AcasăDezvaluiriAncheteGRINDEANU A DECLANȘAT PROTESTELE

GRINDEANU A DECLANȘAT PROTESTELE

Dacă am admite că s-a uitat cineva la televizor și a văzut declarația ministrului Transporturilor în timpul ”apogeului” mitingurilor oricum în niciun caz spontane, chiar că ar putea crede că acesta nici usturoi nu a mâncat și, drept urmare, nici gura nu ar trebui să îi miroasă…

Grindeanu tras în poze când negocia cu transportatorii

Numai că, totuși, haosul care se încearcă prin blocarea intrărilor în marilor orașe are o explicație. Și ea provine din momentul în care Sorin Grindeanu s-a pus pe strigat ”SLAVA UKRAINI” din toți bojocii, mai ceva chiar ca Zelenski însuși. Punând Canalul Sulina la dispoziția transportatorilor ucraineni de cereale. Punând Portul Constanța la dispoziția transportatorilor ucraineni de cereale. Punând autostrăzile patriei, atâtea câte sunt ele, la dispoziția transportatorilor ucraineni de cereale. Și implicit a fermierilor ucraineni

Oficial…

Astfel că, primul care ar trebui să răspundă de ce au ieșit acum transportatorii în stradă este chiar Sorin Grindeanu. Și acesta chiar a făcut-o. Oficial. Pe facebook…

Ce i mai place și lui Ciolacu

”Am discutat astăzi cu patronatele din transporturi pentru a identifica soluții clare la problemele pe care acestea le reclamă.

Consider firesc să acord atenție solicitărilor industriei și sunt sigur că pentru orice problemă există o soluție!

Sunt subiecte care pot fi rezolvate de Ministerul Transporturilor și de companiile din subordine, dar și teme care necesită un răspuns din partea altor autorități ale statului.

În ceea ce ne privește , vom lua următoarele măsuri:

  • Pentru reducerea timpilor de așteptare la frontierele UE și non UE prin implementarea separării fluxurilor ( unde este posibil) și prin preselecția camioanelor ( se vor separa camioanele goale față de cele încărcate prin cântărire dinamică).
Oare ce or face cei 18 rezerviști luați de Hăpău cu el la AUR
Eșalonul doi operativ

Măsura va fi luată inițial în Vămile Giurgiu și Nădlac cu extindere ulterioară la nivel național.

  • În cazul problemelor referitoare la amendarea generată de expirarea rovinietei din cauza așteptărilor la frontiere, în termen de 7 zile se vor implementa măsurile necesare și suficiente pentru eliminarea acestui aspect.
  • Cu privire la eliminarea toleranțelor se va reveni la toleranța de 4% pe axă și 5% pe masa totală și la toleranțele aplicate la depășirea dimensiunilor maxim admise.

Termenul de implementare : 15 zile

  • Partenerii sociali au fost de acord cu urgentarea procedurilor de dialog social aferente proiectelor de acte normative privind ajustarea tarifelor pentru Autorizațiile Speciale de Transport (AST). Termenul de implementare: 7 zile.
  • Vom promova un proiect de act normativ referitor la despăgubirea CMR (conform Convenției CMR – Convenția privind contractul de transport rutier internațional de mărfuri). Termen de implementare: 10 zile.
  • Vom organiza un grup de lucru pentru îmbunătățirea cadrului normativ care are ca scop eliminarea „pirateriei” în transporturi și corelarea HG nr. 1317/2023 cu OG nr. 43/1997. Decizia se va lua în foarte scurt timp de MTI.
  • Am stabilit să formăm și un Grup de lucru din care să facă parte Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și Autoritatea pentru Digitalizarea României, pentru modificarea OG nr. 49/2022 privind transportul alternativ, dar și retragerea din procedura de consultare publică/modificarea proiectului de OG prin care se modifică cadrul normativ referitor la transportul alternativ. Decizia se va lua în foarte scurt timp de MTI”.

Neoficial…

Poate că protestele de stradă îl avantajează pe Marcel Ciolacu… Poate că Bogdan Despescu a scăpat hățurile și nu mai răspunde toată lumea ”la comenzi”… Poate că ”eșalonul doi operativ” al sistemului nu mai vrea să facă jocurile șefilor și ale liderilor politici  în acest an electoral.

Vor rezista barajele forțelor de ordine în fața protestatarilor

Poate că și cei 18 rezerviști de Armată care au plecat cu generalul Marian Hăpău la AUR nu sunt chiar străini de proteste…

Sau poate unii care se cred ”băieți deștepți” ai sistemului vor să le spele alții ”rufele murdare”, pentru ca ei să își poată vedea liniștiți de combinații…

ULTIMA ORĂ! AMR – 291 zile. Tic – Tac… Atunci vedem cine, cui, pupă ”GHIULUL”!

author avatar
Catalin Tache
7.116 afisari