AcasăDezvaluiriAncheteGata, ne-am pus în cap și SUA și China!

Gata, ne-am pus în cap și SUA și China!

Uite că statul român a găsit soluția să scape de presiunile tot mai ultimative ale Adminsitrației Statelor Unite ale Americii, dar și de mult mai pragmaticul lobby ”made in China” în ceea ce privește acordarea licențelor 5G. Și cum de atâta amar de vreme conducătorii poporului român au excelat în strategia că fuga o fi ea rușinoasă, dar cel puțin este sănătoasă, actuala Putere continuă păgubosul joc dublu dus deja de prea multă vreme pe acest delicat domeniu. Și cu o miză financiară uriașă, de câteva miliarde bune de euro.

Însă cum fuga de răspundere tot trebuia asumată în cele din urmă de cineva, de această dată ”măgăreața” a picat pe Eduard Lovin, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM). Cel care a dat-o ”pe șleau” că ” demersurile noastre de a oferi cei 350 MHz suplimentari de spectru pentru 5G au fost implicit amânate pe fondul lipsei unei Hotărâri de Guvern de stabilire a prețurilor minime de pornire a licitației și a calendarului plăților la Trezoreria Statului, precum și a lipsei unui document de clarificare și transpunere a memorandumului guvernamental privind securitatea rețelelor 5G, pentru ca operatorii să aibă predictibilitate și să poată face planuri de investiții pe termen lung, pe toată perioada licențelor”. Deci problema 5G s-a rezolvat : nu se poate!

Avem Memorandum! Dar nu avem clarificări!

Iar strategia struțului aplicată de partea română în niciun caz nu are cum să îi mulțumească pe partenerii strategici de peste Ocean. Cei cu care și George Maior, și Viorica Dăncilă, dar și alți demnitari reprezentați ai Bucureștiului au tot semnat memorandum peste memorandum, prin care să îi asigure pe americani că HUAWEI va fi exclusă din procedura licitației pentru acordarea licențelor 5G. Numai că, ghinion, cel puțin pentru partea americană, Bucureștiul recunoaște că avem memorandum, dar nu avem clarificarea memorandumului! Astfel că și americanii, dar și chinezii trebuie să își ia momentan gândul de la organizarea barem a unei licitații în acest sens! Dar și statul român de la sutele de milioane de euro ce ar fi urmat să fie încasate la buget odată cu acordarea licențelor. Pentru că, nu-i așa, decât să ia vreo decizie în acest sens, oricare ar fi aceasta, ”marii bărbați  de stat” preferă să încerce să nu supere pe nimeni. Cu toate că prin amânarea sine die a organizării unei licitații, Bucureștiul nu a făcut decât să își pună în cap atât americanii, cât și chinezii!

author avatar
Catalin Tache
2.242 afisari

6 COMENTARII

  1. Tache, am un pont!
    Emilia Melnic l-a impus decan la Facultatea Arhivistică de la Academia Politia, o sinecura a foștilor securiști, pe Rafael Chelaru. Cei doi au fost colegi de liceu. Sunt legături cu proiectele pe bani europeni de reabilitare a clădirilor din Acad. Pol, voturi în Consiliul de administratie.
    Razboi cu familia Cheșcă.

  2. Vezi cum i-a ars familia Cheșcă pe Adrian Iacob și Marcoci.
    Angajările cu dedicație în Academia de Poliție ale familiei Cheșcă.
    Așteptăm să vedem ce publici

  3. O rușine monumentală! De ce politicieni noștri trebuie să facă sluj în fața unor state străine? Când vom da dovadă că avem coloană vertebrală și că, România, stat suveran și independent, duce o politică în folosul poporului român? Unde este interesul național? Am scăpat de cizma rusească și acceptă, necondiționat, pistolul american la tâmplă?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger