AcasăDezvaluiriAncheteDupă Kamala, Blinken: SUA mai au de dat vaccinuri!

După Kamala, Blinken: SUA mai au de dat vaccinuri!

Kamala ne-a pupat pe portofel” titram ”lovitura” de ieri. Atunci când dezvăluiam că una dintre mizele financiare ale scurtei descinderi de doar câteva ore a vicepreședintelui SUA la București a fost ”să scape” de zecile de milioane de doze booster cu care un anumit producător american de vaccinuri anti-COVID a rămas pe stoc!

Kamala Harris și Antony Blinken agenți de vânzare ai vaccinurilor anti COVID

Și cu toate că, pe 11 martie, atunci când Kamala Harris a făcut această ”ofertă de nerefuzat” liderilor statului român, niciunul dintre aceștia nu își mai bătea capul cu COVID-ul, situația s-a schimbat radical. În doar câteva zeci de ore. Iar parcă pentru a întări și mai mult acțiunea de PR a ”agentei de vânzări” Kamala Harris, iată că a venit acum și rândul secretarului de stat american să facă reclamă vaccinurilor americane.

”Pandemia încă nu s-a încheiat”!

”Statele Unite au furnizat peste 500 de milioane de doze de vaccinuri restului lumii de la introducerea acestui remediu împotriva COVID-19” a declarat oficial șeful diplomației americane, Antony Blinken. Secretarul de stat subliniind însă că ”pandemia încă nu s–a încheiat”! Așa că toată lumea trebuie să se pregătească deja pentru al șaselea val! Iar dacă statele sărace, mai ales cele africane vor continua să primească un substanțial ajutor umanitar din partea SUA, constând în vaccinuri gratuite, cu totul altfel stau lucrurile cu celelalte țări. Mai ales cele aliate… Și care trebuie deja să se pregătească pentru achitarea a noi zeci de milioane de doze booster, din moment ce chiar secretarul de stat american a ieșit la rampă avertizând că ”pandemia nu s-a încheiat”! Declarație făcută în aceași zi în care era publicat și studiul științific care arăta că ”a patra doză împotriva COVID–19 are efect redus la adulții tineri. Vaccinul Pfizer scade riscul de a fi infectat cu 30% față de trei doze iar vaccinul Moderna cu doar 18 %”.

author avatar
Catalin Tache