AcasăDezvaluiriAncheteGata, serviciile au ales urmașul lui Iohannis!

Gata, serviciile au ales urmașul lui Iohannis!

Anul trecut, pe data de 4 septembrie, serviciile băteau palma pentru succesorul lui Iohannis! Astfel că, în spatele ușilor închise ale unei mese rotunde asumate oficial de think tank -ul New Strategy Center și organizată prin sprijinul logistic al Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Apărării Naționale, ”lumea bună” a sistemului declanșa o minuțioasă operațiune de ”awareness”…

George Scutaru și Daniel Motreanu în aceeași tabără

Adică de conștientizare, de către principalii lideri politici, cei ai serviciilor secrete și partenerii strategici externi că ”marea trecere” din 2024 trebuie să fie una pe deplin controlată. Pentru a nu exista nici cel mai mic risc ca un factor ”incontrolabil” să perturbe înțelegerea deja parafată pentru anul decisiv al alegerilor locale, parlamentare și prezidențiale. Și atunci când, sub privirile de încuviințare ale giranților externi, dreapta ar urma să păstreze Președinția, în timp ce stânga s-ar alege cu premierul. Iar cum ”blatul celor două Palate” este considerat vital pentru asigurarea echilibrului geo-strategic pentru o bună perioadă de acum încolo, nimic nu putea fi lăsat la voia sorții. Mai ales dacă ”laboratoarele” însărcinate cu formarea ”valului emoțional” vor să fie în grafic cu punerea electoratului român din nou în fața ”singurei șanse” de a vota în finala prezidențială ”răul cel mai mic”.

New Strategy Center

Astfel că ”societatea civilă a sistemului” a fost însărcinată cu organizarea conferinței ”Black Sea and Balkans Security Forum”.

Mihaela Nicola și Laboratorul lui Dungaciu cosmetizează trecerea de la Iohannis la Ciucă

La care au participat, pe lângă generalii SRI și DGIA care au asigurat ”expertiza analitică”, multe alte nume grele ale sistemului, chiar dacă nu toate extrem de cunoscute publicului larg. Amfitrionul George Scutaru luând decizia cel puțin stranie pentru un ”ONG civil” ca ”discuțiile libere” să fie secretizate! Mai ales cele organizate în jurul temelor sugestiv intitulate ”Emerging Security Challenges for the Eastern Flank of NATO: Predicting the Unpredictable”; ”Unmaned Vehicles: a Solution for the Black Sea Naval Challenges” și, bineînțeles, ”Moscow Does Not Believe in Tears. The battle for Ukraine, Republic of Moldova and Belarus”. Evenimentele din ultimele zile părând a respecta copy-paste ”punctajul” propagandistic discutat pe 4 septembrie 2021, la București! La ”laboratorul” NSC unde au participat, alături de analiști militari și financiari, reprezentanți ai NATO și politicieni români și din țările aliate și șeful Statului Major General, generalul Daniel Petrescu, șeful Forțelor Aeriene, generalul Viorel Pană, șeful Forțelor Navale, contraamiralul Mihai Panait și adjunctul directorului SRI, generalul Cristian Bizadea. Plus reprezentanți discreți, dar cu un cuvânt greu de spus, ai principalelor servicii secrete românești și din țările membre NATO. Aici, pe 4 septembrie luându-se decizia finală ca ”noul Iohannis” să fie Nicolae Ionel Ciucă! Principalul atu al generalului fiind chiar ”obediența” acestuia!

Scutaru pe axa SUA – Israel, Motreanu la UE!

Odată cu instalarea lui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, George Scutaru devenea consilierul prezidențial pe probleme de securitate și totodată ”tătuca sistemului”. Numai că, pentru a îi băga de la bun început în cap lui Iohannis să nu uite vreodată cine l-a făcut președinte, ”sistemul ticăloșit” al lui Băsescu i-a transmis un avertisment sinistru, prin inculparea principalilor oameni de încredre ai ”neamțului”, George Scutaru și Dan Motreanu. Numai că Scutaru ”și-a luat fapta” în locul lui Iohannis și, după ani de teribile temeri dacă sistemul își va ține sau nu partea sa de ”deal” a putut răsufla din nou ușurat.

La Black Sea and Balkans Security Forum SRI a fost reprezentat de Cristian Bizadea

Astfel că acum este din nou activ, alături de fostul șef al ”Analizei” din SRI asigurând conducerea New Strategy Center. ”Laboratorul” care a găzduit și ”staborul prezidențial” din toamna anului trecut. Postură din care Scutaru poate asigura relația cu axa Washington – Tel Aviv, pentru girarea unei ”tranziții liniștite” de la ”obedientul” Iohannis la mai și ”obedientul” Ciucă. În timp ce colegul de suferință și de ”lot”, actualul europarlamentar Dan Motreanu îndeplinește aceeași misiune la Bruxelles. Iar pentru a înțelege mai bine ce înseamnă New Strategy Center printre miile de alte ONG-uri cu aceleași ”scopuri declarate” este suficient să identificăm doar partenerii săi externi: Geopolitical Futures – S.U.A; Foundation Institute for Eastern Studies – Polonia; Elcano Royal Institute for International and Strategic Studies – Spania; Institute for Development and International Relations – Croația; London School of Economics and Political Science IDEAS – Marea Britanie; The Centre for the Study of New Generation Warfare – S.U.A; China Institutes of Contemporary International Relations – China; Marmara Group Strategic and Social Research Foundation – Turcia; Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale ”Viitorul” – Republica Moldova; Hellenic Foundation for European & Foreign Policy – Grecia; Centro Studi Internazionali – Italia; Foundation for Political, Economic and Social Research – Turcia; World Experience for Georgia – Georgia; Center for Army, Conversion and Disarmament Studies – Ucraina; Center for Global Studies Strategy XXI – Ucraina; Sofia Security Forum – Bulgaria; Center for Euro – Atlantic Studies – Serbia; Center of Analysis of International Relations – Azerbaidjan, Caucasis Institute – Armenia, Rasanah Institute – Arabia Saudită și, nu în ultimul rând, The Institute for Cyber Policy Studies – Israel.

Laboratorul LARICS

Iar dacă NCS-ul lui George Scutaru a făcut deschiderea pentru varianta Ciucă, una care îi garantează liniștea post-prezidențială și lui Iohannis, Mihaela Nicola a fost și ea mobilizată imediat pentru ”apretarea imaginii de soldățoi” a generalului, după cum dezvăluiam chiar ieri. Însă cum premierul trebuie să crească constant și ”sănătos” în sondaje până în 2024, sistemul a turat ”laboratoarele” responsabile de manipularea opiniei publice prin tot felul de ”barometre”. Nu se știe cât de științifice, dar extrem de bine plătite. Un astfel de exemplu fiind cel al ”Laboratorului lui Dungaciu”, LARICS. Adică ”spălătoria de bani” din Bdul. Iuliu Maniu, pompos intitulată Laboratorul pentru Analiza Războiului Informațional și Comunicare Strategică.

Proiectul de țară NSC

Iar dacă Mihaela Nicola trebuie să joace cum i se cântă, după ce fratele ei, Bogdan Nicola se află totuși în libertate după condamnarea definitivă la închisoare pentru fapte de corupție, și maleabilitatea ”laborantului” Dan Dungaciu este oarecum de înțeles. Mai ales de către cunoscătorii sistemului care încă își aduc aminte că acesta a deținut cetățenia Republicii Moldova… Că a fost consilier al președintelui interimar de la Chișinău, Mihai Ghimpu… Că a fost bursier al Băncii Mondiale… Dar și al Universității Central Europene înființată la Budapesta de George Soros… Că a scris la ”Mișcarea”, revistă considerată de sorginte legionară… Sau că s-a ”măritat” cu basarabeanca Stela Popa, cel puțin din punct de vedere al popularității prezentatoarei TV! Astfel că sondajele și barometrele ”laboratoarelor” sistemului vor da de acum înainte doar creșteri constante ale popularității premierului Ciucă. Cel care, cu toate păcatele sale, se speră că va fi considerat în toamna lui 2024 ”răul cel mai mic de ales” în fața naționalistului de serviciu crescut și el, culmea, tot la umbra sistemului…

author avatar
Catalin Tache