AcasăDezvaluiriAncheteEfectul Balș: Ciucă, încă 3 miliarde $ pentru Lockheed Martin!

Efectul Balș: Ciucă, încă 3 miliarde $ pentru Lockheed Martin!

Cu doar câteva ore înainte de tragedia de la ”Matei Balș”, propaganda operativă a ”Rețelei Ciucă” declanșa o operațiune pentru ca un nou contract de 3 miliarde de dolari să fie ”redirecționat” către Lockheed Martin. Pentru că, așa după cum dezvăluiam în exclusivitate, în luna martie urmează să descindă la București chiar președintele companiei americane. Ce-i drept, acesta fiind doar reprezentantul unei firme private, ci nu un înalt oficial al Administrației SUA.

Naval Group nu este lăsat să construiască corvetele de luptă

Dar și așa, ”Ciucă al nostru” se pregătește cu o febrilitate dusă la extrem pentru a îl primi pe afaceristul american nu cu pâine și sare, ci cu un nou contract de miliarde de dolari. Chiar dacă și acesta ar urma să fie atribuit prin încredințare directă de-abia după forțarea anulării unei licitații pentru construcția de corvete câștigate de compania franceză Naval Group. Astfel că, deși cu raportul de pensionare înaintat, generalul Incicaș a fost mobilizat să mai rămână în fruntea Direcției Generale pentru Armamente preț de câteva semnături…

”Cetățenii” de la New Strategy Center

După ce campania ”NAȚIONAL” a dezvăluit că mai toate contractele încredințate direct de către Nicolae Ionel Ciucă companiilor americane prevăd doar că ”urmează să cooperăm industrial”, fără niciun fel de termene concrete, ”oamenii președintelui” din sistem și-au dat seama că mascarada nu mai poate continua la nesfârșit.

Ciucă se bazează pe generalul DGIA Gheorghe Savu

Astfel că, pe data de 28 decembrie, s-a pus de o videoconferință pompos intitulată ” European Defence Fund. Opportunities and Benefits for Romanian Industry”. Organizată de Direcția Generală pentru Armamente din cadrul Ministerul Apărării Naționale și … New Strategy Center. Iar dacă oficialii MApN, secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru și generalul ”reactivat” Teodor Incicaș au bătut câmpii cu ”reieterarea importanței valorificării acestor oportunități, în sprijinul de dezvoltare a capabilității în domeniul apărării”, interesant este pe mâna cui a lăsat Armata această promovare! New Strategy Center, care se prezintă ca fiind ” un ONG care asigură un cadru de dezbateri pentru subiecte de maximă importanță pentru România, precum și să substanțieze parteneriatul strategic cu SUA. Membrii săi sunt cetățeni implicați activ în proiecte care pot duce la schimbarea în bine a României”.

Și uite cum proiectul colaborării europene ”European Defence Fund” a fost predat de către MApN unui ONG care ”substanțiază parteneriatul strategic cu SUA”! Format din simpli ”cetățeni” îngrijorați de ”securitatea Regiunii Extinse a Mării Negre”,conduși de directorul general George Scutaru. Da, același George Scutaru care a fost consilierul prezidențial pe probleme de securitate, până ce Direcția Națională Anticorupție l-a aruncat ”ca pe o măsea stricată” de la Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis făcând atunci pe ”ficusul”în fața epurării prietenului pe care chiar el îl pusese să controleze sistemul…

Ceva ”mărunțiș” și pentru generalul Savu?

Poate că a venit momentul de precizat cât se poate de clar că această campanie nu este una anti – SUA! Dar trebuie înțeles și de capii ”rețelei Ciucă” că deja licitațiile gata câștigate de influente companii europene nu pot fi anulate pe bandă rulantă! Doar pentru ca toate aceste contracte de miliarde să fie apoi încredințate direct ”samsarilor” americani de armament! Pentru că dacă deja este inevitabilă declanșarea procedurii de infrigement împotriva României pentru dosarul ”Piranha 5”, iată că Ministerul Apărării tocmai ce este pe cale să arunce România într-un nou scandal monstru. Asta după ce Florence Parly, ministrul francez al Forțelor Armate a informat oficial că în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul român, generalul Ciucă i-ar fi cerut, pentru ca să nu mai fie blocat contractul cu Naval Group, ”să găsească o soluție și pentru Damen”! Compania care a pierdut licitația, deși Liviu Dragnea și-a plantat cei mai de încredere oameni în funcțiile necesare pentru ”butonatul” licitației pentru construcția de corvete și modernizarea fregatelor.

MApN vrea să ia trei copăi MMSC care să fie reparate de Damen

Dar iată că tot  ceea ce nu a reușit Dragnea, după ce fostul ”el lider maximo” a dat înapoi atunci când mesagerul său a picat pe tehnica de pe holurile Parlamentului European este pe cale să desăvârșească acum Ciucă. Cel care, cu Comisia Europeană oricum suflându-i în ceafă, riscă totul pe mâna generalului DGIA în rezervă, Gheorge Savu. Cel care a ajuns directorul DAMEN imediat după venirea lui Ciucă în fruntea MApN… Și care acum încearcă să țină ”subiectul cald”, prin ”bomba” că le-ar fi fost refuzat accesul la documentele licitației corvetelor. ”Fumigenă” însă ușor de ”fâsâit” prin actul oficial care arată că la depunerea documentelor pentru licitație, chiar Naval Group a solicitat deschiderea publică a ofertelor cu anunțarea prețurilor. Dar s-a opus… Damen! Mai mult chiar, de legalitatea și confidențialitatea licitației s-a pronunțat DNA, în urma controlului demarat la cererea fostului secretar de stat Ignat. Iar în documentul final scrie clar că DNA nu a constatat nicio abatere de legalitate și confidențialitate! Cu excepția trenării nejustificate de opt luni pentru anunțarea rezulatelor la nivelul conducerii MApN!

De ce au luat banii de timbru?

Astfel că strategia de ”Gică Contra” a generalului DGIA, Gheorghe Savu poate avea un ”dureros” efect de bumerang. Pentru că toți cei care au pierdut toate acțiunile în justiție la toate nivelurile și toate spețele trebuie să justifice până la urmă de ce au primit înapoi banii din taxa de timbru după ce au pierdut procesele. La fel cum generalii MApN trebuie să răspundă de ce nu îi dă în judecată pentru abuz în justiție și să ceară daune interese de cel puțin 5% din valoarea contractului pentru fiecare an de întârziere cauzat de acțiunea juridică fără temei. În schimb, Ciucă a permis și restituirea taxei de timbru de 250.000 euro, după pierderea proceselor!!! Iar astăzi MApN-ul face ”imposibilul” pentru ca Naval Group să iasă din cadrul contractual, pentru a se ”preda” astfel contractul firmei de pe locul 2, Damen. Asta și fiind strategia pe care ”pensionarul reactivat” Incicaș și ceilalți generali din Comisie o aplică: să fie negativi la orice negociere cu Naval.

Generalul Incicaș ținut să mai semneze ce refuză alții

În schimb informându-l pe premier că ei vor să semneze repede, dar nu vrea Naval! Scopul fiind descalificarea companiei câștigătoare, dar nu din vina părții române. Asta în timp ce la ”Piranha 5” și celelalte ”contracte americane”, Incicaș și generalii Comisiei sunt mai mult decât flexibili, chiar ”ghiocei” și ”înghițind” orice soluție, fie ea și ilegală! În schimb, în contractul corvetelor, tot ce se propune în condiții totale de legalitate ori nu este acceptat, ori se găsesc tot felul de motive puerile de amânare. ”Rețeaua Ciucă” încercând astfel să împace și ”varza” Damen, și ”capra” Lockheed. Pentru ca, pe motive de ”necesitate strategică”, MApN să cumpere apoi trei ”copăi” MMCS. Urmând ca ”fiarele vechi” să fie reparate și modernizate de Damen, la Mangalia. Toată ”distracția” costând încă 3 miliarde de dolari! Fără ca generalul Ciucă să priceapă însă că această atitudine și eventuala neînchidere a contractului cu Naval Group va duce la înghețarea relațiilor cu Franța.

Oare câte spitale s ar face cu cele 3 miliarde de dolari date pe alte fiare vechi

Și implicit o opoziție totală a Parisului în toate problemele europene unde România are interese vitale. Pentru că aici nu vorbim de faptul că nu le dăm francezilor ”tainul” vreunui contract G2G, ca la americani. Ci faptul că le anulăm un al doilea mare contract câștigat de o companie franceză în urma unei licitații internaționale!

”Plăcuțe” de la turci și bulgari

La fel ca și în cazul fregatelor luate pe vremuri de la britanici, și cele trei nave MMSC – Multi Mission Surface Combatant ar urma să fie scufundate, dacă generalul Ciucă nu își duce la bun sfârșit misiunea de a scăpa US Navy de ele! Cumpărându-le pe bani grei. Totul pentru a le alătura chipurile, peste ani și ani, unui proiect fantasmagoric de constituire a unei flote comune anti – Rusia în Marea Neagră. Proiect îngropat din fașă, după ce Turcia și Bulgaria deja i-au dat ”plăcuțe suedeze” Președinției Române, refuzând să execute comanda americană. Pe când nici măcar Ucraina nu participă la exercițiile comune decât cu… declarații oficiale. În timp ce Flota Rusă tocmai ce a lansat în Marea Neagră, la Sevastopol, cea de a 16-a platformă purtătoare de rachete care pot atinge Constanța în 42 de secunde! Așa că, de cele 3 miliarde, poate nu ar fi mai bine să facă și ”guvernul meu” câteva spitale regionale?

author avatar
Catalin Tache
4.844 afisari

17 COMENTARII

  1. Spitale regionale ? Nu mai avem nevoie , sunt suficiente alea 8 construite de PSD in perioada Dragnea conform Maretului Program de Dezvoltare cu care a castigat alegerile in decembrie 2016 .

  2. Tache,rupe le dintiiiii?ca s pisați pe ei după ce ai dat drumul la plicurile galbene!!!!

  3. Nu sunt ” Militar ”, sunt un boschetar mancurt fara dinti si bani pentru placi dentare .

  4. Tache, după ultimele postări la articolul tău pe tema copailor lui Ciuca, băieții m-au amenințat ca-mi verifica I. P. ul stației. Asta din lipsa de contraargumente și rațiune. Dacă l-au verificat deja, cum cred eu, au săvârșit un concurs de infractiuni, adică punerea sub observație a vieții private fără drept și folosirea ilegala a datelor cu caracter personal precum și folosirea tehnicii din dotare în alte scopuri decât cele destinate. Pentru mine problema e ca de când e lumea, oamenii au observat viata maimuțelor și nu invers. Totuși ar trebui să faci ceva, ca bănuiesc ca nu sunt singurul în situația asta și ar fi păcat sa posteze numai maimuțele la articolele tale. Încă o chestiune, în târg se vorbește mai în gluma mai în serios ca băieții când pleacă în misiune cu celalalte doua copai, luate de la englezi, cumpăra si ceva ciment rapid, sa aibă cu ce astupa pe mare găurile ciurului. Dacă mai ia Ciuca trei copai, salvează comerțul cu ciment rapid. Tot e ceva pentru 3 miliarde de parai, nu?

    • Gica ,nu oracai de pomana , au vrut sa se convinga ca ploua cu carnati zburliti la Tiraspol si sa procure reteta cu ciment rapid …..

  5. Fraților lăsați o dracului de înarmate și investiți în sănătate, învățământ și infrastructura ca oricum armata romana este la pământ cu fiarele vechi luate de la americani. Au găsi și ăștia colonia România sa scape de vechituri, decât sa le topească mai bine sa le vândă romanilor pe bani mulți dacă tot au slugi la conducere.

  6. Contracte supraevaluate, licitații sabotate…ce va mai urma oare? Lăsând astea la o parte eu sunt oripilat de ce poate face sau ce i se permite să facă acestui trădător de țară. Ciucă…dacă tot îi pupi în fund pe americani cu atât patos ia.ți nene cetățenie și lasă.ne în sărăcia noastră!!…?

  7. La noi cum vrea un cetatean sa iasa e arestat pi loc. Azi un cetățean si-a dat foc in Piata Rosie dar serviciile a aruncat cu zapada pi loc. Din ce in ce Sibieria iese in strada si protesteaza proNavalni. Daca zici civa di Putin iesti batut ca nucu si nu stiu cand o sa avem si noi libertate in raion .

  8. Pentru Gica
    Sper ca esti constient ca te pot „face”. Iti spun din experienta, nu se vor limita doar la persoana ta, fizic sau financiar, ci vor identifica toate slabiciunile membrilor familiei tale si te vor plesni unde nu te astepti. Fii prudent si nu te expune ci doar actioneaza mai pe ascunselea. Alfel….

  9. Gheorghe Savu nu este străin nici de împiedicarea ROMARM în efortul de realizare a transportorului SAUR, la Moreni. Multe slugi ale intereselor străine de distrugere a industriei de apărare autohtone și de absorbție a uriaselor fonduri (irosite…) pentru înzestrarea Armatei române au fost în grad de…general!

  10. Kodruța , unde ești soro , nea Coldea , faceți bro ceva cu generălimea asta , ieșită la pensie (specială) din MAPN care ne suge tot ce a mai rămas din țara asta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger