AcasăDezvaluiriAncheteGata, se fac corvetele! Doar prețul este altul...

Gata, se fac corvetele! Doar prețul este altul…

Francofonul Dâncu a găsit soluția...

Deși cu atâtea alte acte normative pe cap, mai ales că încă nu a fost reglementată poziționarea Guvernului față de exploziile ”ca artificiile” ale facturilor la diverse utilități, Cabinetul Ciucă a reușit totuși să adopte o Ordonanță de Urgență.

Machetele vor intra în construcție

Este vorba despre Ordonanța de Urgență care prevede reglementarea și ajustarea prețurilor contractelor de achiziții publice, inclusiv a celor aflate în derulare. De fapt, singurul punct care contează din toată Ordonanța de Urgență fiind tocmai prevederea expresă a posibilității creșterii prețului la achizițiile ”aflate în derulare”.

Motivată de război…

Deși în textul Ordonanței nu este prevăzută expres și problema corvetelor, este clar că aceasta este cea mai importantă licitație ținută în stand – by de solicitările producătorilor de majorare a prețului stabilit prin licitația inițială. Astfel că ordonanța pare una ”cu dedicație”, deși purtătorul de cuvânt al Guvernului s-a rezumat să motiveze promovarea sa de urgență pe baza, bineînțeles, a războiului din Ucraina…

Și totuși când vom avea și noi o navă de război

” Guvernul a aprobat OUG prin care ajustează prețurile contractelor de achiziții publice, produse, servicii, contracte sectoriale și acorduri cadru în domeniile apărării și securității. Această ajustare se aplică exclusiv restului de furnizori sau prestanți existent la data intrării în vigoare a actului normativ și va fi realizat la fiecare solicitare de plată pe întreaga durată a derulării contractelor și acordurilor cadru privind domeniile apărării și securității până la furnizarea, prestarea integrală și recepționarea acestor produse sau servicii. Necesitatea acestei ordonanțe este evidentă, diverse circumstanțe care au intervenit în această perioadă și pe care autoritatea contractantă nu le-a putut prevedea în mod rezonabil : creșterea accelerată a prețurilor la materii prime, electricitate, gaze, transport, precum și blocaje survenite în contextul pandemiei și ulterior de războiul declanșat prin agresiunea militară rusă”.

Astfel că în textul Ordonanței se prevede expres că ” Ajustarea prevăzută la alin.(1) se aplică și contractelor încheiate în urma procedurilor de atribuire aflate în derulare la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, dacă semnarea sau intrarea în vigoare a acestora se realizează până la implementarea termenului prevăzut la art. 4 alin. (1)”.

author avatar
Catalin Tache
7.240 afisari

30 COMENTARII

  1. Bun articol și care este conținutul, răspuns vom avea și noi o navă de război sec.
    Au dat o Ordonanță fără conținut nu știm ce navă, preț, capabilități etc.
    Observ că din cele două articole nu aduni informații nici de un pilaf.
    Autorul este într-o scădere vizibilă de date care sa acopere conținutul articolelor sale pe semne case întâmplă ceva, o avea legătură chemarea americanilor din Rusia.
    Este posibil ca satelitul care îl alimentează cu informații sa fi fost doborât de pe orbita.
    Oricum aici se fac jocuri ale unor servicii care au influență doar aici, mă aștept că aseară să șteargă acest comentariu.

        • ZIARE.COM SITE-UL EXCREMENTELOR DIN JURNALISM , ANALFABETI CU DIPLOMA SI CENZURA CAT DE MULTA . CLOSETARII JURNALISTI CU PATRU CLASE PE ZIARE.COM HALESC KAKAT LA GREU

          HOMALAII SUGACI DE PULOACE DE PE ZIARE.COM , JEGUL JURNALISMULUI ROMANESC . CENZUREAZA , INJURA , INSULTA SI AMENINTA GRAV CITITORII ,
          JEGUL JURNALISMULUI SI PLEAVA ESTE IN FRUNTE PE ZIARE.COM , LA LINS PROGUND IN COOR
          O RUSINE PENTRU ROMANIA , ACESTE JEGURI

    • @BĂLĂNESCU 2022-09-29 20:01 20:01:47
      AI SPUS CE???
      DIN NOU VOI VORBI DE VOI ROMANII LA PERSOANA A DOUA PLURAL.
      VOI ROMANII AVETI 2 „FREGATE” CUMPARATE DE LA ENGLEZI PE O MULTIME DE BANI,PRACTIC 2 BASTIMENTE NEINARMATE.NU AU RACHETE SOL AER SAU ANTINAVA DAR CONSUMA 30 TONE PE ORA-AU „TURBINA”-FREGATA MARASESTI(FOSTUL DISTRUGATOR) ARE APROAPE 6.000 TONE FATA DE 5.000 FREGATELE SI CONSUMA 6 TONE PE ORA.MAI ARE SI 8 RACHETE ANTINAVA PE EL.ERA MAI INTELIGENT CEAUSESCU,UN FOST UCENIC DE CIZMAR.ASTA E „NIVELUL” VOSTRU.COPAIELE ENGLEZILOR AU SI VREO 40 ANI ADICA VARSTA DE CASARE A UNEI NAVE.SUNTETI „TARI”
      IN PRIMUL RAND VOI ROMANII NU AVETI „DOCTRINA MILITARA”.
      MA PUTETI INTREBA ORICE VIS A VIS DE ACEST SUBIECT DUPA CE LE DUCETI FETITZELE YANKEILOR,SCUTURATI SCRUMIERA FRANCILOR,LE-O SCUTURATZI FRITZILOR FACETZI O PIZZA BUNA PENTRU ITALIENI SI DESFACETZI O STICLA DE VIN VECHI LA FRUNZA DE ARTZAR(CANADA).
      SERIOS.
      MA PUTETI INTREBA ORICE.
      DACA ERA IN LOCUL VOSTRU,OFITZERI,UNII SUPERIORI SI PAPAM PAPA BUN 33 ANI DE LA FRAIERI…EU…SI NU EXAGEREZ DELOC…IMI TRAGEAM UN GLONTZ IN CAP CA FRATELE BUNICULUI MEU OFITER IN GARDA REGALA.

  2. O varza de articol… Ajustarea preturilor la achiziții publice se face în toate domeniile. De ce nu și pentru apărare? Poate pentru ca nu vrea ruSSya. Și atunci își pune lătrăii la treaba.

  3. VORBA SA FIE CA TREABA SE FACE.
    AFACERILE CU RESURSE(PETROL,ALIMENTE) SAU ARMAMENT SE FAC CU BANI GHEATA-CASH.
    ROMANIA ESTE IN FALIMENT.
    COLIVE DE COPILASHI PUTREZITZI DE MILITAURIZATZI HIPOCRATZI SI LEX-I SA FIE.
    LA IML MINA MINOVICI SA DEA DUMNEZEU CA LEGISTII SA MANANCE ICRE NEGRE SI SA BEA VIN VECHI SELECTIONAT LANGA CADAVRELE ACESTORA.
    126 afisari

      • LA INSTITUTUL NATIONAL DE MEDICINA LEGALA MINA MINOVICI CEI CARE FAC AUTOPSII MANACA LINISTITI PE ACELEASI MESE LANGA CADAVRE.
        ACUM DACA SUNT AUTOPSII SPECIALE SI MENIUL TREBUIE SA FIE SPECIAL,O AUTOPSIE DE COPIL DE JUDECATOR,MANAGER SPITAL SAU INSTELAT CU EPOLETI TREBUIE SA FIE…ADICA SA PLANGA MASA….CA MORTACIUNEA NU MAI PLANGE….
        CE SA SE INTOARCA….N-AM COPII….BANCUL CU CEAUSESCU DE LA RADIO EREVAN…SE MOARE DE CANCER IN GAT….SE MOARE….DAR N-ARE….
        DACA „NU MA CREDETI”…PRIN 2006 AM INSTALAT UN RELEU DE TELEFONIE MOBILA PE INML MINA MINOVICI…INTRE TIMP ESTE DESFIINTAT ASA CA-I POT DA SI „CODUL”…MI SE PARE BU254 MINA MINOVICI….COSMOTE…CABINETI 2106….E///….POATE VRETI SA STITI CE MIROS DE….FRIPTURA….VENEA….CAND DADEAU DRUMUL LA „CUPTOARE”…ADICA INCINERATOARE….NIMIC….”PORCOS”….DOAR „SORIC PARLIT SI ARS”….

  4. CE CORVETE ?,n-ati vazut cum s-a dus mandria Rusiei Distrugatorul Moscova ?,niste corvete vro 4 nu-s destule nici pentru reglarea tirului !.
    ASTA CA SA ZICA ROMANIA CA ARE FLOTA MILITARA !,sa nu se piard vrun post de ajutor de bagator de sama !.

  5. Prostul nu e prost destul până nu e și fudul, trebuie un jeg să jignească aici, este ăla cu 1,2 3 și Tache…..
    Aici puțini sunt oameni echilibrați și echidistanți sau antevorbitorul vorbește de la Jilava, Rahova, sau e pe cursă, in curs de u.p.
    Doamne ajută!

  6. Are dreptate colegul de pagina Constantinescu ” Romania este in faliment ” asta vede si simte tot romanul de buna credinta , insa mercenarul Iohanis si marionetele lui din guvern
    la comanda sefilor lor externi cu interese antiromanesti , imprumuta si impovareaza iar Romania cu miliarde de euro si le platesc tributul in presupuse armamente . corvete sau automobile de strada BMW , ce nu ne sunt necesare acum , fara sa se gandeasca la saracia si criza economica in care se afla tara si majoritatea romanilor !!!!

  7. Corvetele? La Paștele Cailor, se va terina rezbelul și noi nu le vom avea. Și acest contract va avea aceeași soartă ca a altora, plătim dar nu vom avea nimic. Totodată ce să faci cu niște fiare plutitoare în Marea Neagră, împotriva navelor rusești? Nu mai bine investim în dezvoltarea unui sistem de apărare antinavă și antiaeriană dispus strategic pe țărmul Mării Negre, precum și în niște nave mai mici, rapide, care pot ataca și fugi rapid din calea atacului naval? Iranienii dispun de astfel de ambarcațiuni cu care navele militare americane se trezesc, brusc, cu ele în coastă.

  8. @ Experimente financiare ale politicienilor fizicieni ajunși în funcții de decizie.
    A dat Iohannis bani mai mulți la armată pentru erecții și liberale.
    Efectele au ajuns pe Șora, Ioan Pleșa de 92 de ani pe care îl admiră Șercan, bani de răsculare că ăstora probabil că li s-a mai sculat și în prima jumătate a secolului trecut, domnul Șora ieșind și pe la manifestașii publice, ?

  9. & O decizie pe „răsculări” erectile, care au prioritate, politicienii ăștia mai tineri considerându-se probabil că până pe la 92 chir și 96 de ani ar pute fi incluși în „programul de erecții liberale”, ?

  10. S-or fi ” ajustat ” si parandaraturile ? Ca trebuie sa manaca si gura lor.Conform Legii,” da’ noua ce iese ” ? Da’ cu submarinele ce se mai aude ? Ca fara submarine nu au cum sa creasca pensiile.Ale amaratilor,ca alea speciale au stecherul in fund permanent.

  11. România ar trebui sa incespa sa-și facă ea corvetele și NU sa construiasca pentru alții, vezi PAKISTAN.
    Dacă nu sa cumpere la mâna a doua vreo doua portavioane , trei distrugătoare,, sa le tremure turloiul rușilor.
    Alta șansa ROMANIA nu are!!!
    Trebuie sa devenim o FORȚĂ NAVALĂ REDUTABILA IN MAREA NEAGRĂ!!!
    Punct!!!

  12. Alea trebuia făcute ieri ca pensiile trebuuau marite ieri nu in ani de zile.
    Razboiul e in marea noastra nu ai timp de contracte licitatii amanari.
    Iei ce poti mai repede mai bun mai inteligent.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger