Cauta

Epurare etnica la malul marii!

In plin scandal international intre Romania si Franta privind o noua amanare a acceptarii tarii noastre in Spatiul Schengen pe motiv de neintegrare a rromilor, primarul Ovidiu Brailoiu a avut nefericita idee de a trimite buldozerele si mascatii pentru a darama casele din Eforie Sud unde traiau o suta de suflete. Dintre care 55 sunt copii.

Zeci de copii au fost lasati fara adapost in plin cod portocaliu de vreme rea
Reprezentantii rromilor sustin ca actiunea primarului Ovidiu Brailoiu este una nazista
Cerificatul de mostenitor care incrimineaza autoritatile locale

Iar toti acesti oameni au ramas sub cerul liber, cu doar cateva ore inainte de intrarea in vigoare a unui cod portocaliu de furtuna in Dobrogea. Bineinteles ca politicienii francezi au folosit din plin prilejul pentru a apara teza conform careia in Romania nu doar ca nu se pune problema integrarii membrilor acestei minoritati, dar autoritatile recurg la grave discriminari rasiale. Insa, in timp ce reprezentantii organizatiilor de rromi nu s-au sfiit sa numeasca drept nazism atitudinea primarului Brailoiu, acesta din urma s-a aparat spunand ca demolatii se aciuisera in Eforie din alte localitati. Iata insa ca un document intrat in posesia noastra demonstreaza ca respectivele familii locuiau acolo inca din 1971, avand nu doar buletine de identitate la acea adresa, dar si certificate legale de mostenitori!

Succesiunea lui Memet Mustafa

Cu doar cateva zile in urma, o actiune de forta a autoritatilor locale din Eforie, declansata la ordinul expres al edilului Ovidiu Brailoiu, a degenerat intr-un scandal international. Peste o suta de rromi, inconjurati de membri ai trupelor speciale, au privit desantul buldozerelor care le-au daramat locuintele. Ce-i drept, actiunea de demolare a incetat atunci cand s-a obtinut o decizie a instantei privind suspendarea actiunii. Era insa prea tarziu, oamenii ramanand sa infrunte, printre ruine, furtuna naprasnica care deja era anuntata de meteorologi. Mai ales drama celor 55 de copii din colonie ramasi fara un adapost in plin cod portocaliu de vreme rea a trezit mila a nenumarate organizatii, in timp ce politicienii au inceput sa se certe ca la usa cortului. Acuzele de epurare etnica si nazism au fost aruncate insa in van, atata timp cat nimeni nu  a putut demonta teoria primarului Brailoiu, care sustinea ca rromii transformati in sinistrati nu erau din Eforie Sud, ci doar niste venetici veniti de prin Tecuci, Medgidia si alte zone ale tarii. Iata insa ca „National” prezinta un document notarial care spulbera aceasta ipoteza. Este vorba despre succesiunea defunctului Memet Mustafa.

Dupa 40 de ani!

In 2 februarie 2001, la biroul din B-dul. Ferdinand, Constanta, notarul public Cristina Budei elibera Certificatul de mostenitor nr. 42, prin care se stabileau mostenitorii „defunctului Memet Mustafa, cu ultimul domiciliu in Eforie Sud, strada Agricola nr. 2, judetul Constanta”. Adica exact adresa la care a avut loc demolarea de zilele trecute! Iar la masa succesorala care ii revenea fiului Memet Sever este trecut drept bun imobil „dreptul de proprietate asupra imobilului situat in Eforie Sud, strada Agricola nr. 2, compus din doua incaperi, dobandit ca bun propriu prin stapanire de fapt de peste 30 (treizeci) ani”. Adica din 1971!

Dilema autorizatiei

Ce-i drept, in respectivul certificat se specifica si faptul ca respectiva constructie este „edificata fara autorizatie de constructie, pe terenul proprietatea statului”. Este vorba despre pamantul abandonat al unei foste unitati militare dezafectate. Iar rromii sustin ca, desi au facut cereri de intrare in legalitate, aratand ca au acte de mostenire si buletine de identitate la acea locatie, primarul Brailoiu a recurs la stramutarea lor fortata de acolo, ceea ce este considerat un act de „epurare etnica”. Acuza care, cu putin timp inainte de votul final privind accederea Romaniei in Schengen, va cantari din nou greu la Bruxelles.

Ultimele stiri

  • VIDEO| Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer „armistițiu olimpic”
  • Poza Zilei
  • Iohannis, din nou turist. De această dată se va întâlni cu Joe Biden la Casa Albă
  • Horoscop 7 mai 2024 – Mergi la căldura casei tale
  • Germania acuză Rusia de atacuri cibernetice. Ambasadorul Germaniei în Rusia a fost rechemat în țară.
  • Alege ce citești
  • Alertă, păziți vistieria: Iohannis a plecat în America!
  • Digitalizarea ANAF, praf și pulbere. Nici aplicațiile banale nu funcționează
  • Obiectivele militare ”pârjolesc” totul în jur. Terenurile din zonă, confiscate, mascat, de stat
  • Bătaie pe Dani Coman. Două rivale de moarte din Superligă îl vor
  • Exit mobile version