AcasăDezvaluiriAncheteDOSARUL HEXOGEN: El le-a cerut taxă de șmecherie serviciilor !

DOSARUL HEXOGEN: El le-a cerut taxă de șmecherie serviciilor !

Deși atât de puțin știute, uite că au existat totuși și momente în care serviciile secrete românești au lăsat la o parte orice rivalitate istorică și au făcut front comun. Un astfel de exemplu fiind cel al Dosarului ”HEXOGEN”! Atunci când două structuri contrainformative au dat alerta ”externă” cu privire la o vulnerabilitate fără precedent la adresa siguranței naționale.

Pe Neculaie nu l au ajutat nici operațiile estetice

Rapoartele inițiale fiind completate de două note informative interne trimise ulterior beneficiarilor legali. În frunte cu chiar miniștrii Guvernului condus pe atunci de Viorica Dăncilă și care erau membri ai Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Nebosja Novakovic, dealerul GRU !

Cele două servicii secrete implicate confirmând și completând chiar informațiile mai mult decât îngrijorătoare care fuseseră transmise inițial cu privire la două ”fronturi” pe care Ministerul Apărării Naționale era pe cale să capituleze necondiționat. Armata Română fiind la un pas să fie lăsată pradă intereselor transfrontaliere a două controversate grupări. Una având drept ”săgeată” o firmă ”fantomă” din Napoli iar cealaltă fiind condusă de unul dintre cei mai puternici, dar și controversați dealeri internaționali de arme.

După ce a vândut terenul PREFA brașoveanul s a crezut Țiriac

Este vorba de sârbul Nebosja Novakovic, considerat omul serviciilor militare de informații GRU în Balcani, Turcia și chiar Germania! Întreaga Armată Română fiind dependentă de praful de pușcă furnizat de fabricile controlate de acesta direct sau prin intermediari în Serbia și Bulgaria. În timp ce ”expertiza” puștilor de asalt ale militarilor români ar fi urmat să fie furnizate ”exclusiv” de o firmă de ”apartament” din Napoli! Și care își ținea ”întâlnirile de afaceri” de la București în separeul unui restaurant din interiorul Hotelului Marriott. Acolo unde ”meniul” era primit deja cu ”plicul” în el!

I-au aruncat ”săpunul jos”!

Situația fiind una atât de îngrijorătoare, încât atât Serviciul Român de Informații, cât și Serviciul de Informații Externe i-au transmis la acea dată un avertisment cât se poate de serios unui Niculae Bădălău aflat la apogeul carierei sale politice. Și care, ”excitat” peste măsură de ”linsul clanțelor” Ambasadei SUA cu o frenezie deja penală chiar se credea intangibil. Astfel că a fost nevoie ca să i se arunce pur și simplu ”săpunul jos”, informativ vorbind, pentru ca Bădălău să priceapă de ce nu este bine să se aplece după el… Și astfel ”afacerea Beretta”, una dintre cele mai dubioase din ultimele trei decenii petrecute într-un domeniu oricum atât de ”murdar” precum cel al traficului cu armament să pice în ultima clipă. Totul după ce două note informative transmise inclusiv CSAT-ului îl avertizau pe principalul beneficiar legal, ministrul Economiei, Niculae Bădălău asupra vulnerabilităților din jurul contractării armelor de asalt calibru 5,56 pentru Armata Română. Nota clasificată SSID solicitând expres tuturor factorilor de decizie implicați în coordonarea acestui ”memo” să nu mai răspundă cererilor neoficiale de întâlniri prin tot felul de hoteluri din spatele Palatului Parlamentului sau în preajma Ministerului Economiei.

Bădălău pârât la Dăncilă că blochează producția de pulbere la Făgăraș

A urmat stricta monitorizare operativă a ”explozivei” ședințe informale din 26 februarie 2019, atunci când mai mulți generali MApN au asistat cum un înalt demnitar al statului român a fost amenințat și supus unor presiuni fățișe pentru a urma ”linia ministrului Bădălău”. Cel care renunțase suspect de ușor la prevederea care inițial trebuia trecută expres în ”memo”. Și anume ca timp de cel puțin un an de zile, partea română să asigure 50 la sută din părțile componente ale puștii de asalt. Iar de-abia după ce secretarul de stat șantajat a informat și în scris cine se afla de fapt în spatele falsei ”Afaceri Beretta”, ”gașca lui Bădălău” a trecut la ”Planul B”. Un scenariu însă la fel de păgubos pentru statul român, din moment ce ”aportul” de ”80 la sută” propagat public de Bădălău consta strict într-un teren și alte ”angarale mobiliare”.

Sabotaj militar!

Implicarea serviciilor fiind accelerată de incidentul considerat într-un raport oficial! – pentru prima oară după 1989! – drept ”posibil sabotaj militar”! Și mai ales după ce același Bădălău s-a dezlănțuit urlând la mai mulți generali și chiar structuri că ”las că vă fac eu armă de asalt Beretta! De ce nu vreți Beretta? Ce nu vă place, că mie îmi place”! Ce este drept, unii șefi de Arme au încercat să îi explice față în față că ”testul” de la Cincu a fost făcut strict pentru trupele speciale de intervenție, fie ele ale MApN, MAI sau alte structuri, și în niciun caz pentru trupele combatante ale Armatei Române!

Sabotaj militar la pușca de asalt de la Cugir

Ceea ce implică automat cu totul alte caracteristici, atunci când este vorba de înarmarea întregului sistem național de apărare! Mai ales că au fost dispuse verificări specifice cu privire la ”suspiciunea” de ”sabotaj militar” privind ”fisurarea la rece” a închizătorului puștii românești produse la Cugir! Totul după ce s-ar fi solicitat executarea a mii de focuri suplimentare, parcă special în așteptarea blocajului, până ce inevitabilul s-a produs…

Cine a ascuns autorizația de mediu?

Însă situația operativă s-a complicat și mai grav în cazul blocării producerii de pulbere de la Nitramonia Făgăraș! Deși autorizația de mediu fusese luată la momentul verificărilor de peste un an și jumătate! Numai că fostului premier Viorica Dăncilă i se comunicase oficial, de la Ministerul Economiei, că nu se poate începe producția tocmai pentru că lipsește doar acea autorizație de mediu! Serviciile au informat imediat Guvernul că la Brașov aveam deja în depozitele speciale câteva mii de tone de hexogen, componentă vitală a producției de pulbere. Dar și că în urma probelor tehnologice fuseseră deja ”refăcute” câteva zeci de tone! Astfel că nu mai trebuia decât demarată producția, pentru ca Armata Română să nu mai fie singura structură militară membră a NATO care să depindă în privința asigurării cu muniție de un stat non – NATO!

Fâșiile” lui Neculaie

Numai că situația nu a putut fi deblocată, un nou raport informativ identificând de această dată drept principale cauze ”fâșiile” de terenuri achiziționate și deținute de miliardarul brașovean Ioan Neculaie exact acolo unde trebuiau extinse halele pentru producția de hexogen. Astfel că s-a trecut inclusiv la monitorizarea șuetelor informative dintre Bădălău și Neculaie. Cel din urmă solicitând practic o ”taxă de șmecherie” pentru a fi de acord cu vânzarea respectivelor terenuri, la niște prețuri pur și simplu prohibitive. Totul după ce același Neculaie vânduse cu 50 de milioane de euro, unui investitor din SUA, terenul fostei fabrici Prefa de pe strada Carpaților, peste drum de Metrom și Roman SA. Numai că prețul cerut pentru ”pârloagele” din plin câmp era mai mare și decât dacă pe acestea ar fi fost deja construite proiecte imobiliare de lux! Iar orice încercare de negociere s-a lovit de încăpățânarea demnă de o cauză mai bună a lui Neculaie. Cel care a preferat modelul lui Ion Țiriac, decât cel al latifundiarului Gigi Becali. Pentru că și Țiriac blochează de ani de zile extinderea Aeroportului Otopeni sau barem a bazei militare. Totul după ce inițial a reușit să identifice și să achiziționeze de asemenea toate ”fâșiile” de terenuri fără de care nu se poate face nicio extindere.

Prolog…

”Având în vedere mandatul de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 21.01.2022, pe numele numitului Neculaie Ioan, condamnat definitiv la o pedeapsă cu închisoarea, pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul armelor și munițiilor, în urma activităților investigative efectuate de IPJ Brașov, cu sprijnul comenzii IGPR, în colaborare cu DOS, DIC, CCPI, Centrul SELEC, polițiști greci, coordonați de șeful ENFAST din nordul Greciei, astăzi au depistat persoana urmărită pe numele căruia fusese emis un mandat european de arestare și au condus-o la sediul organului competent, în vederea confirmării și a punerii în executare a mandatului”…

author avatar
Catalin Tache
6.414 afisari

24 COMENTARII

  1. Dacă tărășenia cu GRU este adevărată înseamnă că eroul de la Kandahar și-a tras un glonț în picior când a declarat ca va livra materiale militare Ucrainei. Tache dacă mâine nu ne dai vesti de la CSATul convocat de Iohanis înseamnă că ți-e „paralela” soarta Tarii, dar ai grija ca ești la vârsta la care, cât ești tu de general, te trimit ăștia pe frontul din Ucraina și nu ca (sic) corespondent de război.

  2. Toți ofițerii din funcțiile de conducere sunt corupți slugarnici lași și pe deasupra și fricoși fără grade sunt fix pizde.

  3. Foarte greu de citit articolele tale. Cred că trebuie să îți revizuiești stilul, că altfel e păcat de informațiile bune pe care le ai

  4. Cei care au tradat poporul roman si pamantul acesta caruia au jurat credinta sa se caiasca pentru tot ce au facut …

  5. Pentru asa ceva in orice tara condusa serios astia doi trebuiau sa primeasca o executie EXTRA-JUDICIARA !!!

    Pentru asa ceva, avand in vedere situatiile geopolitice din ultimii 8 ani astia doi trebuiau prinsi pe strada ziua in amiaza mare, pusi in genunchi si glontul in ceafa, nu zicea nimeni nimic, era meritat glontul.

    P.S.: Si familiile puse sa plateasca gloantele.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger