AcasăDezvaluiriCatalin TacheDOCUMENTE! Uite de ce o urmaresc Serviciile pe Firea!

DOCUMENTE! Uite de ce o urmaresc Serviciile pe Firea!

Gabriela Firea o sa dea la pensionari si ochelari de vedere pe langa excursiile in insulele grecesti, la copii o sa le dea aparate de indreptare dentara, la soferi si pietoni o sa le dea pasaje, parcari si poduri. Ce-i drept, pana acum da doar ”abureli” de concerte de zeci de milioane de euro firmelor de casa, prin CREART, succesoarea ARCUB. Dar iata ca a venit, desi abia in a doua  jumatate a mandatului si prima mare lovitura  in fruntea Primariei Muncipiului Bucuresti a Gabrielei Firea. Cea care, punandu-si poalele mediatice in cap la ore de maxima audienta nu a pierdut nicio iesire publica din ultima vreme in care sa nu se autovictimizeze cum ca este urmarita. Si nu stie pentru ce…

Primarul Capitalei cumpara gaze la suprapret pentru bucuresteni Din banii lor

Iata insa ca, asa dupa cum anuntam numarul trecut, prin publicarea documentelor intrate in posesia noastra ii putem satisface si aceasta ”mica curiozitate” doamnei primar general. Cea care ”a jucat” pe bursa buna parte din banii bucurestenilor, cumparand gaze nu musai pentru ca un bun gospodar isi face provizii din timp, cat mai ales ca parte dintr-un complex plan de fortare a preluarii ELCEN printr-o modalitate considerata inclusiv de unii specialisti ai sistemului la limita unui veritabil ”atac raider”. Dar cum despre preluarea ”agresiva” a ELCEN si a adevaratei mize financiare pur si simplu uriase care se ascunde in spatele acestei manevre cu manta la ANAF vom reveni cu noi dezvaluiri in numerele viitoare, sa revenim la ”shopping”-ul de toamna al Gabrielei Firea. Cand, doar pe parcursul unei singure saptamani, Primaria Municipiului Bucuresti a reusit ”performanta” sa cumpere gaze naturale la halucinantul pret de 169,20 lei/MWh, cand restul institutiilor de stat, inclusiv unele subordonate PMB sau in plin proces de preluare de catre acesta platesc cel mult 100 de lei tot pentru un MWh! Si cum cantitatea achizitionata printr-o cel putin ”ciudata” operatiune pe Bursa Romana de Marfuri este una mai mult decat insemnata, de nu mai putin de 448.671,82 MWh, ar fi fost la mintea cocosului, daca functiona, ca s-ar fi putut obtine chiar un pret mai mic decat cel standard de 100 de lei cu care, pentru a da un singur exemplu, cumpara chiar ELCEN-ul. Numai ca, dupa cum reiese din documentele pe care serviciile de informatii le-au transmis deja ”beneficiarilor” legali, Primaria Gabrielei Firea, prin RADET, in urma unor miscari greu de explicat procurorilor anticoruptie de-a ”alba-neagra” in perioada 11.09.2018 -14 .09.2018  a sfarsit prin a accepta un pret de 169, 20 lei/MWh, pe care il refuzase cu doar cateva zeci de ore inainte! Si uite cum, in timp ce Gabriela Firea va continua probabil sa urle ca din gura de sarpe ca nu stie de ce o urmareau serviciile,  prejudiciul deja stabilit pana acum in urma operatiunii de cumparare de gaze pe bursa este de nu mai putin de 6.750.000 euro!  ”Comision” sau ”ghinion ”aferent tranzactiei de pe ”licitatia fantoma”, asta ramane de vazut!

Ancheta in cinci puncte

Desigur ca nimeni nu are pretentii la contribuabilul bucurestean sa dea dovada de o asemenea vigilenta civica incat sa se prinda atunci cand bugetul Primariei Municipiului Bucuresti este prejudiciat, fie si prin ricoseul RADET  cu aproape 7 milioane de euro dintr-o singura lovitura. Iar de la consilierii municipali, din pacate asteptarile sunt si mai putine. Si iata pentru ce se dovedeste o data in plus marele castig pe care il poate reprezenta resetarea din mers a serviciilor, atunci cand ofiterii de informatii chiar isi fac munca de intelligence.

Alba neagra<br >cu anunțul<br >dispărut și<br >reapărut

Pentru ca astfel ancheta procurorilor este mult usurata din start, acestia neavand acum decat sa urmareaca ”Opis”-ul in cinci pasi primit de la serviciul secret care, iata, stia el de ce sta cu ochii pe Firea ”ca pe butelie”, ca tot veni vorba de gaze. Dar iata cele cinci puncte ale notei informative care isi urmeaza deja cursul legal cu privire la  ”buclucasa” licitatie pentru tranzactionarea de gaze naturale in care specialistii Gabrielei Firea si-au pierdut capul in socoteli si au  recurs la o schema ”sinucigasa” financiar prin care bucurestenii au pierdut 6.750.000 euro:

1) Licitatia este anuntata in data de 06.09.2018

2) Licitatia are loc in data de 11.09.201, dar  cumparatorul (n.r. –PMB, prin RADET) nu accepta pretul propus de 169,20 lei, conform raportului de tranzactionare (vezi facsimil)

3)Raportul de tranzactionare dispare de pe site incepand cu data de 12.09.2018 (din captura de ecran realizata in data de 14.09.2018, ora 04:07 PM rezulta faptul ca raportul de tranzactionare nu a reaparut pe site nici macar pana la aceasta data) – vezi facsimil

4) Din captura de ecran realizata in data de 14.09.2018 ( ora 04:46 PM) rezulta faptul ca raportul de tranzactionare a reaparut pe site ( a reaparut ca fiind incarcat in data de 11.09.2018, ora 13:30) – vezi facsimil

5) Din noul raport de tranzactionare (vezi facsimil) rezulta faptul ca pretul de 169,2- Lei/MWh a fost acceptat de catre cumparator!

Au ”smenuit” raportul de pe bursa!

Desigur ca deconspirarea in cinci pasi a schemei prin care s-au cumparat gaze la 169, 20 lei/ MWh fata de 100 lei/ MWh este suficienta pentru cei initiati de a fi suprinsi nu doar de apelarea la o strategie pe cat de pragmatica, pe atat de riscanta.

Rezultatele sedintelor de tranzactionare pe Piata Centralizata a Gazelor Naturale BRM cu refuzul si acceptul cumparatorului la acelasi pret

Pentru ca este atat de simplu de verificat daca sti unde sa cauti ca restul institutiilor de stat, inclusiv cele de sub ”pulpana” Primariei Gabrielei Firea cumpara un MWh cu cel mult 100 de lei. Mai mult chiar, pentru a da o singura alta varianta, de-abia dupa aceasta tranzactie ”fantoma” pe Piata Centralizata a Gazelor Naturale BRM pretul gazelor a cunoscut o ”explozie” fara precedent. Si dupa cum reiese din ultimul raport privind pretul de inchidere rezultat din tranzactiile angro cu gaze derulate  in Punctul Virtual de Tranzactionare(PVT) din Romania pe Piata pentru Ziua Urmatoare de Gaze Naturale (PZUGN) administrata de bursa angro de energie OPCOM,”pretul a fost de 102 lei/MWh, in crestere cu peste 4% fata de cel din urma cu exact o saptamana, cand s-au consemnat primele tranzactii pe aceasta platforma, de 98 lei/ MWh!. Deci, pe cand toata lumea cumpara gaze cu 98 de lei, hai sa zicem 100 lei pentru ”rotunjirea” cifrei, Gabriela Firea a cumparat pentru bucuresteni cu 169,20 lei. Adica, dupa cum o arata un calcul elementar, cu 6. 750.000 euro in plus! Si asta dupa un ”smen” de toata jena cu anuntul publicat pe site-ul oficial, care a fost scos  pe data de 12.09.2018, ora 04:07 PM si a reaparut ”ca prin magie” pe data de 14.09.2018, ora 04:46 PM, tocmai ”la tanc” pentru ca sa se cumpere gazul exact la pretul refuzat cu doar trei zile inainte, de 169,20 lei. Numai ca, in aceste doua zile, cum anuntul nu a mai fost disponibil, logic ca alti competitori nu au mai avut cum sa faca ofertele ”obisnuite” de doar 100 lei pentru un MWh!

author avatar
Catalin Tache
8.514 afisari

16 COMENTARII

 1. @Catalin Tache, spune tot adevarul, nu doar jumatate din el :). RADET cumpara gaze cu serviciile incluse (de transport, distributie, inmagazinare, etc), asa cum se poate vedea in OI. Preturile de 100 lei/MWh de care pomenesti tu sunt fara servicii, sunt doar pentru gaz. Tariful de distribuţie este de cca 30-35 lei/MWh, cel de transport vreo 10 lei/MWh. Mai sunt dezechilibrele, inmagazinarea, etc.

  • Bai brm-istule, nu ne mai explica tu componenta prețului și nu te mai justifica de ce ați vândut la prețul asta, ca nici adunate toate componentele pe care le spui tu, nu dau prețul cut cât ați tranzacționat ( de fapt prețul la care v-ați înțeles înainte)! Aia nu e piața de tranzacționare ce faceți voi acolo, e direct aranjament dinainte stabilit, așa ca, mai bine îți vezi de tranzacțiile tale și îți aștepți frumos salariul la finalul lunii decât sa te afunzi mai tare in explicații puerile!

   • Daca e pretul asa mare de ce nu ati oferit voi un pret mai mic?
    Sa te vad cum oferi o cantitate aa mare de gaz unei companii falimentare fara sa ai garantioe ca iti plateste secolul asta si sa mai vinzi si ieftin. Si nu compara pretul marfii cu pretul cu taxe si tarife, mai pune mana pe carte, sau esti Dancila? Uita-te si tu pe cegh cat sunt gazele si apoi vorbeste. JUita-tre si in factura ta de la furnizorul tau cat costa gazel cu totul si apoi vorbeste. In plus , dupa ce ca nu plateste, radet cere si garantie de buna executie, adica ia o marfa si mai cere si bani pt asta.

 2. Sunt maniaci obsedati sexuali. Singura speranta tanti Pandele sa te scapi cu ei e sa mergi fara chiloti atunci se termina mai repede.

 3. Pai ce sa te aștepți de la Bursa Romană de Mărfuri? Acesta Bursa de când s-a înființat a fost numai paravan pentru șmenurile guvernanților care și-au acoperit tranzacțiile ilicite și cu cumpărători/vânzători prestabilite in birourile lor! Dacă cineva ar controla vreodată acesta bursa de mărfuri ar observa lesne ca nicio Tranzacție mare nu e lăsată la voia întâmplării! Toată, dar toate sunt aranjate dinainte și apoi publicate pe bursa, chipurile transparent! O mizerie de piața care i-a Comision ilegal (comision din care plătește membri comisiei de licitație), atâta vreme cât statul a pus la dispoziție platforma SEAP in conformitate cu legislația europeană și care nu percepe niciun comision! Toate licitațiile lui Nicoliciuc de la CFR au foat făcute prin acesta Bursa! Niciuna legală! Veneau băieții cu ștampilele într-un birou la bursa, ștampilau câte 3 oferte și asta era licitația! O mizerie de societate!

 4. Toată lumea știe ca de 20 de ani Bursa Romană de Mărfuri nu a făcut nicio licitație corecta, a fost numai paravan pentru licitațiile statului, Tarom a vândut avioane (venea cu cumpărătorul Stabilit), Tarom cumpara diverse (venea cu lista de vânzători agreați), Ministerul transporturilor prin CFR-URI sa nu mai vorbim, nicio licitație nu a fost legală, și lista continua! Toate prețurile licitațiilor făcute la bursa romană de mărfuri au fost mult mai mari decât prețul pieței de la momentul respectiv! Dar, cu Constantin Bostina in conducerea Bursei (fostul Sef de cabinet al lui Ceaușescu ), cine sa ii controleze și sa se i-a de ei! Hai sa verificăm și firmele lor gen Bost Consulting și sa vedem ce comisioane au încasat in urma “tranzacțiilor” pe care chipurile ei le-au adus și generat total ilegal, numai pe influențele lor politice și securisto-comuniste!

  • Împrăștiati date și informații distorsionate și denaturati realitatea! Mai întâi informați va și documentați vă ref la tehnica și procedurile bursiere, despre cotatii și tranzacții despre piata și ring și pe urmă galceviti și spurcati în cunoștință de cauză!

   • Lasă-ne frate cu piețele și ringurile tale, asta e manevra pe fata, cine a mai pomenit achiziție cu plata in avans la prețul asta???

    • @rares: vreau si eu gaze cu 100 lei /MWh , pret total, unde sa semnez contractul si cu cine?

     Aa, sunt in insolventa si oricum nu platesc

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri