AcasăDezvaluiriAncheteFemeia lui Dîncu, șefă la DGIA! Ciucă, trimis la cratiță!

Femeia lui Dîncu, șefă la DGIA! Ciucă, trimis la cratiță!

Dîncu deja a informat la Bruxelles despre numirea primei femei șefe de serviciu secret

Gata, încă un ”bărbat de stat” a fost îngenuncheat de sistem! Același sistem care, ce este drept, i-a și creat pe unii ”Dumnezei” ai politicii românești ca Băsescu, Iohannis, Dragnea, Cîțu sau Ciucă. Astfel că, după strămoșescul principiu ”eu te-am făcut, eu te omor”, sistemul deja a pregătit ”plutonul”pentru execuția sumară a generalului Nicolae Ionel Ciucă. Asta, desigur, dacă premierul va mișca în front și nu va ”înghiți” cu obediența de altfel caracteristică recenta decizie de trimitere a sa la ”cratița guvernamentală”.

Mare colecționar de bufnițe după Dragnea domn profesor își mai adaugă un trofeu în palmares

Ceea ce se pare că ”eroul din Afganistan” va și face… Pentru că, deși tot mai firava propagandă iohannistă s-a repezit să anunțe triumfătoare că premierul ar fi ”mușcat” din ministrul Apărării, șeful Guvernului nu a făcut decât să recunoască, blazat, că Vasile Dîncu a luat decizia măririi lefurilor, soldelor și pensiilor pentru militari fără ca măcar să îl informeze înainte!

Izolat de servicii

Recunoscând astfel implicit că noile culoare subterane ale Puterii duc deja către sediul Ministerului Apărării, ci nu către Palatul Victoria. Acolo unde ditamai premierul, fapt fără precedent, nu are nici măcar propriul ”aparat de lucru”! Ce este drept, funcțiile respective încă există pe stufoasa organigramă guvernamentală. Numai că generalul pensionar a fost izolat până la stadiul încât până și cei mai vechi colaboratori ai săi cu care lucrase personal la Apărare au preferat să spele singuri putina.

Ciucă doar țucălarul lui Iohannis

Și uite cum premierul Ciucă a ajuns să se resemneze deja cu umilințele informative recepționate sub centură. Precum cea a vizitei ”înaltei delegații a Congresului SUA”, atunci când Ciucă s-a dus să facă primirea pregătit să întâmpine ”delegația”, dar s-a trezit în față cu un singur senator american… Astfel că Nicolae Ionel Ciucă începe deja să simtă pe propria piele ce înseamnă să fie perceput la vârful sistemului drept doar ”țucălarul lui Iohannis”! Și asta tocmai acum, când adevărații băieți deștepți ai sistemului deja calculează AMR-ul ultimei jumătăți de mandat prezidențial a unui Klaus Iohannis a cărui singură grijă este cum să își pună la adăpost soția de ”brațul cel lung” al Justiției. Așa că inițiații sistemului mai că bagă mâna în foc că generalul Ciucă nu doar că nu va fi viitorul prezidențiabil al Partidului Național Liberal, dar și că apogeul carierei sale politice a fost deja atins odată cu instalarea la Palatul Victoria.

Ghici cu cine merg militarii dacă Dîncu le dă bani și Ciucă tinichele

Acum urmând să aibă doar panta descendentă a precedesorului Florin Cîțu. Și odată cu ”rocada” PNL – PSD de la șefia Guvernului, ar urma să primească drept bonus de consolare chiar postul lui Cîțu, din fruntea Senatului României!

Dacă nici ”domn’ profesor” nu știe să joace murdar…

Iar pentru ca hegemonia asumată asupra parteneriatului strategic între România și SUA să fie clară de la bun început, Vasile Dîncu nu a ezitat să își marcheze deja teritoriul. Astfel că în timp ce premierul Nicolae Ionel Ciucă împarte doar ”tinichele” militarilor și face apel la solidaritate, Dîncu a inițiat deja ordinul de ministru prin care aceștia să simtă ”recunoștința” în propriile buzunare! Și uite cum ministrul Apărării a semnat proiectul de ordonanță de urgență prin care se propune actualizarea și îmbunătățirea unor serii de prevederi din domeniul salarizării și asigurării altor drepturi financiare ale personalului Ministerului Apărării Naționale și din celelalte instituții din sistemul de apărare. Adică va mări substanțial lefurile, soldele și pensiile militarilor!

Unul dintre ei face pasul în spate Și nu e Dîncu

În timp ce, recunoscând că ”am văzut doar știrea, nu știam despre ce este vorba”, premierul s-a hazardat să adauge că ”nu ne permitem în acest moment”… Și atunci de partea cui or fi militarii din influenta falangă armată din sistem? A lui Vasile Dîncu, cel care le mărește lefurile, soldele și pensiile sau a lui Nicolae Ionel Ciucă, cel care ”nu vrea” să le dea banii deja promiși de ministrul Apărării…?

O altă ”Bufniță” în locul lui Hăpău

Așa după cum am dezvăluit în exclusivitate, ”de bună voie și nesilit de nimeni”, generalul Marian Hăpău și-a dat cuvântul militar că se va retrage la pensie. Deja ”procedurizarea” ejectării sale din fruntea serviciului secret al Ministerului Apărării Naționale fiind în plină ”prelucrare operativă”. Iar vacantarea scaunului de șef al Informațiilor Militare reprezintă o miză uriașă, mai ales în acest moment în care România s-a angajat să accelereze și mai mult ritmul oricum nebun al achiziției de echipament militar de peste Ocean. De avizul viitorului șef al DGIA contând în bună măsură ”felierea” bugetului de 2,5 % din PIB, destinat Apărării. Iar cum generalul Ciucă a condus nu doar Armata Română, dar și Ministerul Apărării Naționale, normal ar fi fost ca șeful Guvernului să fie cel care numește noul comandant al Direcției Generale de Informații a Armatei. Numai că, pentru a îl umili și mai mult pe general și pentru a demonstra astfel că influența acestuia asupra Armatei și a partenerilor strategici nu mai face nici măcar cât o ”ceapă degerată”, sistemul lucrează intens pentru desemnarea în fruntea Informațiilor Militare a unei femei. DGSE-ul francez informându-i deja pe ceilalți parteneri occidentali că Vasile Dîncu va numi o femeie în fruntea serviciului secret al Armatei!

Hăpău înlocuit cu o femeie

Decizie istorică, salutată inclusiv de ministrul francez al Apărării, Florence Parly. Cea care, așa după cum am dezvăluit, nu uită și nu iartă ”sugestia” făcută personal de Ciucă, pe când acesta era ministrul Apărării, de a ”cădea la pace” cu olandezii de la DAMEN, pentru a se semna ”contractul corvetelor”. Mai mult decât atât, din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, reiese că deja și restul structurilor informative și-ar fi dat deja acceptul, fie el și tacit, pentru succesoarea generalului Hăpău. Fiind vorba de o nouă ”Bufniță” propusă de cel mai vechi combinator al sistemului, Vasile Dîncu. Cel care, nu trebuie uitat, a fost primul care i-a dăruit și Laurei Codruța Kovesi o bufniță din impresionanta sa colecție personală pe care o deține de multă vreme… Colegii lui ”academicienii” știu de ce…

Îi ia și locul!

Iar la fel cum negocierea unui guvern tehnocrat a fost posibilă doar prin desemnarea drept vicepremier a lui Vasile Dîncu, tot la fel s-ar putea ca actuala stabilitate politică să nu funcționeze decât dacă ”domn’ profesor” îi va succede ”iohannistului” Nicolae Ionel Ciucă! Mai ales că Marcel Ciolacu știe prea bine regulile jocului și nu va ezita să facă această propunere ”surprinzătoare”, pentru a se putea ”ocupa din teritoriu de organizarea Partidului Social Democrat” în vederea viitoarelor alegeri prezidențiale. Așa că, dacă va fi nevoie, Vasile Dîncu îi va lua și locul lui Nicolae Ionel Ciucă, nu doar că va numi noua șefă a DGIA fără acceptul său! Dîncu continuând să fie considerat cea mai acceptabilă soluție de compromis, ”răul cel mai mic”, nu doar de marii jucători politici, dar mai ales de cei ai sistemului…

author avatar
Catalin Tache