AcasăDezvaluiriAncheteFiii șoferilor de generali au pus mâna pe MApN!

Fiii șoferilor de generali au pus mâna pe MApN!

Iată că stratega ”rețelei Ciucă” și-a făcut partea sa de treabă, Nicoleta Pauliuc putând astfel raporta că miercuri, 3 februarie, Senatul României a adoptat proiectul pentru realizarea ”Capabilității de luptă împotriva navelor de suprafață” aferent programului de înzestrare ”Sistem de instalații mobile de lansare rachetă antinavă”. Asta după ce, bineînțeles, Comisia de Apărare a Senatului, condusă de liberala Nicoleta Pauliuc a dat raportul de admitere necesar proiectului prin care generalul Nicolae Ionel Ciucă – el însuși membru al Comisiei care i-a avizat proiectul! – speră să împuște doi iepuri dintr-o lovitură. Pe de o parte, să onoreze un nou contract de 300 de milioane încredințat direct americanilor, după ce a anulat licitația câștigată de compania franceză MBDA. Dar mai ales astfel să obțină ”acoperirea” parlamentară pentru ”gafa” penală prin care a declanșat procedurile de achiziție directă a bateriilor de coastă înainte de abrogarea precedentei Hotărâri de Guvern prin care era prevăzută expres organizarea unei licitații.

Nicoleta Pauliuc și a făcut treaba

Iar din acest moment totul rămâne la votul deputaților, acolo unde membrii Camerei decizionale pot stopa predarea necondiționată în mâinile ministrului Ciucă a unui buget de miliarde de euro. Iată însă că în aceeași zi în care senatoara Nicoleta Pauliuc obținea ”complicitatea tacită” care va aduce cu siguranță României declanșarea procedurii de infrigement din partea Comisiei Europene, campania ”NAȚIONAL” de demascare a ”mafiei înarmărilor” producea primele efecte majore.

Lovitura BNS !

Astfel că, într-un demers fără precedent în ultimii ani, Blocul Național Sindical a solicitat oficial, în termeni extrem de duri, stoparea ”șmenuirii” contractului redirecționat privind achiziția bateriilor de coastă. Dar și identificarea unor soluții reale din partea MApN pentru relansarea industriei de apărare și aeronautică.

Teodor Incicaș nu a mai fost lăsat să iasă la pensie ca Duican

” În varianta de achiziție anulată de către MApN anul trecut și câștigată de concernul European MBDA, acesta se angajase să furnizeze un offset de 80%, care cuprindea un centru de mentenanță pentru acest sistem și rachetele antinavă. Prețul fiind considerabil mai mic ( cu circa 40%) decât prețul care urmează să fie plătit de MApN pentru sistemul dezvoltat de firma Kongsberg și pe care MApN intenționează să îl achiziționeze din Statele Unite, acolo unde Raytheon este integrator pentru piața americană”. De asemenea, ”Blocul Național Sindical își exprimă dezacordul față de practicile MApN în ceea ce privește achizițiile de tehnologie militară și care în opinia noastră au sfidat discursul președintelui României din 2015. BNS își exprimă, de asemenea, încrederea că săptămâna viitoare, Comisia de Apărare din Camera Deputaților, unde vor continua dezbaterile pe proiectul de lege L18/2021 va arăta mai multă transparență și disponibiliate de dialog”. Apel venit după ce Comisia de Apărare din Senat, controlată de Nicoleta Pauliuc nu a permis participarea la discuții a delegației BNS, deși un grup de șapte senatori și-au arătat disponibilitatea de a prelua amendamentele organizației sindicale. Ceea ce, după cum avertizează BNS, nu s-a mai întâmplat niciodată în ultimii 30 de ani, la nicio comisie parlamentară!

Incicaș, vrei secrete?

Iar după cum reiese din informațiile intrate în posesia noastră, senatorii din Comisia de Apărare s-ar fi baricadat în sala de ședință în urma ”indicațiilor prețioase” ale generalului Teodor Incicaș, cel care s-ar fi temut să nu fie astfel divulgate cine știe ce secret de stat. Dar dacă tot îi plac generalului ”pensionat – reactivat” Teodor Incicaș atât de mult secretele, hai să îi mai dezvăluim unul. Și anume cum a ajuns în fruntea Direcției Generale pentru Armamente…

Vlădică a fost chemat la DNA în dosarul Piranha

Pentru că astfel i-a răsplătit generalul Ciucă loialitatea cu iz de slugărnicie pentru cei cinci ani în care s-a aflat în fruntea Direcției Audit Intern din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Ani în care Direcția de Audit a terorizat cadrele militare ”depistate” că mai adăugau câteva zeci de lei pe lună la decontarea transportului sau chiriilor, dar care nici măcar o dată nu și-a permis să îi adreseze nici cea mai mică întrebare generalului Ciucă! Indiferent de funcțiile pe care le-a deținut acesta în toți acești ani. Ani în care orice făcea generalul Ciucă era ”sfânt” pentru șeful Direcției Audit, Incicaș! Astfel că Incicaș nu a avut nevoie de nicio lămurire sau clarificare la achizițiile de miliarde de euro făcute în umbra ”rețelei Ciucă”. Cea din care a făcut și face parte, fiind răsplătit cu numirea în fruntea Direcției Generale pentru Armamente. Structură înființată în plină stare de urgență. Atunci când de altfel Ciucă a și desființat chiar sub nasul naivului premier Ludovic Orban fostul Departament pentru Armamente, condus de un secretar de stat politic.

BNS în război total cu Rețeaua Ciucă

Doar pentru a își pune astfel ”câinele credincios” de la Audit șef peste Achiziții. Fiind astfel suficient să îi reamintim pentru astăzi generalului Incicaș doar de afacerea ”Simulatorului de la Fetești”, de pe vremea când era șeful Auditului… Scandal care ar trebui să îi producă ”neliniști” și celuilalt general credincios al lui Ciucă răspunzător cu mușamalizarea întregii afaceri. Este vorba de ”siamezul” lui Incigaș, generalul de brigadă Constantin Luca. Cei doi ”eroi” ai misiunii de audit, consiliere și de regularitate fiind cei mai în măsură să explice de ce piloții români nu se pot antrena nici măcar acum la ei în țară pe avioanele F 16. Și sunt nevoiți să se milogească prin alte state occidentale pentru a prinde câte o oră-două de inițiere pe simulatoarele de acolo…

Tinerețea alături de generalul Duican

Iată însă nu întotdeauna controlul absolut al Direcției de Audit condusă de ”generalul breloc” Incicaș îi putea asigura lui Ciucă liniștea necesară pentru a conduce fie și din umbră Ministerul Apărării. Încă de atunci de când a preluat conducerea Armatei, în 2015! Și a devenit practic ”ministru de facto”. Astfel că, în 2017 a forțat și a reușit să i-l bage pe gât ministrului de atunci al Apărării, Mihai Fifor, pe generalul de brigadă doctor Dorinel Duican în fruntea Corpului de control. Iar cu loialii săi Incicaș și Duican în fruntea unor structuri precum Direcția de Audit Intern și Corpul de control, generalul Ciucă a ”zburdat” în voie pe ”câmpurile tactice” ale ministerului. Mai ales că nici Fifor, dar nici succesorul acestuia, Gabriel Leș nu aveau habar de un mic amănunt din CV-ul paralel al generalului Duican. Dar care însă este posibil să îi fi salvat postul generalului Hăpău! Cel care, atunci când Ciucă a ajuns ministru și a vrut să îl ejecteze din fruntea DGIA, ar fi avut grijă ”să se știe că se știe” că șeful Corpului de control numit la insistențele lui Ciucă este cel mai bun camarad al acestuia din tinerețe. De când erau locotenenți nedespărțiți în același batalion. Și când chiar părinții celor doi ar fi fost la rândul lor colegi, șoferi de generali! Cert fiind doar că ministrul Ciucă nu l-a mai schimbat pe șeful DGIA după ”scurgerea controlată” că tatăl ”eroului de la Kandahar” ar fi fost șoferul ”legendarului” general comandant de Armat, Ilie Marin! Acum, ce-i drept, generalul Luca va fi ocupat mai mult cu datul cu subsemnatul în cazurile pe care DNA le instrumentează cu privire la perioada când acesta s-a aflat la conducerea Casei de Pensii Sectoriale a Armatei. Generalul Duican s-a retras și el la pensie, ”la țară”, lângă Craiova. Decizie înțeleaptă, pe care o luase și Incicaș. Iată însă că acesta nu a mai fost lăsat să iasă la pensie, fiind pus să mai dea și ”ultima semnătură”, cea prin care să își asume deciziile ilegale ale lui Ciucă.

ULTIMA ORĂ ! Fostul secretar de stat pentru Armamente din MapN, Florin Lazăr Vlădică a fost chemat la Direcția Națională Anticorupție! ”Omul lui Tender” urmând a fi audiat în două dosare care vizează achiziția de Piranha 5! Decizia procurorilor vine după ce, pe 1 februarie dezvăluiam implicarea sa în ancheta care vizează nume grele de la vârful politicii și sistemului deopotrivă. Trecerea la ”next level” al anchetei care va duce în fața instanței mai mulți demnitari decât dosarul ”MICROSOFT” fiind cu atât mai salutară cu cât Vlădică este acum reprezentantul în România al ”Raytheon”, compania căreia Ciucă i-a încredințat direct contracte de miliarde de dolari. Hai că se poate!

author avatar
Catalin Tache
15.934 afisari

30 COMENTARII

    • Este OPINIA lui Pan Themis din platforma online ” Politica Dezastrului ”, NU E DECIZIA UNEI INSTANTE .

  1. Da , chiar trebuie să se poată , cît să mai fim furați ? Acești generali rezerviști protejați de ambasada SUA și poziționați in fruntea unor companii , nu sint puși acolo că ar avea vreun merit , ci doar pt a aranja lucrurile in favoarea americanilor . Nu mai au ce căuta in preajma ministerului apărării , otrăvesc tot in jurul lor. După cum ați văzut la vot in senat , toate acele 40 de abțineri , nu vă spun nimic dna Pauliuc? In primul rind , le este frică să voteze împotriva SUA , iar in al doilea rind , nu vor să ajungă acolo unde o să mergeți dv dnă , sper împreună cu toți acei generali anti România.

  2. Pai pe Vlădica l au luat americanii doar după ce le a dat trei contracte .și dacă doar îl cheamă la DNA și tot e panica ….

  3. Încicas are limbrici dacă tot l a mâncat in fund sa ia pe el contractele …sa vedem cine îl scărpina acum….

  4. După cum am observat cu toții , această mafie s-a pus la punct in toate privintele. Ambasadă , generali in rezervă , chiar și presă. Am văzut cu toții , limbile trase in dos de patriotul care la găzduit in platou pe eroul de la Kandahar . Pt cine nu a văzut emisiunea , căutați pe antena play , reluarea. Să-l vedeți pe americanul Ciucă cum își căuta răspunsurile , la întrebările dinainte aranjate . Opriți-vă dlor . Nu mai putem plăti , gata.

  5. Așa făcătură de emisiune , n-am crezut că se mai poate in zilele noastre . Bănuiesc că pe 1 Decembrie , tot dv dle reporter , o să ne prezentați parada ? Că știți dv cum să-i acoperiți pe mafioți , cind nici de data aceasta , F16-le nu se ridică de la sol.

    • Avioanele noastre într-adevăr nu se ridică de la sol , dar o să ne trimită aliații citeva , să ne scoată ochii și noi o să credem că sint ale noastre.

  6. Am convingerea că dacă se vrea chiar se poate. Imi doresc să.i văd pe toți acești generali corupți și vânzători de țară încolonați în fața DNA și tot în aceiași formulă în drum spre pușcărie. Vreau să trăiți și voi trădătorilor umilința la care ne supuneți pe noi. Nu putem înghiți la nesfârșit mizeria pe care ne.o băgați pe gât prin acțiunile voastre batjocoritoare la adresa acestui popor…pentru că noi plătim din cauza trădării voastre. Sunt alături de toți cei care luptă ca acești nemernici să dispară odată pentru totdeauna din structura MApN. Felicitări cotidianului Național.

    • De ce ai dumneata impresai ca DNA-ul este incoruptibil si integru adica nu executa niste comenzi politice/militare dictate de anumite interese mai mult sau mai putin contrare celui national?
      Solutia la acesti pradatori sunt niste pradatori mai mari. De cine se tem toti din servicii si armata in Romania si o parte din UE? De rusi. Ei bine ca ne place sau nu indiferent de istoricul catastrofal pe care l-am avut cu ei, rusii sunt solutia! Probabil pentru ca ei ii stiu foarte bine pe responsabili si nu stau la discutii – direct glont in cap sau noviciok in bot. Sigur cu un pret – cucerirea totala si probabil asimilarea integrala. Dar decat sa fiu victima ca roman mai bine traiesc in siguranta ca rus. Ibi bene ubi patria. Trist dar adevarat.

  7. Într-adevăr , oamenii sint sprijiniți foarte puternic , nu au frică de nimic. Nici țăranul de Dragnea , nu avea atîta curaj.

  8. Normal că Dragnea nu avea curaj , el nu a fost halit de ambasador. El a plătit doar să facă poză cu trump. Nu să-i asigure sprijin.

  9. Tache este nedocumentat,nu are o pregatire de specialitate. Nu intelege importanta pastrarii unor secrete referitoare la armament.Ce sa faca un politruc ,civil ,fara pregatire si experenta in functie de Secretar de stat la Departamentul Armamente.?? Ce s ar intampla daca Becali ar fi numit Secretar de stat la departamentul Armamente,tot politruc ar fi.

  10. Pai atunci sa nu mai punem niciun om politic in fruntea niciunui minister …ideea poate părea buna dar este extrem de riscanta….cel mai bun exemplu:uite ce se întâmpla la MAPN de când generalii au scăpat de orice filtru civil ,ce sa mai vorbim de control

  11. DNA nu mai e capabila sa prinda nici macar un nas de pe tren si tu vorbesti de Piranha V :-))) Cred ca rad aia din MAPN de se caca pe ei…

  12. CEI CARE MAI AU ÎNCREDERE ÎN DNA SUNT NIȘTE MARI NAIVI. DNA CA DE ALTFEL TOATĂ JUSTIȚIA DIN ROMÂNIA ȘI TOATĂ SECURITATEA ESTE VÎNDUTĂ INTERESELOR STRĂINE ALE MARILOR PUTERI IMPERIALISTE AMERICANE ȘI OCCIDENTALE CARE AU VENIT ÎN ROMÂNIA DOAR SĂ JEFUIASCĂ ȘI SĂ SE ÎMBOGĂȚEASCĂ. SALVAREA NOASTRĂ ESTE ÎNTOARCEREA POPORULUI ROMÂN LA CREDINȚĂ. TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE REINTREGITA CREȘTINĂ ORTODOXĂ. BUNUL DUMNEZEU ȘI MĂICUȚA DOMNULUI SĂ AIBĂ MILĂ DE NOI PĂCĂTOȘII ȘI SĂ NE DĂRUIASCĂ POCAINTA DE PĂCATELE NOASTRE ȘI DE NECREDINTA NOASTRĂ. DOAMNE AJUTĂ.

  13. Daca ne luam dupa strategia de vaccinare as souneca sunt fiii de tractoristi.
    Mai Fanele brazda aia ai arato.
    -Lasa, bre si de sămânță data viitoare amanam si noi o țîr mai cand da soarele.
    Ce asa graba parca e brazda matale din curte, da zau asa…

  14. Dacă vedem realizările din ultimii 30 de ani în MApN ….observăm doar în ultimii 5-7 ani ceva palpabil.Normal,e palpabil și în averile unora de pînă acum5-7ani.Ciucă a schimbat ceva în armată,și în dotare,și în instrucție și în imagine,în bine.Normal toți găinarii piloșii și sugacii nu o să piară așa repede.Pe Americani nu ia cerut Ciucă,ia cerut poporul acum 30 de ani,îi au,au democrație!

    • Adevărat , nu ia cerut Ciucă pe americani , că la plenita nu se auzise de usa , dar asta nu înseamnă că trebuie să cumpere tot fierul lor vechi pt a se îmbogăți și el din comisioane , plătite de noi , mulți ani de-acum înainte . Referitor la schimbările in bine , intrebati-ne pe noi , cei din interior . Nu-l interesează problemele noastre , care sint destul de multe și el le cunoaște , dar este mai important comisionul . Pt militari in rezervă se agită puțin cu pensiile , dar de cei activi nu-l interesează deloc. Unde vedeți acele schimbări??

    • Dacă tot vorbim de dotare , vă rog dle să vă documentați . Știți ceva despre F16 , dar despre pirahnia 5? Dacă chiar vă pasă , documentativă , cit de puțin . Îmi cer scuze , dar este GRAV.

  15. Stau și mă-ntreb, copiilor de șoferi de generali, voi țineți cu România sau cu America ori UE? România, din mare producătoare de armament s-a transformat în mare consumatoare? Cu cine ne luptăm noi sau pe cine avem ca dușman? Nu de alta dar vreau să știu pe cine plătim noi, din buzunarul nostru și pentru ce?!? Dacă asta nu se numește TRĂDARE DE ȚARĂ, NUMIȚI-O VOI ATUNCI, CUM CREDEȚI … Cred că ar fi timpul ca, NOI POPORUL, să ne reconsiderăm poziția în privința plății taxelor și impozitelor (a birurilor) statului corporatist numit România! Ce părere aveți d-lor fii de șoferi de generali?!

  16. Ciuca este ” glorificat” pentru lupta din Nassiria…Deci, ” eroul de la Kandahar” nu prea își are rostul.O mica scapare a jurnalistului…Articolul imi pare destul de incisiv, corect documentat si evidențiază calitățile unor conducatori MAN.Ingrijorator ce se întâmplă la nivelul conducerii unui minister important.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger