AcasăDezvaluiriAncheteGata, Voiculescu începe execuțiile în Sănătate!

Gata, Voiculescu începe execuțiile în Sănătate!

Pe data de 29 decembrie 2020, cu Nr. ieșire CVP 2, de la Primăria Municipiului București, Cabinet Viceprimar 2 era trimisă o solicitare prin care pur și simplu managerii celor 19 spitale bucureștene erau înștiințați că urmau să suspende activitatea marilor unități medicale pe care le conduc. Pentru că altceva nu are ce să însemne solicitarea ca să îi înainteze noului viceprimar Horia Tomescu, cel căruia nici măcar nu se știe încă dacă i-au fost detașate legal atribuțiile de coordonare a sistemului medical din Capitală zeci de camioane pline de hârtii!

Horia Tomescu execută la Vlad Voiculescu

Pentru că, după cum reiese clar din documentul pe care îl publicăm mai jos, înlocuitorul useristo – PLUS al noului ministru al Sănătății vrea ca spitalele să îi trimită copii după și cea mai mică hârtiuță” care a trecut în ultimii patru ani prin gestiunea respectivelor unități! Iar la un prim calcul făcut de managerii deveniți ”ținte în mișcare” prin această solicitare, ar urma ca zeci de angajați ai fiecărui spital să se ocupe luni de zile de acum înainte de copierea și arhivarea respectivelor documente. Ceea ce ar impune implicit cumpărarea de urgență de fotocopiatoare ultramoderne și profesioniste, din moment ce spitalele, numai pe domeniul achizițiilor au și câte 4.000 – 5.000 de contracte semnate pe an! Și care ar trebui ac um copiate în doar câteva zile, cu tot cu anexele aferente, și trimise cu camioanele pentru a fi descărcate în biroul viceprimarului Horia Tomescu!!!

Au aruncat ”buzduganul”!

Desigur că orice om din sistemul sanitar l-ar acuza de incompetență pe viceprimarul Horia Tomescu imediat ce ar citi adresa din 29 decembrie. Și în care ”prin prezenta, vă rugăm să ne comunicați în termen legal, atât în format electronic, cât și letric:

  1. Date financiare :
    –     Bugetul de venituri și cheltuieli aprobat pentru anul 2020

–     Contul de execuție bugetară la zi : venituri și cheltuieli

–     Lista de investiții pentru anul 2020, precum și modificările aduse acesteia transmise spre aprobare către ASSMB

–     Lista datorii curente : data obligației de plată, data scadentă, valoarea plății, obiectul plății, furnizorul/instituția către care urmează să se facă plata.

2. Rapoartele Corpului de Control al Primului ministru, Rapoartele Corpului de Control al primarului general și rapoartele Curții de Conturi, Rapoartele Direcției de Sănătate Publică, pentru perioada 2016 – 2020, precum și stadiul implementării măsurilor dispuse de organele de control.

3. Situația tuturor achizițiilor unității sanitare ( medicamente, alimente, reactivi, aparatură medicală/non medicală/IT, mobilier, prestări servicii, lucrări etc.), inclusiv procedura de atribuire, caiet de sarcini, modalitatea de soluționare a eventualelor contestații, contractele de achiziție încheiate, facturi, rapoarte de activitate, înscrisuri referitoare la conformitatea serviciilor/produselor, după caz, etc.) pentru perioada 2017 – 2020.

4. Situația derulării contractelor de investiții pentru perioada 2016 – 2020.

5. Situația cu numărul pacienților internați, lunar, pentru perioada 2019 – 2020, pe secții, inclusiv internare de zi

6. Situația, lunară, pentru perioada 2019 – 2020, pe secții, a consumurilor de : materiale sanitare, materiale de curățenie, alimente, medicamente, reactivi, etc.

7. Situația donațiilor primite în anul 2020:
–     de la ASSMB

–     de la terți

8. Situația litigiilor

9 Situația privind Personalul TESA angajat în spitalul dumneavoastră (inclusiv personalul medical implicat/angajat pentru implementarea proiectelor cu finanțare din alte surse (POCU; POSDRU, etc.) pentru fiecare lună, perioada 2018 – 2020, care va cuprinde : Nume/Prenume, Compartimentul/Biroul/Serviciu, Funcția, Norma de lucru, interval orar, Modalitatea de angajare : detașare, concurs, transfer, angajare directă.”

Date care, și printr-un efort supraomenesc, dacă angajații spitalelor ar lăsa de izbeliște pacienții și s-ar ocupa numai de strângerea și copierea lor, tot ar dura câteva zeci bune de zile. Numai că încărcarea lor pe adresa de email indicată de viceprimarul Horia Tomescu chiar că nu ar putea fi posibilă nici ani de acum înainte! Astfel că, după cum susțin sursele noastre, prin această adresă semnată de Tomescu, de fapt Vlad Voiculescu și-a aruncat ”buzduganul” în sistemul sanitar. Având astfel un pretext de ”execuție în masă” managerilor care nu vor ”binevoit” să răspundă la adresă…

author avatar
Catalin Tache
4.403 afisari

6 COMENTARII

  1. Pohta securistica ce-am avut !

  2. auzi ba din ultimii patru ani , sa ce sa zica ca are activitate si la prezent doar sa fure????????

  3. Unde e marea informatizare a USR -PLUS ? Doar la o primarie de comuna se mai plimba hartii !

  4. Aviz celor ce au votat noii avizii ai tarii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger