Cauta

EA ÎL LEAGĂ PE GABI OPREA!

Cercul nu a fost încă pe deplin închis, cel puțin atâta vreme cât mai există intangibili ai vechilor regimuri legendați ca fiind de neatins pentru că ”știu și ei atâtea”… Ei bine, și dacă știu, ce…? Cu atât mai bine!

Gabi Oprea îți spune ceva numele de Claudița Selavărdeanu

Pentru că ”lupii tineri” ai sistemului chiar nu mai au răbdare până în 2024… Anul în care ora exactă la șmecherie va fi dată nu doar pentru câțiva ani, ci direct pentru următorul deceniu! Așa că strategii operațiunii de ”îngenunchere” a lui Gabriel Oprea știu foarte bine că, prin inculparea fostului vicepremier, vor împușca doi iepuri dintr-o lovitură… În primul rând, vor ejecta din sistem și ultimele rămășițe ale vechilor structuri. În plus, dacă prins în ”ghearele” unui nou dosar ANRP, Gabi Oprea va alege logicul drum al ”spovedaniei sincere”, atunci se va ”sparge” tot ”puroiul” din vechile structuri. Așa că Oprea poate vorbi cât vrea, și despre cine vrea el! Să fie primit…

”Eliberată din funcția de vicepreședinte ANRP”

”Începutul sfârșitului” pentru Gabriel Oprea poate începe chiar cu acest comunicat din 25 decembrie 2019…

Marian Petrache și Dan Cornel Baranga pe lista neagră

”Claudița Selavărdeanu se eliberează din funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților. Claudița Selavărdeanu este urmărită penal de Direcția Națională Anticorupție într-un dosar în care este cercetată pentru că ar fi oferit, unei firme specializate în retrocedări, datele a 36 de persoane îndreptățite să primească despăgubiri. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală, față de două persoane, în legătură cu accesul la informații nedestinate publicității menite să permită obținerea de foloase necuvenite în dosare de despăgubire de la Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), fapte presupus a fi săvârșite în perioada iunie – decembrie 2019.

Cele două persoane sunt Claudița Selavărdeanu, vicepreședinte ANRP (36 de acte materiale) și o persoană fizică, administrator al unei societăți comerciale de consultanță din Pitești specializată în soluționarea dosarelor de retrocedare (tot 36 de acte materiale).

Dosarele ANRP instrumentate la sânge

În perioada iunie – decembrie 2019, suspecta Selavărdeanu Claudița ar fi pus la dispoziția celuilalt suspect, administrator al unei societăți comerciale de consultanță din Pitești specializată în soluționarea dosarelor de retrocedare, datele de identitate referitoare la 36 de persoane îndreptățite la despăgubiri, precum și informații privind valorile despăgubirilor din 26 dosare ale Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților – ANRP, fapte presupus a fi săvârșite în perioada iunie – decembrie 2019. Informațiile puse la dispoziție de către suspecta Selavărdeanu Claudița ar fi intrat în cunoștința acesteia în urma exercitării atribuțiilor de serviciu în calitate de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților și membru al Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor (CNCI). Toate informațiile astfel obținute au fost puse în mod ilegal la dispoziția celuilalt suspect, administrator al unei societăți comerciale de consultanță din Pitești specializată în soluționarea dosarelor de retrocedare, inclusiv datele de identificare referitoare la 36 de persoane  îndreptățite la despăgubiri, precum și informații privind valorile despăgubirilor din 26 de dosare ale ANRP.

George Băeșu Crede că și a suit sacii în căruța ANRP

Dosarele ar fi fost aprobate în ședințele CNCI din perioada iunie – decembrie 2019. Informațiile au fost folosite de administratorul societății comerciale de consultanță din Pitești pentru a trimite, persoanelor îndreptățite, diferite oferte de cesionare a drepturilor de cesionare a drepturilor de despăgubire la prețuri mult mai mici decât valorile despăgubirilor aprobate.

Firma de consultanță a profitat astfel de faptul că persoanele îndreptățite încă nu cunoșteau că dosarele lor fuseseră aprobate de către CNI.

9 ianuarie 2023…

Au trecut patru ani de la primul comunicat la Direcției Naționale Anticorupție în ceea ce o privește pe Claudița Selavărdeanu. Și procurorii anticorupție au recidivat, pe 9 ianuarie 2023, cu următorul comunicat oficial:

”În cauza mediatizată prin comunicatul nr.996/VIII/ din 20 decembrie 2019, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților :

·         SELAVĂRDEANU CLAUDIȚA, la data faptelor vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) cu rang de subsecretar de stat, pentru comiterea infracțiunilor de:

·         Permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității în scopul obținerii de foloase necuvenite, în formă continuată, (494 acte materiale),

·         Exercitarea fără drept a unei profesii,

NASLEU IOAN, la data faptelor director al SC Piețe SA Timișoara, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată,

AVOCATĂ în cadrul Baroului București și administrator de fapt al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunilor de:

·         Folosirea de informații nedestinate publicității în scopul obținerii de foloase necuvenite, în formă continuată,

·         Încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării, în formă continuată

·         Efectuarea de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informații obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, în formă continuată

·         PERSOANĂ FIZICĂ, administrator al unor societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunilor de :

·         Cumpărare de influență,

·         Instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității în scopul obținerii de foloase necuvenite,

·         Folosirea de informații nedestinate publicității în scopul obținerii de foloase necuvenite, în formă continuată.

·         În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

1.    În perioada 6 noiembrie 2017 – 18 decembrie 2019, inculpata Selavărdeau Claudița, în calitatea menționată mai sus, ar fi colectat informații personale și patrimoniale nedestinate publicității (numerele dosarelor, identitățile și adresele persoanelor îndreptățite la despăgubiri sau ale reprezentanților acestora, valoarea despăgubirilor, caracteristicile fizice, tehnice sau juridice ale imobilelor) din 494 de dosare ale ANRP, validate de Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor (CNCI) sau instanțele de judecată pe care, ulterior, i le-ar fi transmis omului de afaceri (cercetat în prezenta cauză). Informațiile respective îi erau necesare acestuia pentru a trimite persoanelor îndreptățite oferte de cumpărare a drepturilor de despăgubire la prețuri mult mai mici decât valorile despăgubirilor aprobate (30 % din valoarea reală), profitând de incertitudinea și expectativa îndelungată în care se aflau titularii dosarelor ANRP.

2.    În același scop, o parte din informații ar fi fost transmise de omul de afaceri și avocatei, iar aceștia, în folosirea informațiilor nedestinate publicității primite de la Selavărdeanu Claudița, ar fi obținut foloase necuvenite totalizând aproximativ 8.900.000 lei.

3. În cursul anului 2017, același om de afaceri i-ar fi promis în mod repetat lui Nasleu Ioan bani și un autoturism BMW X1 pentru a interveni succesiv la prim-ministrul Guvernului României, la șeful Cancelariei acestuia și la președintele ANRP, asupra cărora Nasleu Ioan ar fi lăsat să se creadă că ar avea influență și i-ar putea determina să urgenteze aprobarea unui dosar ANRP, privind acordarea ilegală a unor despăgubiri de 18.941. 508 euro (pretențiile de despăgubiri în dosarul respectiv erau nefondate).

În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”.

Axa Selavărdeanu – Baranga

Selavărdeanu Claudița… Un nume care nu spune mai nimic până și inițiaților sistemului.. La fel după cum și recenta trimitere în judecată poate reprezenta doar o banală speță… Numai că, la auzul acestui nume, nu are cum să nu tremure nume grele ale politicii. În frunte cu Marian Petrache și, mai ales, Gabriel Oprea. Pentru că, printr-o simplă declarație, inculpata Selavărdeanu Claudița poate zdruncina din temelii mitul intangibilității lui Gabriel Oprea în fața Justiției din România zilelor noastre. De ce..? Pentru că doar Selavărdeanu Claudița le poate aproba procurorilor anticorupție modul cum, pe când era vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, executa orbește ordinele fostului prefect al Capitalei, Dan Cornel Baranga. Cel care, la rândul său, nu conta în această ecuație decât ca ”mâna dreaptă” a ”tartorelui restituirilor din Ilfov”, Gabriel Oprea. Cel care, asemenea actualului președinte al ANRP, focșăneanul George Băeșu, se înșeală amarnic crezând că ”mâinile” cu care au scos din ”foc castanele” anchetelor DNA și și-au executat până acum rivalii nu îi vor indica și pe adevărații beneficiari finali ai afacerilor de miliarde de euro din spatele restituirilor sistemului. Iar cum ”tronsonul Selavărdeanu – Baranga” este deja documentat de către procurori,  Gabriel Oprea trebuie să fie pe deplin conștient că, din acest moment, Claudița îl poate lega oricând! Rămânând la latitudinea ”descurcărețului” Băeșu în ce ”barcă” se va sui…

Ultimele stiri

  • Ciucă despre candidatura la prezidențiale: „Vedem după locale”
  • Creștere a cazurilor de rujeolă în Europa
  • Weekendul porților deschise la Spitalul de Stomatologie construit de Sectorul 4
  • Poza Zilei
  • Toyota vrea să creeze maşina supremă cu inteligenţă artificială
  • Polonia susține ca spionii cibernetici ruși au făcut ravagii
  • Horoscop 9 mai 2024 – Astăzi veți avea o mare capacitate de a reflecta și de a gândi
  • Premiul Nobel pentru Literatură a fost câștigat de Cartea Mileniului OMUL VĂLURIT
  • Alege ce citești
  • Vizita lui Iohannis în SUA: România dă tot și nu primește nimic!
  • Exit mobile version