AcasăDezvaluiriErbasu – contract de 9 milioane de euro de la primarul penal...

Erbasu – contract de 9 milioane de euro de la primarul penal din Targoviste

Firma fratilor Erbasu a dat inca un tun de milioane. A castigat o licitatie la Targoviste, pentru reabilitarea infrastructurii, contractul de 9 milioane de euro fiind oferit de edilul orasului, care este condamnat pentru jonglerii cu banii publici.

Afaceristul Cristian Erbasu are pile in Parlament

Firma Constructii Erbasu SA, detinuta de fratii Cristian si Alex Erbasu, s-a lipit zilele trecute de inca un contract din bani publici. Primaria municipiului Targoviste a desemnat-o castigatoare pentru realizarea unui proiect de anvergura, in valoare totala de peste 9 milioane de euro. In schimbul sumei fabuloase, firma fratilor Erbasu va executa lucrari de reabilitare a drumurilor, a conductelor, sistemului de canalizare si de montare a stalpilor de iluminat public in mai multe zone din municipiu.

Legaturi suspecte

Alex Erbasu este un client fidel al cluburilor de fite

Faptul ca fratii Erbasu sunt abonati la contractele din bani publici nu mai este pentru nimeni un secret. Interesant este insa faptul ca cel care le-a oferit contractul, primarul Gabriel Boriga, are „bube” la acest capitol. Mai exact, el a fost condamnat la trei ani de puscarie, cu suspendare, pentru ca i-a oferit finului sau niste contracte paguboase pentru institutia pe care o reprezinta, supraevaluand o lucrare de amenajare a unor locuri de joaca pentru copii. La fel de interesant este si faptul ca patronul Cristian Erbasu este prieten cu deputatul PDL Florin Popescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, de care Boriga asculta orbeste. Erbasu si Popescu au fost fotografiati la finele anului trecut in timpul unei intalniri discrete, intr-un restaurant de lux din Capitala, unde au pus tara la cale, plecand apoi pe rand, probabil pentru a nu fi vazuti impreuna pe strada.

Edil penal

Acuzat de DNA, primarul Gabriel Boriga a primit trei ani cu suspedare

Pedelistul Gabriel Boriga a fost condamnat in luna aprilie la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. El fusese trimis in judecata in luna mai 2011 de catre procurorii DNA, alaturi de Gheorghe Simoiu, finul sau, patronul firmei SC Utilex Construct SRL Pucioasa, si de directorul fostei Directii de Constructii a Primariei Targoviste (in prezent SC Municipal Construct SA Targoviste), Mihai Olaru, pentru prejudicierea bugetului CLM Targoviste. „Gaura” a fost evaluata la 399.832 de lei, reprezentand achizitia supraevaluata de echipamente pentru amenajarea locurilor de joaca.

S-au infratit cu RADET

Si fratii Alex si Cristi Erbasu au avut contact cu autoritatile, din cauza contractelor cu societatea RADET. Colaborarea de peste 20 de ani a firmei Constructii Erbasu cu societatea RADET a trezit suspiciuni, iar in urma cu cateva luni, politisti si procurori au perchezitionat sediul firmei Constructii Erbasu SA, in cautarea unor documente incriminatorii. De atunci, insa, nu s-a mai auzit nimic despre dosar, iar fratii Erbasu au revenit in forta, castigand noi contracte din bani publici.

author avatar
Narcis Voica
3.216 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri