AcasăDezvaluiriAncheteGafă diplomatică! România trimite bani în Donețk și Luhansk!

Gafă diplomatică! România trimite bani în Donețk și Luhansk!

Pur și simplu incredibilă gafa diplomatică comisă la vârful Ministerului Afacerilor Externe, sub ochii ministrului Bogdan Aurescu, în ultimele două săptămâni. Pentru că, dacă nu ar fi vorba de o ”eroare umană”, atunci premierul Nicolae Ionel Ciucă poate chiar ar trebui să documenteze la modul cel mai serios varianta contrainformativă de lucru a unei încercări de compromitere a sa. Și a statului român.

Aurescu îi vrea locul lui Ciucă

Stat membru NATO… Și ”vârf de lance” al lumii libere în lupta împotriva invaziei rusești din Ucraina. Dar care, în același timp, după cum scrie negru pe alb în documentele incendiare intrate în posesia noastră, trimite prin Ministerul Afacerilor Externe sume de bani la diverse obiective din regiunile separatiste Donbas și Luhansk!!! ”Modalitatea de implementare” a ajutoarelor financiare prevăzute expres în ”Planul anual de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară 2022” fiind una ”directă”!!!

Separatiștii ruși din Donețk și Luhansk

Adică MAE va trimite sumele de bani alocate și avizate acum doar două săptămâni, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare RoAid direct în contul băncilor din Torețk, Raionul Bahmut, Regiunea Donețk! Și a obiectivelor din Rubizhne, Regiunea Luhansk!

Avem documentele!

Desigur că intențiile Ministerului Afacerilor Externe nu au cum să fie decât unele pe deplin onorabile. Însă care poate fi nivelul de profesionalism de la vârful MAE, dacă de două săptămâni nu este retras acest document oficial aflat încă în vigoare și care poate crea un incident diplomatic internațional fără precedent? Un document intrat în posesia noastră deși, aspect extrem de interesant, acesta nu a fost făcut public, conform cutumei, precum toate celelalte… Astfel că șeful statului, premierul, conducătorii Armatei și ai serviciilor secrete, ca și ambasadorii aflați la post și care transmit peste tot în lume mesajul că România este alături de NATO împotriva invaziei rusești, încă habar nu au că tot România trimite bani în ”republicile independente” recunoscute de Vladimir Putin, Donețk și Luhansk!

Useristul Mihai Sandu propus secretar de stat la MAE

Iar dacă documentul ar fi făcut public în aceste zile de partea rusă, atunci chiar ar provoca un veritabil cutremur informatic știrea că România, stat membru NATO și al Uniunii Europene, trimite ajutoare umanitare în bani obiectivelor aflate în regiunile de acum nu doar disputate, ci aflate direct sub controlul separatiștilor ruși!

Ministrul consilier Igor Iniushkin în spatele gafei de la Externe

Teritorii de pe care au fost lansate inclusiv atacuri ale trupelor paramilitare ruse împotriva civililor ucraineni! Astfel că solicităm retragerea de îndată și revizuirea ”Planului Anual de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare și Asistență Umanitară 2022” ! Iar dacă Ministerul Afacerilor Externe nu a pus documentul respectiv la dispoziția șefului Guvernului, CSAT-ului și al opiniei publice – Aurescu știe de ce! – atunci o facem noi ! Inclusiv paginile în care scrie negru pe alb:

”13. Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală, Ucraina. Asistență în domeniul serviciilor sociale. Creșterea capacității de prestare a serviciilor sociale prin dotarea cu bunuri necesare beneficiarului. Centrul de Reabilitare Socială și Psihologică pentru Copii, din orașul Torețk, raionul Bahmut, regiunea Donețk. Directă. 125.000”.

”65. Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală, Ucraina. Asistență în domeniul educației. Consolidarea accesului la educație de calitate prin dotări cu bunuri necesare instituției beneficiare. Instituția municipală de învățământ preșcolar nr. 3 BARVINOK, a Consiliului Local Rubizhne, regiunea Luhansk. Modalitate implementare Directă.125.000”.

”66. Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală, Ucraina. Asistență în domeniul educației. Consolidarea accesului la educație de calitate și a capacității administrative a beneficiarului prin dotări cu bunuri necesare. Instituție de învățământ preșcolar – școala generală cu ciclul I – gimnaziu – Complexul educațional din orașul Svitlodarsk, raionul Bahmut, regiunea Donețk. Directă. 125.000”.

”67. Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală, Ucraina. Asistență în domeniul educației. Consolidarea accesului la educație de calitate și a capacității administrative a beneficiarului prin dotări cu bunuri necesare. Instituția de învățământ preșcolar de tip combinat grădinița ROMASHKA, comunitate teritorială rurală Nyzhnotepie. Directă. 125.000”.

”68. Europa de Est, Caucaz și Asia Centrală, Ucraina. Asistență în domeniul educației. Consolidarea accesului la educație de calitate și a capacității administrative a beneficiarului prin dotări cu bunuri necesare. Instituția comunală Gimnaziu cu unitate structurală a școlii primare Nr. 58, sat Sartana, raion Mariupol, regiunea Donețk. Directă. 125.000”.

Igor Iniushkin, omul SVR la București

De asemenea, punem la dispoziția premierului Ciucă noi informații pe care are posibilitatea de a le verifica oficial și șeful Guvernului. Și care pun într-o cu totul altă lumină ”gafa” de la MAE. Și de ce ministrul Bogdan Aurescu nu doar că nu retrage ordinul de a se trimite ajutoare financiare directe în regiunile separatiste controlate de ”omuleții verzi” ai criminalului Putin. Ca și în teritoriile din jurul Mariupol, aflate în plin bombardament. Suspendarea ”Planului” fiind imperios necesară barem până ce se va ști dacă respectivele teritorii revin Ucrainei democratice sau rămân ”pradă de război” unei Federației Ruse supuse acestui val de sancțiuni internaționale fără precedent.

DOCUMENTE Planul de trimitere de ajutoare financiare în regiunile separatiste

Astfel că oamenii generalului Ciucă ar face bine să solicite de urgență informările contrainformative care îl identifică pe diplomatul Igor Iniushkin, ministru consilier al Ambasadei Federației Ruse la București drept ”omul SVR în România”. SVR fiind Serviciul de Informații Externe al Federației Ruse care oferă acoperire diplomatică ofițerilor săi aflați la post în străinătate. Astfel că dacă Igor Iniushkin este de ani buni de zile un discret promotor al intereselor oamenilor de afaceri ruși în țara noastră, chiar nu avea cum să nu atragă atenția ”Direcției Anti – Rusia” din SIE. Singura structură contrainformativă care mai contează în România zilelor noastre. Monitorizarea acestuia ducând inclusiv la ”imortalizarea” întrevederii dintre acesta și ministrul român de Interne, Lucian Bode! Însă cea mai sporită activitate o desfășoară ”ministrul consilier” Igor Iniushkin pentru întărirea relațiilor de colaborare între oamenii de afaceri ruși și cei din Prahova… Județ unde, nu deloc întâmplător, în urmă cu doar câteva zile dezvăluiam identificarea și documentarea unei ”firme de Bitcoin aparținând SVR rusesc”… Iar de la adăugarea ultimei piese, acest veritabil ”puzzle” informativ chiar că devine îngrijorător…

Mama ofițerului Mihai Sandu

Ofițer de informații, șeful Spiralei din Servicii” titram ”lovitura” din 21 februarie. Atunci când dezvăluiam cum de ultimul userist păstrat în structurile centrale guvernamentale este tocmai tânărul Mihai Sandu. Mâna dreaptă a lui Dan Barna fiind ”uitat” de Bogdan Aurescu director adjunct al Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare din cadrul MAE pentru că este ”băiatul lui mama”. Alexandrina Andronescu, patroana firmei cadastrale SANTOP STAR SRL , cea care din anul 2010 a încheiat sute de contracte cu statul. Și care reprezintă interesele oamenilor de afaceri prahoveni inclusiv în ”proiectul comun” româno – rus promovat de… Igor Iniushkin! ”Ministrul consilier” care, conform unei alerte contrainformative de ultimă oră încearcă ”să închidă cercul” prin pregătirea ordinului ministrului Bogdan Aurescu de numire a useristului Mihai Sandu, băiatul Alexandrinei Andronescu, director general al RoAid. Adică exact cel care a vizat, alături de secretarul de stat ”Arabela” Daniela Gitman întocmirea și trimiterea de către Bogadn Aurescu la Guvern – unde a și fost avizat fără ”informarea operativă” a premierului Ciucă! – a Planului care nu respectă în primul rând principiul ONU al coerenței!

Neavând nicio legătură cu continuitatea acțiunilor din anii precedenți. Dar mai ales a ”strecurat” tocmai acum alocarea unor sume către Ucraina, în regiuni care au un statut neclar prin prisma invaziei ruse! Astfel că Guvernul Ciucă – care tocmai a  avizat acest plan primit de la MAE! – trebuie să își pună primul întrebarea, înaintea partenerilor occidentali, dacă România dorește să intervină prin aceste contribuții în conflictul actual dintre Federația Rusă și Ucraina! Contribuțiile fiind direcționate în anumite zone în care situația administrativ teritorială se află în acest moment într-o evidentă devălmășie. Și mai ales pe cine susține de fapt ministrul Aurescu? Rusia sau Ucraina? Prin aceste contribuții materializate prin mecanismul de asistență umanitară aflate în planul anual de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară pe 2022. Plan trimis de MAE și aprobat de Guvernul României în cursul lunii martie! În situația existentă din Ucraina, unde nu există clar modalitatea de implementare a pozițiilor din planul Agenției din punct de vedere legal – ”implementarea directă”. Și uite cum ne aflăm în ipoteza că ministrul Aurescu ori habar nu are ce se petrece în cadrul ministerului pe care îl conduce, lucru extrem de grav… Ori și mai grav ar fi ca, știind foarte bine de războiul purtat în Donețk și Luhansk, nu încearcă astfel decât compromiterea premierului Ciucă. De ce? Pentru a îi lua locul… Sau poate doar Iniushkin să mai priceapă ceva din ”gafa” MAE!

author avatar
Catalin Tache
6.853 afisari

52 COMENTARII

  1. Daca asta se intampla la varful MAE, ce sa ne mai miram ce o fi pe la alte ibstitutii…scarba…asta simti…

  2. Nu și nici nu și-o da au mâncat cu toții, și nu au avertizor de securitate, in tot sistemul de ordine publică și securitate, toate fondurile operative se toacă pentru vile, chiolhanuri, amante etc.

  3. Sa iasa public premierul si sa spuna daca este sau nu asa…si daca stia sau nu…si daca va lua vreo masura sau nu…

  4. Tache, buna rau asta cu daca pun mana rusii pe document si o publica🤣pai tu ce ai facut?oricum, joci sus Coane..

  5. Dle. CIUCA, chiar ati semnat asa ceva?fara sa cititi?sau barem cineva din oamenii dvs?aveti mare grija atunci…

  6. Vrajeala, e fumata , s-au sistat orice fel de contributii pentru Donbass inca de pe data de 24. 02.2022 , de 12 zile a picat tot programul si nu se mai aloca nici un fel de sume . Abia dupa incetarea ostilitatilor se vor relua discutiile in functie de situatia existenta , Planul si Asistenta au cazut automat cand a inceput conflictul .

  7. Cica Ucraina angajeaza mercenari cu 2000/zi sa lupte impotriva rusilor. Banii trebuie sa vina de undeva

    • E prea de tot , astia imi fac breasla de ras , io labuiesc oratanii noaptea , le bag ciocul intre aripi si nu caraie . Comisarul.ro , astazi , ora 18:48 : ” VIDEO PRIVITI , SOLDATI RUSI FILMATI FURAND GAINI DINTR-O CURTE , IN UCRAINA „.

    • La munte si la mare / Si-n orice-mprejurare / Geanta DIPLOMAT / Ma face de … cacao ! Imi dau DEMISIAAAAAAA ……!

  8. Adevarul.ro , 9 martie 2022 , ora 19:58 : ” ANDREI TARANU : PUTIN ARE UN DISCURS FASCIST ” – George Arun -Deutsche Welle .

  9. 1. Universul.net , 9 martie 2022 : ” RAZBOIUL RUSIEI IMPOTRIVA UCRAINEI . LECTIILE DE PANA ACUM – THE SPECTATOR – CHARLES LIPSON . 2. Universul.net , 9 martie 2022 , articol de Laurentiu Mihu : ” STAI LINISTIT , DACA VINE RAZBOIUL , VEI MERGE LA LUPTA „.

  10. Digi 24 , 9.03.2022 , ora 13:38 , editor Raul Netoiu : ” DUPA 14 ZILE DE RAZBOI SI BOMBARDAMENTE , RUSIA SPUNE CA PREFERA SA ISI ATINGA OBIECTIVELE IN UCRAINA PRIN DISCUTII „.

  11. 1. Aktual 24 . ro , 9 martie 2022 , articol de Mara Popescu : ” INNEBUNESTE LUKASENKO . UN BATALION DE BIELORUSI S-A ALATURAT UCRAINEI : ” APARAM KIEVUL „-VIDEO „. 2. Aktual 24.ro , 9 martie 2022 , articol de Lucian Popescu : ” 7 TEME ALE PROPAGANDEI RUSE IN ROMANIA , CUM VOR SA NE M A N I P U L E Z E SI INVRAJBEASCA . MOSCOVA A POMPAT MILIARDE DE EURO IN OPERATIUNI DE M A N I P U L A R E A OPINIEI PUBLICE DIN UE „.

  12. 1. Spotmedia. ro , astazi , 10.03.2022 , ora 00:06 , articol de Senior Editor Victor Pitigoi : ” ADEVAR (UL) A LA RUSSE DE PE GARDUL UNEI AMBASADE „. 2. Spotmedia . ro , astazi , 10.03.2022 , ora 00:06 , articol de Mihai Oprisor : ” VULTUR IMPERIAL CAUTAND PRIN BELARUS IESIREA LA MARE „. 3. Spotmedia.ro , astazi , 10.03.2022 , ora 00:10 , interviu Magda Gradinaru cu Edward Lucas , expert britanic in probleme de securitate : ” AVANTAJELE PE CARE PUTIN LE-A ARUNCAT IN AER . CE INSEAMNA , CONCRET , AMENINTAREA NUCLEARA SI CINE POATE FACE PRESIUNI ASUPRA KREMLINULUI „. 4. Spotmedia.ro , astazi , 10.03.2022 , ora 00:10 , articol de Ioana Ene Dogioiu : ” RAZBOIUL HIBRID AL PANICII . CUM NE PUTEM DARAMA SINGURI „.

  13. D le Take,ne-ai bulversat de tot,nu știm ce să mai credem,ar trebui să se lase imediat cu demisii după care cu audieri la parchet.

      • UNIVERSUL.NET , ASTAZI , 10 MARTIE 2022 , ARTICOL DE LAURENTIU MIHU : ” UCRAINA / SENSUL NEGOCIERILOR . OCAZIA OCCIDENTULUI . ERORILE LUI PUTIN „.

  14. 1. NEWS.RO , astazi , ora 06:13 : ” SUA : CAMERA REPREZENTANTILOR A ADOPTAT UN NOU BUGET FEDERAL , CU APROAPE 14 MILIARDE DE DOLARI PENTRU UCRAINA ” ( Jumatate din 13,6 miliarde de dolari pentru apararea Ucrainei si cealalta jumatate ajutor pentru refugiati ) .

  15. In 2 ani cat mai are tante werner sa ne conduca ne va face si pe noi sa gandim tot asa cum gandesc ei Daca ei traiesc intr o continua ambiguitate si ceata mentala ,dresati sa linga mana dusmanului apoi pe noi ne vor face zomby Sa iei de la gura copiilor din tara ta si sa dai la copiii rusi apai asta se cam cheama sabotaj si tradare nationala Haideti o data cu legile contra tradarii de tara !

  16. salut varianta contrainformativa de compromitere a lui ciuca care nu are nici o legatura cu poporul roman .

  17. PAHONȚU E UN JEG,O UNEALTĂ NENOROCITĂ ,UN PERSONAJ CARE A COMIS MULTE FAPTE ILEGALE,UN AGRAMAT,UN INCULT.

  18. HotNews.ro , 09 Martie 2022 , ora 17:45 , de Gabriel Bejan : ” Razboiul din Ucraina explicat de fostul comandant al trupelor SUA in Europa ( gen. Ben Hodges ) , ” Daca parintii soldatilor rusi vor intelege ce se intampla in Ucraina va fi o mare problema pentru armata Rusiei „.

  19. BALAMUC !,MACIUCA PUS PRIMAR ? -ca sa semneze legat la ochi !,de altfel Maciuca al nostru cand s-a repezit sa cumpere el priceputul fiare vechi ,sau harburile de Pirania credeti ca s-a uitat ?,ce sa priceapa Maciuca la avioane or transportoare sau rachete !,Maciuca e infanterist !,pifan adica moletiere ,fuga mars ,drepti in cur pe doua randuri !.
    SERPARIA din ME nu se dezminte , ce Gioana cand s-a trezit ambasador in SUA pus peste noapte avea habar ce-i cu el ?,era un parlit de inginer stagiar la termocentrala Grozavesti,
    ramas in Bucuresti fiinca era ficiorul generalului Geoana seful garzilor patriotice pe capitala ,ala de l-a tradat pe Ceausescu in prima ora !,Iliescu a platit serviciul si a trimis PROSTANACUL in America !.
    Azi la cat haos si prostie este in” guvernele mele „,va mirati ca sunt tampiti sau tradatori care arunca banii tarii unde a intarcat dracul iapa !.

  20. Hai , dasfidanya , ma duc sa-i mulg pe Maciuca si pe Geoana . mi-am dat cu strugurina pe buze , am o sete de laptisor de matca ……

  21. Macar RUSNACII AU AVUT CURAJ SA INTRE TERESTRU si sa lupte la sol chiar daca au pierderi, inca inainteaza.
    Alții nu au avut curaj sa intre terestru în Serbia,chiar dacă nu au avut acordul CONSILIULUI DE SECURITATE AL ONU.

  22. AdevaruL,ro , astazi , 10 martie 2022 , ora 14:55 , articol de Maria Taga : ” Imagini de propaganda publicate cu soldati rusi bine hraniti si aprovizionati cu de toate . Aceeasi armata e filmata furand gaini . VIDEO „.

  23. Nu înteleg de ce autorul Tache, a trecut funcția ruznacului intre ghirimele ”ministru consilier”…. dacă domnia sa ( Tache ) s-ar fi documentat puțin ar fi aflat ca o vorba de un rang diplonatic, international recunoscut prin Convenția de la Geneva (1961). Prin urmare, ne place sau nu de acest Igor, dacă Ambasada Rusiei l-a notificat cu rang de ministru consilier, atunci trebuie să-l acceptăm așa cum el a fost acreditat de către autoritățile române, fără să ne mai strădui (din exces de zel) a -i pune gradul diplomatic intre ghirimele….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger