AcasăDezvaluiriAncheteGhiță lichidează tot!

Ghiță lichidează tot!

Sub nicio formă Sebastian Ghiță, fugarul – refugiat de la Belgrad nu a rămas fără bani! Mai ales că, mai ceva ca în vremurile bune ale instalării capitalismului din România, nu puține rapoarte contrainformative arată că fostul miliardar al sistemului este alimentat cash, cu sacoșa, pentru ca să nu i se ia urma conturilor ”colaterale”. Cele care au scăpat încă de sechestru pus în țară în urma dosarelor Direcției Naționale Anticorupție care îl privesc.

Reședința fugarului Ghiță de la Belgrad

Și dacă or mai exista totuși unii atât de naivi încât să se mire cum de ar putea acoliții lui Ghiță să îi ducă banii ”peste drum de Severin” cu sacoșele, din două în două săptămâni, aceștia ar face bine să nu uite un lucru. Și anume faptul că nici măcar acum Inspectoratul General al Poliției de Frontrieră nu a îndrăznit să finalizeze raportul care să stabilească modul cum a reușit miliardarul să fugă din țară, în noaptea de 19 spre 20 decembrie, 2016! Deci în urmă cu mai mult de patru ani!

Agenții FBI au dat iama în serverele ASESOFT

Și, totuși, uite că după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, Sebastian Ghiță vinde tot! Inclusiv ”acareturile” de fițe ale unei vieți de miliardar care nu a ratat niciun contract cu statul român. Fie el de drept sau paralel. Da de ce o face? O întrebare la care caută acum răspuns nu doar apropiații lui Sebastian Ghiță, cât mai ales analiștii structurilor contrainformative. Aceștia din urmă ajungând astfel la concluzia fermă că Ghiță nu se mai întoarce în România! Și asta indiferent care din cele două scenarii extreme luate în calcul se va dovedi în cele din urmă cel real…

”Viză” de America!

Primul scenariu luat în calcul la nivelul serviciilor secrete românești se bazează pe ipoteza că Sebastian Ghiță nu se va mai întoarce prea repede în țară pentru că a obținut ”viza” pentru Statele Unite ale Americii. Fără voia lui, ce-i drept, ci doar prin voința FBI. Totul după ce, așa după cum titram ”lovitura” din 2 decembrie 2020, ”Serverele ASESOFT, confiscate de FBI! Ghiță , prins în campania murdară din SUA”! Tot atunci dezvăluind și informația seacă a unei ample operațiuni, desfășurată în cel mai mare secret și prin care agenții FBI care au descins la București la sfârșitul anului trecut au confiscat pur și simplu serverele companiei ASESOFT!

Performanță Nici după patru ani nu știe IGPFR cum a ieșit Ghiță din Țară

Adică exact a ”perlei” imperiului IT dezvoltat de Sebastian Ghiță la umbra contractelor cu statul. Iar motivul acestei operațiuni fără precedent pe teritoriul statului român pare să fi fost luarea ”urmelor” lăsate de aceste servere în ancheta privind campania electorală americană mai ”murdară” ca oricând. Ceea ce face se ia astfel și mai mult în calcul, la modul cel mai serios, varianta de lucru a extrădării lui Sebastian Ghiță. Dar nu în România! Stat care de altfel de patru ani nu a fost în stare să prezinte barem un amărât de raport prin care să justifice, fie și prin tradiționala metodă a găsirii unor țapi ispășitori care pe urmă să fie avansați în alte posturi, cum a fugit Sebastian Ghiță din România. De chiar sub ochii tuturor structurilor posibile! Astfel că, la trei luni de la confiscarea a serverelor secrete ale ASESOFT este foarte posibil ca FBI să îi fi pregătit deja ”viza de America”! Context în care Ghiță este pe deplin conștient că nu se va mai putea bucura prea curând de ”bunurile mobile și imobile” din România. Deținute pe numele a diverși intermediari. Ceea ce ar explica inclusiv strategia de ultimă oră de valorificare a acestora. Mai ales că peste Ocean nu doar viața este mult mai scumpă, dar și apărarea avocaților care pot face minuni în instanță, împotriva influentelor agenții guvernamentale americane.

Extragere condiționată

În funcție de propriile interese, există și structuri care se străduiesc să convingă restul sistemului că ”pista americană” ar fi căzut definitiv. Și că ”never” FBI-ul american nu va pune mâna la propriu pe Sebastian Ghiță! Sau cel puțin atâta vreme cât fostul miliardar al sistemului nu face greșeala să părăsească Belgradul! ”Orașul Alb” în care influența Rusiei și Chinei este încă incomensurabil mai mare decât cea americană. Numai că și în această variantă este clar că ”extragerea” lui Ghiță de chiar sub nasul agențiilor guvernamentale americane, cu sau fără implicarea serviciilor secrete românești are propriul preț de plătit. Pentru că în acest scenariu, Sebastian Ghiță se poate bucura de ”imunitate absolută” doar atâta vreme cât stă în Serbia! Ceea ce înseamnă implicit că acesta nu va risca sub nicio formă o eventuală întoarcere în România. Nici în cadrul unei vizite ”acoperite”, dar cu atât mai puțin într-o întoarcere benevolă, pentru a își apăra în justiție nevinovăția! Mai ales că varianta ultimă, trebuie să o recunoaștem, ar produce ”șoc și groază” cel puțin într-o anume parte a sistemului. Acolo unde nu mai de ”spovedania” la vedere a lui Ghiță nu se simte nevoia! Și asta tocmai acum, când apele par să se fi liniștit mai mult decât oricând în ultimele trei decenii… Așa că Ghiță lichidează tot ce nu îi mai trebuie în România, știind că oricum nu se va mai întoarce prea curând în țară!

author avatar
Catalin Tache
12.532 afisari

15 COMENTARII

  1. Youtube : ” Schimb dur de replici intre Marian Vanghelie si Sebastian Ghita ”-27 ianuarie 2015 . Mortale de-ale lui Vanghelie : ” Asta trage pe nas , vorbeste din alt film ”. Daca Ghita vinde tot , trebuie sa fie un motiv serios , vedem si ce iese din Cambridge Analityca , alegerea lui Trump , referendumul Brexit , o sa aiba ” viza ” prelungita ani grei in SUA daca s-a ” imprietenit ” cu FBI ….

    • Pai cum? Sluga politica romana , nu se simte bine daca nu are un stapan. Pun pariu pe orice ca daca vine orice angajat CIA FBI , intra si ia ce vrea din orice institutie a statului.

  2. Pe Kostea Sugiuk Tiraspol si trolli poponauti stalinisti travestiti de pe malul stang al Nistrului …..hihihihihihihihi

  3. va intreb faratilor de ce va mai obositi sa luptati pentru dreptate si adevar este inutil

  4. Mai eficient ca Udrea. Si despre ea se spunea ca a „colaborat” cu partenerul strategic, dar nu atat de bine…

    • Sunt mai eficienta decat Kostyuska , ”colaborez” cu Raionu in repetate randuri sub prezidiu ….

  5. Comisarul.ro , astazi , 10 Martie 2021 : ” BUCURIE MARE LA ANTENA 3 ! AU CE PUPA IN CONTINUARE , AU FACUT ROST DE UN CUR MARE ! SOSOACA S-A INTELES CU INFRACTORUL VOICULESCU ! ”

  6. Concluzia este indubitabila : doua găști de derbedei se bat între ele și noi punem botul la cântecele lor de …curve de lux;Și tot ticăloșii ăștia sunt atât de preocupați de binele umanității ca ne ar vaccina și cu forța ;Planeta nebunilor !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger