AcasăDezvaluiriAncheteDosar de spionaj! Ponta și Predoiu de la SIE, agenții Turciei?

Dosar de spionaj! Ponta și Predoiu de la SIE, agenții Turciei?

Premierul Ponta nu mișca un deget fără șeful SIE, Predoiu...

În timp ce Occidentul fierbe în urma scandalului de spionaj detonat la Sofia, după o operațiune cel puțin surprinzătoare a premierului Borisov de a solicita oficial Moscovei să își retragă agenții sub acoperire din Bulgaria, structurile contrainformative românești au propriile ”dureri de cap”. Astfel că, în aceste zile, și la București plutește în aer un scandal imens, cu iz de spionaj.

Zăcămintele de cupru și uraniu țintele spionilor străini

Numai că unul atipic, care dovedește că România chiar că rămâne țara tuturor posibilităților. Cel puțin în ceea ce privește încercările externe de transformare a țării într-o productivă colonie economică. Pentru că, la doar câteva zile după ce dezvăluiam complexitatea rețelei în spatele căreia există informații că s-ar afla însuși Necmettin Bilal, nimeni altul decât fiul autoritarului președinte turc Recep Erdogan, ies la iveală noi amănunte mai mult decât îngrijorătoare. Și care indică clar o activitate intensă a ”agențiilor” turcești în România. Ankara părând chiar a prelua, sub ochii partenerilor strategici americani, sferele de influență ocupate până cu ceva vreme în urmă de către oligarhii ruși aflați la dispoziția Moscovei. Și iată cum, cu toate privirile ațintite pe mișcările SVR, FSB sau GRU, s-a pierdut din vedere ”umbra lui Erdogan”! Una care acoperă deja segmente întregi ale economiei românești. Și pentru care înalți demnitari ai statului român au ajuns să facă un lobby deșănțat, specific agenților de influență și aflat deja la limita penalului, pentru a rupe noi și noi ”hălci” pentru a mai potoli ”foamea” de afaceri a turcilor. Iar noul avertisment al structurii contrainformative care documentează această vulnerabilitate ”ascunsă” la securitatea națională este unul cu atât mai alarmant, cu cât printre numele grele suspectate că ar fi pus umărul, mai mult sau mai puțin la vedere, la transformarea României într-un nou ”pașalâc” turcesc se regăsesc și cele ale lui Victor Ponta și Silviu Predoiu. Adică fostul premier și generalul care s-a aflat la comanda operativă a Serviciului de Informații Externe timp de un deceniu!

MINECO este legătura cu Rusia!

Aceasta este concluzia unui raport contrainformativ incendiar, care a dus la destructurarea, fie ea și parțială, a uneia dintre cele mai influente ”agenturi” care a acționat pe teritoriul României. Și care ar fi activat inclusiv la umbra miliardarului Mark Rich, considerat la acea vreme ”păpușarul oligarhilor” de la Moscova. Iar acum, deși dosarul s-a finalizat inclusiv cu condamnarea definitivă a unui judecător, subiectul a  revenit în realitate. Iar explicația este cât se poate de simplă, ținta operațiunii MINECO – NAVIP fiind zăcămintele de cupru de la Moldova Nouă! La fel cum apoi a fost declanșat un adevărat ”atac raider”, chiar de la Palatul Victoria, asupra zăcămintelor de uraniu.

Erdogan la un pas să facă statul român un nou pașalâc

Sau cum chiar în aceste zile se forțează închiderea cu orice preț a Combinatului de Oțeluri Speciale de la Târgoviște. Iar tot acest puzzle informativ care se completează în aceste zile pleacă de la ancheta privind afacerea transfrontalieră MINECO. În vizorul structurilor contrainformative românești intrând adevărate personaje ”de film” care s-au aflat în spatele afacerii penale MINECO. De la miliardari cu triple cetățenii, oligarhi moscoviți, fugari sârbi, luptători în trupele paramilitare și până la firme elvețiene, britanioce sau offshore, experți ruși suspectați de spionaj și un judecător român corupt! Rețeaua MINECO – NAVIP dovedindu-se, cel puțin într-o primă fază, o ”afacere în familie” a serviciilor secrete din Federația Rusă și Serbia. Desfășurată pe teritoriul României, sub acoperirea ”neutrei” Elveția. Astfel că misiunea ofițerilor români de intelligence care au lucrat la acest dosar de spionaj nu a fost deloc una ușoară. Totuși, s-a intrat ca ”în brânză” în rețeaua ruso-sârbă de preluare a zăcămintelor de cupru și care ulterior a căzut în sfera de influență turcă. Astfel că, deși acționariatul companiei NAVIP era unul special diversificat, sa-u putut totuși identifica principalii doi jucători majoritari care controlau acest ”hub” de interese transfrontaliere, după privatizare. Este vorba despre Dimitrije Aksentijevici, fondatorul MINECO și Goran Marinkovic, proprietarul firmei ”Marinkovic Commerce”, din Bosnia și Herțegovina. În acte, MINECO deținând 22,19 % prin intermediul ”vehiculului” financiar ”Lofi Investment”, în timp ce ”Marinkovic Commerce” are 32% din fabrica de alcool. Cele două grupări fiind însă asociate și în ”Lofi Investment”, unde MINECO deține 90%, iar Marinkovic restul. Acționând împreună, cei doi au deținut practic controlul absolut asupra NAVIP, până la momentul controversatei declarări a falimentului. Astfel că în Serbia, grupul MINECO este strâns legat de prăbușirea ”controlată” a NAVIP, unul dintre cei mai mari producători de alcool din fosta Iugoslavie.

Căzuți pe tehnică, la Hotel ”Pullman”

Și pentru a înțelege mai bine pe mâna cui erau să fie date de ”patrioții” de la București zăcămintele de cupru ale României, trebuie specificat că în Serbia, compania NAVIP a devenit centrul unui important scandal. Totul după ce poliția sârbă a arestat mai multe persoane din conducerile celor două companii, pentru abuzuri și fraude comise în afacerea NAVIP. Totuși, Aleksandar Andrejevic, directorul MINECO, acuzat oficial în acest dosar a reușit să fugă la timp din Serbia. Asta după ce Mandic a căzut pe tehnică, alături de Aleksandar Andrejevic, pe parcursul negocierilor purtate cu partenerii români implicați în afacerea de corupție. Înregistrările efectuate la Hotelul ”Pullman” din București arătând clar cum Andrejevic îl numește pe Mandic ca fiind unul dintre cei care se vor ocupa ca banii de șpagă să ajungă în localitatea sârbă ”Biserica Albă”. De unde urmau să fie ridicați de către Iacob Chișărău, nimeni altul decât directorul Moldomin. Schemă de finanțare la care s-a recurs întrucât Andrejevic nu putea să meargă personal în Serbia, pentru că fugise din țară în urma acuzațiilor oficiale din dosarul NAVIP. Astfel că, după cum redau stenogramele interceptărilor de la ”Pullman”, acesta le spune lui Iacob Chișărău și lui Adrian Rus, reprezentantul local al MINECO, că ”la locul stabilit vor fi oamenii de la Londra, aflați deja la Belgrad”!!! Conform interceptărilor de la dosar, singurul nume menționat în acest context de către Andrejevic fiind cel al lui Mandic. Numai că acesta din urmă a refuzat categoric să discute despre acuzațiile penale aduse oficialilor MINECO, subliniind doar că firma sa nu a prejudiciat pe nimeni. Astfel că Sava Mandic nu a mai fost acuzat în cazul cumpărării influenței judecătorului român Cătălin Șerban. Alături de magistratul timișorean mai fiind acuzați doar șefii lui Mandic, Aleksandar Andrejevic, Dimitrije Aksentijevic, ca și șeful biroulu MINECO din București, Adrian Rus. Structura Centrală a DIICOT de la acea dată dispunând în schimb scoaterea de sub urmărire penală a lui Mikhail Orlov și Sorin Berchiniș.

Le mirosea a uraniu…

Nimeni din sistem nu poate fi chiar atât de naiv încât să își închipuie că generalul Silviu Predoiu l-ar fi consiliat pe Victor Ponta strict după trecerea oficială în retragere. Astfel că se anunță vremuri interesante pentru cei doi, după ce s-a luat acum din nou la puricat actul oficial prin care fostul premier Victor Ponta a ”interferat” pe piața internațională atât de sensibilă a uraniului. Chiar dacă documentul pornit de la Palatul Victoria era semnat de Victor Viorel Ponta chipurile ”având în vedere implicațiile socioeconomice și strategice în cazul opririi instalațiilor singurului operator economic specializat în extracția, prelucrarea și rafinarea minereului de octoxid de uraniu în concentrate necesare fabricării combustibilului nuclear”. Astfel că, deși traseul acestei anchete pare încă unul destul de întortocheat, cel puțin în privința beneficiarilor finali ai rețelelor transfrontaliere cu interese în gestionarea zăcămintelor României de cupru și uraniu, drumurile informative nu îi ocolesc pe Victor Ponta și generalul Silviu Predoiu. Iar încăpățânarea structurii contrainformative de a nu părăsi aceste piste se poate dovedi cu atât mai productivă cu cât, mai în glumă, mai în serios, se poate spune și că ”rușii i-au cam dat în gât la americani pe turci”. Prietenii știu de ce!

author avatar
Catalin Tache
9.706 afisari

45 COMENTARII

  1. Perfect adevarat,Ponta a fost eunucul lui Erdogan iar predoiu va iesi la iveala ce interese a avut.felicitari Tache,dar de ce a fost nevoie de atat ca sa ti dea dosarul?

  2. Curajos material….mai ales ca dupa celalalt cu erdogan credeam ca nu o sa mai apara nimic.chiar sa mai avem structura contrainformativa in Romania?Doamne Ajuta

  3. Structuri contrainformative? Mai exista asa ceva? Daca da, ce fac, de colonia a ajuns in halul asta? Ca un hoit din care trag toti? Nu am auzit niciodata ca SRI a dejucat o actiune indreptata impotriva statului roman.

      • Izolatiacasei.ro-DESPRE IZOLATIE , articol de Bogdan Modreanu : ” CUM SCAPI DE MANCARIMEA PROVOCATA DE VATA MINERALA „

    • Pai … nici nu trebuie. Scopul lor e sa distruga statul nu sa-l protejeze. Cum vrei sa se imbogateasca altfel? prin munca? Doamne fereste!

      • Nu e nevoie sa aud, e suficient sa simt efectul. Si se simte… CATASTROFAL! Se si vede dar asta chiar nu mai conteaza.

  4. Sandokan asta e neserios, n a vrut sa l ia si pe Kostea-Sugiuk dupa el,ne făcea un bine,ne scutea de toate tampeniile pe care le posteaza aici.

  5. Poate se indura Boje , mi-am pregatit coparseul pentru teleportare si intalnirea cu tatuka Iosif !

  6. Tache ,esti copil ,de 31 de ani sunt sute de sobolani care au tradat aceasta tara ,scoate-i pe toti ,pune-i pe tava .Care sefulet ,care secretar de stat ori ministru n-a ciripit ,n-a contribuit la distrugerea ,la vanzarea ROMANIEI LA BUCATA ?.
    N-am avut razboaie ,n-am avut ciuma ,n-a cazut cerul pe noi !,n-am avut cutremure ,AM AVUT DOAR TRADATORI,HOTI,MAFIOTI,CURVE SI IRESPONSABILI si a fost destul sa se aleaga praful si pulberea de ROMANIA.

  7. Rectific , de aproape 30 de ani , din noiembrie 2019 sunt tare mandru de realizari , trebuia sa vina cineva sa ia taurul de coarne si sa repuna Romania pe sine . Am o poza cu domnii Orban si Catu , inainte de culcare ii pup in cur cu evlavie si le multumesc pentru eforturile depuse . MUAHHHHH !

        • ik-ptz ” Cel mai inalt munte este Tian Shan . Cadouri din muntii ceresti : minerale „. Centura Alpida sau Centura orogenica Alpi-Himalaya . Varful Jengish Chokusu , 7439 m , apartine kargizilor sau chinezilor ?

  8. Probabil despre aceasta spunea domnul Ponta, sunt curtat cu salariu foarte mare acum ca am rămas fără “Colegiu”.

  9. spunea un cunoscator pe la tv ca in Romania si au unit cozile contraiformative toate natiile pamantului pt ca au putut si pt ca intradevar polticienii nostrii chiar necunoscator fiind ii vezi vanduti sau care nu au pus botul i au terfelit!!!!!!!!!! da e posibil sa fie si asta un adevar cum sunt despre multi altii!!!!!

  10. Așteptînd cotația de preț de pe capul său👀 dl.Tache încă ne mai încîntă🤔cu mondenități de cîrtiță gullenistă😷🙏

    • Coane Fanica , sa-ti dea Pristanda un stegulet curcubeu , de ma voi intoarce la Erzurum , sa treci sa ma pupi in …. GOT ( „O” cu umlaut ) .

  11. Domnule Tache, amesteci informațiile și nu este prima dată. Intenționat, din diletantism sau nici cel care ți le furnizează nu le știe prea bine?

    • Nicule , e mai bine asa , satisface toate gusturile , e ca la impinge tava , fiecare se serveste cu ce meniu doreste .

  12. CAMERA DEPUTATILOR A ADOPTAT DESFIINTAREA SECTIEI SPECIALE : 171 VOTURI ” PENTRU ” SI 136 VOTURI ” IMPOTRIVA .

  13. Au vrut sa fie siguri ca se sterg urmele,ca nu vor fi investigati ONEA,PORTOCALA,PROCURORII DIN ORADEA samd…

  14. ️ Rusia a disecat pacientul Covid-19 postmortem, s-a făcut o mare descoperire.
    Rusia este prima țară din lume care a disecat cadavrele Covid-19 și, după o investigație aprofundată, s-a stabilit că Covid-NU există CA VIRUS.
    Este o înșelătorie GLOBALĂ. Oamenii mor din cauza „radiației electromagnetice extinse (otravă)”.
    Medicii din Rusia încalcă legea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care nu permite autopsiile persoanelor cu Covid-19. decedat.
    După o perioadă de descoperire științifică, nu se poate presupune că este un virus, ci mai degrabă bacterii care provoacă moartea și duc la formarea de cheaguri de sânge în vene și nervi, din care pacientul moare din cauza acestor bacterii.
    Rusia a învins virusul și a spus „nu există altceva decât o coagulare a vaselor de sânge (tromboză), iar metoda de tratament este intactă”.
    Comprimate cu antibiotice
    Antiinflamator și administrarea de anticoagulante (aspirină).
    Înseamnă că boala poate fi vindecată, acest mesaj senzațional pentru lume a fost pregătit de medicii ruși prin autopsia (carcasa) virusului Covid-19. Potrivit altor oameni de știință ruși, ventilatoarele și unitățile de terapie intensivă (UCI) nu au fost niciodată utilizate. Protocoalele pentru acest lucru au fost deja publicate în Rusia.
    CHINA știa deja acest lucru, dar nu și-a publicat niciodată raportul.
    Împărtășiți aceste informații familiei, vecinilor, prietenilor, prietenilor, colegilor de muncă, astfel încât să poată ieși din frica de Covid-19 și să înțeleagă că nu este un virus, ci pur și simplu bacteriile expuse la razele 5 G sunt.
    Cauza este rănirea persoanelor cu imunitate foarte scăzută. Această radiație provoacă și inflamație și hipoxie. Cei care sunt victime ar trebui să ia aspirină 100 mg și apronicot sau paracetamol 650 mg.
    Deoarece s-a arătat că Covid-19 provoacă coagulare a sângelui, duce la tromboză la oameni și de ce cheagurile de sânge în vene și, prin urmare, creierul, inima și plămânii nu se pot oxigena, ceea ce face dificilă respirația oamenilor și oamenii mor rapid cu lipsa lipsa energiei respiratorii.
    Medicii din Rusia nu au ascultat protocolul OMS și au disecat cadavrele de pe cadavrele Covid-19.
    Medicii au deschis brațele, picioarele și alte părți ale corpului și, după ce au fost testate corespunzător, au observat că vasele de sânge și venele umplute cu cheaguri care împiedicau în mod normal fluxul de sânge, precum și reducerea fluxului de oxigen în organism, determinând pacientul să a muri
    După știrile acestui studiu, Ministerul Sănătății din Rusia a schimbat protocolul de tratament Covid-19 și a administrat aspirină-100 mg pacienților săi pozitivi și a început să administreze Empromak.
    Drept urmare, pacienții au început să-și revină și sănătatea lor a început să se îmbunătățească.
    Ministerul Sănătății din Rusia a externat și a trimis acasă peste 14.000 de pacienți într-o !

    • Da-ne dom’le si sursa. E in rusa ? Macar sa distribuim link-ul . Radiatii 5G , dar nu exista nici o cifraexacta despre banda care a provocat aceste efecte ? E intre 3.3-3.8 GHz sau mai sus ?

  15. De ce nu cred in analiza/art.lui Tache!? Pt. ca actuala putere conectata total la servicii vor sa dea lege ca firmele din afara UE sa nu mai poata participa la licitatii in România. Asta inseamna și eliminarea firmelor turcești/chinezești! Adica sa ne faca la buzunar tot aia de la strabag,aktor etc.Bechtel, sa ne ia miliardele si sa nu faca nimic de banii ăia.Daca era de partea turcilor Predoiu ar fi venit firme turcesti si ne-ar fi construit autostrazi,metrouri,șosele,poduri ca la ei. Ori la noi sa bate pasul pe loc de 31 de ani! Nu avem autostrazi deși bani am platit firmelor straine sa ne faca! Nu avem canalizari,poduri,bretele de circulatie in marile orașe pt. a decongestiona aglomeratia,etc.

  16. Ceva adevăruri printre rânduri și… multe speculații! Nu văd legăturile în material dintre sârbi și turci, deci „Tache” pleacă de la un subiect și eșuează în altul. Un talmeș-balmeș veritabil! Apoi, scrie Nenea Tache, „în ceea ce privește încercările externe de transformare a țării într-o productivă colonie economică”… Nene, păi după 31 de ani de statut de colonie, Dumneata vezi, în fine, „încercările de transformare”? Chiar dacă astăzi nu vedem ca odinioară tancuri străine pe străzi, România este, din punct de vedere politic, economic și informativ (fără să amintesc de prezența trupelor străine pe teritoriul național) sub ocupație străină! De peste trei decenii, clar?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger