AcasăDezvaluiriAncheteDOCUMENT! Tsunami pe piața asigurărilor! EUROINS a expirat!

DOCUMENT! Tsunami pe piața asigurărilor! EUROINS a expirat!

Tanja Blatnik, directoarea EUROINS ROMANIA

”Rivalitatea istorică” dintre City Insurance și EUROINS în ceea ce privește ”jepcuiala” statului român și a peste opt milioane de plătitori de polițe deopotrivă continuă și după căderea primei ”redute”! Ce este drept, anul a început și cu vești îmbucurătoare, până și bătăioasa confederație a transportatorilor COTAR salutând recent celeritatea cu care Fondul de Garantare a Asiguraților ”a întețit simțitor ritmul de plată a dosarelor de daună depuse de păgubiții City Insurance”.

Desigur, este doar un început, mai ales că la FGA se înregistraseră deja, doar până la sfârșitul anului trecut, peste 60.000 de cereri de plată, din care s-au rezolvat până acum aproximativ 6,6 % din total ( 3.821 dosare, în valoare totală de 22,5 milioane de euro, conform datelor ASF). De asemenea, trebuie subliniat de la bun început că acest procent ”rezonabil” a fost posibil doar datorită unei modificări de legislație venită imediat după falimentul City Insurance. Pentru că, fără această modificare, până acum nici măcar un singur dosar nu ar fi putut intra la plată, iar păgubiții ar fi trebuit să aștepte încă luni bune de acum înainte. Numai că această modificare care iată că își dovedește deja utilitatea prevede că plățile pot începe la 60 de zile după ce decizia ASF de a ridica licența unei companii (în acest caz City Insurance) este publicată în Monitorul Oficial, ci nu abia atunci când falimentul este statuat definitiv de instanță, ceea ce putea dura și ani buni de zile. Cum de altfel se și întâmplase în cazul celorlalte falimente de până acum.

Sediul a expirat din 1 ianuarie 2022

Numai că, în ciuda acestor vești îmbucurătoare, vigilența autorităților statului român trebuie să rămână la aceleași cote înalte din ultima vreme. Mai ales pentru că, după cum reiese din documentele și informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, bulgarii de la EUROINS, compania ale cărei operațiuni financiare din România sunt conduse de directoarea Tanja Blatnik au început să o comită din nou.

Cine urmează după City Insurance

După ce campania de presă a ”NAȚIONAL” întinsă pe mai multe luni ajutase Autoritatea de Supraveghere Financiară să mai stopeze din inevitabilele” ”daune” ale activității companiei. Numai că, dacă nu se intervine la timp, România riscă un nou faliment de genul celui al City Insurance! Și asta chiar până la sfârșitul anului 2022! Ceea ce ar avea efecte cu adevărat catastrofale pentru piața asigurărilor de la noi. Una oricum cu greu menținută pe linia de plutire după falimentul City Insurance.

Sediul social a expirat

Și aproape că nu există exemplu mai bun pentru a demonstra iluzia ”intrării în legalitate” a companiei bulgare decât documentul emis de Oficiul Național al Registrului Comerțului. Și unde scrie negru pe alb, în ceea ce privește ”situația locativă” a EUROINS ROMANIA ASIGURARE – REASIGURARE SA : ” SEDIU SOCIAL. Act sediu : Act adițional nr. 18 din data de 24.12.2021 la contract de închiriere nr. 22 din data de 13.07.2011. Data de început a valabilității pentru dovada de sediu: 31.12.2021.Data expirării dovezii de sediu : 01.0. 2022. Durata sediului : 1 zile”!!!

Ca ultimul SRL de cartier!

Și uite cum, după ce în urmă cu doar două săptămâni a fost amendată cu 5,8 milioane de lei de către Autoritatea de Supraveghere Financiară, EUROINS a început și anul 2022 cu mari probleme. Fiind astfel extrem de grav că sediul social a expirat, ca în cazul ultimului SRL de cartier. Mai ales că spre buna informare a Autorității de Supraveghere Financiară a fost realizat un raport în care concluziile sunt mai mult decât alarmante : ” Conform informațiilor Registrului Comerțului, pentru perioada 02.01.2022 – 06.01.2022 ( 5 zile) societatea EUROINS ROMANIA ASIGURARE – REASIGURARE SA nu a avut sediul valabil, data expirării dovezii de sediu fiind 01.01.2022. Însă deși avea sediul expirat, pentru perioada mai sus menționată societatea de asigurări a continuat să emită polițe de asigurare, fiind astfel încălcate următoarele dispoziții legale :

1.              Încălcarea legislației privind condițiile de autorizare și funcționare a societăților de asiguarre. Potrivit Legii nr.237/2015 privind autorizarea și supravegherea activității de asigurare și reasigurare, sediul societății de asigurări este un element important atât în procedura de autorizare a societăților de asigurări, cât și ulterior.

2.               Încălcarea legislației în domeniul asigurărilor RCA. Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie.

3.               Încălcarea legislației în domeniul dreptului societar. Legea nr. 31/1990 a societăților, republicată. Legea nr. 26/1990 privind Registrul Comerțului.

4.               Încălcarea legislației fiscale. Potrivit art. 92 din Codul de procedură fiscală, „ (1) Contribuabilul/ Plătitorul persoană juridică sau orice entitate fără personalitate juridică este declarat inactiv și îi sunt aplicabile prevederile din Codul fiscal privind efectele inactivității dacă se află în una dintre următoarele situații : (…) g) durata deținerii spațiului cu destinația de sediu social este expirată”.

100 de executări silite pe zi!

”Campioana reclamațiilor” EUROINS, cea care a acumulat în prezent o cotă în piața RCA de peste 40% – comparabilă cu City Insurance înainte de prăbușire! – pare să nu își mai revină… Mai ales că societatea cu acționariat bulgăresc a înregistrat doar în prima zi lucrătoare a anului 2022 nu mai puțin de 70 de executări silite! Fiindu-i blocate conturile pentru refuzul de a își achita obligațiile de plată, aceasta fiind chemată în instanță de zeci de mii de păgubiți și nenumărate service-uri auto, cărora refuză să le achite despăgubirile. Litigii pe care le pierde în instanță în proporție de peste 90%! Numai că astfel se repetă practic ”schema de sifonare” a banilor care a fost identificată și la City Insurance. Pentru că deși se știe că se pierd în instanță, se trage astfel de timp cel puțin un an de zile, cât durează în medie pronunțarea unei sentințe definitive.

Zeci de mii de români se judecă pentru primirea despăgubirilor de la EUROINS

Perioadă în care societatea încasează în continuare la greu. Și cum din informațiile intrate în posesia noastră, EUROINS s-ar confrunta în total cu peste 100.000 de procese ”scadente” până la sfârșitul anului 2022, se pune firesc întrebarea de unde vor avea bulgarii bani să plătească? Asta dacă au într-adevăr de gând să o și facă! Mai ales că un executor judecătoresc încasează la rândul său un comision reprezentând un procent mediu de 30% din suma totală. Bani care se regăsesc de asemenea în ”umflarea” ulterioară a prețului pentru polița RCA obligatorie. Astfel că nu avem cum să nu adresăm public societății EUROINS următoarele întrebări :

1.     100 de executări silite într-o singură zi reprezintă o zi de lucru obișnuită la EUROINS?

2.      Câte litigii are în prezent în instanță EUROINS?

3.     EUROINS și-a constituit rezervele de daună proporțional cu valoarea sumelor pretinse în litigiile aflate pe rolul instanțelor de judecată?

4.     Câte reclamații a înregistrat EUROINS pe tot parcursul anului 2021?

5.     Acționariatul BERD cunoaște faptul că EUROINS ROMANIA și-a desfășurat activitatea într-un sediu expirat?

6.     Acționariatul BERD cunoaște faptul că EUROINS ROMANIA are zeci de mii de litigii pe rolul instanțelor din România, litigii pe care le pierde în proporție de 90% ?

Faptul că un colos cu picioare de lut precum City Insurance s-a putut prăbuși într-un asemenea hal nu a mai mirat pe nimeni, chiar dacă șocul transmis în sistem a fost unul sistemic. Iar EUROINS dă astăzi din nou îngrijorătoare semnale clare și repetate că îi este tot mai greu să gestioneze riscurile asumate prin contractele de asigurare vândute. Astfel că instituțiile răspunzătoare ale statului român sunt obligate să intervină pentru ca acest nou ”tsunami” deja anunțat să nu ”măture” cu totul și ce a mai rămas ”sănătos” pe piața asigurărilor… Și asta până când nu va fi deja imposibil de oprit!

author avatar
Catalin Tache
9.798 afisari

23 COMENTARII

  1. ASF trebuie sa intervina si sa trimita FGA in administrare pana la rezolvarea probemelor. Directoarea de daune blonda care are 20.000 de Euro salariu din banii romanilor trebuie suspendata de ASF si sa plece de urgenta acasa.

  2. Cum este posibil ca o societate de asigurari sa vândă polițe de asigurare cu sediul expirat?

    • Ar trebui sa raspunda cei ce ” supravegheaza” asigurarile.
      Dormiti linistiti.ASF lucreaza pentru voi.

      • Bine zis,jegurile de la ASF stau linistiti ,doar salariile nesimtite de mii de euro sa curga !

  3. Euroins nu constituie rezerva de dauna, ceea ce este foarte grav. ASF cunoaște situația, dar nu o poate baga in faliment, deși firma e fix in aceeași situație ca City Insurance, pt ca nu sunt bani de plăti la FGA nici măcar pentru toate dosarele de dauna ale firmei City Insurance.

  4. Hoțiile lui Cristi Rosu ies la iveală rand pe rand. City Insurance, iar acum Euroins. Cristian Rosu ia 11000 de euro pe luna la ASF ca sa închidă ochii la hotii. Omul lui Dragnea din ASF își face treaba și se lauda ca a șpăguit inclusiv pe DIICOT ca sa scape de dosarele penale in cazul City Insurance. Așa sa fie?

    • Daca era omul lu Dragnia era pishectat pina acum! Trimis in judecata!Dupa legile in vigoare. Dovada cei din PSD care erau suveranisti,Serban Nicolae,Iancu,Codrin Stefanescu,Daea ,Olguta toti trecuti pe bara! Cei ce joaca dupa cum li se cinta de oricine sunt in echipa ciolacu.Adica Firea,Ponta,Dincu,etc.

  5. Toata lumea stie ca Euroins este tinuta in viata artificial chiar de catre ASF.
    Firma este in faliment de peste 2 ani de zile, are zilnic conturile blocate de executori judecatoresti, iar ASF inchide ochii complice exact ca in cazul City.
    DNA, curatenia trebuie inceputa in Splaiul Independentei 15!
    Pana nu e arestata conducerea ASF, nu va fi ordinde in piata asigurarilor si vor intra in faliment premeditat multe alte firme de asigurari.

  6. Astra, Carpatica, City Insurance si urmeaza Euroins. E clar pentru toata lumea, mai putin pentru lichelele din ASF care se vor declara iar surprinse de ce se intampla sub ochii lor.

  7. Mai sînt locuri în lume, au fost mai multe nu demult, unde nu este asigurare obligatorie. Strici avuția cuiva, îl despăgubești.
    Se spune că majoritatea regulilor de circulație, cele aberante mai ales, sînt făcute de cei cu asigurările; n-ai avut centură, n-ai avut cauciucuri M+S, ai băut (chiar dacă n-ai făcut nimic rău) samd, nu te despăgubesc, luăm noi banii ce-ar trebui să ți-i dau.

  8. Facem pariu ca ASF se face ca ploua si nu vede dezastrul de la Euroins?
    Euroins cu banii cu care ar fi trebuit sa plateasca despagubirile a cumparat firma de energie CEZ din Bulgaria.
    Acum au scumpit energia si pretul RCA.
    Fraieri suntem noi ca stam si nu facem nimic!

  9. ALO!!!! ASF, HOTILOR! TREZITI-VA BAAAA!!!!
    BULGAROII AU FUGIT CU BANII SI VOI VA PURTATI CA VAMESII CORUPTI!
    LA PUSCARIE CU CONDUCEREA ASF!!!

  10. Problema este grava la toate societatile de asigurari . Toti au inceput sa ” lucreze ” de la distanta pe baza documentelor si foto transmise de asigurati , pagubiti si au rezervele de daune constituite foarte mici .Deci pot scoate banii din tara legal , profit si ….peste citiva ani nu multi 2- 3 o sa fie jale .

  11. Ce nu va e clar? Euroins a cumpărat întreaga conducere a ASF. Au scos banii din țara, iar FGA sa achite daunele. Adică fiecare dintre noi sa achitam furăciunile lui Euroins. Este aceeași rețeta ca a lui City Insurance unde au fost transferate din Romania peste 1 miliard de euro.

  12. Ce facem acum , o luam de la capat ? Haideti domnilor din ASF , haideti sa nu onluam de la capat aveti acum un precedent recent , nu procedati la fel . Supravegheati odata piata asta corect

    • Cum sa supravegheze corect când sunt plătiți direct de cei “supravegheați”? In realitate, ASF ul e controlat de firmele de asigurari. Mustăciosul Cristian Rosu – vicepreședinte ASF este cunoscut ca marioneta firmelor de asigurari. Sta in toate pozițiile din filmele XXX in fata lor.

  13. ..doarme Asful..probabil mai sunt inca bani de impartit..ehe, este doar o chestiune de timp sa vina la rand dupa City si Euroins.
    Banutul impartit,dupa mai ramane prostimea cu FGAul.
    Mare ra.hat, a venit slovaca la conducerea Euroins, pagubitii in continuare nu primesc oferta de despagubire nici daca o cer, platile dupa mila Lui Dumnezeu !

  14. Exclus ca ASF sa fie blat cu Euroins, de ce nu ar fi fost si cu City care erau romani? Dar cu un jegos ca bulgaru care e ultra monitorizat de toate serviciile inclusiv cele bulgaresti…

    Veti vedea ca ASF tace si face. Lucrurile sunt simple, aduce 200 de milioane de Euro sau peste 6 luni va fi inchisa. In 6-8 luni FGA termina cu platile pentru City si se muta la Euroins. Va fi o vara fierbinte.

  15. Tot ce inteleg EU din stire ca sinteza e ca RCA s-a Abrogat.adica astea doua cota 50%+ din piata…statistic…tamponare tu 50% teapa rca & el/ea teapa 50% rca>>>se repara atelajul in regie proprie.
    Toate Bune!!!

  16. Nu doar cei de la Euroins sunt ,, expirați „. Infractorii de la Grawe când vor da socoteala pentru lipsa lor de profesionalism ? Asf – ul ce face , doarme ? De ce nu verifica și jigodiile penale de la Grawe ?

  17. Dar oare nu contribuie la hoție și cei care fac asigurări la Euroins? Eu nu am făcut niciodată RCA la scarbele astea. De ce sa le fac eu curul mare? Prefer sa dau cu 10-20% mai mult în alta parte dar nu la unii despre care nu exista niciun dubiu ca sunt puși pe praduiala. Ne bucuram la 100-200 de lei și ne plângem când ne lovește o mașină asigurata la Euroins.

  18. Grawe alti infractori veniti pe praduiala , societate care nu isi face rezerva de dauna corecta ca si Euroins. Grawe este a doua societate dupa Eurins cu nr mare de procese in instanta. De ce oare?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger