Cauta

Fotografia ȘOC de la Atena: Uite cum a „LUPTAT” Iohannis pentru Schengen!

Klaus și Carmen Iohannis, 4 decembrie Atena...

Iohannis, mână moartă” titram ”lovitura” din 14 noiembrie. Atunci când dezvăluiam nu doar că ”zarurile” lăsării României la porțile Schengen fuseseră deja aruncate, dar mai ales că șeful statului român nu va mișca un deget prezidențial pentru a încerca barem să răstoarne acest ”blat” occidental.

Emil Hurezean fusese informat de votul ministrului austriac de Interne încă din octombrie

De ce? Nu pentru că nu ar fi putut… Ci pentru că nu a vrut! Conștient fiind că astfel, dacă se va pune în slujba ”poporului meu”, așa cum de altfel îl și obligau prerogativele constituționale, garantul politicii externe al României le-ar fi demonstrat ”stăpânilor” de la care așteaptă un post diplomatic internațional  după 2024 că nu mai este chiar ”băiatul de mingi” de până acum… Și astfel ar fi pierdut pe persoană fizică visul de a deveni ”noua Ursula” a Comisiei Europene… Pentru că, așa după cum avertizam în urmă cu aproape o lună, ”după ce până și Iohannis s-a prins de „abureala” cu preluarea conducerii NATO de la Stoltenberg, acestuia i s-a „fâsâit” și planul de a ajunge la ONU, după ce „valul” republican va mătura SUA. Numai că, ghinion, nu a fost să fie”…

Michael Schmidt adevăratul ministru de Externe al României

În schimb, alți lideri europeni nu au avut nicio ”greață” în a îi promite sprijinul pentru ca Iohannis să fie ”noua Ursula” din fruntea Comisiei Europene! Și ”mână moartă” de Iohannis a crezut din nou…

Hurezeanu, informat din octombrie!

Ce este drept, chiar nimeni de la vârful sistemului iohannist nu își mai făcea vreo speranță că ”Marele Ospătar” va încerca să schimbe ”comanda” primită. Mai ales că, dacă tot avea de gând să o facă, atunci ar fi făcut-o încă de la jumătatea lunii octombrie. Atunci când ”ambasadorul lui Schmidt” la Viena a fost informat textual despre faptul că guvernul austriac nu va permite această extindere. Sub nicio formă! Pentru că România, odată intrată în spațiul comunitar de liberă circulație, zeci de mii de muncitori asiatici prost plătiți la noi în țară nu ar mai fi putut fi opriți să intre în Austria. Numai că, ghinion, se pare că Hurezeanu se pare că a preferat să îl informeze despre îngrijorările Vienei doar pe cel mai intim apropiat al său, afaceristul Michael Schmidt.

Aurescu a știut Și ce dacă

Iar dacă acesta i-a mai spus sau nu și președintelui, aproape că nici măcar nu mai contează acum… Mai ales că nici măcar ministrul de Externe nu a mai ieșit din starea sa de ”il dolce far niente” după ce, de asemenea, la jumătatea lunii octombrie știa deja de veto-ul austriac. Așa că au preferat să se amuze cu toții de ”ieșirile” bietului Lucian Bode, sindicalisto – pălincarul cu studiile terminate la 37 de ani care și-a spart ecusonul de plastic la Consiliul JAI… Singura grijă a propagandei operative fiind găsirea unui oarecare ”jurnalist occidental acreditat” la Bruxelles, blogger care să dea o știre de trei rânduri despre cum ”dă și luptă” Germania în Consiliul JAI pentru România lui Iohannis. Știre cu care Antena 3 CNN a ”murit de gât” până și după ce ”unitatea DIGI” a lăsat-o mai moale…

4 decembrie… Cum e caracatița?

Cu siguranță că s-au numărat și destui iohanniști asumați printre credulii politicieni români care au sperat până în ultima clipă într-un miracol venit din partea președintelui român. De parcă Iohannis chiar ar fi un fel de ”Santa Klaus”, ci nu doar o ”mână moartă” la ”masa de joc” a Europei.

Doar Bode a făcut pe nebunul la Consiliul JAI

Numai că, ghinion, cu doar câteva zile înainte de Consiliul decisiv de la Bruxelles, Iohannis a plecat în Grecia! Pentru a întări reziliența în domeniul protecției civile și a oferi sprijinul său în extindere! Dar nu a Spațiului Schengen cu România, ci a Uniunii Europene cu Balcanii de Vest!

Chiar comunicatul oficial al Administrației Prezidențiale fiind cât se poate de clar cu privire la prioritățile absolute ale șefului statului:

”Președintele Klaus Iohannis efectuează o vizită de lucru în Republica Elenă, la Atena, ocazie cu care va avea întrevederi cu omologul grec, Katerina Sakellaropulou, și cum prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis. Vizita la Atena are loc în contextul unui dialog susținut la nivel înalt și al unei coordonări strânse între România și Grecia pe teme de actualitate.

Întrevederile președintelui României cu președintele și premierul eleni au ca obiectiv abordarea potențialului de dezvoltare a relațiilor dintre cele două țări, în domeniul economic și investițional, dar și în alte sectoare precum cel cultural, educație, protecție civilă și turism. Vor fi abordate și situația de securitate generată de agresiunea militară ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei, precum și consecințele acestui război în multiple planuri. Sprijinul pentru Republica Moldova, extrem de vulnerabilă în actualul context, va figura, de asemenea, pe agenda de discuții. Administrația Prezidențială arată că un subiect de interes pentru ambele țări îl reprezintă susținerea procesului de extindere a Uniunii Europene. În acest sens, va avea loc un schimb de opinii în pregătirea Summit-ului UE – Balcanii de Vest, de la Tirana”.

Totuși, în ciuda pasivității președintelui, cineva din anturajul acestuia a avut curajul să îi propună, pe data de 4 decembrie, la Atena, încercarea unei ”lovituri de forță”, prin ”descinderea” lui Iohannis la Viena și la Bruxelles. Cel puțin pentru ca poporul român să fie convins că s-a făcut chiar tot ceea ce se putea face pentru evitarea umilinței istorice. Iar Iohannis s-a arătat extrem de interesat! Dar despre cum este gătită caracatița pentru ”prima doamnă” la ”masa privată”ce urma… Era 4 decembrie… Și după cum o arată fotografia de la fața locului pe care nici măcar șeful statului nu o are ”în albumul” prezidențial, Klaus Iohannis era extrem de ”îngrijorat” de votul care urma să fie dat peste doar câteva zeci de ore. Și ”lupta” să îl schimbe, așa cum știe el mai bine: tăcând. Și privind adânc în zare. La Atena. În așteptarea caracatiței la grătar pentru prima doamnă…

Ultimele stiri

  • Premiul Nobel pentru Literatură a fost câștigat de Cartea Mileniului OMUL VĂLURIT
  • Alege ce citești
  • Vizita lui Iohannis în SUA: România dă tot și nu primește nimic!
  • S-a rupt lanțul de iubire. Moldovenii, respinși pe bandă rulantă la intrarea în România
  • Rapid Premier League
  • Dovezi zdrobitoare. Camioanele supraîncărcate ale ucrainenilor ne-au făcut praf infrastructura
  • Sabotaj împotriva statului. Contractele cu operatorii străini din Portul Constanța, în defavoarea țării
  • Femeia cu cele mai mari buze din lume și-a injectat și nasul, pentru a echilibra trăsăturile feței – FOTO
  • Unde se vând lingourile de aur “ca pâinea caldă”
  • „Supa vulcanică”, umătoarea sursă de minerale esențiale?
  • Exit mobile version