AcasăDezvaluiriAncheteF35, nota de plată a lui Trump pentru Iohannis

F35, nota de plată a lui Trump pentru Iohannis

Cel puțin pentru inițiații sistemului,  concluzia finală  a ”vizitei” oficiale a lui Klaus Iohannis la Casa Albă este una singură : ”Când  te duci la Washington singur, fără ministrul Apărării, cel al Finanțelor, Economiei și un grup important de oameni de afaceri, atunci înseamnă doar că ai fost convocat ca slugă”! Iar după ce în urmă cu doar câteva zile avertizam că poziția de ”ficus” a lui Iohannis în Biroul Oval va costa scump România, iată că prima notă de plată a și venit.

Pentru că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, deja informațiile militare au fost obligate să pregătească terenul pentru achiziția de către țara noastră direct de avioane F-35, unele cu mult mai costisitoare decât  F16, cele la a căror achiziție ne angajasem până acum. Desigur, cum România continuă să rămână țara tuturor posibilităților, iată că Forțele Aeriene nu dispun încă nici măcar de o flotă operațională de F16 și deja ”capul plecat” al lui Iohannis deja face ca deloc nesemnificativul buget alocat înzestrării armatei să fie redirecționat către cele de F-35, produse de compania americană Lockheed Martin.

Direct de la sursă

După cum deja se știe, România nu a reușit nici măcar acum să-și asigure ”poliția aeriană” a propriului spațiu aerian cu avioanele F16 second hand cumpărate de la armata portugheză. Cu toate acestea, după ce am bifat toate achizițiile de rachete după ulterioara vizită a lui Klaus Iohannis la Casa Albă, nota de plată totală find până acum de aproape patru miliarde dolari, Ministerul Apărării Naționale tocmai ce se văzuse obligat să declare recent că ne vom mări flota de F16 cu noi avioane de luptă americane. Iată însă că situația s-a schimbat peste noapte, de fapt după convocarea lui Iohannis de către Donald Trump, întrevedere ”fezandată” cu doar câteva zile înainte de către vice-amiralul Mathias Winter, șeful Biroului F–35 din cadrul Pentagonului.

După ce a plecat capul în fața lui Trump neamțul va trebui s o împace acum și pe Merkel

Cel care anunțase public că potențialii noi clienți pentru derularea de viitoare contracte de armamente vizând avioanele F–35 sunt Singapore, Grecia, Spania, Polonia și România. Astfel că în timp ce Iohannis s-a ales cu o șapcă de la Trump și cu o plimbare cu ”blindata” până la Casa Albă, România s-a ales cu o ”ofertă de nerefuzat” venită pe adresa Ministerului Apărării Naționale. Pentru că MApN va fi ”sfătuit” să cumpere acum avioane F-35 și direct de la sursă! Ceea ce înseamnă implicit un preț mult mai mare…

10 la un miliard

Pentru că prețul de bază, fără alte îmbunătățiri calitative ale unui avion american F -35 ieșit pe poarta fabricii Lockheed Martin este de 100 milioane dolari! Iar cum România va aloca pentru la anul alte două miliarde de dolari, calculele specialiștilor arată că ”s-a bătut palma” pentru 12 avioane americane ”îmbunătățite”, pentru care Ministerul Apărării Naționale trebuie deja să-și facă toate calculele, inclusiv cele pentru arvuna și comisioanele aferente. Iar despre achiziția de noi avioane F -35 de către români direct de la americani sursele noastre de la vârful DGIA susțin că este una iminentă, zilele acestea purtându-se  deja primele tratative pentru o demonstrație aeriană, cel mai probabil la baza militară de la Otopeni, menită chipurile să ”convingă” autoritățile de la București să semneze contractul estimat undeva la 1,86 miliarde dolari. Ceea ce nu face decât să crească aroganța făcută de către Donald Trump adversarei sale de moarte, Angela Merkel. Pentru că nu trebuie uitat că actualul război rece economic și diplomatic deopotrivă dintre Administrația Trump și cancelarul Merkel a izbucnit după ce Germania a refuzat categoric să cumpere avioane americane F-35, considerându-le prea scumpe… Astfel că acum, după ce l-a deturnat chiar pe principalul său ”loialist” executant din estul Europei prin convocarea de la Washington și l-a făcut pe Iohannis să accepte și noul contract pe F-35, ”neamțul” chiar că are de ce să se teamă de răzbunarea Angelei Merkel. Asta dacă nu va sări din nou din lac în puț și se va considera un mare jucător geo-strategic, încercând să împace și ”capra” americană, dar și ”varza” germană. Ceea ce nu va însemna decât dublarea ”taxei de șmecherie” plătită de ”colonia România”…

Presiunea Sofiei

Cu doar câteva zile înainte de ”aducerea cu japca” a lui Iohannis la Washington, premierul Borisov  anunța public  că Bulgaria va cumpăra de urgență opt avioane americane de luptă, ”viramentul” fiind  de 1,7 miliarde de dolari. În plus acest argument a fost folosit din plin și în spatele ușilor închise de la Biroul Oval, acolo unde s-a accentuat că dacă Bulgaria reușește să facă acest ”efort”, atunci trebuie să pluseze și România. Iar în fața ”tăcerii” desăvârșite a președintelui român, ”deal”-ul a fost făcut…

author avatar
Catalin Tache
17.891 afisari

23 COMENTARII

  1. Pentru a-si asigura un al doilea mandat de confortabilitate maxima Mutalakul savarseste orice.Marele stapan al Coloniei s-a sucit,cu privire la avioanele f-35,la care trebuia sa ravnim dupa ce achizitionam cateva flote de f-16 aproape casate,dupa ce situatia zonala s-a modificat dupa anuntul ca Turcia va achizitiona,pe langa bateriile s-400,noile avioane rusesti su-57,fapt pentru care au fost radiati de la eventuale achizitii de f-35.Ce situatie bizara,la manifestari aviatice militare defilam tot cu mig 21 lancer,de provenienta antica,iar cele 12 f-16 achizitionate,parca atat am luat,stau la sol,mai bine decat sa stea la subsol.Pentru a conta in zona in care ne aflam,consider ca avem nevoie de cel putin 48 de f-35 si numai daca vom avea si piloti instruiti pentru aceste avioane,stiind ca avem tineri absolventi de scoli militare de aviatie foarte talentati.

  2. Foarte prost articol. Nedocumentat, scris de unul care habar nu are de orice legat de armata, si plin de sursele noastre secrete?. De achizitia a inca 5 F 16(de la portughezi btw) se vorbeste de 4 ani…

  3. De ce aruncă Românica miliarde de euro pe niște căruțe bătrâne,de 40 de ani, cumpărate de Portugalia la mana a doua de la americani? Chestia cu „modernizarea” e o prosteala și o vrăjeală, că sa mai încaseze americanii alte câteva sute de milioane de la fraieri! Și ce vom face noi cu ele? De cine ne vom apăra? De ruși? Râd ăia și cu curu’ de noi! Chiar nimeni nu-și dă seama că suntem lada de gunoi a Europei? Așa cum aducem rable din Germania, tot așa și avioane și nave de război.

  4. Articol retrograd într-un ziar retrograd antiromânesc. Dacă luam Mercedes de 30 de ani suntem boieri!? Dacă luam ultimul tip suntem slugi!? Combate inteligent activistul anti-Iohanis! Articol ca în 1948 împotriva necomunistilor, sau gen Sputnik.md

  5. Sictir! Dupa ce ca habar n-ai despre ce vorbesti, mai dai si cu mucii in fasole. Pune naiba mana pe carte, mai citeste cate ceva si apoi trece informatia prin bibilica aia stramta pe care o ai in dotare! Deabia apoi poate scrii macar un articol documentat si inteligent.

  6. Reala sau nu stirea cu achizitia de F35 de la Lochhed Martin certa este cresterea bugetului alocat apararii dupa cca 30 de ani in care armata a fost demolata pas cu pas vezi (serviciul militar obligatoriu -scos,industria de aparare tocata la fier vechi,activul redus la nivel de umbra ,bazele militare au ajuns terenuri pentru dezvoltare imobiliara ).
    Sa adaugam gafele -aruncatul banilor pe fereastra :achizitia FRECATELOR DE RUGINA ;F16 la a 4-a mana (armata SUA ,NATO,Portugalia> fraierii= romanii !).
    Daca suntem tara NATO s-a spus sa reducem fortele armate ca ne pazesc ei !,acum cand nu avem nimic compatibil cu NATO ni se cere sa cumparam totul de la o singura sursa desi alte tari NATO au si alte dotari.
    Chestia cu hora si intratul in hora cu curul si nu cu capul se dovedeste si in cadrul militar nu numai in cel economic ,cand ai intrat joaca ,ca de nu te calca ceilalti pe! sau in picioare.
    ASA CAP ASA PICIOARE !!

  7. Air Force Gen. Mike Hostage said, “The F-35 pilot who engages in a dogfight has either made a mistake or been very unlucky.” (May 30, 2019)- deci ca avion sunt mai praf
    Battles will be fought with the long-range, advanced technology inside of the F-35 Lightning II, not the close-range weaponry of the F-16 Fighting Falcon – deci ca tehnologie/avionica sunt mai bune, dar primim oare tehnologia de pe ele 100% sau doar ce le convine yankeilor.(May 30, 2019)
    The Pentagon is currently under contract to buy 90 new F-35s for $8.2 billion from Lockheed Martin. Over 2,400 F-35s are expected to be produced for each the Navy, Air Force and Marines once the program is all said and done. One aircraft costs an estimated $91 million. The flight cost per hour is roughly $67,000. (Jan 30, 2019) – sclavi pe viata la costurile astea sau le cumparam si ne uitam la ele cum stau

    Costurile de functionare difera de la tara la alta (taxe, etc)

    In concluzie , poate ne-ar trebui si F35 daca ne permitem dar dupa ce avem suficiente F16.
    Exista vreo estiamre cate F16 avem nevoie si cate F35 (sau altceva)tinand cont de pozitia noastra

  8. Acu toti tiraspulezi mor din ciuda. Pai ma de ce nu va faceti si voi f35 sau uite sa va faca Putin ?

  9. Ma un f35 e mai bun ca un f16 prin prizma faptului ca nu se vede. Deci se cade decat sa il vezi sa ai un avion invizibil. Ca nu il vede nimenia si ataci surprinzator.

    • Corect. Pute a propaganda rusa de la o posta. Sunt de peste Prut si stiu ce spun. Nu-mi vine sa cred ca in dreapta Prutului propaganda moscala e atat de puternica. Va asigur ca tot ce se publica antiamerican si antieuropean in Tara este propaganda putinista. Nu va dati la provocatie. Rusine ca asa articolase de 2 bani rusesti se publica aici la national.ro. Este in stilul sputnik.md. Un moment important pentru info,sputnik.md este condus de nimeni altul decat iurie rosca. Care nu-l cunoasteti dati un search in google . Succes.

      • Fara sa tin cu unii sau cu altii,sa stii ca americanii sunt niste ingerasi ,n au mancat nici usturoi si nici gura nu le pute!Nu stii nimic despre ei,daca spui asemenea prostie.Inainte sa spun ca sunt la fel ca Rusia,sau chiar mai rau,o sa ti spun ca in istoria lor de 240 ani au avut doar 21 ani de pace.Asta dovedeste clar ce este SUA.Un stat cotropitor in plina expansune de cand s a creat.Citeste mataluta pentru cultura ta generala ce insmna america la inceputuri si cum a ajuns ca statul pe care il stii azi.O sa ti schimbi impresia maxim.Si acum sa iti spun un secret.USA-Rusia sunt mana in mana.Una fara alta nu face nimic,chiar daca la suprafata arata ca nu se suport.Acesta au infiintat la final de 1944 putere bipolara si au luat toate coloniile europenilor.D aia la 9 mai 1950 a luat fiinta Uniunea Europeana,pentru ca acestia nu mai aveau de unde sa mulga.Si s au orientat spre est.Deci si noi eram vizati,dupa care seorientau spre Africa.Numai ca Sam si Ivan s au prins si le a taiat macaroana.UE insemna ce vezi azi,EURO-Germania cu catelusul Franta si trepadusi Olanda si Austria,in rest Dumnezeu cu mila.Treziti va ba si nu mai mancati si nu mai dormiti pe voi.Si Rusia si SUA si UE nu vor binele romanilor.Vor doar sa i fure,sa le vanda rablamentele lor care ruginesc prin aprcuri si pe urma iti da F-35 cand si ale vor fi pe picior de schimbare cu generatia 6 de avioane.Romania e in esalonul 3 cand e vorba sa primesca tehnica militara.Cumpara de prin parcuri ruginituri ,asa cum sunt si F-16.La 55 mil bucata puteam cumpara ceva nou sau o licenta pe care s o construim noi aici nu sa cumparam,asa cum latra mai toti pe toate site urile.Ceausescu nu era un nebun cand voia sa faca asta,Nu voia sa depinda de nimeni.Ca nu a iesit cum trebuie,asta e alta treaba,dar asa e cand ceilalti nuvor sa fii pe cont prorpiu,pentru ca te vor dator la ei,ca sa poata suge de la tine resurse,ei terminandue in 200 ani de industrializare fortata.Dar ce sa stii 90 din romani care nu au citit mai nimic serios,afara de articole d astea d epropaganda ale rusilor sau occidentalilor.

  10. Mãi slugoi PSD nu v-ar fi rusine,nesimtiti ordinari si pupincurici ordinari,asa va numiti voi ziaristi online,nu v-ar fi rusine de slugi ordinare,scrie-ti numai la cererea sefulor vostri scarba de voi sa-mi fie de PSD-isti imputiti….huooooooooooooooooooooo CIUMA ROSIEEEEEEE,huoooooooooo Iliescu si neamu vostru de Bolsevici imputiti..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger