AcasăDezvaluiriAncheteGură de oxigen pentru SRI!

Gură de oxigen pentru SRI!

SRI poate interveni mai activ în cazurile de terorism

Debila clasă politică românească sărise din lac în puț! Astfel că, după ce nu mișcaseră în front ani de zile, permițând abuzivele protocoale secrete între serviciile secrete și Justiție – cele care de altfel au și dus la traumatizantele ”câmpuri tactice”! – politicienii se dovediseră apoi mai catolici decât Papa!

A făcut și Prună ceva bun

Și uite cum, cel puțin în cazul Serviciului Român de Informații, ofițerii operativi nu își mai puteau exercita nici măcar obligațiile prevăzute de chiar fișa postului. Astfel că, din punct de vedere legislativ erau pur și simplu legați de mâini și de picioare atunci când venea vorba de domenii cu adevărat sensibile pentru siguranța națională, precum spionajul sau terorismul.

Se pune în executare!

Iată însă că, în cele din urmă a făcut și Raluca Prună ceva bun. Aceasta aflându-se la baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 6/2016, privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal. Proiectul de Lege privind aprobarea acestei Ordonanțe  tocmai primind votul favorabil al deputaților, cu 283 voturi pentru, 10 împotrivă și 8 abțineri. Totul după ce Senatul, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată, adoptase deja tacit respectiva inițiativă legislativă, încă din data de 9 mai 2016! Și chiar dacă o bună parte a propagandei operative s-a isterizat deja, urlând ca din gură de șarpe că SRI revine la anchetele penale, situația legislativă este de această dată cât se poate de clară.

Pentru că, într-adevăr, Serviciul Român de Informații va putea efectua acte de cercetare penală, dar numai în cazuri exprese de terorism, spionaj sau trădare națională! Ceea ce, după cum scrie negru pe alb în lege este cât se poate de rezonabil, mai ales la amenințările hibride de acest gen cu care chiar se confruntă statul român : ” Organele Serviciului Român de Informații nu pot efectua acte de cercetare penală, nu pot lua măsura reținerii sau arestării preventive și nici dispune de spații proprii de arest. Prin excepție, organele Serviciului Român de Informații pot fi desemnate organe de cercetare penală speciale conform art. 55, alin. (5) și (6) din Codul de procedură penală pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică conform prevederilor art. 57 alin. (2) teza finală din Codul de procedură penală”.

author avatar
Catalin Tache
5.281 afisari

35 COMENTARII

  1. Tache , atitudine corecta si articol extrem de obiectiv . FELICITARI ! Terorism , ne-a ferit Dumnezeu , asteptam dosarele de spionaj si tradare nationala , le-a bagat mortu-n casa la cei ce se vand pentru un pumn de arginti !

    • Sa se umble si la Codul Penal , infractiunile de spionaj in favoarea unei puteri straine si tradare nationala sa fie dublate la maximul pedepsei .

      • Gresit! Cine spioneaza contra acestei barabarii criminale numita romania care isi ucide cetatenii si impileaza cetatenii, este EROU. Lupta cu o stat criminal nu este tradare este DATORIE. iar un astfel de stat orice numai national nu este.

        • Tache , vezi ce hram poarta Constantin Moldovean Tiraspol zis Kostea Amore Sugiuk ? Ce parere ai de postarea de la 20:49:07 ? Vezi pe cine ai lasat sa-ti deschida slitul cu botu ?

          • Pai si ce e gresit in ce a spus domnul Kostea in afara de ortografia cuvantului barbarie respectiv redundanta cuvantului cetateni?
            Rationamentul este in esenta corect. Statul e dator sa isi ajute si sa apere cetatenii nu sa-i exploateze si sa-i reprimeze.

          • Statul ii exploateaza de nu vor sa mearga la munca si aia de vor sa castige mai mult sunt liberi sa plece in Occident . Ce reprimare e asta , bibicule ?

          • „Domnul Kostea” ? Pentru asemenea respect , imi permiti sa-ti cad in genunchi si sa-ti execut un menuet duios la ocarina zburlita cu gusa ?

          • – „Ce reprimare e asta, bibicule ?”
            – „Aia de vor sa castige mai mult sunt liberi sa plece in Occident.”

            Pentru cine nu a inteles dialogul, reprimarea este mentinerea romanilor intr-o stare de pauperizare perpetua prin munca silnica, taxare exacerbata concomitent cu neindeplinirea obligatiilor cei ii revin statului, asasinarea medicala, birocratie faraonica, remunerarea excesiva impreuna cu acordarea de privilegii pantagruelice reprezentantilor sai indeosebi a celor din structurile de reprimare, dispunerea discretionara a statului de corpul si proprietatea de orice natura a cetatenilor si, bomboana de pe coliva, cinismul perfid, sado-comunist al falsei libertati de a scapa prin emigrare, complet absurda intr-un stat autentic democratic respectiv perfect normala intr-un stat artificial sclavagist.

            Nu este nevoie domnule Kostea. Aprecierea dumneavoastra este suficienta.

          • Auzi ma fmm de vax-er cu natia ta cu tot , du-te tu in occident ca noi stam aici unde-i casa noastra si unde trebuie sa fim platiti bine pentru munca depusa! B O U L E!

          • Auzi ma fmm de puturos cu natia ta de mancurti cu tot , pune mana pe munca , nu mai face naveta intre casa si pravalie pana cazi in sant ! B O U L E !

          • Ba uite ca o fac ! In sant cazi tu ba betivule ! Eu muncesc pentru mine nu pentru putori securiste ca tine ! Marsh tu in mortii ma-tii in Occident cu tot cu natia ta de comunisti sau te trimitem noi in sac!
            B O U L E !

  2. Da, de data asta trebuie sa recunosc, pozitie corecta si echilibrata a lui Tache. Felicitari. Hai ca se poate!

  3. Mai Tache in tara asta numai aia din servicii și familiile lor sunt loiali, nu contează cui. Restul suntem vreo 15 milioane de teroriști, posta unul pe un alt site. Acum au băieții din servicii o groaza de treaba și un brat de lemne de tăiat, cum se spune. Curios dacă se vor aresta și între ei? Te-am pupat. Pa!

    • Pentru noi , mancatorii de c.cat de pe malul stang al Nistrului , pregateste ceva madam Pruna ?

      • Bre Gica , iesi ca paduchele-n drum cu sistemul tau bashit in loc sa bagi mucles pana trece valu ?

        • Kosteo , bine i-ai zis lui Gica , stam o perioada la cutie , sunt vremuri tulburi …Te-am pupat . Pa !

          • Kosteo , rupe urgent legaturile cu Gica si Gelu , janghinele astea doua te baga in belele si nu mai pupi rasfat cu nasu intre hulubele mele diafane , ai interzis sa-mi mai mizdresti elasticul de la trasurica cu doi cai .

  4. Sugiuk, iar esti pe lîngă Pîrțarule.Ti am mai zis ca esti diversionist ieftin care se da din Tiraspol si de fapt cretinule postezi din Bucuresti

  5. Eu sunt Amore Sugiuk , ce n-as da sa pot sa postez din Bucuresti , sunt un biet pirtar cretin ce dau cu mociu in subsolul cladirii de pe str. Manoilov , nr.42 si ma aplec gratios cu fustita mini in fata sefilor ….hihihihi

  6. Infractiunile de tradare prin transmitere de informatii secrete si spionajul sunt legate indisolubil una de alta . Infractiunile pentru tradare , art. 394 C.P , se pedepsesc cu inchisoare de la 10 la 20 de ani . De ce sa nu se dubleaze la 20-40 de ani ? Daca tot a fost abolita pedeapsa cu moartea , ca suntem tara democratica , sa putrezeasca in puscarie , hoiturile astea nu merita sa mai traiasca in libertate !

    • Ba merita sa traiasca in libertate si chiar premiate daca tradeaza mizeria asta de tara care te vaccineaza cu forta pentru binele tau.

  7. 1. Universul .net , 15 noiembrie 2021 , articol de Laurentiu Mihu : ” SANSELE UNEI COABITARI MAI LUNGI INTRE PNL SI PSD ” ” Prin urmare , o formula cu sanse de a se putea mentine la butoanele tarii , o buna perioada , poate fi un PSD situat undeva la 32-38 % ( chiar si cu uzura operata de guvernare ) , un PNL eventual coborat spre 16-20% ( caci nu poate trece apa aliantei cu PSD fara sa se ude ) , cu indulgenta bornat la 25 % , si cu un UDMR pe post de eterna balama si rezerva tinuta intruna la incalzire , care s-a obisnuit , pragmatic , sa incline balanta , in asemenea imprejurari , spre ” stabilitate „. 2. Administratia americana pregateste in prezent o strategie de securitate la Marea Neagra . Digi 24 , ieri , 16 noiembrie 2021 , ora 01:06 : ” VIDEO / ROMANIA SPERA SA OBTINA SPRIJIN FINANCIAR AMERICAN PENTRU INFRASTRUCTURA CARE AR FACILITA TRANSPORTUL TRUPELOR PE FLANCUL ESTIC AL NATO „. Vizita Ministrului de Externe roman , Bogdan Aurescu , la Washington . RAIL – 2 – SEA si VIA CARPATHIA , doua proiecte de transport importante pentru mobilitate militara .

  8. Traiasca renasterea Directiei a VI a Securitatii, ce dor mi-a fost de ea, daca nu era Chiriasul nu renasteam, multumim lui oberturbanfiurar

  9. Minti cum respiri , n-a fost desfiintata Directia a VI in Transnistria , o ai permanent activa .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger