AcasăDezvaluiriAncheteDosarul rușinii naționale: ”Șmenul” UNICREDIT - AUCHAN

Dosarul rușinii naționale: ”Șmenul” UNICREDIT – AUCHAN

Pe ei când îi audiază...?

Înainte să se mai bată cu pumnii în piept cu patriotismul lor strict propagandistic, ofițerii structurilor informative, liderii politici, polițiștii, inspectorii ANAF, procurorii și judecătorii cărora tocmai li s-au mărit iar veniturile mai ceva ca prețurile la gaze, ar trebui să citească acest raport. În tăcere. Cu capul plecat. Și cu un sentiment lăuntric de vinovăție!

UniCredit și Auchan au ars NM la construcția Electroputere Mall

De ce? Pentru că au jurat credință statului român! Și pentru că își câștigă ”cozonacul cel de toate zilele! – pentru că în aceste domenii de activitate nu vorbim de o simplă pâine! – din taxele plătite de contribuabilii români. Și mai ales din impozitele investitorilor români, câți au mai rămas din ei…

Iată însă că, după ce un constructor român depune plângeri penale însoțite de un probatoriu care pare a fi chiar prototipul ”dosarului beton”, autoritățile statului român paralizează de frică! Astfel că, de ani de zile, cu sute de locuri de muncă pierdute între timp și cu dreptatea în mână, patronul român al firmei timișorene NM Construct asistă neputincios la acest neverosimil blocaj total al Justiției din România. Unul față de care ”Procesul” lui Kafka pare chiar unul optimist. Iar neputința tuturor instituțiilor statului român, de la ANAF la Poliția Română și de la Parchetul General la DNA și instanțele de judecată demonstrează că România nu mai este nici măcar o ”colonie”! Ci direct un ”stat ocupat”! Culmea umilinței, nici măcar de vreo mare putere militară străină! Ci ”doar” de niște multinaționale în fața cărora autoritățile române stau pur și simplu ”capră”! Fără a îndrăzni măcar să solicite audierea unor funcționari acuzați de ”șmenuirea” sumei dintr-un contract de 45.600.000 euro, în dauna unui constructor român! Ce este drept, companiile acuzate sunt UNICREDIT BANK AUSTRIA AG și AUCHAN/ KS. Numai înșiruirea renumitelor case internaționale de avocatură ale acestora cu greu putând fi cuprinsă și de un eventual almanah juridic. Astfel că statul român, prin principalele sale instituții a preferat să își bage capul în ”cutia de carton”.

Iată însă că ”NAȚIONAL” nu se supune acestei rușinoase politici de umilință națională și dezvăluie un raport absolut halucinant despre Dosarul ”UNICREDIT BANK – AUCHAN”. Mai ales că pe 23 ianuarie este termenul pentru depunerea unei noi plângeri în dosarul nr. 644/P/2015. Iar pe 31 ianuarie are loc și termenul în Dosarul 2515/30/2021. La care vor fi depuse inclusiv documentele incendiare intrate în posesia noastră.

45.600.000 euro

Un prim document ce va fi prezentat fiind cel care pe chiar prima pagină poartă următoarele însemne: ”CLIFFORD CHANCE LLP. VERSIUNE FINALĂ. K&S ELECTRIC POWER POINT SA ÎN CALITATE DE ÎMPRUMUTAT FINANȚAT DE UNICREDIT BANK AUSTRIA AG ÎN CALITATE DE CREDITOR. CONTRACT DE FACILITATE DE CREDIT ÎN VALOARE DE 45.600.000 EURO PENTRU DEZVOLTAREA PROIECTULUI CENTRUL COMERCIAL CRAIOVA”.

Contract care a dus la credința constructorului român NM că se poate apuca cu toate eforturile financiare și logistice proprii de construcția ”Electroputere Mall – Auchan” din Craiova, pentru că ”banii există” și ”va fi plătit”. Mai ales că acest document va fi însoțit în instanță și de un altul, de asemenea intrat în posesia noastră. Este vorba despre declarația dată de către cetățeanul belgian Kris Carton, ”în calitate de administrator al ”KS”, în fața organului de poliție din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române – SICE în cadrul dosarului nr. 644/P/2014”. Și în cadrul căreia, la filele 5 și 6 se regăsesc referințe clare la aceeași sumă de 45.600.000 euro care i-a fost prezentată constructorului român: ”Declar faptul că au fost doi proprietari și anume K&S Electric Power Point și Auchan Romania SA, fiecare deținând câte o jumătate din proprietate.(…) Finanțarea a fost asigurată cum urmează:

–       din fonduri proprii ale K&S, în sumă de aproximativ 5.000.000 euro;

–        finanțare din partea Auchan în sumă de 35 milioane euro(…)

–       finanțare din partea Unicredit Bank Austria, în sumă de aproximativ 24 milioane de euro;

Revin asupra răspunsului formulat, cu precizarea că finanțarea obținută de la UniCredit Bank Austria a fost de aproximativ 45 de milioane euro (…)

Întrebare: I-ați adus la cunoștință reprezentantului NM Construct SRL, dl. Mircea Moldovan, cuantumul finanțării obținută de societatea K&S în vederea realizării obiectivului Electroputere? Indicați modalitatea comunicării.

Răspuns: Da, i-am comunicat dlui. Mircea Moldovan componența finanțării în vederea construirii parcului comercial, ca fiind compusă din fonduri proprii, finanțare Auchan și Unicredit Austria , în cuantumul sumelor prezentate mai sus. Fac mențiunea în ceea ce privește cuantumul finanțării obținută de la UniCredit Bank Austria, i-am prezentat dlui. Moldovan suma de 45 milioane de euro”.

”Acțiuni ale UniCredit Bank Austria AG de înșelare a NM Construct în favoarea Auchan”

Acesta este titlul documentului care detaliază modalitatea prin care constructorul român s-a trezit prins într-o adevărată ”schemă financiară” pusă la cale pentru a nu i se mai plăti drepturile bănești prevăzute în contract și pe care acesta acum le reclamă. Și din care astăzi publicăm doar câteva fragmente relevante :

”În concret, UniCredit Bank Austria AG a ajutat subsidiara grupului Auchan în România, respectiv Auchan Romania SA să înșele un constructor român prin crearea aparenței că finanțează lucrări de construcții într-un cuantum dublu decât cel real și pe o suprafață dublă decât cea reală. În exercitarea acestui rol, UniCredit a primit garanția suverană a societății mamă Auchan din Franța. În anul 2010 Auchan a luat decizia dezvoltării unui complex comercial în Craiova, pe locul și în clădirile fostei fabrici Electroputere SA, pe un teren în suprafață de 120.000 mp. Valoarea întregului proiect era de 85 mil. euro, însă Auchan deținea doar în cuantum de 55 mil. euro, respectiv 35 mil. din fonduri proprii și 20 mil. euro aprobate de UniCredit (sume fără TVA). În vederea acoperirii deficitului de finanțare de 30 mil. euro, Auchan a solicitat băncii UniCredit să creeze aparența către constructorul targetat cu privire la faptul că ar finanța execuția de lucrări de construcții pentru o valoare dublă, respectiv 40 mil. euro pentru 120.000 mp., în loc de 20 mil. euro pentru 60.000 mp.

În vederea punerii în operă a schemei de înșelăciune Auchan a utilizat o firmă paravan, respectiv societatea K&S Electric Power Point SA(KS), pe care a interpus-o în relația cu terții. Societatea KS era deținută de Auchan, în cotă de 50%, iar restul de 50% în cote egale de alți cetățeni belgieni, prin intermediul cărora relația de încredere cu constructorul vizat – NM Construct SRL din Timișoara – era deja creată anterior. Auchan a decis împărțirea terenului în 2 părți egale, a câte 60.000 mp fiecare, care vor fi dobândite de Auchan și KS de la Electroputere, pentru un preț de 15.000.000 euro fiecare. Apoi Auchan a intermediat ca împrumutul de la UniCredit să fie acordat către KS.

În final, Auchan și UniCredit au creat aparența către constructorul NM cu privire la faptul că societatea KS deține întreaga suprafață de teren de 120.000 mp, că acționează în calitate de dezvoltator unic și că beneficiază de o finanțare de 45,6 milioane euro din partea băncii penrtu executarea de lucrări pe această suprafață. Și că Auchan este doar chiriaș, respectiv doar o „ancoră” comercială pentru proiect.

În realitate, UniCredit finanța doar lucrări de construcții pentru terenul deținut de KS de 60.000 mp și doar pentru suma de 20 mil. euro, la care se adaugă TVA aferentă de 5,6 milioane euro. Mimarea finanțării unei suprafețe de 120.000 mp a avut loc prin simpla consemnare de către bancă a acestui indicator în bugetul proiectului contrar prevederilor contractuale, aspect care a condus astfel la un calcul aritmetic fals. Iar mimarea finanțării unei sume de 45,6 milioane euro în loc de 25,6 milioane euro a avut loc prin dublarea liniei de finanțare de 20 milioane euro (linia B) Prin inventarea uneia de refinanțare a acesteia în cuantum echivalent de 20 milioane euro (linia D). Refinanțarea, acțiune ce intervenea la 24 de luni după prima tragere de linia B a fost practic pre-aprobată de bancă în interiorul unui contract de finanțare!

În condițiile mimării unei finanțări nereale, UniCredit a ajutat Auchan ca prin intermediul societății sale KS, care și-a jucat rolul de unic proprietar și dezvoltator, constructorul NM să fie atras în executarea de lucrări și pe suprafața de 60.000 mp deținută de Auchan, fără contract și fără a fi plătit! În același timp, înspre crearea unei surse legitime pentru lucrările executate de NM și ajunse în patrimoniul Auchan fătă plată, Auchan a încheiat un contract de lucrări de construcții cu KS, adică cu sine însuși, pentru o sumă de 20 milioane euro, acesta fiind documentul său de proveniență al lucrărilor! Însă acest contract nu prevedea o plată cu bani reali, ci exclusiv prin compensare cu un împrumut anterior acordat de Auchan către KS în cuantum echivalent de 20 milioane euro.

Acest împrumut de 20 milioane euro fusese acordat de Auchan în scopul achiziționării de către KS a părții sale de teren de 60.000 mp, fiind consumat integral în chiar ziua acordării! Contractul de lucrări de construcții Auchan, precum și cel de împrumut Auchan, precum și modalitatea de compensare între cele două (în oglindă) au fost aprobate de UniCredit, care astfel a ascuns deficitul de finanțare în privința lucrărilor de executat pe suprafața de 60.000 mp deținută de Auchan.

Totodată, prin aprobarea mecanismului de compensare banca UniCredit a aprobat tacit și producerea unei fraude de TVA în baza facturilor fictive ce urmau a fi emise de KS către Auchan pentru lucrările Auchan. Aspect care a și avut loc ulterior prin emiterea a 6 facturi fictive de către KS în valoare de 17 milioane euro și pentru care Auchan a dedus nelegal TVA în cuantum de 4,08 milioane euro! Unicul constructor real a fost NM, care a executat integral Faza 1 a proiectului în perioada 2011 – 2012, respectiv Galeria Comercială Mall deținută de KS, Hypermarket-ul Auchan și Magazinul Leroy – Merlin (până la fit-out) deținute de Auchan, precum și lucrările de Drumuri și Parcări pe ambele proprietăți”!!!

author avatar
Catalin Tache
7.330 afisari

67 COMENTARII

  1. Țara de slugi, si tache, puterea in lume, o au multinaționalele azi, ele isi numesc guverne, ce platesc armate din banii contribuabilii acelor tari, dar raspund de beneficiile multinaționalelor. Pentru aceea este si interesul Ucraina, au 60 de milioane de consumatorii, cum sa nu pui mana pe o asemenea turma de oi si sa ii faci sclavi si dependenți de multinaționale, cam ce se întâmpla si la noi

  2. Am lucrat la NM si asa e..am facut lucrarea si ne-au dat teapa!firma s-a inchis si am plecat sa muncim afara…pacat

    • IO SUNT JANGHINA ORDINARA CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL ZIS AMORE KOSTEA SUGIUK , MA MOBILIZEZ CAND MA CERT IN OGLINDA , MA SCUIP SI MA INJUR . Am o lucrare in boscheti la ora 22:00 cand ies navetistii de Rabnita de la schimbul 2 , imi masez falcile si imi pomadez rozeta cu vaselina de tanc , urmeaza crauneala behaita , nu scap fara reanimare . Pupici !

      • NU RATATI SA CITITI : DIGI 24 , astazi , 16.01.2022 , ora 08:00 , intreviu Cristina Cileacu – James Carafano : ” VIDEO EXCLUSIV – DE CE CONTEAZA REGIUNEA MARII NEGRE ? EXPERT : ……………………………………………………………………………..”

  3. Jmenu e asa: nu e nimic in acest articol care are de-a face cu „strainii” rai si romanii buni, poate doar cu romanii prosti care nu stiu sa citeasca un contract si sa faca „business”, probabil pentru ca sunt prea ocupati cu jmenurile
    Mai e un jmen, toti astia `”nationalistii” si „patriotii” cam bogati si ipocriti v-ati cam inmultit in ultima vreme, probabil coroborat cu asaltul conservelor bolsevice si valul nostalgicilor, insa
    Eu când vad toți proștii ăștia care pupa voluntar în cur Rusia prin comentarii pe oriunde, ma apuca o silă imensa. Oameni tâmpiți care nu au fost niciodată în Rusia, care nu au interacționat niciodată cu rusi si care nu cunosc ruși. Mentalitate de slugi care se apleacă după cine e mai puternic. Nu, nu ma refer aici la piscina imensa de postaci plătiți. Ma refer aici la prostul clasic care crede ca înțelege ceva din ce se întâmplă și care susține retorica Rusiei și cade în cur de admirație când îl vede pe Putin.
    Bineînțeles este dificil sa judeci o națiune după câțiva indivizi dar oare aveți idee cum vad rușii România? Nu ma refer la clasa politica și nici la rușii fugiți de acolo prin vest. Va spun eu, rușii ne tratează cu maxima aroganță pana la nivel de bullying. Bai deștepților rusii sunt încă chinuiți de mentalități imperialiste și v-ar manca pe pâine dacă ar putea.

    De unde știu?

    Ani de zile am încercat sa întru în Rusia cu niște medicamente esențiale produse de o firma americana. Tot ce am obtinut din partea rușilor a fost dispreț și tentative de țeapă.
    O alta firma a mea românească a contactat zeci de firme din Rusia pentru a vinde produse în Rusia la preturi excelente pentru ei. Știți cum răspund la emails firme mari din Rusia? Aveți idee ce ne-am auzit?
    Sau poate vreți sa va povestesc despre echipa de designeri rusi din Petersburg cu care am lucrat pana am prins conversatii între ei în care ne făceau țigani deși ii plăteam regește și am fost tot timpul super profi cu ei.

    Treziți-vă la realitate. Rusii nu sunt prietenii voștri. Ok, rusul de rand e nevinovat. Suferă și ei de sărăcie, corupție și sunt sigur ca nu are nimeni chef sa moara în războaiele lui Putin. Dar la nivel de societate pentru ei sunteți niște țigani și nu i-ar deranja sa va mai ia odată tezaurul. Ce dracu sunteți atât de proști?
    Și dacă tot sunt unii care ii pupa în cur pe rusi s-ar putea ca în 3 ani sa aibă ocazia sa le spele tancurile de noroi. Pe gratis.

    • Kostyusku , dihorule sclerozat , domnul de la 20:13 te-a trimis pe Comisarul.ro : Reportajeisback – Comisarul.ro , astazi , 16.01.2022 , ora 12:08 : ” DE CITIT ! „. Vezi ce iute esti la manie si iei zburlite in mufa fara numar ? Nu te mai saturi , pune la bataie si rozeta zdrentuita si incearca sa sugrumi vanturile puturoase de le pica parul din nas musteriilor , ti-au cazut nurii , ai sa dai faliment , hahalera hodoroaga …!

    • Amine , te referi la satana CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL zis KOSTEA AMORE SUGIUK ? E caz unic , l-am afurist si l-am trimis in boschetii de sub pasarela garii Tiraspol , ademeneste navetistii sa-l sodomizeze ….

  4. Pai patronul asta de firma de construcții nu incasa pe măsură executării lucrărilor? Atât de fraier a fost? Nu și-a luat nici o măsură de precauție? El din ce bani a realizat lucrarea? Banca ce-l finanța nu l-a consiliat? Ori s-au tepuit serviciile între ele?

    • Cine credeti ca este ” Si mai curios ” , ” Maciuca ” , ” Camarad „, ” Rabin ” , ” Filozof ” si amantul lui ” Gica contra sistemului ” cu care ma plimb pe malul lacului inainte sa ne dam la fund ?

  5. Doar cu tradatorii din tara ne au putut astia reduce la ceea ce am ajuns ,pt ca s a dezvoltat o specie autohtona de nesatui de inavutire care ot propriile buzunare ne au tradat si vandut !!!Din intetior ne am distrus si tot asa vom reveni facand curatenie ca Vlad Tepes!!!

  6. Rusii se comporta porcos cand aud de romani ,Austrecii ne dispretuesc si ne chelesc padurile Nemtii ne obliga sa inchidem termocentralele iar ei fac termocentrale noi ,Americanii ne usuca de banet si ne vand gunoaie Cine este vinovat?Stii cine,unul ca alogenul cel penal cu 45 de dosare ascunse de camarila ,un partidut de prosti care nu a construit niciodata nimic furand la greu Un partidut securist usr care contine in el cersetori prin europa si vanzatori de tara si hoti Asta este situatia De asta suntem prostiti de tot globulDe ce nemtii nu vor sa ne intoarca imprumutul luat acum 70 de ani Milioane de marci De ce rusii nu vor sa ne intoarca tezaurul De ce avem aurul dus la Londra ?De prosti!

  7. I-am scos din joben si i-am pus la treaba si pe Militar , Militian , Loial , Hastag , Familist si K4 , hahalerele frecau menta in rezerva , sa vada si ei cum e in linia intai ……hihihihihihihi

  8. Si ciuma rosie si lepra labarala sunt din acelasi aluat , le pun o vorba buna la ABUR sa nu-i fiarba la chiolan…

  9. Impreuna cu Gelu si Gica contra vantului voi infiinta partidul „Lapte si miere ” , continuatorul istoricului partid al mancurtilor ” Lingura si strachina „.

  10. Pai atunci toti romanii sa plateasca direct taxele si impozitele la banci si la hypermarketuri, ce sa mai trecem si pe la ANAF!?

  11. Dacă un om de afaceri român ar fi țepuit o multinațională…era mobilizare generală!
    Insolvență, șomeri, ..plătește statul român!
    Când ambasadorul unei țări, respectiv Franța, își permite un
    tete a tete cu min Justiției…e interpretabil!

  12. Sau cand suntem apostrofati ca ne am permis sa controlam anumite firme…Cațu penalu spune am inteles ,nu se va mai întîmpla.

  13. Sunt fost angajat NM. Salarizarea și conditiile de munca pe care le oferea NM, la vremea respectiva, depășeau cu mult ofertele angajatorilor din Timiș. Am găsit aici o atmosfera diferită fata de locurile de munca anterioare, pentru ca in spatele afacerii se afla un OM in adevăratul sens al cuvântului, care a reusit sa clădească o afacere frumoasa și o echipa pe măsura. Păcat ca s-a terminat asa!

  14. Stati linistiti ca NM la randul sau a “transmis” mai departe paguba sa. A “reusit” sa smenuiasca cu aceeasi schema aproape 100 de furnizori care acum fug si ei dupa banii lor. Practic, au ascuns in fata furnizorilor faptul ca intampina greutati cu K&S si Auchan, iar pe urma nu au platit marfa achizitionata. In consecinta o mare parte – aproape toate materialele folosite – nu au fost platite la furnizori.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger