AcasăDezvaluiriAncheteFINUL SEBI, ”IDIOTUL UTIL” NAȘULUI VIDEANU!

FINUL SEBI, ”IDIOTUL UTIL” NAȘULUI VIDEANU!

Planurile liberalilor rămași ”portocalii în cerul gurii” de a pune mâna nu doar pe ”măciuca” Partidului Popular European, dar mai ales de a prelua cele mai râvnite ministere ale viitorului Cabinet au fost date peste cap de ”lovitura” din 19 martie. Atunci când titram ” Iohannis, umilit de Boc! Videanu, ministru de Finanțe”!

Sebastian Burduja În numele Tatălui Marinel și al Nașului Adriean

Panicat că astfel s-ar putea ”sparge buboiul” pedelist, Adriean Videanu nu s-a mai dus să se plângă pe la televiziunile de casă… În schimb, sfătuit de ”B.B.” Boc și Blaga, a început să caute cu înfrigurare un ”idiot util” care să fie ”șlefuit” ca viitoarea propunere liberală pentru conducerea Ministerului Finanțelor. Și astfel să îi poată liniști pe ”ultimii liberali” veritabili din PNL că el unul nu va intra în Guvern. Unde își va băga în schimb … finul ”Sebică”.

Marinel își face ”Guvernul Meu”!

Astfel că, la fel ca în ultimele trei decenii de când a intrat în ”lumea bună” politico – financiară, Adriean Videanu s-a plâns tot pe umărul omului fără de care nu se scobește nici măcar în nas. Iar Marinel Burduja nu doar că nu a zis ”NU”, dar a și găsit imediat soluția : ”Sebică ăl mic”! Astfel că tot mai agresiva ”falangă ardeleano – pedelistă” din PNL va forța numirea lui Sebastian Ioan Burduja în fruntea Ministerului Finanțelor. În locul lui Videanu, cel care astfel va putea să nu se mai jure mincinos că nu va prelua Finanțele.

Mădălina Burduja și Constantin Toma înainte și după căsătorie

Cel puțin pe persoană fizică, dar mai ales al ”vechilor combinatori” pedeliști din PNL, alegerea lui Sebastian Burduja având logica sa… Mai ales dacă acesta va conduce Ministerul Finanțelor ”în numele tatălui”! Tatăl Marinel Burduja fiind bancher încă de pe vremea devalizării BANCOREX. Așa că de ce nu s-ar juca ”nea Marinel” din nou de-a ”stăpânul banilor”? Mai ales că, totuși, vorbim de un minister al Finanțelor care ”împarte banul” înainte de ”nebunul” an electoral 2024, unul cu toate alegerile posibile…

Bancherul Sistemului

Da, se știe, Marinel Burduja a dat o declarație publică în care s-a jurat – probabil pe roșu! – că el unul nu provine din rândurile fostei Securități ceaușiste și nu are legături nici cu serviciile secrete postdecembriste. Astfel că rămâne cu adevărat un ”mister” nu doar cariera fulminantă a lui ”tata Marinel”, dar mai ales statutul acestuia de ”Hopa Mitică”. Unul care cade mereu în picioare, indiferent de ce partid se perindă pe la Putere. Ceea ce de altfel i-a și legendat eticheta de acum greu de desprins de ”bancherul sistemului”…

Blaga s a săturat cu binele

Unul care a terminat Facultatea de Relații Economice Internaționale – pepiniera de cadre a fostei DIE, să nu uităm! – în anul 1976. Apoi, lucru extrem de rar în plin regim ceaușist, a mai terminat o Facultate, cea de Drept. În 1983. După care, până la Revoluție, timp de 7 ani, nimeni nu știe cum și-a câștigat pâinea cea de toate zilele Marinel Burduja, fără a fi săltat pentru ”parazitism social”.

Bolojan încă așteaptă să depună jurământul de premier

Și hop, în 1990, Marinel Burduja devine primarul Municipiului Piatra Neamț! Și deputat… Dar își dă demisia din Parlament și înființează Sucursala Piatra – Neamț a BANCOREX! Se întoarce iar la București, pe postul de director general la prima reprezentanță Christian Dior România. După care este numit direct vicepreședintele Băncii Române de Comerț Exterior – BANCOREX! Post pe care rezistă până în anul 1996, deci inclusiv în perioada celei mai mari devalizări bancare din istoria României!

Dar cum, la un anumit nivel al sistemului, ”nimic nu se pierde, totul se transformă”, de la BANCOREX, Marinel Burduja se transferă la Creditanstalt România. Tot vicepreședinte… Intră în conducerea ABN Amro și apoi la Raiffeisen Bank. Urcă președinte la Banca Română de Credite și Investiții și apoi președinte al Consiliului de Administrație al  Forza Rossa IFN, compania ministrului PSD-ist, Ion Bazac!

Le au furat PNL ul de sub nas

Ce este drept, și acum ”tata Marinel” tot șef este… La ALRO Slatina, compania pe care toți ochii structurilor contrainformative stau cu ochii ca pe butelie, conform informațiilor privind controlarea acestei unități strategice de către oligarhul rus Vitali Machitski”, unul dintre cei mai celebri ”miliardari ai lui Putin”!

Fata și băiatul meu…

Nu doar cariera omului despre care nu se știe unde a lucrat între 1983 și 1990 este o adevărată ”rețetă a succesului”. Dar și a restului membrilor familiei. Chiar dacă fata Mădălina a trecut prin scandalul divorțului dintre fostul său șef de la OMNIASIG și actualul ei soț, Constantin Toma…

La fel după cum ”ăla micu, Sebică” a fost și mai ferit de ”lumea rea” a sistemului ticăloșit după ce s-a înrudit cu Adriean Videanu. Nașul copilului, care acum vrea să își pună finul șef la Finanțe. De ce? Pentru că poate! Și mai ales pentru că Iohannis și Ciucă au pierdut oricum din mâini ”Guvernul meu”! Cel pe care Boc, Blaga și Videanu l-au ”furat” de chiar sub nasul lor!

Bun la Cloud… la Piață… La Primărie…

Ce este drept, acum nu trebuie să ne amăgim că tatăl Marinel și nașul Adriean l-au și întrebat pe ”Sebică al nostru” dacă vrea la Finanțe… Așa cum nu l-au întrebat dacă vrea să se mute cu rulota în Piața Victoriei… Să facă PACT… Să vină la Digitalizare, la țanc ca să  treacă ”tunul Cloud”. Să intre în lupta pentru Primăria Sectorului 1…  Sau pentru președinția Organziației București din PNL. Pentru că ”finul Sebi” face doar ce îi spune ”Nașul”! Fără să conștientizeze barem că tot la fel ”executa” și Gabriel Sandu la Gheorghe Ștefan ”Pinalti”… Și cine i-a scăpat de pușcărie…? Pe amândoi…?  Udrea…?

Gabi Sandu cum te au protejat Pinalty și Udrea

Oricum, Burduja ”ăl mic” nu este unul ca Bolojan, care mai bine rămâne la Oradea, decât să nu depună jurământul de premier… Sau mai ales ca ”Buldogul” Vasile Blaga, cel care și-a băgat deja ”coada” în cursa pentru Primăria Capitalei… Uitând totuși că, aidoma multor alți ”băsiști portocalii”, ar trebui să zică ”Bogdaproste” – știu ei cui! – că au scăpat de pușcărie… Dar uite că îi ”mănâncă” să se întoarcă la ”locul faptei”… Și atunci se vor ”scărpina”…

author avatar
Catalin Tache