AcasăDezvaluiriAncheteGeorgiana, a treia victimă a lui Dincă!

Georgiana, a treia victimă a lui Dincă!

”Soțul șefei DIICOT, arestat de DNA” titram pe 3 octombrie 2019, dezvăluind ”scheletul” din dulapul profesional al Georgianei Hosu. Cea care încă speră că va reuși să mențină la comanda DIICOT cuplul sudat alături de Oana Schmidt Hăineală, mai ales că aceasta din urmă se va mulțumi și cu postura de adjunct. Iar așa după cum avertizam la sfârșitul anului trecut, o posibilă vulnerabilitate a procuroarei o reprezintă complexa speță a reținerii soțului său, fostul ofițer BCCO, Dan Hosu, de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul ”afacerilor cu morți”! Principala acuză a procurorilor anticorupție fiind aceea că Dan Hosu ar fi urmărit să încheie mai multe înțelegeri patrimoniale cu urmașii persoanelor decedate în accidente de circulație cu scopul obținerii unui procent semnificativ pentru sine din sumele ce ar fi urmat să fie acordate de către societățile de asigurări responsabile civilmente.

Iată însă că Georgiana Hosu, cea puternic susținută la un moment dat de către fostul premier Victor Ponta și care a coordonat și Biroul de combatere a criminalității economico-financiare pe când acesta ”hingherea” patronii români s-a încăpățânat să candideze din nou la șefia DIICOT. Mizând totul pe o singură carte, cea a dosarului ”Caracal”, pe care s-a și grăbit de altfel să îl trimită în judecată chiar cu doar câteva zile înainte de interviul decisiv cu ministrul Predoiu. Numai că, ”ghinion”, încă procurorul general al României i-a spus ”pas”. Bogdan Licu punând astfel ”stop game” șanselor Georgianei Hosu de a se crampona la conducerea DIICOT. Aceasta devenind practic a treia victimă, fie ea și una colaterală, a unui  Dincă Gheorghe care continuă să umilească polițiștii și procurorii ”structurilor de elită”…

A căzut rechizitoriul

Iată că deși aflat pe sfârșit de mandat în fruntea Parchetului General, Bogdan Licu nu a cedat veritabilului șantaj emoțional încercat de conducerea DIICOT, procurorul general refuzând să gireze rechizitoriul procurorilor din cazul Caracal. Deși fusese deja iscată psihoza publică privind iminenta eliberare a monstrului Gheorghe Dincă, dacă rechizitoriul nu este trimis de îndată în instanță. Numai că, după ce nu s-a dus pe fenta rechizitoriului asumat implicit de Georgian Hosu, Bogdan Licu a decis ”constituirea unui colectiv format din procurori din cadrul Serviciului de îndrumare și control și Secției de urmărire penală și criminalistică – Biroul Criminalistică, care va examina actele de urmărire penală efectuate în cauză și va întocmi un referat cu propuneri, referat care va sta la baza fundamentării deciziei procurorului general”. Astfel că prin acest pas în lateral făcut de procurorul general, Georgiana Hosu se va prezenta la interviul de pe 17 ianuarie, susținut cu chiar ministrul Justiției, cu ”handicapul” vădit al eșecului – fie el și unul doar temporar- al anchetei în cazul care a îngrozit și ține o țară întreagă cu sufletul la gură de atâtea luni de zile. Fiind greu de conceput că Georgiana Hosu l-ar mai putea convinge pe Cătălin Predoiu că va reseta activitatea DIICOT când atâta amar de vreme nu a reușit să ducă la bun sfârșit barem un amărât de rechizitoriu! Prin acest eșec, imaginea DIICOT primind o nouă lovitură sub centură chiar din partea celei care la un moment dat, alături de fostul șef al Poliției Române, ”nemuritorul” chestor Ioan Buda își asumase ”pe persoană fizică” rezolvarea cu celeritate și profesionalism a anchetei asupra ”casei groazei” din Caracal…

author avatar
Catalin Tache
3.979 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu cred că Licu încearcă să o stopeze pe Hossu. Altceva, mai grav,cred că este. Nu se spune încă adevărul despre Caracal, adică care sunt persoanele politice, din justiție, poliție etc. implicate în dosar. Deocamdată, despre asigurarea „materiei prime sexuale” militarilor americani de la baza Deveselu nu se mai găvărește nimic. Aici este toată cheia problemei. După cât le văd pe la TV chiar rudele victimelor se feresc de abordarea acestui subiect.

  2. @ Opinați totuși că ar cam fi evident și despre faptul că pe la DIICOT ,stuctura centrală, ar cam fi de „reorganizat” cu procurori precum, Lucian Onea , Mircea Negulescu, Alfred Savu, Giluela Diaconu, Cerasela Răileanu, Doru Țuluș, Călin Nistor, Nicolae Marin, Ciprian Man, Marius Iancu, Marius Iacob, etc. ?

  3. @Într-un caz în care a fost convocat și CSAT opinați că era firesc ca în dosar și în rechizitoriu să fie incluse și informări și explicații și ale unor instituții precum și acelea din sistemul de ordine publică și siguranță națională, ?
    Remarcați și că informațiile trimise în instanță de instituțiile din sistemul de ordine publică și siguranță națională nu ar putea fi cosiderate secrete de stat decât dacă statul își propune să secretizeze infracțiunile, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger