bani ptr ca Hapau nu a aprobat la nimeni prelungire peste vârsta de pensionare…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger