AcasăDezvaluiriAnchete”Frăția Frontierei”, în război total cu DNA!

”Frăția Frontierei”, în război total cu DNA!

14 polițiști de frontieră arădeni, achitați pentru a doua oară de Tribunalul Arad, într-un dosar de luare de mită instrumentat de către Direcția Națională Anticorupție Timișoara. Iar vestea a picat cum nu se poate mai prost pentru anchetatori, cu cât a venit în plin ”deranj public” provocat de sutele de descinderi din ultimele săptămâni, din zona de Vest.

Oricâți polițiști vor fi arestați Nădlac rămâne stat în stat

Și asta pentru că inculpații arestați de procurori, dar eliberați din nou de judecători își desfășoară activitatea tocmai pe această ”felie”, fiind lucrători la punctele de trecere a frontierei de la Vărșand, Turnu, Nădlac și Nădlac II din Arad. Acolo unde deja se știe că asasinatul mafiot cu bombă are legătură directă cu traficul de țigări de contrabandă și protecția oferită de chiar șefi ai Poliției de Frontieră.

Fără probe, fără flagrant!

Și mai interesantă fiind însă decizia judecătorilor arădeni de a exclude de la dosar marea majoritate a probelor strânse de către ofițerii sub acoperire infiltrați de DNA în ”Frăția Frontieriștilor” din zona de Vest! Astfel că, la acest moment, dosarul este ”în aer”… Cu toate că, după prima eliberare, 4 din cei 14 inculpați au semnat Acorduri de Recunoaștere a Vinovăției și astfel au fost condamnați la pedepse cu suspendare sub supraveghere. Numai că procurorii au reușit să întoarcă totul la Curtea de Apel Timișoara, după ce un investigator sub acoperire a declarat că Florin Avram, comisar în cadrul IGPFR și șef de tură la Vama Vărșand i-ar fi propus organizarea unor transporturi de țigări de contrabandă din Serbia, susținând că are conexiuni la Vama Jimbolia, având chiar și cumpărătorul. Plata pentru a fi lăsat transportul în țară fiind de 30.000 de euro. Însă, la fel de șocantă ca și tupeul frontieriștilor sau decizia judecătorilor fiind și graba de atunci a procurorilor DNA de a nu mai face flagrantul prevăzut peste doar câteva zile! Astfel că acum au rămas doar cu probe ”indirecte”…

author avatar
Catalin Tache
3.569 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger