AcasăDezvaluiriAncheteGata, ambasadorul SUA și-a luat-o ”peste bot” cu 5G-ul!

Gata, ambasadorul SUA și-a luat-o ”peste bot” cu 5G-ul!

După cum dezvăluiam cu doar câteva zile în urmă, actuala Putere politică a preferat să se ”împiedice” penibil și să pună un funcționar oarecare să anunțe că implementarea rețelei 5G se amână sine die, decât să aibă curajul de a lua o decizie. Ceea ce nu a făcut decât să inflameze și mai mult spritele, mai ales din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii, acolo unde Adrian Zuckerman mai are puțin și le aruncă scrumierele în cap guvernanților de la București. Cei care, prinși între ”ciocanul” parteneriatului strategic cu SUA și ”nicovala” intereselor economice cu compania chineză HUAWEI au ajuns să se vaite între ei că pur și simplu nu mai știu cum o vor scoate la capăt cu acest scandal internațional fără precedent.

La noi Guvernul nici nu respiră în fața lui Zuckerman pe tema 5G

Iar în tot acest răstimp nici măcar nu îndrăznesc să își ridice privirile ”feciorelnice” în fața ambasadorului american. Cel care șterge pe jos cu demnitarii statului român mai ceva decât cămătarii cu datornicii lor. Iată însă că, totuși, se poate! Dar nu în România, ce-i drept, ci în Portugalia! Ceea ce nu înseamnă însă că demnitarii români nu pot urmări barem cu admirație tacită poziția publică a ministrului portughez de Externe față de ”cicăleala” ambasadorului american la Lisabona pe aceeași problematică 5G – HUAWEI!

”Decizia o ia doar Guvernul”!

Respectând ”ordinul pe unitate” al diplomației americane, ambasadorul SUA la Lisabona a declarat în repetate rânduri că ”Portughalia trebuie să aleagă între prietenii și aliații SUA și partenerul economic China”. Ceea ce a condus la o reacție promptă și fără putință de interpretare a ministrului portughez de Externe, Augusto Santos Silva avertizându-l pe ambasadorul George Glass că” guvernul portughez ia act de aceste declarații. Dar clarificarea principală pe care doresc să o fac este următoarea : în Portugalia, factorii de decizie sunt autoritățile portugheze, care iau deciziile care interesează Portugalia, în cadrul Constituției și al legislației portugheze, conform competențelor pe care legea le atribuie diferitelor autorități relevante”! După care ambasadorul american s-a abținut de la orice altă ”urecheală” diplomatică…

author avatar
Catalin Tache
3.012 afisari

7 COMENTARII

  1. Daca ne lasa USA din mana ,vin chinezii cu virusii lor si cu 5G sa ne asigure
    securitatea ? Ar putea la cate miliarde si miliarde de dolari si euro
    au scos din tara prin europa ,doraly, dragoni si alte locatii .Oare
    banutii astia au platit taxe si impozite catre RO ? .Astia doar scot
    banuti si te ocupa si economic ,iar daca comentezi incep cu amenintari,
    vezi din declaratiile directorului huawei din RO.
    Cantariti bine domnilor ce faceti si nu dati vrabia din mana pe cea pe care
    nici nu o vedeti bine.

    • Florine, suntem tara NATO si securitatea ne este asigurata. Chestia asta ca americanii ne asigura securitatea este o tampenie propagandistica. De fapt americanii in Romania se poarta mai rau ca rusii in ani 50. Ei au fost adusi in tara si ridicati la nivel de :partener strategic” de basescu, care astfel si-a asigurat suportul pentru a nu putea fi inlaturat de la putere si asta s-a dovedit la referendumul de destituire, cand a venit acel domn Gordon in tara si a declarat ca Referendumul nu e valid ca s-au furat 2,6 milioane de voturi. Werner este o pramatie si mai mare. El si-a cmparat cu bani grei sustinerea SUA, adica vreo 7 MILIOARDE dolari in vreo 9 luni de guWerner. Astfel a primit imunitate totala in modul josnic in care incalaca Constitutia. Celor din SUA nu prea le pasa de democratie in statele OCUPATE, ca Romania. SUA S-a inteles mai bine cu dictatorii, decat cu conducatorii democrati. Tarile mici care s-au opus intereselor americane economice si militare au sfarsit-o prost si au avut parte de cele mai sangeroase lovitrui militare de stat.

      • Mai ramane sa probezi ca lovitura militara sangeroasa din decembrie 89 este opera agentilor CIA , generalul Stanculescu si Ion Iliescu….

  2. Tache , esti ziarist vechi , nimeni nu mai are indoieli despre orientarea ta si a publicatii National , pui prea multa patima , crezi ca ai spart gura targului cu formularea titlului sau ai sarit badaraneste peste cal ? Ramane de vazut cine se alege cu botul turtit , urma-alege …!

  3. Ati vazut vreo sluga sa aiba curaj? Altfel nu ar mai fi sluga. Daca le place sa fie carpele de sters pe picioare ale unora si altora, foarte bine. dar noi ce vina avem?

  4. VINA NOASTRA ESTE CA NE PLACE SA STAM CAPRA MARE DREPTATE AI SALVAMAR SI LIVIA TOT ASA

  5. A mai asteptat si parinti nostri sa vina si sa vina dupa 1945 .
    Aveau toti dureri de cap uitandu-se in sus dupa ajutorul, unchilui SAM.Rezultatul il stim.
    Si acum ca si atunci ne imbatam cu apa rece.
    El vine dar pentru sa castige ceva,nu sa piarda(a se vedea contractele cu armament secand-PATRIOT,raza mare ,mica ,pana la urma zero)
    Nu deschideti ochi tot mai dormitati.Toti parteneri nostri cumpara bucata cu bucata din tara ,si spuneti ca vom fi ajutati ,eu zic linsatii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger