AcasăDezvaluiriAncheteDNA se face mai mică!

DNA se face mai mică!

O informație de ultimă oră intrată în posesia noastră indică o ”febrilă negociere”, atât politică, dar și la nivelul sistemului cu privire la resetarea din temelii a Direcției Naționale Anticorupție.

Gavra nu îi va lua locul lui Bologa

Cel puțin a organizării acesteia, dacă nu și a activității. Oricum, trebuie remarcat de la bun început că deschiderea acestui subiect fierbinte, indiferent de formațiunea politică perindată pe la Putere survine aproape de momentul intrării în ultimul an de mandat a procurorului șef al DNA.

Bologa, capăt de drum

”Anonimul” Crin Bologa fiind numit cu totul surprinzător în fruntea Direcției Naționale Anticorupție – după o ”palidă” activitate desfășurată la nivel județean, în Sălaj! – pe 20 februarie 2020. Pentru un mandat de trei ani. Astfel că Bologa intră în ultimul său an de mandat. Și chiar că ultimul… Pentru că nimeni nu are cum să fie mulțumit de șefia acestuia. Nici cei care acuză că Direcția Națională Anticorupție nu a fost desființată cu totul, dar nici cei care se plâng că atribuțiile acesteia au fost ”ciopârțite”.

La DNA nu mai este coadă la SIIJ bate vântul

Ce este drept, singurii care ar putea considera că ”maurul Bologa” și-a făcut până acum treaba și își va duce până la sfârșit ingrata misiune primită ar putea fi doar eventualii inițiați ai sistemului care au mizat de la bun început pe această pasivitate. Una care urmează să fie ”contabilizată” într-un complex raport desfășurat pe parcursul întregului an 2022. Și a cărui ”singură concluzie” este deja cunoscută de acum la un anumit nivel al sistemului.

Experimentul SIIJ

Astfel că proiectul de ”reorganizare” a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție reprezintă de fapt o ultimă repetiție pentru ca modelul să fie aplicat și în cazul DNA. Deocamdată fiind suficient să dezvăluim că DNA va deveni mult mai mică și va fi ”parcată” în curtea Parchetului General. Iar dacă ”experimentul SIIJ” se va dovedi unul reușit, atunci se va intra și în faza finală a ”reorganziării” DNA. Până atunci însă va ”exploda” mai ceva ca ”bomba” de la Arad dosarul adjunctului Codrin Gavra! Cel care nu doar că nu îi va lua locul lui Bologa, dar deja este ”țintă în mișcare”!

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în magazinele românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Catalin Tache