AcasăDezvaluiriAncheteEfectul Gherghe: SPP a rămas fără ”Cocârț”!

Efectul Gherghe: SPP a rămas fără ”Cocârț”!

Arestarea generalului Cristian Gherge produce deja efecte nu doar la Direcția Generală de Informații a Armatei, dar și la alte servicii secrete ”partenere”. Iar până ce vom prezenta zilele viitoare amănunte incendiare din ”denunțul secolului”, să punctăm totuși că o primă victimă colaterală a arestării generalului Gherghe s-a înregistrat deja la vârful Serviciului de Protecție și Pază.

Scandalul deconturilor fictive se întinde de la DGIA ul lui Hăpău la SPP ul lui Pahonțu

Acolo unde șeful SSI-ului, nimeni altul decât omul care conducea Contrainformațiile generalului Lucian Pahonțu a clacat ”misterios”, chiar în aceste zile. Astfel că, fără a mai ”pupa ghiulul”, colonelul Dumitru Voroneanu a decis să spele putina la pensie, fără a mai aștepta barem steaua de general pe care și-o dorea atât de mult. Și pentru care, de altfel atât de blajinul ”Nea Mitică” ajunsese ”să bage în hârtii” tot mai mulți colegi, doar pentru a alimenta ”paranoia” de care este bântuită de ceva vreme conducerea Serviciului.

Gabi Crețu nu l uită și nu îl iartă pe Dumitru Voroneanu

Și care a condus inclusiv la ejectarea de la conducerea operativă a SPP-ului a generalului Gabi Crețu, după celebrul ”ceai” băut cu fostul șef al DIPI, chestorul Gelu Oltean. Numai că acum, cu mințile ceva mai limpezite, actuala mână dreapă a lui Cristian Popescu ”Piedone” la Primăria Sectorului 5, Gabi Crețu este tot mai convins că a fost făcut de către chiar foștii săi subalterni. Fiind convins că Voroneanu l-a informat pe ”liderul suprem” cu privire la excitantele sale escapade de la Răcari, fără a îi oferi însă și protecția internă, așa cum s -a întâmplat în alte cazuri. Oricum, să fie la ei! Cert fiind doar că de atunci SPP-ul nu are ocupată funcția de ”numărul 2”. Iar de zilele viitoare  rămâne vacantă și cea de șef al structurii de contrainformații, considerată sub conducerea colonelului Dumitru Voroneanu – cunoscut în tot sistemul drept ”Cocârț”!- o adevărată ”gardă pretoriană”. Una folosită practic în alimentarea pe persoană fizică a generalului Pahonțu cu privire la tot ceea ce mișcă la vârful clasei politice.

Blestemul deconturilor false!

Pe 6 august anul trecut dezvăluiam că ”SPP și-a tras Secțiune de Contraspionaj – UM 0163 H”. Iar această ultimă încercare disperată de a reuși să raporteze generalului Lucian Pahonțu că, după ani de zile, a identificat ”sursele lui Tache” a reprezentat totodată și ”cântecul de lebădă” al colonelului Dumitru Voroneanu. Mai ales că, dacă până la acest moment doar îi amuza pe omologii de la alte structuri informative cu rețetele sale de prepare a rachiului ”cocârț”, Voroneanu a vrut astfel să joace în ”liga mare”. Ajungând să se  prezinte drept ”șef al serviciului de contraspionaj din cadrul Serviciului de Protecție și Pază”. Cu toate că apariția unei noi Secțiuni informative, fie ea și una acoperită era cu atât mai stranie cu cât la nivelul SPP  existau deja alte trei structuri care activau strict în domeniul strângerii de informații, contrainformațiilor și protecției interne! Fiind vorba de U.M. 0163 H condusă de chiar colonelul Dumitru Voroneanu, de U.M. 0163 I condusă de Alin Chirilă și ”filajul acoperit” al lui Ioan Păunică, U.M. 0163 L. Toate aflate în subordinea directă a generalului Daniel Ion Bălașa. Însă cum și noua structură de contraspionaj a dat ”chix”, nici Voroneanu nu a mai pimit avansarea promisă. Gestul de ultimă oră al colonelului Voroneanu de a se retrage la pensia militară pentru a își linge rănile vine după ce, în luna februarie, generalul Lucian Pahonțu a fost părăsit de alți doi oameni de încredere, șeful de Cabinet, Vasilescu și șoferul personal. Graba lui ”Cocârț” Voroneanu de a apuca să se retragă la pensie ”până ce nu este prea târziu” pare să fi fost declanșată de panica de a nu fi lovit și el de ”blestemul deconturilor fictive”, care deja face ravagii la nivelul DGIA și al Parchetelor Militare…

author avatar
Catalin Tache
7.710 afisari

19 COMENTARII

  1. Ehe he he mai dom Mitică,ti ai făcut multi dusmani pt ghiul.Ar fi putut sa te faca si pe tine general dar… L a facut pe rostogol‐butoias,te umflă si rasul cand îl vezi,dar asta e,tata socru sa trăiască,nu rostogol?Dom Mitica o lasi asa? Functia îti permitea sa te faca general si pe mata,chiar asa sa te lasi folosit?

  2. Banii de la CAR? nea voro zi ne acum la final,sigur stii cum si mai ales cine l a prabusit.

  3. Ai dracu,trimiteti linkul unii altora pe whatsapp la greu.Ce va mai place sa cititi comentariile,nu?Asa spuneti,ca acolo sunt picanteriile si va bucurati cand cititi dar de lasat un comentariu,nu.Pe la colturi toti injurati d lor si sunteti suparati ca v a ars paho cu car ul…sa fim putin corecti.Corabia lui ghiul ia apă, are o mică fisură

    • Cand era sef la BSIJ,aparea în fata brigazii imbracat în combinezon si se scarpina saracu,ce sa i faci daca l manca…Tot atunci dadea ordin luptatorilor cand faceau demonstrative si faceau sarituri sa stea mai mult in aer.Tot atunci vroia sa traga tramvaiul pe dreapta.

  4. Ma Felix ma,cum suporti tu ca nu vei ramane ân locul dresorului ? Te bateai cu caramida în piept ca tu ai adus informația de la Marius Popa ca Geoana a fost la Moscova …s a tot scris pe aici si uite ca altul va fi numit mare comandant la contraspionajul lui ghiul.Acum pe bune si fara misto,normal tu erai la rand dar te sare ghiul,asta îi viata,ce sa i faci.Sa vezi si tu cum e cand unul venit nou dupa tine si mai slab profesional iti ia locul.Ca tu Felix îi vanai la ordinul idiotului de Ganea pe cei vechi care ca si tine acum erau nemultumiti,Felix.

  5. GHIUUUUUL AI ȘTIUT SI AI TACUT.L AI LASAT PE CRETU SA SI RUPA GATUL CU AYAHUSCA.GABI STIE SI EL CA TU AI TACUT…
    ASA CUM ERA EL ,LA GABI MA REFER ,ERA MAI BUN DECAT TINE BAI TARANE DIN LERESTI.

  6. Lucica Lucica,intodeauna te a eclipsat Cretu cu Acvila,cu toata dotarea ei,Acvila ti a luat cativa oameni si a fost peste brigada ta.Urat Lucica,urat,atat ai putut.

  7. Știți ce este trist că acest subofițer conductor câini la revoluție a ajuns Colonel a călcat pe cadavre. Pleacă cu o pensie de 15000 de lei pe lună.

    • Are pensie mare, dar doar gandeste te cum va trai…mereu cu frica n san…daca se va intalni cu trei sferturi dintre noi, fosti si actuali, va risca sa fie scuipat in fata.

  8. Mitică si Felixică,cum e cu firma pe care vrea ghiul sa o aduca la Popesti? A castigat licitatia sa înceapă lucrarile?Ati gasit ceva de firma care a facut cea mai buna ofertă….?

    • Contraspionaju,receptie ,receptie de casa pe care si a cumparat o directorul economic Usurelu,știți? Asta nu e un lucru rau,dar faptul ca o renoveaza cu muncitori de la serviciu nu i în regulă.Pensiunea de la Novaci la fel a renovat o cu muncitori de la serviciu,la fel ati stiut si ati tacut.
      Dar cu scrisoarea lui ca i nebun stiati???Unde e scrisoarea…asta mai e om sa mai stea pe pozitia aia?

  9. Un lucru e sigur, dacă ar fi fost Cretu nr 1 nu ar mai fi fost dusmanie si rautate intre baieti in serviciu, ghiul cu maciucarii lui a facut eradicare TOTALĂ a vechiului serviciu ca asa zicea ghiul ca i a cerut Petrov.Acvila ramane Acvila!

  10. Daca era Cretu numarul unu in SPP , acest serviciu era plin de poponari si de drogati…

  11. Ha, ha, ha , la Acvila 27 din 51 de „luptatori” erau poponari si travestiti…
    O mare parte din ei sunt la SPP acum …

  12. Felix,se zvonește ca te a mutat ghiul,asa i?
    Felix,daunezi ca imagine sa stii,cred ca d aia te a mutat,pe surse vorbeste lumea.
    Cica l pune pe ala care a terminat șef de promotie in locul lui Mitică, care a venit după tine si el,stii tu cine e…Cica nea Mitica i a facut propunerea lui ghiul,neseriosi,vezi.Pe cati ai CASAPIT,vorba lui GANEA si degeaba.Ganeaaa ce metode aveai,ce tipai de ziceai ca te strange cineva de ouă, nu asa trebuia sa procedezi bai profesionistule.

  13. Tache mulțumim ca mai ataci putin conducerea din acest serviciu care nu are scrupule….totusi poate ceva se va schimba..

  14. E doar inceputul…se pare ca, bula, sfera voastra o sa se duca dracu cu tot cu voi incompetentilor tarani ce sunteti.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger