AcasăDezvaluiriCatalin TacheFamilia Rothschild ataca CEC Bank!

Familia Rothschild ataca CEC Bank!

Tehnocratii trag tare, pe sfarsitul acestui mandat, cu incercarea de „internationalizare” a putinelor companii de stat profitabile a caror preluare directa sau mascata a esuat pana acum, in ciuda nenumaratelor incercari ale marilor jucatori globali din domeniile de activitate a acestora. Iar daca „National” dezvaluia cu putina vreme in urma ca in Franta s-au deschis deja sticlele de sampanie pentru viitoarea preluare a unui numar mare de actiuni a Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, tinta finala fiind chiar Otopeniul, iata ca un nou obiectiv extrem de ravnit pare sa fi intrat pe „lista scurta” a celor pregatiti sa declanseze o campanie de „shopping” fara precedent in tara noastra.

Oamenii lui Nathaniel Rothschild au pus ochii pe singura bancă românescă importantă, zilele lui Radu Gheţea în fruntea acesteia fiind numărate

Pentru ca pe piata bancara deja se vorbeste ca zilele CEC Bank, cel putin in actuala formula de functionare, sunt ca si numarate. Si ca in spatele celor care au pus ochii pe aceasta banca romaneasca nu doar de traditie, dar care si reuseste sa reziste cu brio in ciuda concurentei tot mai acerbe s-ar afla membri de vaza ai celebrului imperiu bancar Rothschild. De fapt, al misterioasei familii Rothschild, care de secole intregi domina segmentul bancar din o buna parte a lumii. Si ca primii pasi pe acest drum al operatiunii de „invaluire” a bancii au si fost facuti, prin desemnarea de catre Ministerul Finantelor a firmei care urmeaza sa-i recruteze pe cei noua noi membri care vor conduce incepand de la anul CEC-ul!

Conducere corporativa

Una dintre prioritatile actualului ministru al Finantelor, Anca Dragu pare sa fi fost schimbarea cat mai urgenta a intregii conduceri a CEC Bank.

Radu Ghetea

Totul sub pretextul „implementarii in toate companiile de stat a guvernantei corporative pentru a imbunatati calitatea bunurilor si serviciilor oferite”. Iar pentru ca una dintre cele mai solide banci de la noi- si practic singura romaneasca ramasa in liga mare a pietei bancare! – sa aiba musai conducere corporativa a si fost organizata o licitatie pentru selectia viitorilor manageri. Iar cum contractul are o valoare mai mult decat modica, de doar 129.600 lei, acest aspect nu prea a atras atentia. La fel ca si declararea, in urma cu doar cateva zile, a firmei castigatoare, si anume SC Transeach International din Voluntari!

Recrutati de la Voluntari

Numai ca anumite structuri informative au si intrat in trepidatii, desi sunt neputincioase in afara raportarii unor stranii conexiuni. Astfel, cu totul intamplator sau nu, aceeasi firma din Voluntari, condusa de un cetatean german, dar despre care exista informatii ca de fapt ar face parte dintr-o multinationala cu filiale in zeci de tari din intreaga lume a mai castigat, luna trecuta, tot pe o suma modica de doar 65.000 de lei si deci care nu reprezinta o miza financiara in sine, un contract cu Ministerul Energiei, pentru recrutarea a noi sanse membri in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, o alta companie de stat mai mult decat atractiva. Si, in 2014, dupa ce a facut recrutarile pentru SC Electrica SA, cei de la firma din Voluntari l-au pus in fruntea listei pe un cetatean strain. Este vorba de Arielle Malard de Rothschild, fondator al diviziei de Piete Emergente a Bancii de Investitii Rothschild&CIE si presedinte al Consiliului de Administratie al CARE France. Si care a devenit astfel, recrutat de la Voluntari, administrator in Consiliul de Administratie de la SC Electrica SA.

Pas cu pas

Desigur ca nimeni nu ar putea baga mana in foc ca si pentru noile companii de stat carora ministerele Finantelor si Economiei, conduse de Anca Dragu si Vlad Grigorescu au ales aceeasi firma de recrutare, cei de aici nu vor propune din nou liste tot cu straini, in special francezi, dintre care unii ar putea purta direct numele Rostchild sau ar putea fi conectati, sub diverse forme, la cel mai mare imperiul Rothschild, unul care face afaceri in toate colturile lumii, fiind printre primii jucatori pe piata bancara internationala. Insa din informatiile intrate in posesia naostra, multi din actualii conducatori romani ai CEC Bank deja s-au resemnat ca vor trebuie sa predea fraiele managementului unei conduceri corporative despre care exista inca de pe acum suspiciuni privind legaturile „invizibile” existente cu unii dintre cei mai puternici bancheri ai lumii din toate timpurile.

Napoleon Bonaparte, primul „tepuit”

Averea familiei Rothschild este estimata la 500 de miliarde de dolari. Primul membru al familiei care a pus bazele acestei veritabile dinastii este Izaak Elchanan Rothschild, nascut in 1577. Prima mare lovitura financiara a fost insa data de catre Nathan Mayer Rothschild, cel care se spune ca, de la Londra, ar fi facut speculatii financiare fabuloase, dupa ce i-ar fi promis sprijin lui Napoleon Bonaparte, dar, de fapt, ar fi subventionat campania victorioasa a ducelui de Wellington. De-a lungul ultimilor doua sute de ani, tot despre familia Rostchild se spune ca ar fi finantat guvernul britanic pentru constructia canalului Suez, au devenit proprietarii celor mai mari mine de diamant din Africa de Sud si, mai nou, s-ar afla in spatele unora dintre cei mai puternici oligarhi rusi. Oricum, si in zilele noastre, aproape ca nu este mare companie multinationala care sa nu recurga la consultanta financiaraa sigurata de catre nenumaratele societati de profil detinute direct sau prin intermediari de catre reprezentantii puternicei familii Rothschild. Care, de asemenea, in afara bancilor proprii, s-ar afla si in actionariatul a multe banci de renume din SUA, Anglia, Franta si, mai nou, din tarile est-europene. Astfel ca este, intr-adevar, foarte posibil ca acum familia al carui reprezentant la vedere in topurile miliaradrilor lumii este in prezent Nathaniel Rothschild sa se incerce si patrunderea, pas cu pas, pe piata bancara romaneasca.

author avatar
Catalin Tache
9.664 afisari

2 COMENTARII

  1. De asta a si fost conspiratia cu colectiv,pt. ca niste marionete de aiurea sa conduca guv.Romaniei ilegal prin lasitatea lui Dragnea si Ponta,ca sa fie instrainata toata averea Romaniei ramasa inca nevenduta-cui? se vede cine sant papusarii din spatele conspiratiei acum..!

  2. Mai dragi romani la Roma exista spectacolul,piine si circ si in spatele poporului cascat la circ,dusmanii neamului nostru ,prin puii astia de lele care ne-au vindut,ne sfideaza din spatele averilor furate din munca si truda poporului roman,ca-ci sa fim realisti ,Romania moderna s-a construit dupa al doilea razboi mondial,nu in timpul regilor si al pupatorilor lor,aceeasi magari s-au aciuat la putere cu neamurile lor de lipitori si vind ceea ce a mai ramas.Treziti-va fratilor si poate daca suntem uniti vom lupta pentru a ne recuceri tara

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri