Uite că nici nu mai este nevoie să urle careva pe străzi că ”Monarhia salvează România”, ținând cont cu ce ”familie regală” ne-am procopsit pe cap… Și nu ne referim aici la aroganța de a călători cu avionul cu duș pentru întărirea relațiilor comerciale de 60 de euro cu cine mai știe ce ”partener bananier”.
Ci la halucinanta avansare, în rândul Corpului Ofițerilor Serviciului de Protecție și Pază, fără concurs, a bucătarului personal al lui Klaus Iohannis! Și totodată cel care a învățat-o pe prima doamnă să nu mai strângă gemete de plăcere gustativă doar cu tradiționala sa ciorbă de perișoare cu care l-a cucerit pe șeful statului, ci și cu minunățiile bucătăriei moleculare!
Din bucătărie, direct căpitan!
La fel cum și el, bucătarul Tomozi Eduard a fost făcut căpitan activ în cadrul Serviciului de Protecție și Pază, pentru serviciile aduse patriei din luxoasa bucătărie a familiei prezidențiale.
Acum, desigur că dacă ar fi fost vorba de un scenariu de filme aflate oricum la modă, ar fi ieșit o comedie spumoasă de toată isprava. Numai că, oameni buni, și mai ales adevărați militari ai Serviciului de Protecție și Pază care v-ați riscat viețile în misiunile externe, Tomozi Eduard a fost făcut căpitan al serviciului secret în urma recomandărilor primei doamne Carmen Iohannis! Și, bineînțeles, și a mulțumirii de sine a însuși șefului statului. Klaus Werner Iohannis ”Întâiul”! Singurul președinte sau premier din lumea civilizată și dintr-o țară membră totuși a Uniunii Europene și a Alianței NATO care și-a făcut bucătarul personal căpitan al unui serviciu secret!
Luțu, ejectat chiar de ziua lui
Acum, ce este drept, Klaus Werner Iohannis era pe deplin mulțumit și cu serviciile celuilalt fost bucătar… Numai că Luțu a trebuit să plece, fiind obligat să se pensioneze de îndată, după rușinosul accident din data de 13 iunie, chiar de ziua de naștere a președintelui Klaus Werner Iohannis.
Astfel că locul bucătarului sepepist Luțu a fost luat de bucătarul sepepist Tomozi Eduard. Numai că Edi deja este căpitan! Al Serviciului de Protecție și Pază! Ce este drept, probabil că fiind prea ocupat cu satisfacerea noilor capricii culinare ale familiei prezidențiale, Iohanișii trecând între timp pe bucătăria moleculară, fostul subofițer Tomozi Eduard a fost făcut căpitan, fără a mai fi deranjat cu organizarea vreunui concurs. Generalul Lucian Pahonțu considerând că statutul de bucătar al lui Iohannis este deja deasupra oricărei legi sau regulament militar.
Așa că, să moară de ciudă toți marii lideri de stat ai lumii civilizate, doar Iohannis al nostru și-a făcut bucătarul căpitan al serviciului secret SPP!
A luat-o cu ciorba de perișoare…
Ca orice alt politician care vrea să se bată pe burtă cu alegătorii, și Klaus Werner Iohannis a recurs la o operațiune de cosmetizare a imaginii sale. Astfel că ditamai mogulii de presă au fost mobilizați pentru a scurge controlat informația că însuși Klaus Iohannis este unul de-al lor, de-al ”românilor mei”! Și se dă în vânt doar după ciorba de perișoare. Electoratul fiind asigurat că Iohannis ar băga lingura doar în strachina cu ciorbă de perișoare făcută musai de soția sa.
Numai că, odată ajuns la Cotroceni, șefului statului a început să îi ”pută” ciorba de perișoare pe care tot el o ridica în slăvi…
Veselă de 30.000 de euro
Ca și bucătăria Palatului Cotroceni. Astfel că Administrația Prezidențială s-a conformat și a atribuit direct unei firme din Ploiești un contract de aproximativ 30.000 de euro, pentru livrarea de linguri, pahare și farfurii!
Au dat-o pe moleculară!
Și acesta era doar începutul…
Pentru că, între timp, Iohanișii s-au învățat nu doar să facă ”duș emotional” în avionul privat cu care ”cimentează” colaboarea României cu tot felul de țări călduroase…
Dar meniul prezidențial a devenit unul aproape exclusiv pe bază ”moleculară”…
Ceea ce ridică însă mari probleme… Desigur, nu financiare, că doar ”Guvernul meu” alocă orice sumă este nevoie Administrației Prezidențiale… Ci din punct de vedere al asigurării unui meniu bazat exclusiv pe principiile bucătăriei moleculare. Așa că, trebuie să recunoaștem, nu îi este ușor nici bucătarului – căpitan sepepist Tomozi Eduard…
Mai ales că șeful statului este destul de mofturos. Și o știe pe propria piele chiar șeful Serviciului de Protecție și Pază. Excesul de zel și de dat din mână, la propriu, al generalului Lucian Pahonțu ducând la aprinderea ”prea ca la țară” a jarului de la ”grătarul prezidențial”. Cel pe care îl făcea chiar șeful SPP, atunci când Iohanișii încă mâncau ciorbă de perișoare și primeau prieteni la grătarele făcute de ”Lucică al nostru”.
Așa că după ce ars fleicile prezidențiale, Pahonțu nu a mai fost lăsat să facă niciun grătar!
Lucică, vai de ”STELARII” tăi!
Născut pe 2 noiembrie 1964, generalul Lucian Pahonțu va fi oricum la anul, pe vremea aceasta, ”scuipat de calculator” din fruntea Serviciului de Protecție și Pază. Cel pe care îl conduce probabil nici el nu mai știe bine de când…
Așa că, intrat în ultimul său an la șefia SPP-ului, Pahonțu a reușit ca prin avansarea la gradul de căpitan, fără concurs, a bucătarului lui Iohannis, să rămână în grațiile tot mai mofturoasei familii prezidențiale.
Astfel că acum, după ”lovitura” din ianuarie, a putut tura motoarele ”fabricii de generali” de la nivelul Serviciului de Protecție și Pază, în preajma Zilei Naționale de 1 Decembrie. Printre noii ”stelari” ai lui Pahonțu figurând Eugen Densoreanu – cu a doua stea ! – de la Centrul de Pregătire; Manea Robert – fost Lungu, să se știe că se știe! – de la Statul Major și cel care a încasat bulgări de zăpadă în față în locul lui Emil Boc; Antohi Mihai de la ”Comunicații” și ”omul generalului Geamăna sau Manga Marius cel care se ocupă de misiunile externe.
Și ”lista neagră” a ”stelarilor” lui Pahonțu este de-abia la început. Ca și cea a subofițerilor făcuți ofițeri fără concurs… Cu Tomozi Eduard, Sălgean Bogdan, Lemnaru Cristi…