AcasăDezvaluiriAncheteEBA schimbă Guvernul!

EBA schimbă Guvernul!

Operațiunea ”fata lui tata”, dezastruoasă!

După cum dezvăluiam chiar ieri, Dan Barna și Dacian Cioloș intră la rupere în negocierile de care liderii Partidului Național Liberal sperau să scape până în ultima clipă. Calculele inițiale ale liberalilor fiind cât se poate de clare și pragmatice deopotrivă, singura variantă de lucru fiind cea a formării unui nou guvern alături de Partidul Mișcarea Populară. La care s-ar fi putut adăuga și Uniunea Democrată Maghiară din România, dar doar dacă scorul electoral nu ar fi fost unul în grafic la alegerile din 6 decembrie.

Cu motoare ca Tomac și EBA PMP ratează intrarea în Parlament

Astfel că s-ar fi făcut nu doar voia PNL-ului și a președintelui Klaus Iohannis, dar și a Bruxelles-ului. Acolo unde atotputernicul PPE își dorea la rândul său un guvern format exclusiv din membri ai ”familiei populare”. Numai că pensionarul Traian Băsescu s-a trezit să declanșeze operațiunea ”fata lui tata” și planurile liberalilor deja s-au cam spulberat… Întrucât, cu ”motoare” electorale precum molcomul Eugen Tomac și mai ales EBA, formațiunea lui Traian Băsescu nu mai reușește să depășească pragul electoral! Cel puțin în sondajele care au dat peste cap toate calculele de la Palatul Victoria, cu doar câteva zile înainte de alegeri. Astfel că, în disperare de cauză, Iohannis s-a văzut nevoit să pună piciorul în prag și să le ceară liderilor liberali să plătească ”prețul” cerut de USR – PLUS, dacă PMP-ul nu intră în Parlament!

Doar ”Babacul” nu mai ține…

Ce-i drept, Traian Băsescu a făcut adevărate minuni la alegerile locale, atunci când implicarea sa directă în campanie a ținut în viață Mișcarea Populară. Și cel mai probabil, luat de val, Băsescu și-o fi zis că ”ulciorul merge de mai multe ori la apă”. Astfel că la fel cum a dat ordin ca Elena Băsescu să fie făcută europarlamentar cu orice risc electoral, la fel a mutat și acum fostul președinte pe ”tabla” PMP-ului ”pionul” EBA.

Cioloș și Barna pot deschide șampania

De această dată însă cu grave consecințe nu doar pentru Partidul Mișcarea Populară, dar prin ricoșeu și pentru Partidul Național Liberal. Pentru că, după ce deja bătuseră palma cu negociatorul Cristian Diaconescu penrtu acordarea mai multor posturi importante nominalizaților PMP, liberalii s-au trezit pe cap cu ”sondajele groazei”. Cele care i-au trezit la realitate pe oamenii lui Orban, după ce peneliștii au conștientizat că în ciuda scorului bun pe care îl va scoate încă în Capitală, ”babacul” Băsescu nu o mai poate trage după el în Parlament și pe EBA! Astfel că negocierile cu PMP-ul au fost suspendate de îndată, în așteptarea unei ”minuni” la alegeri… Una care să nu dărâme cu totul ”șandramaua” unui guvern format strict din membri ai PPE. Și cea mai bună dovadă că deja se îngroașă gluma alianței cu Băsescu este că Iohannis le-a cerut deja liberalilor ”să ridice fustița” în fața useriștilor lui Barna și Cioloș!

author avatar
Catalin Tache
4.263 afisari

10 COMENTARII

  1. Turma de prosti va fi la datorie.Asa cum l-a votat pe turnatorul berivan secatura dovedit in Instanta,o va vota si pe pitipoanca lui. Pt.ca prostii trebuie sa aiba si ei reprezentanti in „parlamentul meu „,ca asa e in democratie.Fara prosti nu se poate, Cu prostii isi fac hotii smenurile,in baza proverbului ” s-antalnit hotul cu prostul „.

  2. Ppe va scufunda toată Europa nu doar România cu politica lor neomarxista distrugătoare și slujnica a nwm a bogătașilor dezaxați!!!

  3. Daca o nulitate ca EBA ajunge in parlament pe relatii si prin influienta lui Basescu ,iar Parlamentul isi pierde credibilitatea.
    E destul o capra cufurita ca toata ciurda sa fie manjita !!.

  4. Iata de ce Parlamentul a ajuns unde a ajuns Din cauza,, parlamentarilor ”precum capra asta cufurita a lui kiorala

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger