AcasăDezvaluiriAncheteDNA intră în ASF! Banii de asigurări, ”sifonați” în Bulgaria!

DNA intră în ASF! Banii de asigurări, ”sifonați” în Bulgaria!

Assen Mlkov Christov, ”regele asigurărilor” din România

Documente absolut incendiare au intrat în posesia procurorilor anticorupție, cei care tocmai sunt pe cale să declanșeze ”ancheta secolului”, în care sunt vizate nenumărate nume grele de la vârful Autorității de Supraveghere Financiară! Cei vizați în această primă fază a anchetei fiind, alături de prim-vicepreședintele Elena Doina Dascălu, Florin Golovatic, Cristian Roșu, Gabriel Grădinescu, Ștefan Daniel Armeanu, Jozsfef Birtalan, Ioan Gheorghe Țara și Aura Gabriel Socol. Sursele noastre susțin că toți aceștia vor urma să dea explicații cu privire la modul în care a fost tratat raportul de control realizat de ASF la societatea Euroins România Asigurare – Reasigurare SA.

Elena Dascălu- Cristian Roșu – Florin Golovatic, ”triunghiul Bermudelor” unde s-a pierdut raportul Euroins

Dar mai ales de ce nu au fost sesizate și organele de urmărire penală, mai-marii Autorității mulțumindu-se doar să ”mângâie” părintește pe cap, cu o singură amendă, societatea care domină piața românească a asigurărilor! Deși din documentele intrate și în posesia noastră reiese negru pe alb că sub forma unor tranzacții  ”frățești” în baza unor contracte REPO  între Euroins România Asigurare –Reasigurare SA și Starcom Holding, sume uriașe au fost astfel ”sifonate” în Bulgaria! Pista urmărită acum de anchetatori ducând direct în Sofia, pe strada Christopher Columbus nr. 43! Fiind vorba de operațiuni financiare efectuate chiar sub nasul autorităților române! La ambele capete ale ”axei” București – Sofia aflându-se asociații Assen Milkov Christov și Kiril Boshov. Iar ancheta DNA se anunță una cu atât mai explozivă, cu cât în afara documentelor interne ale ASF care demonstrează deja ”clemența” cel puțin stranie arătată față de societatea de asigurare cu ”firma mamă” în Bulgaria,  procurorii verifică acum și care ar fi putut fi ”prețul corect” al controversatelor decizii luate la vârful ASF.

Axa Assen Christov – Kiril Boshov

Astfel, după cum reiese cât se poate de clar inclusiv din Decizia nr.199/20.02.2020 emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară sub semnătura directorului Florin Golovatic cu privire la ”traseul banilor” Euroins România către ”firma mamă” din Bulgaria, ”în cadrul investițiilor realizate de societate s-au efectuat anumite tranzacții în baza unor contracte REPO încheiate cu societatea Starcom Holding, din Sofia, cu sediul în str. Christopher Columbus nr.43, instrumentele financiare tranzacționate fiind acțiuni în societatea Eurohold Bulgaria. Assen Milkov Christov, membru al Consiliului de Administrație la Euroins România deține mai mult de 50% din acțiuni la societatea Starcom Holding și este, împreună cu Kiril Boshov, administrator atât la societatea Euroins Romania, cât și la societatea Starcom Holding. Toate contractele de împrumut (finanțare) încheiate de Euroins Romania cu Starcom Holding au fost semnate de Assen Christov, din partea Starcom Holding și au vizat finanțări și transferul temporar de acțiuni Eurohold (cu obligația răscumpărării acestora la scadența contractului).”! Însă conform prevederilor art.144 din Legea nr. 31/1990,  alin.(1) și(2) este interzisă creditarea de către societate a administratorilor, soțul sau soția, rudele ori afinii până la gradul al IV-lea inclusiv al administratorului, sau dacă operațiunea privește o societate la care una dintre persoanele anterior menționate este administrator ori deține, singură sau împreună cu una dintre persoanele sus-menționate, o cotă de cel puțin 20% din valoarea capitalului social subscris! Iar cei doi membri ai Consiliului de Adminsitrație, atât Assen Milkov Christov, cât și Kiril Boshov au luat hotărâri și în calitate de membri în Adunarea Generală a Acționarilor, ca unici reprezentanți ai acționarilor! Fără să le pese astfel de prevederile art.125 alin (5) din Legea nr. 31/1990 a societăților comerciale : ” Membrii consiliului de administrație, directorii, respectiv membrii directoratului și ai consiliului de supraveghere, ori funcționarii societății nu îi pot reprezenta pe acționari, sub sancțiunea nulității hotărârii, dacă, fără votul acestora, nu s-ar fi obținut majoritatea cerută.”

Împuternicirea Milenei Miltcheva Guentcheva

Decizia ASF și punctul 14 referitor la incompatibilitatea asociaților Christov și Boshov

Mai mult, chiar ASF recunoaște că ”în politica privind managementul riscului investițional din cadrul societății se face referire la rapoarte detaliate care sunt prezentate Consiliului de Administrație, cu toate acestea în documentele puse la dispoziție în timpul controlului nu a fost identificată nicio analiză privind alocarea, calitatea, profitablitatea sau siguranța investițiilor și nici informări către Consiliul de Administrație în ceea ce privește evoluția, rentabilitatea sau calitatea portofoliului de investiții. De asemenea, nici în rezoluțiile Consiliului de Administrație nu se face referire la rezultatele unor evaluări interne privind calitatea, profitabilitaea sau siguranța investițiilor”. Și aceasta deși conform prevederilor art.97 alin(2) din Legea 237/2015 toate activele, în special cele care îndeplinesc cerința de capital de solvabilitate și cerința de capital minim se investesc astfel încât să asigure siguranța, calitatea, lichiditatea și rentabilitatea întregului portofoliu! În plus, conform prevederilor art.97 alin.(1) din aceeași lege, societățile investesc numai în active și instrumente ale căror riscuri pot fi identificate, măsurate, monitorizate, gestionate, controlate și raportate în mod adecvat și care pot fi luate în considerare la acoperirea necesităților globale de solvabilitate, determinate conform ORSA.

”Numai că din verificarea deciziilor și rezoluțiilor Consiliului de Administrație cu privire la investițiile realizate în perioada verificată, inclusiv împuternicirea dată directorului general adjunct, Milena Miltcheva Guentcheva de a duce la îndeplinire deciziile C.A., pornind de la valorile înregistrate și raportate în raportările periodice transmise la ASF, rezultă că nu există o evidență clară a rezoluțiilor privind investițiile aprobate de Consiliul de Administrație”!

Dacă erau români?

Drept urmare a descoperirii acestor grave abateri de la legislație, ASF a dispus sancțioanrea cu amendă! Fără să anunțe însă și Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor! Sau oricare altă instituție sau structură a statului român care ar fi putut fi interesată de identificarea ”traseului”pe care sunt ”sifonați” banii de asigurări de la Euroins România în Bulgaria. Mai ales că vorbim de o societate care împreună cu City Insurance deține o neverosimilă cotă de 80 la sută din totalul miliardelor de pe piața anuală a asigurărilor. Și acum, să facem un mic exercițiu de imaginație despre ce s-ar fi întîmplat dacă patronii ar fi fost români, ci  nu bulgari! Oare tot la fel de ”milostivi” s-ar fi dovedit mai-marii ASF, mulțumindu-se doar cu aplicarea unei amenzi? Oricum, firul întregii afaceri a fost deja luat, DNA urmând să descâlcească, mult mai curând decât se așteaptă unii, ”ghemul” transpartinic, cu interese financiare absolut halucinante de la nivelul ASF… Inclusiv cele de cinci și respectiv op milioane de euro… Asta doar așa deocamdată, să se știe că se știe și că mai avem în țara asta și structuri contrainformative…

Ăsta nu e abuz în serviciu?

De asemenea, nu trebuie uitat că membrii Consiliului ASF sunt funcționari publici! Și atunci intră sub incidența Legii funcționarului public, aceștia fiind numiți de Parlament! Drept urmare, se naște firesc întrebarea dacă  mai-marii Autorități de Supraveghere Financiară  nu au comis astfel abuz în serviciu, findcă nu au anunțat toate autoritățile statului, conform obligațiilor funcționarului public. Dar și pentru că nu au sancționat și suspendat dn funcție toate persoanele fizice de la Euroins, în special cei doi acționari, aceștia fiind avizați chiar de către ASF! Drept urmare, se poate considera că ASF a greșit grav  și intenționat atunci când a amendat doar firma, dar nu și persoanele fizice. Mai ales că în total sunt 17 abateri, toate cu amenzi prevăzute. Dar s-a dat o singură amendă! Ca să nu mai vorbim că nici măcar nu s-a luat în disucție suspendarea temporară a vânzării de polițe RCA a Euroins până la lămurirea și îndreptarea abaterilor constatate chiar de către ASF.

CITEȘTE MÂINE! De ce ar trebui arestat Consiliul ASF? Subadecvarea rezervei în cuantum de 205 milioane de lei la Euroins descoperită și ”acoperită” de către ASF, potrivit testelor run-off efectuate!

author avatar
Catalin Tache
11.208 afisari

26 COMENTARII

  1. CE SECUROIZI CONDUC SI ARE IN STRUCTURA SA A.S.F. DE LA INFIINTARE stiu toti mafiotii POLITRUCI si nu numai , mai putin cetatenii de rand care le platesc salarii exorbitante si li suporta facilitatile DE MAFIOTI ORDINARI………………

  2. Mihnea va face puscarie din cauza mafiotilor bulgari care l-au pus sa semneze acte falsificate pe care sa le transmita la ASF.

    • Cea mai corupta institutie din Romania este ASF. Intesata numai cu rude ale politicienilor, pe salarii de mii de euro pe luna, acesti functionari isi rotunjesc veniturile prin spagile incasate de la firmele de asigurari. Sper sa aiba procurorii DNA suficiente catuse pentru toata mafia din ASF.

  3. Spalare de bani la Euroins de ani de zile si ASF contra unui comision la negru inchide ochisorii si ii bate prieteneste pe spate.
    Sunt mana in mana. Mafia din Asf cu mafia din asigurari.
    Unde esti Laura Codruta Kovesi?

  4. In afara de români nu va avea nimeni probleme.Iar românii de la PNL,USR,manastirea secu au imunitate in fața legii! Singurii care raspund sint doar îia de la PSD.Sincer acu pe ăștia de la pizideaua eu i-aș bate!Acum toata lumea știe ca in România justițea e oarbă și mai umblă și cu capu spart.Iar toatee serv.straine își fac de cap în România.La spioni mă refer.

  5. Buna seara,

    Ce poveste frumosa, aproape incredibila pentru anii 2020. Astia suntem, ne lasam fur..ati, ca intr-o zi o sa ne cautam si propria umbra.
    Daca ar fi sa privim in urma si sa adunam cat s-a furat de la NOI, noi romanii si iata dovada vie ca inca se mai fura, ne-am putea seama cat de bogati am fost si mai suntem.
    Tot ceea ce pot sa fac, este sa ma rog la Dumnezeu pentru a aduce lumina in mintile intunecate, ale unora dintre semenii nostri.
    Mai fratilor, dar voua chiar nu va este rusine? Cum reusiti sa nu va simtiti striviti de ochii acelora pe care-i intalniti? V-ati gandit vreodata ca ati tradat toata natia noastra, chiar si pe voi, ca da, ce sa facem, sunteti parte din natia noastra.

    Ce frumos ar fi putut sa fie, ca ai vostri copii sa fie mandri de voi, daca nu v-ati fi vandut cinstea pentru RUSINE

  6. Au inlemnit bulgarii cand li s-a confirmat in seara asta ca sunt anchetati de DNA.
    Bulgaroi cu ceafa groasa.

  7. Spalatoria de bani de la Euroins a fost facuta publica dupa 10 ani. Ar trebui sa primeasca un premiu aniversar, iar institutiile romanesti, in frunte cu ASF, sa primeasca premiul Coruptia de Aur, care sa mearga la Cristi Rosu.

  8. Traiasca Golovatic si spagile lui de la asiguratori. DNA-ule, cand mergi la ASF, intra prima data la Golovatic! Ala e omul de legatura din ASF cu mafia din asigurari.

  9. Bă daca și bulgarii au ajuns sa ne facă de bani..! Ce servicii avem noi mai numeroase și cu buget mai mare decit Germania! Iar România e furata de ăia de ne taie ilegal padurile virgine,bulgari ne ard de bani,așa cît sînt ei de mici.Bulgaria azi mai are vreo 7 mil.de locuitori.Procurorul general,politia nu fac nimic în acest caz ca și în multe altele.ATUNCI DE CE-I MAI PLĂTIM CU SALARII NESIMȚITE ȘI ALTE PRIVILEGII DE LA BUGET?

  10. Domnilor din DNA, ANAF, ANTIFRAUDA, SPALAREA BANILOR, DICOT, DGIPI, SIE, domnilor din Guvern, Parlament, ce faceti cu aceste structuri mafiote care de zeci de ani sug sangele si banii din noi, cei 8 milioane de idioti care achitam o polita RCA obligatorie, pe langa polita achitam taxe si impozite din munca noastra sa va platim pe voi care dormiti bine mersi cu salarii de zeci de mii / luna… Mai faceti ceva sau iesim in strada si plecati cu totii acasa lasand pe altii sa faca treaba. Cum este posibil ca intr un raport de control al ASF sa recunoasca mafia si evaziunea fiscala insotita de spalare/albirea banilor si nimeni sa nu faca nimic pentru ca Euroins merge lunar la Ciolacu in Parlament cu ambasadorul Bulgariei sau cu un Parlamentar de la UE. Atat de penibili am ajuns ca niste basinosi, mamaligari, tigani spurcati ca acest interlop, assen, sa faca ce vrea cu 8 mil de platitori de polite rca? Speram ca in 2-3 zile sa vedem arestari altfel vom iesii in strada. Cum lasati pe varul lui Dragnea (care nu si a dat inca mustata jos) sa conduca o institutie care gestioneaza miliarde de Euro/an?? Sau strange bani pentru unchiul care l-a numit? Unde esti Kovesi???

  11. Stimate doamne si domni din DNA , dupa cum stiti consilul ASF este numit de Parlament , tot Parlamentul ii poate demite. Ce vedem azi: ca niste FUNCTIONARI PUBLICI platiti de noi cu 10.000 de Euro / luna / angajat rad de noi cei neajutorati dar care va platim salariile la toti. Daca in perioada urmatoare cu atatea dovezi va veti ascunde nu ramane decat sa va consideram niste lasi , nu ne ramane decat sa nu mai platim nimic sau sa plecam din tara. Sigur ca nu va pasa probabil ca cecurile s-au incasat de la interlopii Bulgari. Cautati pe google , nu trebuie mai mult.

  12. Domnule Ciolacu, presdinte PSD, cu tot respectul pe care ar trebuii sa il avem sau pe care credem ca trebuia sa vi-l dam, asteptam maine dimineata demisia de onoare din PSD. Nu nenorociti acest partid pentru interesul dumneavoastra si al 2-3 colegi. Lasati pe altul mai bun si mai corect. A-ti avut intalniri precum si discutii pe whatsapp cu partea Bulgara si reprezentati din UE si SIE. Recunoasteti? Mentinerea in functie a lui Rosu de la ASF varul lui Dragnea doar ca va roaga deputatul Mihai Weber (sef comisie SIE care il are pe fii-su angajat la Rosu in ASF, unde incaseaza 5000 Euro/ luna) si va mai roaga si seful dumneavoastra de partid, dl Paul Stanescu, care il are si dansul ginerele angajat in ASF (Mondan Robert, tot cu 5000 de Euro/ luna) si sigur alte multe curve de care vom reveni pe larg cu poze si dovezi asta arata ca nu puteti ocupa functia de presedinte PSD. Va rugam, un minim de decenta.

  13. Daca ne uitam la componenta mafiei din ASF vom vedea doar PSD peste tot si cativa de prin ALDE si curva curvelor – UDMR.
    Nu ar fi mai simplu sa fie montate direct gratii la geamurile institutiei? Asa stii ca cel putin mafia de la stat din asigurari este toata prinsa. Dupa care ne uitam si la mafia privata din asigurari si in drum spre Euroins ne oprim si pe la City Insurance. Cati oameni din PSD au luat spagi de la companiile astea 2 ca sa intervina la ASF pt a fi lasate sa fure in timp ce ASF tinea de 6.

  14. Poate in sfarsit ve-ti lua masuricu privire la aceste societatii infiintate PENTRU SPALAREA BANILOR!

  15. Toti hotii la puscarie !!!
    Toti din Asf trb. dati afara si pusi oameni la conducere cu coloana vertebrala care sunt in stare sa respecte legea !
    Dar asta e Romania?

  16. Stimata Directie Nationala Anticoruptie,

    Sunt convins ca aveti de lucru, dar unii vor sa va asigure longevitatea, astfel ca sa aveti siguranta locului de munca. Ce sa-i faci, daca vor, sa inceapa joaca.
    Va recomand sa treceti direct in subiectele fierbinti precum Euroins si City Insurance, evitand concluziile celor de la ADESGO, scuzati-ma ASF, (noua denumire a institutie cu angajate printese), fiind evident ca excelenta serviciilor oferite este situata mult sub zona capului, deci n-aveti ce sa le cereti.
    Ati putea sa analizati 2-3 dosare din sutele de mii trecute prin filtru instantelor si veti gasi un laitmotiv, asiguratorii campioni in vanzari sunt de fapt campioni in .. in gainarii.
    Lucrurile sunt simple, asiguratorul este gasit in culpa in 98% din dosarele solutionate de catre instantele judecatoresti iar ASF, ca urmare a inregistrarii a 25 000 de reclamatii, l-a gasit vinovat pe acarul Paun.
    Domnule Orban, sa nu va faceti probleme. Continuati sa imprumutati bani, precum un decadent falit si turmentat .
    1 mld Euro au muls Euroins si City in ultimii 3 ani !!!!!!

    Ce mecanisme de control aveti Domnule Orfeu? Mandolina?

    • Stimate Ionescu, acum e Orban vinovat ca se imprumuta dupa dezastrul lasat de PSD …Ar trebui sa te documentezi sa vezi cati din fruntea ASF sunt sutinuti de PSD si ALDE si PROROMANIA, apoi mai discutam. Sa vezi cum Dragnea, Tutuianu, Ponta, Tariceanu, Weber au o gramada de „oameni de casa” varati la fruntea ASF, FGA, etc, care au salarii la care multi nici nu visam, de peste 15.000 lei pe una pentru un agarici de angajat, iar sefii ai mari sug cate 10.000 euro/luna. Fara prime, care se ridica si pana la 3 salarii.

  17. Euroins are sustinere in fruntea ASF, deci ar trebui investigat inclusiv asta. In februarie 2020 FGA a fost cu mandat de la ASF in control la Euroins si aia asa de bazati au fost incat au facut ceva pe mandatul dat de ASF si n-au permis accesul la documentle solicitate, nici macar in sediu. E clar ca este mult mai complicat si va fi mult de munca, iar prin piata de asigurari se zvoneste ca in spatele firmei din Bulgaria ar fi mafia ruseasca. Dar in ASF sunt doar oameni numiti politic, care la randul lor numesc pilele lor la FGA. Ar trebui sa investigati si cati nepoti sau copii ai baronilor locali ai PSD sau ALDE, chiar PNL (gen Tutuianu, Renate Weber, etc) sunt pe salarii de peste 10.000 lei/luna (fara sa punem la socoteala primele „grase”) in ASF si FGA si care habar nu au ce fac. Dar este bine ca faceti acest demers, desi din pacate numirile politice nu vor disparea, interesele sunt prea mari.

  18. Domnule Ciolacu, cat il mai tineti in brate acest Rosu (varul lui Dragnea) care il tine in brate pe infractorul Golovatic director control ASF, sunatil pe domnul Badea de la BNR care a stiut de ce trebuie sa plece din ASF, va va spune ce este acolo. Stim ca banii la Partid sunt buni, vin alegeri insa noi, cei 8 milioane de prosti, platitori de polite RCA care va trebuii sa alegem bine pe cine votam, nu mai vrem sa trecem iar prin situatia trecuta cu falimentele ASTRA SI CARPATICA. Pentru ce incaseaza acest individ 10.000 de Euro net/ luna? Daca ati vazut ca nu are bunul simt sa isi dea demisia avand 30.000 de petitii primite la ASF doar in 2019, voi cei care sunteti alesi de noi, ce faceti? Va e frica sa il demiteti? Atunci veti vedea la vot in toamna, domnule Ciolacu.

  19. Asteptam cu interes si noul material anuntat, cel cu subadecvarea rezervei de 205 milioane lei la aceeasi firma – Euroins.
    Daca este adevarat, atunci toate firmele de asigurari din piata (in afara de City) au toate motivele sa fie revoltate cum de am ajuns sa avem alta Astra si alta Carpatica, supravegheate cum face CSA-ul simpaticei doamne Toncescu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger