AcasăDezvaluiriAnchete„Fabrica de ambasadori” a lui Aurescu, închisă de Curtea de Apel Cluj!

„Fabrica de ambasadori” a lui Aurescu, închisă de Curtea de Apel Cluj!

Zile tot mai grele pentru Bogdan Aurescu la conducerea Ministerului Afacerilor Externe. Pentru că, în aceeași zi în care scandalul Harnagea – RoAid devenea unul cu iz penal, odată cu citarea la DNA a primilor martori de la Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare – RoAid, ministrul de Externe primea o lovitură și mai puternică din partea Justiției.

După Harnagea RoAid noi scandaluri lovesc ministerul lui Aurescu

Pentru că o decizie a instanței de judecată dovedea, pe 7 iunie, că ”marele justițiar reformist” Bogdan Aurescu a dat-o iar ”în gard” cu examenele din cadrul MAE. Și de parcă sentința judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj nu ar fi fost de ajuns, un nou ”buboi” este gata să se spargă la vârful MAE… Cel al nominalizării pentru postul de judecător la Tribunalul Uniunii Europene!

Hotărârea 165/07.06.2021

”Curtea de Apel Cluj. Părți: Kiss Tibor  – reclamant; ministrul Afacerilor Externe – pârât; Ministerul Afacerilor Externe – pârât. Nr. unic (nr. format vechi) : 371/33/2021; data înregistrării : 21.05.2021; Secție: Secția a III-a contencios administrativ și fiscal; Materie : Contencios administrativ și fiscal; Obiect : Suspendare executare act administrativ Ordinul nr. 732/2021 al ministrului Afacerilor Externe – art.14 din Legea 554/2004.

Ședință : 07.06.2021, Complet 2D.

Tip soluție : Admite cererea de suspendare. Soluția pe scurt : Admite cererea de suspendare a executării Ordinului nr. 732/2021 al MAE pentru aprobarea regulamentului privind organizarea și desfășurarea concursului pentru admiterea în Corpul diplomatic și consular al României și consecutiv a procedurilor de concurs inițiate în baza acestuia, formulate de reclamantul K.T., în contradictoriu cu pârâții MAE și MAE, până la pronunțarea instanței de fond. Prezenta dispoziție de suspendare este executorie. Ia act de faptul că reclamantul va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, recursul urmând a se depune la Curtea de Apel Cluj sub sancțiunea nulității. Pronunțată prin punere la dispoziție prin intermediul grefei instanței azi, 07.06.2021. Document : Hotărâre 165/07.06.2021”.

Război cu Stelian pe 20.000 euro!

Astfel că, în timp ce visul lui Aurescu de a da drumul ”la fabrica de ambasadori” a fost spulberat de decizia Curții de Apel Cluj, ministrul de Externe mai poartă un război ”pe viață și pe moarte” în chiar cadrul coaliției de guvernare. Miza fiind un salariu de 20.000 euro lunar! Fiind o competiție accerbă între Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Justiției pentru postul de judecător la Tribunalul Uniunii Europene. Mai ales că, în premieră absolută, cele două ministere au candidați proprii : Ion Gâlea (fost ambasador, actual director în MAE și apropiat al ministrului Aurescu) și Horațiu Radu (secretar general la Justiție și apropiat al ministrului Stelian Ion) . Totul în timp ce singura structură contrainformativă care mai contează în statul român a monitorizat deja cum MAE a schimbat cei doi membri ai comisiei, așa cum erau prevăzuți în procedura aprobată de Guvern… Ministrul de Externe și Agentul Guvernamental fiind înlocuiți cu doi secretari de stat, care nu au nicio legătură cu domeniul Uniunii Europene, dar care sunt colegi cu candidatul Gâlea. Interesant și că un alt membru al comisiei este profesorul Ștefan Deaconu, coleg la Facultatea de Drept cu Ion Gâlea. Și care în 2010, după ce a fost numit de Guvern la Tribunal ar fi fost respins de comisia Uniunii Europene…

author avatar
Catalin Tache
4.530 afisari

10 COMENTARII

  1. Diplomația pe timpul lui Aurescu a ajuns aproape zero. De fapt este o afacere pe valuta foarte multă pentru prietenii celor de la putere.

  2. Aduceti-Vă aminte ca Aurescu a câștigat un proces pentru România referitor la insula Serpilor

  3. a castigat el proces o lai ca era asa asezat pt ca era dat iar cand il vezi pe la tv vorbin are prea putin staif diplomatic sa mai scoleasca si pe altii!!!!

  4. Marsh la scoala , analfabetule ! ” a castigat el proces o lai ” ? Cand incepi o propozitie , nu te-a invatat invatatoarea sa pui majuscula ? Ba , ce sa mai VORBIN , esti ramurica corcita de-a lui Ciu-en -Lai …..hihihihihi

  5. Trebe ca Gilea are pile pe cai mari, ca s-a intors in tara din pozitia de ambasador la Sofia, Bulgaria, o tara la fel de bananiera ca a noastra, daca nu si mai rau…

  6. 1. Privind cazul Kiss Tibor: pun pariu ca voia ca maghiara lui sa fie considerata acea unica limba straina ceruta pt accesul in MAE. Dar a beneficiat de stangacia angajatilor MAE care au gestionat prost cadrul legal pentru examene. Norocul lui. Insa ceed ca oricine e de acord ca un diplomat TREBUIE sa vorbeasca cel putin engleza si franceza, daca nu si altele..
    2. Horatiu Radu a fost si el in MAE, parca. Deci Tache exagereaza cu „razboiul pe viata si pe moarte”, ca doar au fost colegi Aurescu si Radu…. Oricum, e clar din exprimari si din alte articole ca ii are in vizor MAE si pe Aurescu. Oare de ce??? Personal, oamenii cu asemenea agende nu imi inspira incredere.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger