AcasăDezvaluiriAncheteElectricianul Chiriță din Tărtășești, uns ”Regele Energiei”!

Electricianul Chiriță din Tărtășești, uns ”Regele Energiei”!

Pentru ce ia Dumitru Chiriță 150.000 de euro pe an?

Președintele Autorității Naționale de Reglementare în Energie a avut în 2019 un venit de 681.156 lei. Adică undeva la 150.00 de euro, cu tot cu sporuri. Cam de patru ori cât președintele României! Iar pentru acest puhoi de bani ce credeți că face Dumitru Chiriță? Fostul electrician care s-a cocoțat în cârca  mișcării sindicale, de unde a reușit să sară direct în Parlamentul României, penetrând astfel clasa politică direct la vârful ei. Și ajungând astfel deputat PSD în mai multe legislaturi. Calitate din care s-a făcut cunoscut mai mult pentru ”inaugurările de străzi cu numele deputatului”, după cum își aduc și acum aminte consătenii din Tărtășești…

Maria Mânecuță sabotează marile proiecte energetice

Deci, probabil plictisit să își numere doar banii pe care îi primește de la statul român fără a face nimic altceva, electricianul –sindicalist Dumitru Chiriță s-a apucat practic de sabotat cele mai importante proiecte strategice ale… statului român! Și uite cum  Chiriță din Tărtășești a ajuns probabil idolul oligarhilor lui Vladimir Putin! Moscova nemaiavând astfel niciun stres ca să declanșeze un nou război hibrid al gazelor împotriva României, din moment ce BRUA și nu doar este sabotat chiar de la București de înalți demnitari români precum Chiriță. ”Bărbat de stat” care însă nu îndrăznește să se ”dezlănțuie” public chiar el, ci o face doar prin intermediul pensionarei Maria Mânecuță. Cea care, la adăpostul unei remunerații de asemenea absolut halucinante pentru funcția de director pentru tarife de rețea energie electrică și gaze naturale în cadrul ANRE își îndeplinește cu o conștiinciozitate demnă de o cauză mai bună  doar misiunea de ”săgeată” a unor cu totul alte interese decât cele ale statului român și ale principalilor săi parteneri strategici din domeniul Energiei. Pentru că, în timp ce Polonia a amendat colosul rusesc Gazprom cu 57 de milioane de dolari din cauza proiectului Nord Stream 2, ANRE are drept singură prioritate să distrugă prin controale și amenzi tot ce a mai rămas din capitalul românesc. Și să saboteze cel mai important proiect strategic al statului român prin declarații publice șocante, precum ”părerea” directoarei – pensionare Maria Mănecuță cum că  ”BRUA este doar o țeavă goală”!!!

Cu așa ”patrioți” la conducerea ANRE, Putin nici nu mai are de ce să continue ”războiul gazelor”

”Imperiul” austro-ungar contraatacă!

De aia este Polonia acolo une este! Pentru că instituțiile statului polonez s-au sesizat imediat cu privire la  încercările hibride de boicot energetic ale Gazprom și au amendat imediat compania pe care se bazează bună parte din puterea Administrației Putin cu o sumă record de 57 milioane de dolari. Astfel că te-ai aștepta ca și în România, instituții precum ANRE sau Consiliul Concurenției să investigheze și chiar să îi amendeze pe bulgari și greci că nu au finalizat expres, de aproximativ 10 ani, livrările la interconectorul dintre Bulgaria și Grecia. Sau barem să dea un semnal în acest sens. Mai ales că trăim vremuri în care peste tot în lume pornesc războaie și se fac și se desfac alianțe geo-strategice din cauza gazelor naturale, securitatea energetică fiind principala vulnerabilitate a actualei ”ordini mondiale”. Iar din fericire România joacă din nou pe ”terenul mare”, iminenta finalizare a proiectului BRUA fiind însăși garanția că, pentru zeci de ani de acum înainte, vom putea negocia de pe cu totul alte poziții în interesul energetic al statului român, indiferent de cine se va afla la guvernare. Lucru dovedit cel mai bine de refacerea alianței dintre Austria și Ungaria! Maghiarii și austriecii făcând un adevărat ”zid” împotriva BRUA! Și sabotând pe față interesele strategice ale României, făcând astfel ”jocurile murdare” ale Rusiei în ceea ce analiștii numesc deja ”războiul gazelor”!

Polonia amendează Gazprom cu 57 milioane dolari, ANRE e gata să blocheze … BRUA!

BRUA, sabotat de la București!

În schimb, ”portavocea” președintelui ANRE, Dumitru Chiriță dovedește un exces de zel – și care până la urmă se va proba de unde a pronit!- directoarea Maria Mânecuță trezindu-se să declare public că ”BRUA este doar o țeavă goală”. Ce-i drept, reacția tuturor celorlalți factori implicați în acest proiect strategic, dar și în întregul domeniu energetic a fost una imediată și fără echivoc. TRANSGAZ replicând extrem de dur că ”punerea sub semnul întrebării a investiției este de natură să dăuneze încrederii în companie și în proiectele sale și să îi afecteze astfel capitalul, atât cel financiar, cât și cel reputațional”. Mai ales că vorbim de o companie listată la Bursa de Valori București. Ca să nu mai vorbim că Proiectul BRUA faza 1 a fost și este cuprins în planul de dezvolatre a SNT pentru 10 ani (PDSNT), aprobat în mai multe rânduri chiar de ANRE, începând cu PDSNRT din 2014! Dar ceea ce trezește și mai multe suspiciuni rezonabile cu privire la posibilul ”joc dublu” făcut pe acest subiect în folosul ”Mamei Rusia” este că ieșirea halucinantă a ”cuplului” Chiriță – Mânecuță a avut loc doar cu câteva zile înainte de depunerea la ANRE, în vederea aprobării, a PDSNT pentru perioada 2020 – 2029!!! Și să fie doar o pură întâmplare??? În condițiile în care fie Chiriță, fie Mânecuță pot citi barem poziția oficială a Federației Patronale Petrol și Gaze, care susține cu tărie că ” Proiectele strategice din domeniul energetic, cu precădere BRUA, sunt de o importanță majoră în dezvoltarea sistemului național de transport gaze naturale”! Și atunci de ce tocmai acest proiect BRUA este sabotat pe față? Culmea, chiar de la București! De către un Dumitru Chriiță și Maria Mânecuță care vor trebui să răspundă, fie și pe persoană fizică, de ce vor să blocheze practic BRUA? Și în al cărui interes? Că în al statului român în niciun caz…

author avatar
Catalin Tache
3.168 afisari

14 COMENTARII

  1. Din ce tenebre iesiti oare !? Daca asa stau lucrurile, este tradare in sensul codului penal.

  2. Țăranul asta Răspunde de Energia din România și de miliardele puse in joc???doamne ferește!!!!

  3. „Realitatile existente in Ro dupa evenimentele istorice din 1989 dovedesc ca STIINTA temelia dezvoltarii si progresului unei societati ca si CULTURA care constitue de-a lungul istoriei si existentei unui popor ADN-ul său, dăuneaza grav mentalitatii politrucilor, drept urmare se poate constata cu mahnire ca aceste valori supreme ale existentei umane sunt abandonate in mod intentionat cu scopul indobitocirii natiunii.
    Acum in vremuri tulburi pentru guvernarea normala a tarii poate intelege orice roman de ce marii oamenii de cultura si de stiinta ai neamului nostru de-a lungul istoriei au emigrat fiindca nu au putut vietui in Ro pentru a-si dovedi patriotismul desavarsit, ei s-au dăruit omenirii pe teritoriul altor tari.
    CORUPTIA postdecembrista A ERODAT in mod constant si virulent credibilitatea politicienilor, a institutiilor statului si a reprezentantilor acestora, producind o stare de confuzie grava in opinia publica, care a ajuns sa considere acest fenomen negativ drept o (valoare) caracteristica societatii moderne sau inerenta unei vieti politice pluraliste. Punerea semnului de egalitate intre democratie si coruptie (criminalitate) constituie un mare obstacol pentru democratizarea reala a societatii romanesti. Coruptia din politica, administratie publica si sistemul economic a condus la o SIMBIOZA INTRE STRUCTURILE STATALE SI CELE CRIMINALE, in care statuI cu institutiile sale a devenit parte componenta a problemei si astfel statul nu mai poate constitui unul din mijloacele de inlaturare a fenomenului in cauza, ajungindu-se la o disolutie totala.” Ioan PUSCASU

  4. Tartasesti , leaganul multor „personalitati” ca unicul Bombo , generalul Heroina , guru Bivolaru , l-a propulsat si pe regele Energiei si va mai….

  5. Suntem o tara de oameni lași care permit ca asemenea handicapați sa ajungă în funcții cu putere de decizie și sa ii mai și plătim regește pentru acțiuni împotriva cetățeanului roman. Jos cu asemenea lichele și aveți grija la vot sa nu mai permitem unor asemenea rebuturi în funcții publice.

  6. Dna indubitabil implacabil strange probe vii.
    Peste 30 de ani haidem sa vedem numai ce pateste regele.

  7. Unde sant SERVICIILE de care se vorbeste toata ziua ??? Ce face DNA -ul post Kovesi ?? De ce politicienii si moderatorii Tv nu discuta asemenea teme si nu cine pe cine propune in alegeri?? ELECTRICIANUL de la ANRE complecteaza doar lista „capabililor” cooptati in posturi cheie. Mai aminteam eu zilele trecute de un „specialist” de la CNAIR, pus sa se ocupe de autostrazi el fiind de meserie … proprietar falimentar de case de amanet. Dar cine sa auda ?? Ursul trece, caravana …

  8. Apropo, cineva spunea mai sus sa fim atenti la alegeri… Pai in ce sens ?? Ca i-am vazut pe toti. Zero barat. Asa a fost intotdeauna in Ro asa va fi si de acum inainte. Noi cu povestile , ei cu foloasele … toate in numele poporului desigur.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger