AcasăDezvaluiriAncheteEfectul Ciucă: Franța ne-a luat Laserul! Urmează Dacia!

Efectul Ciucă: Franța ne-a luat Laserul! Urmează Dacia!

Presată de campania ”NAȚIONAL”, propaganda operativă a ”rețelei Ciucă” anunță că la ordinul generalului Ciucă, Ministerul Apărării Naționale ar urma să pompeze sume semnificative de bani în industria autohtonă. Dar… de la anul, bineînțeles. Până când însă ne vom convinge în 2021 dacă barem de această dată Nicolae Ionel Ciucă își va ține sau nu jurământul depus față de statul român, cel mai negru scenariu al structurilor contrainformative deja se adeverește. Pentru că, așa după cum dezvăluiam în nenumărate rânduri, este deja chestie de săptămâni până ce Franța va reacționa la repetatele umilințe administrate de Guvernul României.

Ciucă ne a lăsat fără Laserul de la Măgurele

Iar după ce generalii lui Ciucă riscă deja pușcăria pentru a anula licitația internațională câștigată de compania Naval Group, chiar și după ce Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv în favoarea acesteia, picătura care a umplut paharul răbdării Parisului a fost ”turnată” de chiar premierul Florin Cîțu. Cel care refuză fără nici cea mai mică justificare să o primească în audiență pe ambasadoarea Franței la București! Și asta cu toate că Laurence Auer s-a înscris oficial pe agenda premierului de peste o lună de zile! Iar răspunsul la această nouă mitocănie diplomatică a venit prompt. Astfel că Franța a decis retragerea României a statutului de partener legat de ”Laserul de la Măgurele”. Astfel că vom deveni doar observatori. În timp ce cel mai important proiect din ultimele trei decenii, care urma să se deruleze cu România drept partener al marilor puteri occidentale, va fi încredințat Sloveniei. Iar odată cu pierderea inevitabilă a proiectului Extreme – Light Infrastructure – Nuclear Physics ( ELI – NP), politica de ”șmenuire” a contractelor câștigate de marile companii franceze dusă de ”rețeaua Ciucă” poate duce reacția Franței la ”next level”.

Franța amenință cu închiderea uzinei DACIA

Unul cu consecințe catastrofale pentru întreaga economie românească. Pentru că, după cum avertizează un raport contrainformativ de ultimă oră intrat în posesia noastră, emisarii francezi și-au exprimat intenția ca să relocheze cea mai mare parte a producției de la uzina DACIA din Mioveni!

Doamnele Franței, umilite de bărbații României!

După cum dezvăluiam cu ceva vreme în urmă, Florence Pearly a fost grav jignită în cadrul unei convorbiri telefonice oficiale pe care a avut-o cu ministrul român al Apărării. Atunci când, după ce omologul francez i-a solicitat explicații pentru ce Ministerul Român al Apărării Naționale refuză semnarea contractului cu Naval Group, compania care a câștigat ”licitația corvetelor”, generalul Ciucă i-ar fi sugerat ”să se înțeleagă cu DAMEN”. Nimeni alta decât compania olandeză care a pierdut licitația, dar la a cărei conducere a fost instalat generalul Gheorghe Savu. Fostul șef al Direcției Generale de Informații a Armatei și unul dintre cei mai vechi camarazi ai lui Ciucă. Iar dacă la acel moment, informat fiind de partea franceză, fostul premier Ludovic Orban și-ar fi cerut el scuze în numele ministrului Ciucă, aceasta nu înseamnă că oficialii francezi nu au înregistrarea convorbirii!

Florin Cîțu se ascunde de o lună de Laurence Auer

Și nu o vor ”scurge” public, dacă generalul Teodor Incicaș și colonelul Radu Popa vor continua să blocheze semnarea contractului. Culmea este însă că după ce Florence Pearly a anunțat tratamentul la care a fost supusă de generalul Ciucă a venit acum rândul unei alte doamne să raporteze pe canal diplomatic situația aberantă cu care se confruntă la București. Fiind vorba de chiar Excelența Sa, ambasadoarea Franței în România, Laurence Auer! Cea pe care Florin Cîțu refuză să o primească în audiență pe subiectul refuzului părții române de a semna contractul corvetelor. Premierul pur și simplu dându-se ”lovit” doar pentru a evita stânjenitoarea întâlnire ”face to face” în care va trebui să dea explicații. Ceea ce iată însă că nu s-a dovedit o soluție, din moment ce partea franceză a reacționat deja de o manieră care arată că Macron chiar nu este dispus să se lase umilit în halul acesta. Mai ales de o țară care, printr-o scrisoare oficială a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare tocmai ce a cerut sprijinul internațional al Franței!

Ne-au ars și italienii!

Iar decizia Franței vine într-un moment cum nu se poate mai prost pentru ceea ce ar fi trebuit să fie nu doar cel mai puternic laser din lume, dar și un proiect despre care toată comunitatea ștințifică internațională era sigură că va fi recompensat cu premiul Nobel. Numai că, simțind că lucruile merg prea bine și că nu vor putea ține apoi pasul cu ”Laserul de la Măgurele”, italienii de la EuroGammaS au început să aibă întârzieri nejustificate la aducerea tehnicii contractate.

Generalul Incicaș riscă pușcăria dacă refuză semnarea contractului corvetelor

Astfel că proiectul s-a blocat odată cu rezilierea contractului și purtarea unui război juridic de uzură în instanță. Astfel că speranțele părții române se legau tot de Franța, mai ales ținând cont de contractul de furnizare a sistemului de lasere de mare putere de către compania Thales. Numai că francezii nu doar că nu au mai dorit să ne întindă o nouă mână de ajutor, dar au și solicitat să ne fie retras statutul de partener. Iar consorțiul european implicat în finalizarea construcției ”Laserului de la Măgurele” dă deja semne că va merge cu totul pe mâna Franței. Ceea ce înseamnă că ”efectul Ciucă” asupra economiei românești începe deja să facă ”victime colaterale”.

Închid DACIA!

Aceasta este de departe temerea momentului! Astfel că se fac eforturi consistente pentru ca barem premierul Florin Cîțu să conștientizeze că francezii deja nu mai glumesc! Iar Administrația Macron nu va ezita să ”strângă șurubul” la Mioveni, cu fiecare nouă zi în care MApN găsește alte pretexte pentru a  nu semna contractul corvetelor. Ca să nu mai spunem că Guvernul Cîțu mai are de trecut o ”cumpănă” săptămâna viitoare, atunci când în Camera Deputaților ar urma să se dea votul decisiv proiectului achiziției directe de baterii de coastă NSM. Asta după ce a fost abrogată HG care prevedea organizarea obligatorie a unei licitații. Cea pe care o câștigase tot o companie franceză. Iar ”ultimul avertisment” vine după ce deja producția de Sandero a fost mutată în Maroc. Iar Renault a anunțat că nici gama Logan MCV nu va mai fi produsă în România. Ambele decizii fiind motivate de o ”reorganizare internă”… Una care, după cum avertizează acum emisarii speciali ai Parisului, ar putea duce la blocarea totală a producției de la Mioveni. Mai ales dacă ministrul Ciucă și premierul Cîțu continuă să ofenseze Parisul prin deturnarea licitațiilor gata câștigate de companiile franceze.

Astfel că, la acest moment, ultimul cuvânt s-ar putea să îl aibă președintele Klaus Iohannis. Cel care tocmai a declanșat o amplă operațiune de racordare la noul pol de influență europeană care se va crea după anunțata retragere a Angelei Merkel. Mai ales că, la doar o zi după ce dezvăluiam intenția șefului statului de a face impresie frumoasă la nivelul Consiliului European, cel pe care Iohannis încă visează să îl conducă, acesta tocmai ce a purtat convorbiri telefonice. Chiar cu liderii … Consiliului European.

author avatar
Catalin Tache
7.185 afisari

40 COMENTARII

    • ASTA SE ÎNTÎMPLĂ CÂND NUMEȘTI VIERMI DE APEVIȘTI MINIȘTRI! SĂ NU UITĂM CĂ MILITAURII RRRUMÂNȘI AU FOST CEI MAI MARI TRĂDĂTORI AI NAȚIEI DINTOTDEAUNA!

      • Sa stiti ca primesc in plic depesele astea de la viermii de apevisti de la Raion , ma umfa rasul si pe mine , da , n-am ce face , trebuie sa le cloncan la taste ca ma taie de stevia de la masa de pranz ….hihihihihi

  1. Asta mai lipsea,dupa cercetata penal luare de mita,grup infarctional organizat,ratacita Luluta,sa se mai catere la Bruxeles si Cocotatul dela Notre Deal,Pielelunga.Astfel vom ajunge stapanii Europei.Vai de Dosarele oastre si de capetele voastre.

    • ASTA-I „BRAVA” ARMATĂ RRRUMÂNISTANEZĂ: CUIB DE BEȚIVI TRĂDĂTORI DE NEAM ȘI ȚARĂ!!!!

      • AVEM ACELEASI UNIFORME MINI SI PERUCI VIOLET , TRAGEM PE NAS LA ORDIN , AVEM MISCARI PRECISE . NOI , TRAVESTITII BOSCHETARI LGBT DIN SPATELE GARII TIRASPOL , SUNTEM ” BRAVA ” ARMATA MMMANCURSTANEZA : CUIB DE BETIVI ORDINARI , TRADATORI DE NEAM SI TARA!!!!

  2. Nu ne-a luat Franta laserul iar Ciuca n-are nici in clin , nici in maneca cu Magurele . Buba e veche , cititorii neavizati ar fi tentati sa plece dupa fenta , noroc ca ramane scris cum s-au derulat lucrurile . In perioada 14-16 iulie 2020 , profesorul Gerard Mourou , initiator si mentor stiintific al Eli-NP a fost la Magurele , nu s-a putut deplasa mai devreme din cauza problemelor cu COVID-19 si a incercat sa repare ce se mai poate repara . Laserul a atins , in martie 2019 , o premiera in cercetarea mondiala , 10 PW( PetaWatts ), puterea pentru care a fost construit , devenind cel mai puternic laser din lume . La nici 20 de zile dupa plecarea profesorului Mourou , pe 4 august 2020 , Ionut Baias si Lucian Popescu publica un articol exceptional in HotNews . ro privind situatia de fapt de la Magurele . Situatia se limpezeste citind articolul :” Ministrul Cercetarii din guvernul PSD , Nicolae Hurduc , nu a raspuns la nici o scrisoare ce ii era adresata de ministrii Cercetarii FRANCEZ , italian sau ceh care incercau o mediere . Le-a ignorat cu desavarcire , asa cum a ignorat orice intrebare pe aceasta tema ” Dezinteresul PSD-ALDE pentru Cercetare a fost imens !

    • Tot dupa fenta mergem linge blide si cu productia Dacia? Oare esti atat de idiot sa nu vezi ca in urma acestui guvern, nu stiu daca vom mai avea o tara, sa nu existe mai multe……… astia nu vor lasa nici praful de pe tolbe. Este mai mult decat cert, ca francezii, vor face tot posibilul sa preia puterea de la nkv-ul nemtesc si sa distruga piatra cu piatra tara asta datorita unor tradatori ca ciuca si catu

      • Ba , javra dreaqu , idiot esti tu cu tot familionul de mancurti jegosi , nu esti nici ” Un roman ” , esti hoitul Constantin Moldovean Tiraspol , hantani ca proasta-n targ la Tiraspol cand n-are clienti . MARSH , DISPARI IN SIKTIR , ZDREANTA !

      • Incerci sa pari ironic ? Ce spui tu de ” sfintii ” de la PSD ? Comisarul .ro , azi , 23 februarie 2021 , ora 18:28 : ” MANDA APARE CA SUSPECT INTR-UN DOSAR LA DNA , CLASIC PENTRU PSD ” .

      • Asa este , ma uimeste INTELIGENTA ALTORA si ma intriga pana la lacrimi prostia care o afisez in postarile la acest articol si la altele in care imi bag botu de dihor

  3. Articolul scris de Ionut Baias si Lucian Popescu la 4 august 2020 , ora 12:12 , este intitulat ” LASERUL DE LA MAGURELE . CE S-A INTAMPLAT DE ROMANIA NU A AJUNS SA FIE INCLUSA IN ERIC ”. Articol extrem de documentat si edificator !

    • Vierificat articolul din HotNews din 4 august 2020 , se confirma : ” Felul cum a procedat guvernul PSD in ultimii ani in negocierile cu institutiile europene care compun ELI ERIC A STIRBIT DRAMATIC REPUTATIA ROMANIEI ”.

  4. Propaganda,ciocul mic!!!daca si pt asta tot PSD e de vina, atunci chiar ca ne luati de prosti.si nu e bine deloc…

    • @ Cunoscator : Ce ” Cunoscator ” iesti matali , daca n-ai sitit nici macar articolu din HotNews , iesti d-ala , politruc , dupa uresea bliaga ? Siocu -mari , vini zburlia …..hihihihihi

    • Daca nu se mai vand parfumurile frantuzesti pe piata romaneasca e de vina Ciuca si Citu ? Cum fac mutre francezii si nu le convine ceva au deja vinovatii de serviciu ? Nenica , e criza in toata lumea , suntem in plina pandemie , este pandita fiecare oportunitate afacerile sunt afaceri , nu e loc de resentimente si reprosuri , banii n-au miros , nu stau contractele in orgolii si scenarite umoristice , vinzi si cumperi ce ai de vandut si de cumparat si cu asta punct , nu o lalaim la infinit vanand cai verzi pe pereti si incercand sa aruncam magareata in spinarea unora fara sa ne vedem barna din ochi .

  5. 31 de ani de inalta tradare din partea alesilor nemului prost , prost fiinca n-am invatat nimic din miile de greseli facute in parlament in guvernare in orce domeniu .
    N-am invatat nimic nici din greselile altora ,nimic n-am construit in locul a ce-am demolat ,am distrus in acesti ani.
    Industria e in mainile strainilor atat cat a ramas ,agricultura e la pamant ,iar pamantul l-am vandut !,am vandut pamantul care a hranit aceasta natie mii de ani !.
    Liftele din toate colturile lumii au tabarat la pomana Romaniei ,pomana de ingenunchere a ceea ce a fost o tara ,un popor .
    Cozile de topor ,popandaii,leprele si handicapatii neamului au scos tara la mezat .
    Iresponsabilitatea ,incompetenta ,inconstienta au devenit o trasatura dominanta a ziselor guvernari .

    • Nu e o problema ” mezatul ” , vanzarile publice , licitatiile , au istorie veche , se faceau si in Divanul Tarii , importanta este corectitudinea acestor licitatii in ultimii 30 de ani .

  6. Uitati ISTORIA si nu e intelept.
    Principatele Unite nu existau fara FRANTA lui Napoleon al treilea. Nu exista nici recunoasterea Romaniei ca stat dupa 1877-1878.
    Primul Razboi Mondial a insemnat formarea Armatei Romane si mai ales dotarea Armatei Romane cu armament (si regulamente, uniforme, pregatire ofiteri). Cateva sute de militari francezi au murit odata cu soldatii romani in luptele de care nemandrim ca ar fi doar ale nostre.
    ROMANIA MARE inseamna peste 50% recunosterea si sustinerea Frantei.
    Mai rememorati si consecintele razboiului Crimeii si ce a solicitat si a decis Franta pt Principatele Romane.
    Istoria arata care au fost si au ramas prietenii si protectorii natiunii romane. Franta este cel mai important si decisiv.
    Cititi nestiutorilor de carte si de istorie !! Istoria te face mai intelept si mai onest mai ales cand stii ca SE REPETA in diverse forme dar esentialul natiunii este acelasi : independenta, neatarnarea.

    • ”ISTORIA e cea dintai carte a unei natiuni , in ea se vede trecutul , prezentul si viitorul unei natiuni , o natie fara ISTORIE e inca un popor barbar si vai de-acel popor ce si-a pierdut religia suvenirilor ! ” Vorbim vorbe , cine contesta prietenia istorica dintre Romania si Franta ? Crezi ca dintr-un diferendum iscat de un contract ce asteapta solutionarea se rupe Parteneriatul Strategic cu Franta sau bagi si matale material ca sa te afli in treaba ?

  7. Totul pare plauzibil, dar ministrul apararii chiar poate face ce vrea el, fie si cu girul tacit al premierului !? Aici lucrurile trebuiesc lamurite urgent. Iohannis preocupat de toate, chiar nu stie nimic ?!

    • Ministrul Apararii nu face ce vrea el , respecta hotararile CSAT si are un mandat bine definit . Presedintele Iohannis este cel mai informat om din tara , daca vrea , afla imediat de pe ce mal al Nistrului provine IP-ul lui ”Obs ” !

      • Esti de-a dreptul indragostit de Iohannis, atat de indragostit ca bati campii de luni de zile. Invita-l la cina !

        • Hi , hi , hi , dihorule in calduri , precis vine ambulanta sa te duca la dilibau …! Kosteo , travestitule sarmant vezi daca esti amorezat de Boeru ? Te-ai scrintit , tu vrei sa convertesti la cultul poponaut toata planeta ? La noapte iar dormi in boscheti , nu te mai primesc sa-mi respiri intre hulube , nimfomanule …..

          • Fa , vrabiuto , nu trebuie sa faci pe dura cu mine , ce e rau ca stau pe malu Nistrului si zic gastii mele de boschetari : ” Hai sa ne dam la fund ” ?

  8. AK-24 : ” IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA PRIVIND ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE ALE PARLAMENTARILOR ”. Economii la buget de 1 milion de euro lunat . Culmea , Renate Weber , Avocatul Poporului , nu a contestat la CCR , desi a fost sesizata de unii parlamentari nemultumiti . Pambuccian de la Minoritati a pierdut 12.000 de lei linar pensie speciala de parlamentar .

  9. Doar nu vroiati ca ‘pretini’ nostri din Nato sa ne lase sa inventam cea mai tare arma din lume. I ca la insulina. Noi o inventam jidanii o nobileaza.

  10. Da pentru ca fartate, istoria e cea mai churva femeie in viata.
    Vorba lui
    Eliade
    -In apus cand se facea istorie la noi se facea teroarea istoriei.
    Ghinion

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger