AcasăDezvaluiriAncheteEl este cel mai bogat român!

El este cel mai bogat român!

S-a retras de mult de la vârful sistemului. Aparițiile sale publice sunt ca și inexistente… Viața de miliardar se reduce la rare prânzuri în locații ”gemând” de corporatiști. De ai și putea zice că ditamai fostul șef de serviciu secret a fost deja uitat cu desăvârșire de foștii săi subalterni. Numai că adevărații băieți deștepți continuă să îl privească mai mult decât oricând cu un amestec de teamă, respect și invidie…

Dragnea a avut și de câștigat cu Tel Drum

Și în rarele ocazii când mai dau ochi în ochi cu acesta i se adresează tot cu ”domnul general”… Pentru că, la vârful sistemului, deși s-au schimbat atâtea linii de conducere în structuri, rămâne tot ”Patriarhul” serviciilor. Și recunoscut drept cel mai bogat general al sistemului. De fapt, chiar cel mai bogat român! Pentru că, da, fostul șef al Serviciului de Telecomunicații Speciale, generalul Marcel Opriș este cel mai bogat român!

Marcel Opriș veșnic cu un dosar în mână

Dincolo de contractele din domeniul IT și cel al telecomunicațiilor avute cam cu toate instituțiile statului român, în numele companiei israeliene pe care o reprezintă sau al propriului intermediar condus prin oameni de încredere din STS, DIPI și DGIA, despre generalul Opriș se spune că are atâția bani câți vrea să aibă! Ca oricare alt ”răsfățat al sistemului” care ar avea la dispoziție sistemul SEAP! Cu tot cu ”erorile tehnice”, ”blocaje” de câteva zeci de secunde. Dar care sunt însă suficiente pentru ”unidirecționarea” adevăratelor licitații care contează!

”Antenele STS”!

Generalul cu patru stele Marcel Opriș a șocat toată ”lumea bună” a sistemului atunci când a decis să se retragă ”de bună voie și nesilit de nimeni” de la conducerea Serviciului de Telecomunicații Speciale. Structură pe care însă o coordonează și astăzi, pe persoană fizică, deși ”în hârtii” figurează generalii Vasilca și Bălan.

Bălan și Vasilca soldați loiali în armata fostului șef STS

Însă și mai mare a fost șocul contrainformativ atunci când, la doar patru luni după ce preda, fie și doar scriptic, conducerea STS, generalul Marcel Opriș prelua conducerea filialei din țara noastră a unei influente companii israeliene cu afaceri direct în sfera de influență a serviciului secret românesc pe care ”Patriarhul” îl condusese până mai deunăzi… De atunci și până în ziua de astăzi, acesta rămânând poate cel mai influent general din ”zona gri” a sistemului. Acolo unde a făcut, face și va face afaceri în domeniul telecomunicațiilor speciale. Indiferent de cine a fost, este și va fi la putere! Pentru că deja statutul său de ”Regele Mentenanțelor” din domeniul IT nu mai poate fi pus în discuție de absolut nimeni. Nici măcar după retragerea mai mult sau mai puțin de fațadă din ”board”-ul companiei israeliene. Pentru că generalul Opriș și-a format deja o vastă și loială armată de colaboratori provenind din rândurile serviciilor secrete. Toate aceste ”antene STS” împânzind organigramele de conducere ale celor mai importante structuri ale statului român.

Nu e Coldea!

Iar pentru a înțelege cel mai bine dimensiunea influenței generalului Opriș nu doar în sistem, dar și asupra clasei politice, dezvăluim astăzi informația că acesta, ci nu Florian Coldea a fost adevăratul consilier de taină al fostulul ”el lider maximo”, Liviu Dragnea! ”Omul din interior” de care Dragnea asculta orbește în războiul pe care acesta chiar își închipuia că îl poartă cu ”statul paralel”, și în ”interesul național”…

Urdăreanu a făcut SEAP după chipul și asemănarea sa

Numai că, pur și simplu generalul Opriș și-a făcut treaba cu el, numirile unor secretari de stat la Ministerul Afacerilor Interne sau la cel al Comunicațiilor fiind relevante în acest sens. Însă cum, ce este drept, cum ”mustață la mustață trage”, după cum se amuză încă inițiații sistemului, nici Liviu Dragnea nu se poate plânge de colaborarea subterană și neasumată public cu generalul Opriș. Și nu ne referim aici la eventuala consultanță politică. Ci la latura strict financiară. Inclusiv la contractele câștigate de TelDrum la licitație… Pe SEAP… Dar cum…?

”Erori tehnice”…

Astfel că, la ce influență și mai ales avere are generalul Opriș, chiar că fostului șef al Serviciului de Telecomunicații Speciale pare că nu are de cine să se teamă… Totuși, există un ”plic galben” care odată deschis de beneficiarii legali ar putea sparge ”Omerta” sistemului asupra celui mai sensibil – dar și profitabil! – subiect al ultimilor ani. Este vorba despre raportul informativ cu privire la ”erorile SEAP”. Cel care ar putea arunca în aer întreg sistemul de siguranță națională, cu tot cu unele dintre serviciile secrete care îl compun. Chiar dacă până acum procurorii DNA au refuzat, cu o încăpățânare demnă de o cauză mai bună, să ia act de existența acestui raport incendiar. Mai ales că acesta, pur și simplu pune la îndoială intangibilitatea sistemului considerat și prezentat drept etalonul anticorupției din România. Fiind vorba despre mii de plângeri penale depuse în zadar cu privire la ”blătuirea” unor licitații publice și de sute de milioane, chiar pe SEAP! Adică Sistemul Electronic de Achiziții Publice! Cel care, deși ar trebui să garanteze corectitudinea cvasitotală a tuturor contractelor cu statul afișate pe e-licitatie.ro a dat mult prea multe rateuri. Astfel că poate a venit momentul adevărului, cel al verificării dacă nenumăratele plângeri ale celor nemulțumiți de ”erorile” SEAP se datorează strict unor greșeli umane sau tehnice. Și dacă astfel a fost posibilă sau nu manipularea SEAP! Culmea, de către chiar programatorul sistemului, după cum avertizează raportul intrat în posesia noastră.

UTI… Tot UTI…

Mai ales că în spatele sistemului se află ”sifonul” de serviciu al DNA, Tiberiu Urdăreanu. Povestea SEAP începând în anul 2002, atunci când mult trâmbițatul Sistem Electronic de Achiziții Publice era dezvoltat și implementat de către un consorțiu format din UTI Systems, HP, Microsoft și Total Soft. Cooptarea unor giganți mondiali precum HP sau Microsoft asigurându-i patronului UTI ”liniștea” necesară dezvoltării proiectului. Astfel că, la sfârșitul anului 2011, UTI primea din partea Ministerului Comunicațiilor, prin atribuire directă, fără anunț de participare, un nou contract de fonduri publice pentru extinderea Sistemului Electronic de Achiziții Publice. Motivul invocat pentru atribuirea contractului din bani publici fiind același ”lucrările, produsele și serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate”. Astfel UTI reușind să preia, fără licitație, controlul SEAP! Adică tocmai al programului care ar fi trebuit să garanteze că toate contractele din România se acordă numai prin organizarea de licitații publice!

Iar dacă se mai îndoiește cineva că miliardarul Tiberiu Urdăreanu se află în postura de a se lepăda de ”rugămintea de nerefuzat” a ”Patriarhului” Opriș, se înșeală amarnic! Prietenii de la DGIA știu foarte bine de ce…

author avatar
Catalin Tache
55.396 afisari

134 COMENTARII

  1. CE FOLOS AI DE TOATA BOGATIA TA, DACA TI-AI PIERDUT SUFLETUL?
    SICRIUL NU ARE BUZUNARE.
    COPIII PLATESC PACATELE PARINTILOR INTOTDEAUNA!!!
    TE CHEAMA OPRIS…TREBUIA SA AI OPRITOR LA CIORDIT SINGUR…
    VINE EL PRAPADUL CURAND SI O SA INVATATI CA NU PUTETI CUMPARA CU BANII VOSTRI VALORI SPIRITUALE. SI NU AVETI NICI DREPTUL ELEMENTAR SA RIDICATI OCHII CATRE DUMNEZEU SA INTREBATI: DE CE, DOAMNE, IMI FACI ASTA!!! ….
    PENTRU CA STII BINE…NIMIC SFANT NU AI AVUT CAT AI TRAIT…SI MORI ASA CUM AI TRAIT….VAI DE VOI..
    ATI TRAIT PENTRU A VA UMPLE GAURILE TRUPULUI…ATAT SI NIMIC MAI MULT! CA PORCU IN BATATURA…POTI SA II PUI SI PAPION…EL E TOT ANIMAL

    • Puteți să aveți catralioane Sataniști ce sunteți ! Că nu aveți Un gr de suflet pentru semeni ,fiți 100 % că nu sînteți eterni pe pămînt cu toate miliardelea care le-ați dobîndit cu diverse șmecheri ! Tot cu mîinile goală plecați

    • Se spune ca Alexandru cel Mare pe patul de moarte a cerut sa fie pus in sicriu cu mainile afara astfel ca toata lumea sa vada ca a plecat cu nimic dupa lumea asta.
      Pe asta,adica pe Alexandru Cel Mare se pare ca l-a otravit sora lui,asta e una din variante.
      Dupa ce cucerise….lumea….a plecat cu „nimic” din ea.
      Toate Bune!!!

  2. Bun si in situatia actuala ca se fac schimbari la nivel mare ce se va intampla cu astia?Ca din cauza lor a existat „fenomenul Ghita” si coruptia generalizata timp de 30de ani

  3. aceasta junta militara a fost creata de ion iliescu,tot a facut 92 ani zi incepand din 1990.
    nu uitati ca lovitura de stat din 1989 s-a dat cu armata si alte structuri militarizate ale statului.
    „filmul asta ” a functionat pana acum.romania e in faliment si asta de vreo 4 luni.au masluit cifrele,datoria publica e undeva la 56% cel putin si asta fara deficitul de cont curent 16 miliarde Euro
    aveti 2000 de generali,ii intrebati pe dansii cum se procedeaza in default,incetare de plati.va pot da niste exemple.argentina,venezuela si ar mai fi.

    • Băi idiotule,datorită experientei si maturității lui ION ILIESCU și în urma deciziilor luate de acesta, frumoasa noastră țară a rămas in granițele actuale.
      Aderarea României la Nato se leagă tot de numele acestui comunist batran numit Ion Iliescu.
      A facut si lucruri bune si nu ne a dezbinat cum a facut‐o turnatorul comunist si securist Petrov.

      • Asa e,era un țînc atunci Ionuț,adică în martie 1990.Ar fi bine sa se informeze si pe urmă sa comenteze.

      • @IMPARTIAL
        Simate Domn.Mai am o veste Buna pentru Dumneavoastra.
        Romania va ramane in granitele actuale.
        Stiti de ce?
        Sa va explic.Aveti 150.000.000.000 Euro Datorie.”modern slaves are not in chains,they are in debt”
        Asa ca nu va dezmembra nimeni Romania.Ca „vietatile” care locuiesc in acest teritoriu,oficial ii zice tara,vor trebui sa plateasca 150 MILIARDE EURO.
        Adica veti plati dumneavoastra,copii dumneavoastra,nepotii dumneavoastra si ce ati mai avea ca rude muncitoare,in termenii unora se cheama „unitati de munca” sau oi.
        O seara frumoasa.

        • Și Ucraina a avut tot cam 150 mld dolari datorie și a fost cumpărată cu 100 mld, și unde și mai ales ce este acum?!

      • Ba idiotule , esti si fudul ? Europa Libera Romania , 2 aprilie 2019 , articol de Sabina Fati : ” CUM A INTRAT ROMANIA IN NATO : CE SACRIFICIU A FACUT CONSTANTINESCU IN FAVOAREA LUI ILIESCU „.

        • @ IMPARTIAL : Kostea , te faci de cacao , Raionu te pune pe liber de talamb ce esti , te-ai deconspirat , dujmanii burjui au sesizat ca tu esti , n-ai pus liniuta de dialog la ” nu ne a dezbinat ” , iar te baga la molfait sub prezidiu la sedinta . Daca accepti un 69 s-ar putea sa-ti iau apararea sa nu te excluda si scapi cu vot de blam . Ei , ce zici , facem o plimbare pe malul lacului si ne dam la fund ?

      • PETROV…!!!
        L-a facut general pe M.Opris, care l-a ajutat pe Petrov
        sa iasa presedinte in 2009!!!

  4. Mare știre. O firmă israeliană face afaceri mioritice prin intermediarul Opriș. Un biet general pensionar. Caută Tache și vezi că prea mulți israelieni se află în spatele multor firme și afaceri din România. Prea mulți pentru a mai vorbi despre asigurarea securității naționale.

  5. 1. Spotmedia.ro , 03.03.2022 , ora 10:45 , articol de Senior Editor Victor Pitigoi : ” CAT VA REZISTA UCRAINA ? ” ” Poti proclama victoria intr-un stat invins , poti ucide liderii lui , dar este aproape imposibil sa invingi un popor , o natiune intreaga „. ” Ucraina a inceput deja sa simta jertfele razboiului si asteapta zile negre , care vor urma , fara indoiala . La timpul sau , vom afla si numele victimelor , dar si ale vinovatilor – caci nu poate fi doar unul singur – si desigur vom afla si pedeapsa . Caci , undeva , departe , trebuie sa existe totdeauna si un Nurnberg „. 2. Cotidianul . ro , 03.03.2022 , ora 18:10 : ” CURTEA DE LA HAGA A INCEPUT INVESTIGATII IN UCRAINA ” . 3. AGERPRES.ro , 03.03.2022, ora 20:16:50 : ” CINCI SCENARII PRIN CARE S-AR PUTEA INCHEIA RAZBOIUL DIN UCRAINA ( ANALIZA BBC ) .

  6. UNIVERSUL.NET , 03 MARTIE 2022 : ” MOMENT ISTORIC / REPUBLICA MOLDOVA A SEMNAT CEREREA DE ADERARE LA UNIUNEA EUROPEANA – VIDEO „.

  7. Comisarul.ro , astazi , ora 07:31 : ” MULTI SUNTEM DEPRIMATI DE INVAZIA UCRAINEI ” / APROPIATII KREMLINULUI RUP RANDURILE ? ” ( Andrei Kortunov , expert in politica externa , director general al Consiliului pentru Afaceri Internationale ale Rusiei ) .

  8. GATA, DEMENTII CARE AU FOLOSIT PLANDEMIA SUNT PEDEPSITI, AVERILE LUATE, URSULA VON DER PFIZER A FOST FACUTA POSTA PENTRU CAT A FURAT!
    ASTA O SA FIE SI CU PUTIN…FIX ASA…PENTRU CA SANTAJABILUL ESTE VINOVAT.
    IESITI CU CREIERII DIN TELEVIZOR SI ATUNCI VETI GANDI SINGURI….ASA, SUNTETI IN PLANURILE ALTORA.
    Credeti ca daca iobagul asta transilvan Opris e sluga evreilor si bogat, el este altceva decat un iobag ardelean?! E urat, batran, scofalcit, ipotent si bogatia ii permite sa manance bine(vax) sa se imbrace( o mumie ramane tot mumie) sa se duca la curve( sa nu uite la ce ii foloseste aparatul sexual) sa aiba o masina( oricine are si se poate deplasa) DAR SA MOARA DE OFTICA PENTRU CA ORICUM VINE MOARTEA PESTE EL. IAR EL E TRADATOR DE NEAM SI TARA SI O VESNICIE VA CLOCOTI IN CAZANUL CU SMOALA…cu ce este el mai bun sau valoros ca nea Ion care a lucrat la camp toata viata? Nea Ion e valoros si pentru neam si pentru tara si pentru Dumnezeu. Opris face cat 2 scuipati ai Mossad. Adica SCLAVETE SI NIMIC MAI MULT…IOBAG ARDELEAN..DA DIN GURA, DAR FAPTELE SUNT DE TALHAR. SIKTIR SLUGA PROASTA.

  9. Setesistii lui Opris monitorizeaza toate site-urile si aplicatiile, de aia se tem toti de batranul rrrom Opris.. Bine Tache, esti singurul cu coaeeee

    • Tot ei au softul pentru alegeri,asa ca….in ce tara din lumea asta zis libera mai organizeaza un serviciu secret alegerile????nici in Belarus!!!

  10. Daca Tache s-a dat la Opris inseamna ca asta s-a calicit deja prea mult…mai vor sa manance si altii din servicii…chirila poarta ceas de 120.000 …de unde, din pensie?

  11. Am pierdut 7 licitatii in ultimii ani pentru ca in ultima clipa s-a blocat SEAP,dadea eroare tehnica…uite de ce!!!am intrat in insolventa si am trimis 200 de oameni acasa…Opris a facut miliarde…daca stiam ca Urdareanu programeaza SEAP barem nu mai ma agitam sa particip la licitatii

  12. O fi donat si el barem 2 euro pentru copiii fugiti din Ucraina?sau fura si banii trimisi de romani tot prin platformele „gestionate” de STS???

    • 1. Spotmedia.ro , ieri , 03.03.2022 , ora 08:39 , Interviu Magda Gradinaru cu Gabriel Liiceanu : ” PUTIN CA FANTOMA A ISTORIEI …………..” ” Cu tot arsenalul lui nuclear , Putin nu locuieste singur pe planeta si e neinspirat sa ameninti omenirea in intregul ei . NU FACI DECAT SA O SOLIDARIZEZI „. 2. Spotmedia.ro , astazi , ora 00:08 , articol de Lucian Lumezeanu :” UNDE MERGE UCRAINA ? SCAPAREA LUI PUTIN SI DILEMELE VESTULUI IN FATA MACELULUI „. 2. Spotmedia.ro , astazi , ora 00:10 , articol de Ioana Ene-Dogioiu : ” LUPTA CU RUSIA VA COSTA , DAR LUPTAM PENTRU NOI , NU PENTRU UCRAINA „.

  13. & E cu cenzură bă, ca pe vremea lui Ceaușescu, de nu băgați unele comentariila publicat, ?

  14. Proiectul Netcity a fost licitat în anul 2006 și atribuit companiei UTI Grup SA, care a mobilizat resurse importante pentru dezvoltarea unui concept revoluționar și unic în România, prin care s-a demonstrat cu succes că investițiile private prin parteneriate pe termen lung pot rezolva problemele acute ale comunităților locale.Netcity Telecom este operatorul rețelei metropolitane de fibră optică a municipiului București – Netcity, fiind responsabil de proiectarea, dezvoltarea și operarea acesteia, în baza unui contract de concesiune semnat în 2008 cu Primăria Municipiului București pe o perioadă de 49 de ani, prin care municipalitatea pune la dispoziţie spaţiul public și încasează anual o redevență de 12% din veniturile Netcity – cea mai mare redevență plătită de o companie din România.
    Fraţii Simion şi Teofil Mureşan au cumpărat NetCity, o reţea subterană de fibră optică prin care se realizează transferul de date din Bucureşti. Tranzacţia, avizată de Consiliul Concurenţei, va fi făcută prin intermediul SC Direct One SA, o companie deţinută de MURESAN TEOFIL OVIDIU, MURESAN SIMION ADRIAN, PANTAZESCU MARIAN şi DOBRESCU MIHAI. Compania Electrogrupeste proiectatul si antreprenorul
    Constructor este Global Link srl o firmă care avea in 2020 doar 2 angajati si care a subcontractat lucrarea altei firme. Se efectuează llucrări fără să se tină cont ca unele zone din capitală sunt zone protejate si nu cunosc situatia din teren/ Situatia este gravă pentru că in urma lucrărilor mai vechi pentru utilitati cei care au lucrat au pus nisip in loc de pamant. Asa s-a expus orasul si mai rău in cazul unui cutremur, fără sa mai vorbim de banii incasati mereu pentru plombări si supra asfaltări.în timp ce nisipul se lasa sub ele/

  15. 1. Universul.net , 3 martie 2022 : ” THE TIMES : VLAD CEL GROAZNIC SE ASCUNDEA LA VEDERE . INDICIILE PE CARE NU LE-AM VAZUT INCA DIN 2005 „. 2. Ziare.com , ieri , 03.03.2022 , ora 23:16 : ” VASILE DANCU DESPRE AMENINTAREA NUCLEARA A RUSIEI : NICI NEBUNII NU VOR SA SE SINUCIDA „. 3. Comisarul.ro , astazi , ora 07:26 : ” ECONOMIA RUSIEI ESTE IN PRAGUL UNUI DEZASTRU FARA PRECEDENT „. 4. Libertatea.ro , 04 Martie 2022 , ora 06:47 , articol de Alexandra Nistoroiu ( The Washington Post , Adam Taylor ) : ” MAREA INTREBARE E CE VA FACE CHINA ? CE LEAGA CU ADEVARAT SI CE DESPARTE RUSIA LUI PUTIN SI CHINA LUI Xi „.

  16. & Dacă reducerea/creșterea datoriilor la români ar avea influențe despre pagubele din Ucraina, ?
    Care era contextul și evoluțiile la evenimentul de la Cernobâl, ?

    • 1. G4 Media . ro 4 martie 2022 , articol de Mihai Roman : ” RUSIA BLOCHEAZA ACCESUL LA SITE-URILE BBC , RADIO LIBERTATEA SI MEDUZA / UTILIZATORII FACEBOOK SI GOOGLE DIN RUSIA RAPORTEAZA CA NU LE POT ACCESA „. 2. G4 Media.ro , 4 martie 2022 : ” REPUBLICA MOLDOVA A SUSPENDAT DIFUZAREA PROGRAMELOR DE STIRI ALE POSTURILOR TV DIN RUSIA „.

    • Nu sunt nici un ” Ceausescu ” , sunt Kostea Amore Sugiuk Tiraspol , cat de bastree ma reinterneaza la ospiciul din strada Gvardinskaya , nr.9 Tiraspol si imi taie macaroana , sa nu mai halesk k.kt non-stop in National !

  17. Republikanews.ro , 1 martie 2022 : ” EXCLUSIV / CRIZA DIN UCRAINA -de Cristian Felea „

  18. De ce STS e serviciu secret?si nu o simpla Directie la MAI, SRI sau minister civil???

  19. Va inselati , porecla este Kostea Sugiuk , ma gasiti pe facebook cu numele CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , troll activ din 2014 in publicatiile romanesti ! Am un marfar de pseudonime , aproape ca mi-am uitat numele real . Pupici !

  20. Am 45 de postari si la acest articol , iar o sa ma premieze Raionu cu frunza de stevie cu colac …..

  21. @Bă, ce dracu faceți voi cu banii, la ce vă trebuie, de unde i-ați luat și când îi dați înapoi, ?

  22. Comisarul.ro , astazi , ora 13:42 : ” CUM RECUNOSTI UN ” AGENT AL PUTINISMULUI „. ” Unii sunt agenti constienti , altii doar idioti utili „. Io nu sunt agent consteient …..hihihihihi

    • Cum recunoști un agent al prostiei cu iz de filosof ratat? Te uiți la Theodor Paleologu.
      Pe scorțosul ăsta nu l-am auzit să vorbească ceva despre istorie. Un papițoi.

      • Cine credeti ca sunt ? Sa nu ma intrebati cand a fost atestat Kievul , io stiu ca a fost intemeiat dupa Moskova ……

  23. Universul.net , astazi , 4 martie 2022 , aricol de Laurentiu Mihu : „O DISCUTIE NECESARA DESPRE PROPAGANDA RUSA . DE CE MOARE , DE CE SA NU-I LASI DREPTUL LA REINVENTARE „. Gata cu propaganda , nu mai tine , trebuie sa ma reprofilez din mers , deja mi-am pregatit pantofiorii cu toc cui , mi-am burdusit posetuta de rujuri si balonase Durex , mi-am epilat claia de subrat , otava de pe picioare si mi-am schimbat peruca ticsita de purici ! Sa vezi ce ma huiduie si ma alearga impegatu prin gara cand stau la agatat pentru hap-sarmaua zburlita si clipe de „nu ma uita” , si-asa are boala pi mini dupa ce i-am ciorditara curcanii ……..

    • Adevarul.ro , 10 ianuarie 2022 , ora 07:51 : ” DAN DUNGACIU : AU PROMIS AMERICANII RUSILOR CA NATO NU SE VA EXTINDE ? „.

  24. & Cine dracu v-a dat vouă bă grade și pentru ce, ? Observarăți bă și voi că avansările voastre în grade provoacă războaie la care însă nu vă doriți să participați pentru a justifica de ce ați fost avansați în grade, ?

    • Agerpres.ro , ieri , 4 martie 2022 , ora 22:15:19 : ” Agentia rusa pentru supravegherea comunicatiilor , Raskomnadzor , a ordonat vineri blocarea accesului la reteaua sociala Twitter pe teritoriul Rusiei …………..”. Mai devreme au blocat accesul la Facebook .

  25. & Bă, observați și că ați ajuns și într-o zonă de program cu „restituire de grade” obținute în mod „litigios”, nejustificate de acțiuni pe câmpurile de luptă, că și alții câștigă la instanțe drepturi litigioase de la vechile naționalizări ale statului comunist, ?

    • Adevarul.ro , 15 ianuarie 2022 , ora 23:19 , articol de Cristina Ene : ” TRADUCATORUL LUI GORBACIOV ( PAVEL PALAJCENKO ): ” SUA NU AU PROMIS NICIODATA RUSIEI CA NATO NU SE VA EXTINDE SPRE EST „.

  26. & Probabil că sistemul cu noile proceduri occidentale vă pune la dispoziție, vaccinarea, evenimentele din Ucraina, și pentru a justifica de ce ați fost avansați în grade, conform tradițiilor și cutumelor vechilor avansări în grade moștenite de la societate interbelică, cum era atunci cu avansarea pentru bravura arătată pe câmpul de luptă care oferea și drepturi și foloase materiale, ?

    • National.ro , astazi , 05.03.2022 , ora 09:04 , articol de Andrei Stefan : ” DAVID MUNIZ , OMUL AMERICANILOR LA BUCURESTI , MESAJ CRUCIAL CATRE POPORUL ROMAN „.

  27. & ,,Ceaușescu a înjosit armata”, așa cum declara și Mihai Lupoi la revoluție, a folosit-o la munci agricole, la construcția socialismului și le-a oferit, pe lângă unele avansări în grade doar bani de haleală și băutură, nu ca acum și posibilități de a prospera în mod occidental, ?

  28. & Deci „frau Europa” vă oferă posibilitatea și „șansa” de a vă arăta bărbăția și valoarea pentru care ați fost avansați, ucrainiencelor și ucrainienilor, ?

    • Spotmedia . ro , ieri , 04.03.2022 , ora 16:01 , de Magda Gradinaru : ” ANDREI PLESU : ” DE CE NU SE REVOLTA RUSII ? PAI NOUA CAT NE-A TREBUIT SA NE REVOLTAM ? „

      • Universul .net , ieri , 4 martie 2022 : ” INCEPUTUL SFARSITULUI ……………..” – Foreign Affairs – The Beginning of the End – Andreea Kendal – Taylor and Erica Frantz .

  29. & În vremea lu’ Ceaușescu se însemânța de se depășeau hotarele, în raportări, ? Au mutat „depășirile de plan” la restituirii, ?

  30. UNIVERSUL.NET , ASTAZI , 5 MARTIE 2022 , ARTICOL DE LAURENTIU MIHU : ” CU CINE VA DISCUTA OCCIDENTUL ………………………”.

  31. Cateodata , daca situatia impune , imi pun chipa si ma dau ” Rabin „…..hihihihihi

  32. KIPA inseamna cupola ( dom ) , se pune pe cap si reprezinta un simbol pentru modestie si supunere .

    • Eu sunt se curistul Koko 4 , pun teava de esapament la bataie cand sunt prins labuind portofelul …..hihihihihi

  33. Adevarul.ro , astazi , 5 martie , 2022 , ora 10: 12 , articol de Viorica Marin : ” RUSII PARASESC ………………………”. 2. Comisarul.ro , astazi , ora 08:16 : ” SIMBOLUL REZISTENTEI …………………..”. 3. Comisarul.ro , astazi , ora 10:35 : ” OPT DIN CELE ZECE ARMATE ………………………”.

  34. Universul. net , astazi , 5 martie 2022 : ” BLINKEN , SEMNAL : ” UCRAINA POATE CASTIGA RAZBOIUL ” . Blinken : ” Ceea ce as spune poporului rus este : cum Doamne acest razboi de agresiune … este benefic pentru interesele , nevoile tale ? ” . 2. Adevarul.ro , astazi , 5 martie 2022 , ora 13:59 , articol de Ion Gaidau : ” O MANIFESTATIE DE AMPLOARE IMPOTRIVA RAZBOIULUI AR AVEA LOC LA MOSCOVA VIDEO ” .

  35. Adevarul.ro , astazi , 5 martie 2022 , articol de Daciana Mitrache : ” IMAGINE ICONICA PE PARTIILE DE LA TRANSALPINA : HORA PACII IMPOTRIVA RAZBOIULUI DIN UCRAINA FOTO VIDEO „. ICONIC-DEX : Referitor la imagine , care apartine imaginii ; Care are caracter de reproducere figurativa .

  36. Cuvioasa se roaga dar va stie conturile.
    Sa fiti buni si atunci cand nu aveti bani.

  37. 1. Contributors.ro , 5.03. 2022 , articol de Otilia Nutu : ” 10 PASI PENTRU A PUNE LA PAMANT REGIMUL PUTINIST IN ENERGIE ” . 2. Contributors.ro , 5.03.2022 , articol de Alexandru Gussi : ” ROMANIA IN RAZBOI . DE LA POLITICA TERORII LA PEDAGOGIA CURAJULUI „. 3. DefenseRomania.ro , 05 Martie 2022 , ora 16:20 , articol de S.I. Catalin : ” SBU : TRADATOR DEPISTAT IN RANDUL DELEGATIEI UCRAINENE CARE NEGOCIAZA PACEA CU RUSIA ” ( Denis Kireev ).

  38. News.ro , astazi , 06.03.2022 , ora 00:57 : ” VISA SI MASTERCARD SE RETRAG DE PE PIATA RUSA „.

    • 1. Comisarul.ro, astazi , , ora 02:52 ” RUSIA ESTE PE CALE ” SA REALIZEZE COSTUL REAL AL RAZBOIULUI „. ( NEGOCIATOR UCRAINEAN ). 2. Comisarul.ro , astazi , ora 07:49 : ” CAT VALOREAZA ECHIPAMENTELE MILITARE RUSESTI PE CARE UCRAINA LE-A ” INDISPONIBILIZAT ” PANA ACUM „.

  39. Sunt uimit de cate batalia care se da intre intre participantii acestui forum si constat ca sunt bine informati despre dedesupturile afacerilor ,,triadei” romanesti. Observ multa frustare in randul celor care participa la disputa si ma intreb daca aceasta frustare se poate concretiza in rezolvarea problemei colosale de coruptie la nivel inalt printr-o adevarata revolutie (nu ca cea mimata in 1989) si lichidarea acestor lichele lacome ce nu vor renunta de buna voie la distrugerea economica a tarii in folosul lor. Ceva trebuie sa se intample . Sper !

    • 1. Libertatea.ro , astazi , 6 Martie 2022 , ora 7:10 : ” AUDIO ” TE TREC FIORII „. CAND COMANDANTII RUSI AU ORDONAT ATACUL , IN STATIILE SOLDATILOR S-A AUZIT IMNUL UCRAINEI ( SCE NE VMERLA UCRAINI )” 2. .Adevarul.ro , 6 martie 2022 , ora 07:29 , articol de Gabriel Nitulescu : ” MINISTERUL APARARII AL FEDERATIEI RUSE A ORDONAT DISTRUGEREA CADAVRELOR MILITARILOR CARE AU MURIT IN UCRAINA : DOCUMENT „.

  40. Digi 24 , 06.03.2022 , ora 08:00 : ” ANALIZA . BUSINESS CLUB : PUTIN , ISTORIA IN BULCLA SI NASTEREA UNEI NOI SUPERPUTERI . VA FI UCRAINA NOUL AFGANISTAN PENTRU KREMLIN ?” Superputerea= UNIUNEA EUROPEANA .

  41. Adevarul. ro , 6 martie 2022 , articol de Gabriel Nitulescu : ” RAZBOIUL DIN UCRAINA . ARMA CARE II FACE MARI PROBLEME LUI PUTIN „.

  42. ALT ARTICOL DE EXCEPTIE AL JURNALISTULUI LAURENTIU MIHU : UNIVERSUL.RO , ASTAZI , 6 MARTIE 2022 , ARTICOL DE LAURENTIU MIHU : ” CE FACEM CU UNGARIA „.

  43. Tache , sincer , daca nu se facea trimitere la articole despre razboi , mai erau aproape 50.000 de afisari ? De ce eviti tema razboiului din Ucraina ?

  44. Comisarul.ro , astazi , ora 11:22 : ” Antony Blinken lauda Republica Moldova pentru ca a primit refugiati din Ucraina vecina „. Peste 230.000 de oameni au traversat granita dintre Ucraina si Republica Moldova , iar 120.000 dintre ei au ramas in aceasta tara . In Romania , pana astazi , au intrat 227.476 cetateni ucraineni si au iesit 155.680 ( au ramas pe teritoriul Romaniei 71.896 ).

  45. Adevarul.ro , ieri , 5 martie 2022 , ora 16:45 , Deutsche Welle – Sabine Kinkartz : ” GERHARD SCHRODER : PRABUSIREA UNUI FOST CANCELAR „.

  46. Adevarul.ro , astazi , 6 martie 2022, ora 10:04 , articol de Remus Florescu : ” CE VREA CU ADEVARAT PUTIN PENTRU A TERMINA RAZBOIUL DIN UCRAINA ………………………………..”. Interesanta ” SINGURA CALE PENTRU PACE ” pe care o vede Hari Bucur-Marcu .

  47. Comisarul.ro , astazi , ora 11:25 : ” ZVONURI PRIVIND DEMISIA SEFULUI STATULUI MAJOR DIN BELARUS „.

  48. DefenseRomania.ro , 06 Martie 2022 , ora 13:32 , articol de S.I.Catalin : ” TE ROG , NU MA DEZAMAGI ! „. REACTIA ………………………………”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger