AcasăDezvaluiriAncheteDNA ”strânge șurubul” Roșu la ASF! City Insurance, în vizor!

DNA ”strânge șurubul” Roșu la ASF! City Insurance, în vizor!

De ce l-a adus Cristian Roșu pe băiatul lui Mihai Weber la el la cabinet...?

După cum avertizam în urmă cu doar câteva zile, departe de a se încheia, scandalul de la Autoritatea de Supraveghere Financiară tocmai ce va ”erupe” și mai puternic, cu un nou dosar instrumentat de DNA. Și care, de această dată, după ce ”caracatița” EUROINS de la vârful ASF deja a fost documentată se va concentra pe relația se pare ”cu totul specială” dintre vicepreședintele Cristian Roșu și societatea City Insurance. Cea care, chiar sub nasul omului pus de Liviu Dragnea să vegheze piața asigurărilor pe 10.000 de euro pe lună a luat-o serios pe urmele EUROINS…

Mihai Weber

Cu toții uitând că polița RCA are scopul de a ne proteja în cazul în care suntem implicați într-un accident auto cu un autovehicul asigurat RCA. Și tocmai pentru ca asiguratorii să își îndeplinească obligațiile care le revin a și fost înființată Autoritatea de Supraveghere Financiară. Instituție direct responsabilă de funcționarea pieței de asigurări și care ar trebui să ne protejeze atunci când există semnale de disfuncționalități ale operatorilor supravegheați. Numai că din cauza salariilor uriașe de la ASF, instituția a fost infectată cu oameni slab pregătiți, numiți politic și care își urmăresc strict interesul personal : banii! Foarte mulți bani! Și asta în ciuda faptului că piața de asigurări din România este cea mai reclamată piață de asigurări din Uniunea Europeană! Doar în primele șase luni ale acestui an fiind înregistrate 21.244 de reclamații la adresa pieței de asigurări din România, fiind în creștere cu 125,14 % față de aceeași perioadă a anului trecut! Conducerea ASF dovedind astfel că este incapabilă și total depășită în gestionarea problemelor acestei piețe!

 90% din petiții, ”strânse” de EUROINS și City Insurance!

Astfel, dacă în semestrul I al anului 2018 existau 5.496 de reclamații, de la numirea noului Consiliu al ASF, în noiembrie 2018, numărul de reclamații a explodat după cum urmează :

Semestrul II din 2018 – 6.492 reclamații

Semestrul I din 2019 – 10.175 reclamații

Semestrul II din 2019 – 16.947 reclamații

Semestrul I din 2020 – 21.861 reclamații.

Iar din cele 21. 861 reclamații înregistrate la ASF, 21.244 au vizat aspecte care țin de piața de asigurări, cea de care este direct responsabil protejatul lui Liviu Dragnea, Cristian Roșu. Cel despre care ”NAȚIONAL” a publicat o serie întreagă de documente care sunt instrumentate în prezent de către Direcția Națională Anticorupție. Însă și mai grav este că 90% dintre petițiile pentru produsul RCA la adresa pieței de asigurări sunt deținute de către doar două societăți de asigurări cu probleme deja consacrate : EUROINS și City Insurance! Ambele societăți înregistrând creșteri spectaculoase ale reclamațiilor în semestrul I, în timp ce vicepreședintele sectorului de asigurări respecta ”omerta” impusă! Astfel, EUROINS a înregistrat o creștere de 199,57% a reclamațiilor față de semestrul I al anului 2019, în timp ce City Insurance a bifat o creștere de ”doar” 139% față de perioada similară a anului trecut.

Ghinionul primarului!

Iar culmea face ca unul dintre cei care au avut probleme cu una dintre firmele de asigurări ”protejate” de către Cristian Roșu să fie tocmai un foarte proaspăt ales primar de municipiu de reședință de județ, căruia nu îi vom dezvălui însă numele. Dar care a avut ghinionul să îi fie lovită mașina de un asigurat RCA la City Insurance. Iar asiguratul, persoană de bună credință, și-a asumat vina. Acesta, șofer de camion, recunoscând că nu s-a asigurat când a efectuat manevra de mers cu spatele și a lovit în partea din față autovehiculul noului primar. Ambele persoane au mers la firma de asigurări pentru a da declarații, în urma cărora aceștia au explicat modul în care a avut loc accidentul, persoana vinovată recunoscându-și vina inclusiv în scris.

Nicolae Mușat conduce City Insurance spre un nou scandal uriaș la ASF

Dar ce face însă City Insurance? Prima dată îl anunță pe primar că îi introduce dosarul de daună în cercetări, acest accident fiind în opinia firmei de asigurări un posibil caz de fraudă! Însă în ciuda faptului că firmele de asigurări sunt obligate să notifice păgubitul RCA în maxim 5 zile lucrătoare de la constatarea daunei cu privire la intenția de a desfășura investigații sub suspiciunea de fraudă, societatea City Insurance nu a respectat acest termen legal , transmițând adresa către primarul păgubit după mai mult de 10 zile!

”(3) deschiderea procedurii privind efectuarea investigațiilor se face de către asigurator dacă există indicii temeinice asupra producerii evenimenului, în baza unui raport de expertiză realizat de un expert autorizat, și dacă acesta a notificat în scris persoana prejudiciată/asiguratul, în termen de 5 zile lucrătoare de la data deschiderii dosarului de daună și întocmirea procesului verbal de constatare, cu privire la intenția de a desfășura investigații. Dacă în uma cercetărilor efectuate s-a constatat faptul că despăgubirea se cuvine persoanei prejudiciate, se aplică dispozițiile art. 11 alin. (2) lit. d). Necomunicarea notificării privind intenția de a desfășura investigații în termenul de 5 zile decade asiguratorul RCA din acest drept, fiind obligat la plata despăgubirii” – Art. 21 (3) Legea 132/2017. Aceasta fiind prima mare greșeală a firmei City Insurance, cea care nu mai putea desfășura investigații fiind decăzută din drepturi pentru nerespectarea termenului legal de 5 zile lucrătoare, conform Legii RCA. Astfel că firma era obligată la plata despăgubirii, continuarea cercetărilor de către City Insurance realizându-se astfel prin încălcarea legii!

Fraude ”din burtă”!

Însă cum ”unchiul Roșu” este atât de bun și de blând cu unele firme abonate la partid, s-a ajuns în situația ca nenumărate accidente să fie declarate drept fraude ”din burtă”! Astfel că după ce primarul a primit această adresă au mai trecut alte 10 zile și s-a trezit cu o informare din partea firmei City Insurance prin care i se aducea la cunoștință faptul că accidentul în care a fost implicat este o fraudă! Iar în aceste condiții, City Insurance nu îi va plăti niciun leu despăgubire! Însă conform legii, atunci când există indicii rezonabile de fraudă, asiguratorul are obligația de a sesiza Parchetul pentru această posibilă infracțiune. Dar City Insurance nu o face, probabil știind foarte bine că nu este nicio fraudă, ci doar un foarte posibil tertip folosit de unele firme de asigurări rău-platnice, care nu vor să plătească daune.

Și despre care ASF știe foarte bine că procedează în acest fel de ani de zile. Aceasta fiind a doua mare greșeală a firmei City Insurance : ” În concluziile raportului de expertiză, întocmit de către expertul tehnic, se precizează că evenimentul nu s-a produs așa cum a fost declarat de către cei doi conducători auto. Având în vedere cele prezentate , vă comunicăm faptul că City Insurance nu va acorda despăgubiri pe cale amiabilă, pentru dosarul de daună RCA/B/9900/2020”. Pe românește, City Insurance nu a prezentat raportul de expertiză și concluziile expertului, dacă acel raport de expertiză chiar o fi existat pe undeva… Dar și-a motivat retragerea dosarului de daună tocmai în baza acelei expertize, acuzându-l pe primar că a comis o fraudă împreună cu șoferul de camion! Astfel că dacă primarul dorește să își recupereze banii de la City Insurance, acum trebuie să se alăture zecilor de mii de șoferi care au dat deja în judecată fima de asigurări City Insurance pentru a își primi despăgubirile.

Expertize tehnice din birou!

Și uite cum City Insurance, la fel ca și alte firme de asigurări din România folosește aceeași practică de a ”țepui” păgubiții RCA patentată de Ilie Carabulea la societatea de asigurări Carpatica. În realitate, un expert tehnic trebuind să se deplaseze pe teren și să investigheze cu atenție toate elementele relevante care au condus la producerea unui accident de circulație , înainte de a putea trage concluziile. Însă când stai într-un birou și scrii rapoarte de expertiză plătite de asigurator în baza unor poze și a unor ”recomandări și concluzii” ale celui care îți plătește expertiza, aceasta nu se mai poate numi expertiză! Ci este doar un pretext fără temei legal de neplată a despăgubirii RCA! Un adevărat modus operandi prin care Carpatica a falimentat iar Carabulea a fost condamnat, după ce s-a descoperit că expertul tehnic plătit de societate nici măcar nu se deplasa la locul accidentului, ci scria expertize din biroul său din Sibiu!

Webber junior, angajat consilier la cabinet!

Iată însă că de peste doi ani continuăm să avem un ASF ”orb, surd și mut” la toate problemele întâmpinate de șoferii români. Cei care îi asigură vicepreședintelui Cristian Roșu o leafă lunară de 10.000 euro! Și cel care își închipuie că poate ”fi scăpat” din nou, după ce l-a angajat pe băiatul influentului lider pesedist Mihai Webber la cabinetul său, drept ”curea de transmisie” cu vârful PSD. Acolo unde țintesc de altfel și procurorii DNA! Mai ales că, întâmplător sau nu, acționarul majoritar al firmei City Insurance condusă de Nicolae Mușat este nimeni altul decât cumnatul lui Adrian Năstase! Desigur, Cristian Roșu nu va lua nicio măsură nici în cazul prezentat mai sus! Astfel că rămâne de văzut cine vor ajunge primii la el : procurorii anticorupție sau viitorii decidenți politici parlamentari de după alegerile parlamentare? Pentru că așa nu se mai poate! Astfel că până în primăvara anului viitor se anunță un adevărat cutremur printre ”marionetele” din Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară!

author avatar
Catalin Tache
3.171 afisari

19 COMENTARII

  1. ASF trebuie desființată. Este o cloaca fără margini in care corupția este in fiecare birou. Nu știu dacă avem suficienti procurori la DNA pt câte infracțiuni au loc acolo și in momentul de fata. Este incredibil.

  2. Sa fiti siguri ca noul presdinte Nicu Marcu nu va lasa lucrurile asa. Veti vedea acest lucru. Omul este pus de servicii sa faca curatenie in piata si in interiorul ASF nu vor mai fi copii, nore, gineri, amante de politicieni. Veti vedea ca nu Euroins va fi cea care va disparea si City Insurance. Acesta societate are datorii interne/ externe de peste 500.000.000 miloane Euro, cine mai repara astazi masini pe City este sinucigas.

  3. Sa ii vezi in primavara cum vor ajunge sa dea cu subsemnatul. Sa vezi atunci ce se vor da in gat unul pe altul. Sunteti niste jigodii corupte care ati vandut cei 8 milioane de soferi firmelor de asigurari. Toti veti ajunge la puscarie. Veti vedea!

  4. City si Euroins sunt de peste 2 ani de zile niste firme falimentare exact cum erau Astra si Carpatica. Doar ca cele 2 au cota de piata in RCA cumulata de 75%.
    Asta inseamna ca 75% din piata RCA este in faliment sub supravegherea Autoritatii de NeSupraveghere Financiara.

  5. Daca ar fi publice inregistrarile din biroul lui Rosu, s-ar strange lumea in fata la ASF ca la Colectiv.
    Coruptia ucide drepturile consumatorilor!

  6. Spaga o ia Ciolacu si Webber. Rosu zice mersi ca ia salariul ala de 10000 de euro pe luna. Anul viitor il vom vedea pe Rosu proaspat somer si pe la DNA.

    • Ii va da in gat in secunda 2 Rosu pe Weber si Ciolacu ca sa nu i se rada mustata si sa ajunga in celula cu varul lui Liviu Dragnea.
      Omul e un cacacios. Va turna toata gasca imediat ce procurorul ii va citi invinuirile. Ati fost fraieri bai pesedistilor ca l-ati pus in functie pe trogloditul de Rosu. De la el vor pleca arestarile si toti ceilalti din partid vor fugi ca iepurii.

  7. Hotie mai mare decat asigurarile nu exista pe lumea asta. Tu dai banii pe niste promisiuni pe care cei care ti-au incasat banii nu le mai onoreaza, desi avem lege si acest ASF vesnic corupt. Nu ar fi mai bine sa se desfiinteze si asigurarile obligatorii la pachet cu ASF ul?

  8. Euroins si City Insurance sunt Astra si Carpatica acoperite pana in ultimul moment de catre ASF.

  9. Prostancul nu stie ca telefonul lui Weber si a lui fiu sau sunt monitorizate de cateva luni.

  10. ASF este o cloaca, plina de sinecuri pe salarii uriase. Noul presedinte nu va putea face nimic acolo,nici salariile nu le va putea diminua de frica baronilor din politica, din toate partidele.Atat cat ASF va fi platit din banii firmelor de asigurare, nu va putea lua masuri serioase impotriva acestora. Pentru a exista impartialitate si a se elimina subiectivismul este necesar ca ASF sa fie platita de la buget.

  11. Noul președinte sta fix ca mortu in papusoi. Slăbuț, ca sa nu zic complice cu cei care încalcă legea. Exact ce își doreau firmele de asigurări. Dezamagire totala!

  12. Ce freamat e in ASF de cand cu dezvaluirile astea…numai oameni speriati care susotesc pe la colturi si care denota o foarte mare ingrjorare. Angajatii cu pile se simt amenintati rau de tot.
    Vine, vine DNA-ul.

    • Sa ii dea afara pe toti spuractii si spurcaciunile din ASF. Sa ramana goala institutia si sa vada si ei cum e sa muncesti la patron pe un salariu de 500 de euro/luna. Asta e cosmarul spuractiilor de acolo, ca nu ii mai anagajeaza nimeni niciodata pe asemenea salarii.

  13. Rosule, ce ai de gând sa faci începând de azi? Te întreb de curiozitate . Pleci sau te apleci în continuare ? Din câte se aude te pregătești de un interviu la noi. Sa lași cureaua la intrare.

  14. ASF-ul trebuie desfintat de Orban prin OUG asa cum a fost infintat si reorganizat urgent. Marcu este un presedinte cu mult peste ce șpăgari am avut pana acum in trecut , dar el mosteneste gasca veche de infractori si nu poate face mare lucru. Aia ii soptesc la ureche ce vor la fel ca lui Badea care si a dat seama si a fugit la BNR urgent stiind ce va urma cu toate ca este ofiter activ ca si Marcu.

  15. Institutia merge in continuare in aceeasi directie gresita si nu se simte nicio imbunatire in piata de asigurari chiar daca a venit Marcu.
    Omul a promis ca face si drege….dar promisiuni de acest fel au transmis toti presedintii ASF ului la preluarea mandatului.
    Degeaba e omul ofiter SRI si s-a inconjurat in cabinetul lui doar de ofiteri. Rezultatul dupa 3 luni si jumatate este ZERO.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger