AcasăDezvaluiriAncheteGuvern Ciucă - Ciolacu: Firea la Interne, Cojocaru la Apărare!

Guvern Ciucă – Ciolacu: Firea la Interne, Cojocaru la Apărare!

Atunci când se întoarce din Egipt, președintele trebuie să aibă pe masa de lucru ”draft”-ul cu componența noului guvern creat pe axa Nicolae Ionel Ciucă – Marcel Ciolacu. Și din care tabăra Florin Cîțu – Dan Vîlceanu va dispărea cu totul!

Mai ales că deja au fost demarate procedurile privind declanșarea anchetei penale împotriva actualului ministru al Finanțelor, cel surprins se pare în înregistrări incendiare cu privire la miza financiară urașă a rămânerii cu orice preț în Guvern. În timp ce același tandem va trebui să plătească și polițele pentru ”deturnarea” organizării Congresului PNL de la ROMEXPO.

Gabriela Firea la MAI, Simona Cojocaru la MApN

Împărțit după buget, nu după procente!

De asemenea, pe lângă ”curățirea” viitorului cabinet care ar trebui să asigure buna guvernare a țării următoarele șase luni, marea noutate este împărțirea numărului de portofolii nu după procentele electorale obținute la ultimele alegeri parlamentare, ci după bugetele ministerelor! Pentru ca toată lumea să fie mulțumită și astfel înțelegerea să fie una cu atât mai trainică! Marii pierzători fiind deja cei de la USR, care vor trebui să se mulțumească doar cu o Opoziție făcută alături de gălăgioșii colegi ”de suferință” de la AUR.

Ciolacu nu se mai împiedică de ”Superman”

S-a bătut palma pe MAi și pe MApN!

Desigur, negocierile se poartă într-un ritm amețitor. Mai ales că, subliniem, la întoarcerea din Egipt, Klaus Iohannis trebuie să știe sigur pe ce se poate baza. Astfel ca acesta să joace cartea mirării absolute, cum că nu a știut nimic de aceatsă coabitare între ”reformiștii” PSD și ”oamenii președintelui” din PNL! Dar pe care o va agrea în lipsa oricărei alte soluții pragmatice. Iar după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, până acum s-a bătut palma nu doar pentru ”detonarea” grupării Cîțu – Vîlceanu, dar și pentru două dintre cele mai importante ministere.

Ciucă trebuie să aibă gata lista la întoarcerea lui Iohannis din Egipt!

Astfel că Gabriela Firea ar putea fi noul ministru de Interne, aceasta fiind acceptată fără rezerve de specialiștii președintelui. În timp ce, în mod firesc, Ministerul Apărării Naționale va rămâne sub ”păstorirea” actualului premier desemnat, Nicolae Ionel Ciucă. Numai că, pentru a nu se tulbura și mai mult apele cu intrarea generalilor în politică și la guvernare, nu se va mai merge pe varianta actualului șef al Statului Major General, generalul-locotenent Daniel Petrescu. Fiind preferată tot o femeie, ca și la Interne. Este vorba despre Simona Cojocaru, în prezent secretarul de stat care coordonează Direcția Politici de Apărare din cadrul MApN. De asemenea, un alt nume agreat de ambele părți pentru a reintra în cărțile guvernării este și cel al lui Mihai Fifor. Desigur, lucrurile se pot schimba odată cu avansarea negocierilor de la o oră la alta, dar cel mai important pare a fi că inclusiv cele două mari servicii secrete ale țării ar garanta ”factorul de echilibru” necesar pentru recurgerea la o astfel de soluție de ”armistițiu politic” pe termen scurt. Vom reveni…

author avatar
Catalin Tache