AcasăDezvaluiriAncheteE mâna lui Schmidt! Ciucă și Raed, sărut franțuzesc!

E mâna lui Schmidt! Ciucă și Raed, sărut franțuzesc!

Ionel Ciucă și Raed Arafat au bătut palma pe contractele de miliarde

Săptămâna aceasta influentul Guillaume Fury, președintele companiei Airbus descinde la București. Și cine credeți că îl va primi, în mod cu totul și cu totul neașteptat? Desigur, cu tradiționala ”ruptură a coloanei” îndelung exersată în fața partenerilor strategici… Nimeni altul decât Nicolae Ionel Ciucă! Ministrul Apărării Naționale insistând ca el să fie demnitarul care să îi dovedească înaltului oaspete farncez obediența extremă de care pot da dovadă la o adică conducătorii statului român.

Guillaume Fury descinde la București

Acum, firesc că se naște întrebarea că, fiind chiar și vorba de Airbus, de ce ditamai ministrul român al Apărării se înghesuie să se facă ”preș” în fața reprezentantului unei companii private. Mai ales a uneia care vrea să facă afaceri în România. Ceea ce, după cum o impune cutuma internațională, ar fi trebuit să facă ea eforturi pentru a intra în grațiile autorităților statului ”băștinaș”. Numai că și mai ciudată este reacția generalului Ciucă dacă ținem cont că, de la preluarea mandatului Apărării, acesta s-a dovedit ”inamicul public numărul 1” pentru Paris. Anulând licitația pentru baterii de coastă câștigată în primă fază de MBDA și încercând acum același ”șmen” și cu cea pentru corvete, câștigată definitiv de Naval Group. Adică două dintre cele mai puternice companii franceze. Numai că nu este chiar atât de greu de deslușit, cel puțin pentru cunoscătorii sistemului, care este de fapt resortul lăuntric care l-a împins pe generalul Ciucă la un astfel de gest de o ”tandrețe” stranie și care cert nu îl caracterizează. Dar uite că, totuși, există o explicație! Și anume faptul că ”eroul de la Kandahar” va face pe gazda bună pentru Guillaume Faury, corporate guvernance al Airbus, într-o încercare disperată, pe persoană fizică, de a arăta chipurile că nu are nimic de-a face cu Franța.

15 miliarde euro pentru elicopterele americane de la Sikorsky

Astfel că ”jocul de glezne” din ”baletul” cu Airbus nu este decât o nouă încercare jalnică de a îi spăla imaginea ministrului Apărării. Și la care acesta recurge, în ciuda orgoliului exacerbat al ”eroului de la Kandahar”, doar presat fiind de informațiile de ultimă oră care i-au parvenit privind situația explozivă de la Palatul Elysee!

Ghici cine îl aduce pe Fury la București!

Acum, ținând cont de poziționarea ministrului român al Apărării față de interesele geo-strategice ale Franței – că de cele ale industriei românești suntem deja lămuriți de mult! – nu oricine ar fi putut aranja surprinzătoarea întâlnire Ciucă – Fury. Mai ales că ”premierul de o săptămână” al lui Iohannis rămâne totuși cel mai apropiat om al președintelui din ”guvernul meu”. Astfel că pe fir s-a băgat un adevărat veteran al unor astfel de combinații transfrontaliere cu iz politic. Informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră indicând că artizanul acestei încercări de ”spălare a păcatelor” generalului Ciucă ar fi nimeni altul decât Michael Schmidt! Astfel că nu ar trebui să mire dacă, mult mai curând decât se așteaptă unii, s-ar descoperi și oficial că noul consilier din umbră al Airbus pentru România ar putea fi Michael Schmidt.

Michael Schmidt consilierul din umbra Airbus

Numai că tot la fel de bine ar putea afla și Fury, cu stupoarea pe măsură, că omul ”legendat” că îi poate deschide toate ușile actualei Puteri de la București și mai ales cele ale MApN are două dosare la DNA! Culmea ironiei, cumnatul lui Renato Usatîi ajungând în atenția procurorilor anticorupție tot pentru două ”consultări” eșuate în domeniul contractelor cu Ministerul Apărării din domeniul industriei de armament. Schmidt intrând în vizorul DNA după ce a preluat reprezentarea intereselor Rheinmetall în țara noastră. De fapt, după ce ”lăcomia” comisionarului Michael Schmidt l-a adus în postura ca, după ce a adus Rheinmetall în România, tot el să și distrugă proiectul de țară al companiei germane. Astfel că există și posibilitatea ca, până să ajungă la București, Guillaume Fury să fie avizat, informativ vorbind, despre adevăratul motiv al ”auto-exilării” noului său consilier la Viena. Astfel că marea întrebare a momentului rămâne dacă Michael Schimtd va veni și el la București, odată cu delegația Airbus… Sau va prefera să se țină departe de o Românie din care și-a extras deja, pentru orice eventualitate, întreaga familie…

Blat de 1,5 miliarde euro pe Sikorski

Și uite cum, după ce a făcut astfel încât companiile franceze să piardă toate licitațiile din România, inclusiv pe cele care le-a câștigat, să nu ne mirăm dacă Nicolae Ionel Ciucă, în mărinimia lui pe banii bugetului, va catadicsi să cumpere câteva elicoptere și de la Airbus. Mai ales că, oricum, contractul cel mare în valoare de 1,5 miliarde euro încă de la prima strigare va merge tot la americanii de la Sikorsky.

Naval Group luptă până la capăt pentru contractul corvetelor

Cei care deja au deschis ”balul”, câștigând parcă prea detașat, prea ca la țară, licitația pe fonduri europene de la Inspectoratul General de Aviație din cadrul MAI. Astfel că ”se merită” să se cumpere câteva elicoptere și de la Airbus, pentru a se întări astfel ”parteneriatul strategic” dintre generalul Ciucă și doctorul Arafat. Cei care formează astfel nou ”binom” al sistemului, cel puțin în ceea ce privește contractele de miliarde destinate înzestrării structurilor din cadrul MApN sau MAI.

Se închide cercul la Gorgan!

Deci ”sărutul franțuzesc” în care structurile contrainformative i-au surprins pe noii camarazi de contracte Nicolae Ionel Ciucă și Raed Arafat va fi întărit prin cumpărarea unor elicoptere de la Airbus. Dar ceva sub 100 de milioane de euro, ca să nu mai fie nevoie de aprobarea Parlamentului. În plus, după cum rezultă raportul contrainformativ intrat în posesia noastră, nici patronul Deltamed, Dan Gorgan nu va fi străin de o viitoare ”pleașcă” Airbus în variantă medicală, pentru Armată!

Dan Gorgan își primește și el partea

Astfel că generalul Ciucă va avea grijă ca noul său aliat, Raed Arafat să fie și el mulțumit. Mai ales că, se știe, ”Doctorul” nu îi poate refuza nimic atât de intimului său colaborator, Dan Gorgan. Drept urmare, toată lumea ar trebui să fie mulțumită. Mai ales după ce ”comisia Incicaș” ar urma să își îndeplinească jenanta misiune de a bloca sub orice formă negocierile pentru semnarea ”contractului corvetelor” cu Naval Group. Însă ceea ce nu știe ”falanga militarizată” a sistemului care susține ”rețeaua Ciucă” este că Naval Group se pregătește cu tot ceea ce înseamnă establishment-ul francez în spate să se bată până la capăt pentru contractul câștigat în urma unei licitații confirmate definitiv de Curtea Supremă din România.

author avatar
Catalin Tache
4.721 afisari

7 COMENTARII

  1. Singura variantă pentru națiunea română
    Toti cetățeni să facă parte din servicile informative ,cu leafa corespunzătoare.
    Si pensia specială.

  2. Guillaume e naravas ? N-a auzit de dresorii mioritici , pana si calul Fury din serialul anilor 55-60 a fost imblanzit de Joey…

  3. Esti stufos, tache, cand lucrurile sunt mult mai simple: in stilul propriu, dâmbovițenii doar schimba ” poarta ” ca doar suntem ” ghiocei ” de sute de ani !

  4. Relatia intre IGSU si deltamed este de mult cunoscuta tuturor specialistilor internationali. Daca vrei sa vinzi ceva catre MAI / SMURD, trebuie montat echipamenete vandute (nu produse…) de DeltaMed… Contribuabil roman este o vaca dulce.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger