AcasăDezvaluiriAncheteGata legea! Rackeții ucraineni primesc cetățenie română!

Gata legea! Rackeții ucraineni primesc cetățenie română!

Mafia ucraineană, refugiată la Iași, Constanța și București” titram ”lovitura” de ieri. Atunci când dezvăluiam că, în timp ce sute de mii de femei, bătrâni și copii continuă să treacă frontiera în România pe jos, membrii temutei mafii ucrainene beneficiază de serviciile grănicerilor corupți. Cei care, pentru sume de aproximativ 15.000 de euro de ”bucată”, permit oricărui bărbat ucrainean să se sustragă dispozițiilor legii marțiale din țara vecină.

Refugiații intră în România pe jos rackeții vor deja să cumpere cetățenii

Numai că problema autorităților române nu este neapărat că toți acești bărbați nu se înrolează în Armata ucraineană. Ci faptul că sunt suspectați a fi unii dintre cei mai temuți rackeți, chiar cei care coordonau rețelele transfrontaliere de contrabandă între Ucraina și România! Și care în ultimele săptămâni și-au instalat cartierele generale în hotelurile de lux din Iași, Constanța, București sau Poiana Brașov! În timp ce, prin chiar vocea purtătorului de cuvânt Octavian Marincea, SRI-ul recunoaște că nici serviciul, dar nici măcar Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne habar nu au câți bărbați ucraineni au intrat în țară, câți au rămas și unde și câți au plecat în alte state!

Băsescu doi!

În schimb, în tot acest haos în care monitorizarea rackeților ucraineni intrați în România ca refugiați se rezumă la simple informări ale unor structuri teritoriale ale MAI, tocmai ce a apărut o propunere legislativă. Una care dă și mai mari fiori structurii contrainformative care încearcă să alerteze toate celelalte instituții ale statului român cu privire la pericolul reprezentat de instalarea uneia dintre cele mai temute mafii din lume în România.

Robert Sighiartău inițiatorul proiectului legislativ

Este vorba despre propunerea legislativă privind înlesnirea acordării cetățeniei române pentru etnicii români din provinciile istorice ale Ucrainei de astăzi. Depusă de deputatul liberal Robert Sighiartău, cel ale cărui intenții sunt probabil cât se poate de onorabile. Mai ales în aceste zile ale valului emoțional produs de sutele de mii de refugiați ucraineni ajunși în România. Numai că, parcă nici Traian Băsescu în vremurile de aur ale statului ticăloșit nu ar fi venit cu o asemenea propunere. Pentru că una este să întocmești și să verifici dosarele pentru etnicii români din Republica Moldova. Și alta să te apuci să arunci cu cetățeniile române în stânga și în dreapta, prin Ucraina.

Taberele de refugiați tot goale

Acolo unde chiar nu există niciun filtru democratic credibil pentru a se opune fraudării acordării cetățeniei. Și cum chiar și în ”regiunile istorice românești” din Ucraina banii îi au tot rackeții, ce îi va împiedica pe aceștia să își declare un ”bunel” român, să dea șpaga aferentă funcționarului ucrainean care verifică și, gata, să devină cetățean român și al Uniunii Europene!

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în magazinele românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Catalin Tache