AcasăDezvaluiriAncheteGata, Bode a schimbat palinca!

Gata, Bode a schimbat palinca!

Pe 15 decembrie îl avertizam pe Lucian Bode că degeaba a pregătit tradiționalul ”protocol de Zalău”, pentru că DIPI a uitat să îl informeze că noul șef al Guvernului nu bea palincă!

Bode a lăsat protestatarii în curtea Parlamentului

Astfel că, doar cu câteva zile în urmă, ”băgam mâna în foc” că, după ”aperitivul” plagiatorului Florin Roman, ministrul de Interne este următorul pe ”lista neagră” a generalului Nicolae Ionel Ciucă. Frustrarea acestuia că a pierdut Ministerul Apărării Naționale neputând fi compensată decât de preluarea controlului asupra unui alt minister de forță, precum cel al Internelor.

Jandarmeria civilă

Și uite cum probabil ministrul de Interne a atentat la ”cadoul” pregătit lui Ciucă, dacă tot nu i l-a mai trimis la Palatul Victoria. Pentru că altfel nu se poate explica euforia lui Bode de a își asuma ordinul dat Jandarmeriei de ”a nu folosi sub nicio formă forța” în fața protestatarilor care luau cu asalt Palatul Parlamentului. Totul în condițiile în care, totuși, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a rămas singura structură militarizată a Ministerului Afacerilor Interne! DIPI fiind oricum în afara controlului lui Bode… Numai că, în timp ce comandanții unităților militare implicate încercau să justifice pasivitatea dispozitivului de sute de jandarmi de la Palatul Parlamentului cu pretexte care de care mai puerile, ministrul de Interne a ieșit public și a luat asupra sa întreaga vină : ” În permanență le-am transmis forțelor de ordine să acționeze cu fermitate, să fie calmi și fermi, dar să nu utilizeze sub nicio formă forța. Protestul s-a finalizat fără violențe”. Bode nefăcând astfel decât să îi ridice singur mingea la fileu generalului aflat la Bruxelles și care l-a avertizat imediat ”să asigure potecția totală a instituțiilor statului român”. Așa că și Bode e pe făraș… Următorul la rând!

author avatar
Catalin Tache