AcasăDezvaluiriAncheteGeneralul Hăpău, trafic cu vaccinurile Moderna pentru Armată!

Generalul Hăpău, trafic cu vaccinurile Moderna pentru Armată!

Marian Hăpău gestionează operațiunea Moderna pentru MApN

Uite că de acum se poate convinge pe propria piele și până de curând atotinfluentul general Marian Hăpău că un necaz nu vine niciodată singur. Astfel că, după ce că s-a aflat că are alături de ”siamezul” Cătălin Ștefăniță Zisu un dosar la Secția Militară a Direcției Naționale Anticorupție, șeful Direcției Generale de Informații a Armatei nici măcar nu mai are garanția secretizării acestuia în sertarul procurorului Tiberiu Cozma. Întrucât dezvăluirea ”Național” a făcut ca șansele acestuia din urmă de a fi promovat chiar zilele viitoare în fruntea DNA Militar, în ciuda susținerii informativo-logistice a cuplului Hăpău – Zisu să fie reduse la aproape de zero.

Generalul Zisu este comandantul de facto al Spitalulului Militar

Însă aceasta este acum ultima grijă a generalului Marian Hăpău, după ce un raport contrainformativ de ultimă oră – al unei alte structuri decât DGIA, bineînțeles!- să avertizeze beneficiarii legali ai statului român cu privire la o posibilă operațiune de zădărnicire a combaterii bolilor! Una cu atât mai șocantă cu cât aceasta ar fi urmarea presiunilor unor ofițeri de informații militare! Inclusiv medici militari din conducerea anumitor structuri medicale proprii ale Ministerului Apărării Naționale aderând astfel la strania strategie de a se forța vaccinarea cadrelor militare strict cu vaccinul Moderna! Mai mult decât atât, după cum susțin sursele noastre, informările asupra acestui ”scenariu negru” au ajuns până la Palatul Cotroceni, acolo unde au produs o reală îngrijorare. Dar în ancheta privind posibilul trafic de influență pentru recurgerea strict a vaccinului Moderna în cadrul Ministerului Apărării Naționale, ițele întregii afaceri ar duce tot înspre ”Frații Petreuș” Marian Hăpău și Cătălin Ștefăniță Zisu!

10 la o doză!

Cu toată isteria campaniei generalizate de conștientizare a populației cu privire la necesitatea vaccinării, propaganda Ministerului Apărării Naționale nu a avut efectul scontat cu promovarea informației privind sosirea în România a primelor doze ale vaccinului Moderna. Sau poate acesta o fi și fost adevăratul scop…

Militarii Armatei încolonați doar penrtu un anume tip de vaccin

Cert este doar că, pe 13 ianuarie, Ministerul Apărării Naționale comunica doar că ”prima tranșă, de 14.000 de doze de vaccin Moderna a intrat în România aseară. Dozele au ajuns azi dimineață la Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare Medico – Militară Cantacuzino, urmând ca în perioada imediat următoare să fie distribuite în centrele regionale de vaccinare.” Tot atunci, șeful campaniei naționale de vaccinare, ”finuțul” Valeriu Gheorghiță recunoștea că ”vaccinurile Moderna vor ajunge la centrele cu un număr mai mare de oameni care se vaccinează, pentru a se evita risipa de doze”. Măsura suplimentară de prevedere luată în cazul vaccinurilor Moderna, care urmau să fie redirecționate în anumite centre putând deruta la o primă vedere. Dar doar pe cei care nu sunt la curent cu un mic incovenient al vaccinului Moderna… Pentru că dintr-o fiolă de vaccin se fac 10 doze, ci nu 5, ca în cazul vaccinului Pfizer BioNTech.

Spitalul Militar, ”feuda” lui Zisu!

Inițiații sistemului știu foarte bine că justiția își va recăpăta pe deplin credibilitatea doar atunci când procurorii militari vor avea ”tupeul” să verifice achizițiile de la Spitalul Militar Central… Adică să calce pe ”feuda” generalului Cătălin Ștefăniță Zisu, cel despre care se știe că se află la comanda de facto a unității medicale. Dar nu este acum cazul să dezvăluim încrengătura de rude și interpuși prin care se realizează dubla comandă a Spitalului Militar Central… Mult mai interesantă fiind momentan informația privind ”semnalele” date chiar de la Spitalul Militar Central, prin tradiționalele canale alternative ale DGIA, că în Armată și la nivelul întregului MApN se va merge doar pe Moderna! De ce? Păi or avea și Zisu și Hăpău calculele lor, că doar nu or fi inconștienți să se opună degeaba campaniei de vaccinare…

author avatar
Catalin Tache