AcasăDezvaluiriAncheteDosar DNA Militar: Procurorul 10 August, deconturi șocante!

Dosar DNA Militar: Procurorul 10 August, deconturi șocante!

Iată că ”minunea” de la DGIA ține mai mult de trei zile! Și după ce generalul Cristian Gherghe a fost arestat pentru deconturi fictive de 180.000 euro, un nou raport parvine procurorilor de la DNA Militar. Unul cu privire la decontarea unor ”misiuni” care rămâne de stabilit cât de reale au fost. Și mai ales dacă au fost exercitate în interesul de serviciu al Justiției Militare!

Procurorul militar Bogdan Pîrlog

Este vorba despre procurorul militar Bogdan Pîrlog. Cel care s-a autosesizat în noaptea de 10 august, care a solicitat desființarea prorpiei structuri și care este considerat noul simbol al luptei anticorupție pentru nucleu dur ”#rezist” din sistem. Și care urma să fie numit la ”butoanele operative” ale Ministerului Justiției. Numai că, alertat de ”lovitura” din ”NAȚIONAL”, useristul Stelian Ion a renunțat în ultima clipă să îl mai ia consilier pe Bogdan Pîrlog, în ciuda sprijinului influentului membru al CSM, Cristian Ban. Iar ministrul Justiției s-a dezis cu totul de cel mai ”radicalizat” procuror din sistem de-abia după ce a fost informat cu privire la existența acestui raport, pe care îl prezentăm în exclusivitate astăzi. Cu tot cu documentele oficiale de la dosar. Și care probează cum, acoperit de ”ierarhi superiori” precum generalul Gheorghe Coșneanu, adjunctul Secției Parchetelor Militare, colonelul Marian Tudor și eminența cenușie a MApN, generalul Cătălin Ștefăniță Zisu, procurorul militar Bogdan Pîrlog a băgat ”pe gâtul” PMB deconturi șocante. Unele pentru a participa la diverse conferințe internaționale în calitate de copreședinte al Asociației ”Inițiativa pentru Justiție”. Chiar cea care solicită desființarea Justiției Militare! Iar altele pentru a justifica perioade și de câte două-trei luni petrecute la malul mării, ”moca”, alături de familie și polițiștii ”de suflet” Ivan Adruț și Catană Adrian. Ca și descinderile la camera 108 a Căminul Marinei Militare C2 din Mamaia alături de cealaltă polițistă de suflet, Lili Marcu.

”Retardați că nu beau Coca – Cola zero”!

Iar pentru a înțelege mai bine cine este  idolul magistraților haștagieni este suficient de amintit interviul acestuia, după ce a venit la Parchetul Militar. ”Am suferit un șoc cultural pentru că aici nimeni nu vine la serviciu în trening sau pantaloni scurți, iar unii dintre ei se mai și bărbieresc. Ăștia au rămas la nivelul anilor 90.Ce retardați! Ca să nu mai zic că nu bea nimeni Coca Cola Zero și nu merge la proteste. Nici măcar nu știu să supravegheze organele poliției. Eu o supraveghez pe Lili și când merge la toaletă”. Același Bogdan Pîrlog trimis acasă de către americani din Afganistan susținând că Parchetele Militare ar trebui să ancheteze polițiști și chiar civili! Pentru că”și polițiștii au fost militari pe vremuri, iar civilii pot deveni militari oricând. Ca să nu mai zic că orice civil poate fi ofițer acoperit”! Logică prin care Parchetele Militare ar putea ancheta și copii, că doar și ei vor crește…

Deconturi Bruxelles și Roma

”A. 29.10.2019. Invitație în calitate de copreședinte al Asociației ”Inițiativa pentru Justiție” de a participa la Conferința „Universite Libre de Bruxelles„. Locotenent colonelul B.P. a întocmit un raport către generalul Gheorghe Coșneanu, prin care i-a solicitat să fie de acord a aproba deplasarea ca și misiune, deși nu avea nicio legătură cu specificul magistraturii militare ori a Ministerului Public. În virtutea relației de prietenie, șeful SPM, gen. Coșneanu a aprobat raportul atașat, iar prin intermediul col. Tudor Marian, fost șef al Resurse Umane și Financiar, actual adjunct al SPM, respectivul raport a fost transmis la Ministerul Apărării Naționale. Unde, conform fișei cu avize atașată, raportul aprobat de gen.

Generalul Coșneanu

Coșneanu a fost aprobat atât de ofițerii din cadrul Direcției Generale Financiar – Contabile, precum și de generalul Cătălin Ștefăniță Zisu, șeful CLI, de maior Geanina Moldoveanu, din cadrul Direcției Juridice, precum și de colonelul magistrat Tudor Marian – SPM. În condițiile în care, fără drept, procurorul militar B.P. a încasat, fără nicio legitimitate, contravaloarea diurnei, a indemnizației de deplasare și transport dus-întors cu avionul, plus cazare la hotel de 5 stele, prejudiciind astfel bugetul consolidat de stat cu suma de  aproximativ 2.500 euro. Menționăm că respectivul raport nu a trecut și pe la Serviciul de Cooperare Internațională, Relații Internaționale și Programe. Deplasarea s-a efectuat fără avizul PG al PÎCCJ, Licu Bogdan, nefiind emis niciun ordin în acest sens de către Procurorul General. Se încadrează la abuz îns erviciu cu obținerea unor foloas epentru sine ( diurnă, tarnsport, cazare) prin folosirea sintagmei „în misiune„.

B. Prin raportul nr. 6784/VII/1/2019 din 07.11.2019, lt.col. B.P. a participat în regim de „misiune„ la o conferință organizată de aceeași ULB, în perioada 21-22.11.2019, tot pe baza unei invitații în calitate de copreședinte al AIJ„. În mod similar,prin complicitatea gen.Coșneanu, B.P. a beneficiat în mod nedrept de contravaloarea diurnei, indemnizației de deplasare, de transport și cazare, în cuantum de aproximativ 3.000 euro. Fără nicio justificare care să țină cont de calitatea sa de magistrat militar. Activitatea propriu-zisă la această manifestare a constituit-o de fapt protestul cu privire la modificarea Legilor Justiției, solicitând desființarea SIIJ și a Inspecției Judiciare.

În mod similar a mai participat în perioada 23-25.10.2019 la Roma, la Conferința ”Inteligența Artificială”, cheltuielile efectuate de acesta fără temei fiind de 2.000 euro”.

10.000 USD, decont Constanța – C2

”În perioada 27-29 ianuarie 2019, B.P. s-a deplasat în localitatea Constanța, împreună cu polițista Marcu Lili, unde s-au cazat la Căminul Marinei Militare C2, camera 108. Cei doi au încasat diurnă iar B.P. și banii pe transport, în cuantum de 7,5 l pe 100 km, dus-întors, decont pe mașină proprietate personală.

În perioada 05.07. – sfârșitul lunii septembrie 2019 a figurat plecat „în misiune„ sub propria semnătură și fără aprobarea șefului ierarhic, la Constanța- Mamaia. Motivarea fiind ancheta într-o cauză penală în care pretinșii făptuitori se aflau la o Unitate Militară din Tulcea. Aceștia fiind chemați însă la Constanța  pentru audieri. În scopul premeditat al activității ce îmbracă cel puțin forma unei abateri disicplinare, dacă nu infracțiune, B.P. i-a luat cu sine, prin rotație, pe polițiștii Ivan Andruț și Catană Adrian, asigurându-le cazare și masă la Căminul Marinei Militare C2. Acolo unde atât procurorul B.P. cât și cei doi polițiști și-au adus și familiile. S-a reținut că în toată această perioadă au fost blocate două apartamente în C2, unul pentru familia procurorului B.P. și celălalt, în sistem rotație, pentru cei doi polițiști de la Poliția Sector 6, inclusiv pentru finul său, procuror DIICOT. Se impune a fi menționat că pentru cele două apartamente nu s-a achitat nimic, dat fiind că B.P. a prezentat ”ordinul de misiune” semnat de el însuși iar la întoarcere acesta și-a aprobat singur rapoartele și notele de justificare ale deplasării, care au fost acceptate, în virtutea relației de prietenie, de către generalul Gheorghe Coșneanu.

Documentele aflate în cercetarea procurorilor militari anticorupție

De menționat incidentul raportat de adjunctul Căminului C2 provocat de cele două locuri de parcare de autoturismele BMW ale B.P., între timp acesta achiziționând un alt autoturism BMW sport, negru, decapotabil, două uși, 275CP,la 0 km, cu nr. B-(…) – (…). S-a constatat că în toată acea perioadă estivală ancheta era efectuată de către unul dintre cei doi polițiști aduși de la București, în sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, unde erau chemați militarii din Tulcea. B.P. trecea doar o dată pe zi, pentru a semna declarațiile, fără a participa însă la audieri, în rest fiind o prezență constantă la magazinul PX din cadrul Bazei Militare Americane de la Mihail Kogălniceanu. Pe parcursul perioadei estivale, B.P. a solicitat și primit contravaloarea de 600 lei/zi-diurnă, inclusiv contravaloarea combustibilului dus – întors pe ruta București – Constanța, aspect confirmat de evidențele financiare ale SPM. B.P. decontând pentru perioada iulie – septembrie petrecută la Mamaia contravaloarea sumei de 10.000 USD. Ancheta nu s-a finalizat însă cu întocmirea unui rechizitoiu, lt.col. B.P. dispunând clasarea militarilor cercetați, după ce aceștia au acceptat să acopere contravaloarea presupusului prejudiciu. Implicații –art.13 indice 2 din Legea 78/2000 și art.297/Cp.”

author avatar
Catalin Tache