AcasăDezvaluiriAncheteGeneralii Armatei Române, puși să spele Piranha!

Generalii Armatei Române, puși să spele Piranha!

Transportoarele Piranha V nu au participat încă la nicio misiune

Iată că seria de dezvăluiri din ”Național” cu privire la  ”afacerea Piranha 5” a produs deranj mare la vârful Ministerului Apărării Naționale! Mai ales că mult mediatizata înzestrare a Armatei Române nu este văzută de ministrul Nicolae Ionel Ciucă decât ca o simplă trambulină care ar urma să îl propulseze pe ambițiosul general care tocmai ce s-a înscris în Partidul Național Liberal în fruntea ”guvernului meu”.

Generalul Ciucă se legendează tot mai mult drept ”omul americanilor”

Astfel că tocmai ce a fost emis odinul pe unitate ca toată lumea, de la analiștii cu ”solda” asigurată din fondurile operative ale Direcției Generale de Informații a Armatei și până la ditamai șefii de Arme din cadrul Ministerului Apărării Naționale să pună umărul la operațiunea de ”laudatium” a achiziției de transportoare blindate Piranha 5. Cu speranța deșartă că poate cu această fumigenă altfel penibilă se mai acoperă din scandalul dezvăluirii că partea română nici măcar nu a propus condiționarea încredințării directe a unor contracte de miliarde de dolari de cea mai mică facilitate de tip offset.

Codul generalul Berdilă

Generalul Berdilă, pus să laude achiziția de transportoare blindate

Și iată că de această dată a venit rândul generalului –maior Iulian Berdilă, nimeni altul decât chiar șeful Statului Major al Forțelor Terestre să tragă o ”spălătură” de imagine achiziției de transportoare Piranha V. Cele de care americanii au scăpat astfel și încă pe bani grei, pentru a putea achiziționa noile Lynx-uri care urmează a fi produse de către germani în… Ungaria. Acum, ce-i drept, neavând prea mult spațiu de mișcare, generalul Berdilă a trebuit să îndeplinească ingrata misiune primită. Astfel că în cadrul unei emisiuni de propagandă militară a motivat cumpărarea de transportoare de la americani pe un… Cod. Un fel de ”cod al lui Berdilă”… Acesta declarând că ” atunci când ne-am propus achiziționarea unor capabilități majore în toate categoriile de forțe am făcut-o cu o analiză foarte atentă : ce fel de produse vrem să integrăm, nu numai acum, într-o perioadă de tranziție, dar și pentru următorii 15 – 20 de ani. Piranha V a fost construit pe bază de cerințe de capabilități din Codul de capabilități al Alianței. Am reușit să avem ca termen de referință un cod de capabilități de care să ne folosim în așa fel încât toate Forțele Terestre ale Alianței să fie interoperabile”. Numai că deși generalul Berdilă își închipuie că oricum deja depășitele Piranha V vor mai putea fi catalogate drept tehnică de ultimă oră peste 20 de ani, deocamdată ”afacerea” a debutat cu o amânare de un an de zile. Producătorul General Dynamics întârziind deja cu un an de zile livrarea primului lot din cele 227 de transportoare blindate care ar urma să intre în dotarea Armatei Române. Chiar producătorii recunoscând că transportoarele blindate aveau probleme cu turela de 30 de mm și mai ales cu sistemul de comunicații. În schimb, generalul Berdilă nu a scos nicio vorbuliță și despre ”scandalul offset”. Și în fond mai bine a făcut, întrucât oricum nu avea ce declara…

author avatar
Catalin Tache
4.402 afisari

13 COMENTARII

  1. Tache, dă-i în morții lor de martalogi! Mai bine fă un articol în care să arăți cum au ajuns atât de sus pe funcții, cine i-a împins și ce încrengătură e în spatele fiecăruia. Asta i-ar scoate din minți, sunt sigur. Numai să ai curaj, că de știut sunt convins că știi.

  2. Ce dracu e cu Labarii astia care fut atatea miliarde fara niste contracte echitabile …? Nu stiu sa faca o strategie de negocieri , nu au un minim de nivel diplomatic ? Cam asa o fi, pentru ca valorile Romaniei au emigrat in alte zari – Au ramas doar Panglicarii , Cartoforii si Flecarii .

  3. Dle general Berdila ,miliarde de euro nu se arunca dupa puncte de vedere a cuiva !!,achizitiile se fac pe baza de licitatii iar cerintele privind obiectul licitatiilor se gasesc intr-un CAIET DE SARCINI intocmit de beneficiar (MINISTERUL APARARII) aprobat in CSAT !!. Ambasadorii numiti la Bucuresti au devenit vendori pentru marile concerne si fac lobby pentru tarile lor .
    In cazul F16 ;Pirania 5 ;Patriot sunt exemple interventii pentru a eluda legile ,licitatiile si pentru a cumpara vechituri la preturi exorbitante.

    • In SUA incep problemele generate de Diversiunea Planetara SarsCov2 : Numai in New York numarul cetatenilor in pericol de FOAMETE a trecut de 1.000.000 !Mai au si problemele interne generate de alegeri. Politica externa americana numai de grija Romaniei nu mai poate acum – Radiografia plaiului miorotic este facuta de multa vreme , gasind aici o satra de borâturi si pigmei gata s-o vanda si pe mă-sa pentru o fotografie , o sapca (made in China) sau o functie trecatoare …

      • Radiografia Transnistriei e facuta de multa vreme , avem in zoopark boraturi si pigmei spalati pe creier cacalau , maria ta , e unu Kostea Sugiuk din Tiraspol ce behaie instant daca-i dai o poza cand canta la flautul zbarlit cu gusa ( poate fi si flaut made in China ) , o functie de sef de boscheti LGTB sau o peruca noua in locul paduchioasei violet ….

    • Dle general Berdila , sunt adept al radiesteziei si infoenergeticii , discipol al lui Simu Simeon , Constantin Cojocaru si Claudian Dumitru . Am colaborat si cu Vasile Rudan cand mi-a gasit vaca cu vitelul gata fatat , cred ca acel contact mi-a conferit abilitati telepatice si am descifrat toate CLAUZELE din contractele semnate la Ministerul Apararii . Vorbesc in cunostinta de cauza , idiotii astia de la ambulanta trag de mine sa ma interneze din nou la ospiciu , eram pe fuga dupa ce i-am trimis dupa fenta …..Acu , serios vorbind , cand le scap la infirmieri de sub ochi , aranjam o intalnire sa va explic si de unde e hiba de mai cade cate un ozene , i se pune carcel la supapa de admisie …..

  4. La cantecul navetistului zdrahon , raman resemnat in boschetii din spatele garii Tiraspol si repar rozeta ……..hihihihihihi

  5. Ce, lasa sa spele. Ce daca spala sa spele.
    Sunt asa de dragalase ca si eu le-a’s spala. Sa spele, ce.

  6. Voi sunt convins ca nu ati avut niciodata vreo jucarie cu care sa adormiti de drag.

  7. Si acuma o melodie care merge numa bine cu apa si sapunu!
    Zice asa.
    Noi suntem cei chemaţi să apărăm
    Munţii noştri cei frumoşi!
    Căci luptători de fruntie suntem noi
    Şi viţă de eroi, de eroi-eroi.
    Căci luptători de frunte suntem noi
    Da viţă de eroi.
    Din ţara moţilor noi am venit
    Unde Iancu a trăit.
    Unde-au fost traşi pe roată de duşman
    Horea, Cloşca şi Crişan
    Nu vom ceda nici o palmă de pământ
    Chiar de vom intra-n mormânt.
    Căci luptători de fruntie suntem noi
    Şi viţă de eroi, de eroi-eroi.
    Căci luptători de frunte suntem noi
    Deci viţă de eroi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger