AcasăDezvaluiriAncheteFota, ”ȘO” pe AUR!

Fota, ”ȘO” pe AUR!

Mișcare cel puțin halucinantă la vârful Ministerului Afacerilor Externe. Acolo unde detașarea diplomatului de carieră Dănuț Sebastian Neculăescu ambasador al României la NATO a lăsat liber locul de secretar de stat pentru Afaceri Strategice.

Iulian Fota în locul lui Neculăescu

În locul lui Neculăescu fiind ”dezgropat” Iulian Fota. Cu un CV ale cărui principale repere sunt cel mai bine rezumate pe chiar prezentarea oficială a Academiei Naționale de Informații ”Mihai Viteazul”: ”Șeful Colegiului Național de Informații este absolvent al studiilor de licență din cadrul Institutului Român de construcții civile și industriale și al studiilor de master din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, specializarea Relații Internaționale. Iulian Fota a urmat cursurile postuniversitare din cadrul Colegiului Național de Apărare, specializarea Studii de securitate, și cele din cadrul Școlii Naționale de Apărare, specializarea Securitate internațională.

Aurescu și a pus și AUR în cap

Este conferențiar universitar la Academia Națională de Informații Mihai Viteazul, iar de-a lungul timpului a ocupat diverse funcții în sistemul public, precum consilier prezidențial pentru securitate națională, director al Colegiului Național de Apărare, consilier în cadrul Departamentului pentru integrare euro-atlantică și politica de Apărare”.

Laboratoare românești

Cel mai probabil, simțind că se ”strânge lațul” mai multor anchete care îi vizează momentan pe unii dintre subalternii săi de la MAE, Bogdan Aurescu a încercat să își securizeze ”spatele” și pe plan intern. Astfel că l-a ”înghițit” pe Iulian Fota drept secretar de stat pe Afaceri Strategice. Numai că nici nu bănuiește ce ”strateg” și-a luat de-a dreapta sa, ultima ieșire publică cu adevărat relevantă a lui Fota fiind cea în care a afirmat tranșant că ”AUR este un proiect rezultat din laboratoare neaoșe românești. Din țară și din străinătate, dar românești”!

author avatar
Catalin Tache