AcasăDezvaluiriAncheteDNA închide ”angro”marile dosare economice!

DNA închide ”angro”marile dosare economice!

Dosarele zac în lipsa unor procurori competenți

E haos în justiție, acolo unde cea mai mare vulnerabilitate a sistemului nu mai poate fi ascunsă sub ”preșul” propagandei. Astfel că la nivelul Direcției Naționale Anticorupție cel puțin se recurge deja la o măsură ”internă” pe cât de halucinantă, pe atât de periculosă pentru întregul sistem judiciar. Și chiar securitatea economică a României.

Nici naiba nu mai este chemat la DNA pe spețe economice

Întrucât DNA nu doar că nu se mai ”înghesuie” să preia informări privind infracțiuni economice complexe și mai ales transfrontaliere, dar este la un singur pas să închidă și dosarele aflate în lucru de ani de zile. Și care oricum sunt suspendate de facto, pe o perioadă nelimitată. Și toate astea dintr-un motiv cât se poate de simplu : nu mai există nici măcar la nivelul structurii centrale a DNA destui procurori cu adevărat specializați în infracțiuni economice. În contextul în care la nivelul ”unităților de elită” de la structurile teritoriale situația este și mai sumbră, astfel că nici măcar nu se poate pune problema de transferul unor procurori. Iar după ce ultimii doi procurori care cu toate păcatele lor ,de bine de rău au dus la bun sfârșit mari dosare economice au părăsit DNA, aici nu mai există nicio ”minte luminată” în acest domeniu. Dar nici informările Direcției de Securitate Economică a SRI. În timp ce contribuția ofițerilor de poliție judiciară detașați la DNA este pur și simplu ca și inexistentă. De prea multă vreme aceștia fiind obișnuiți să ”atârne” doar pe ”citări telefonice”. Și să se joace în fața suspecților de-a polițiștii răi și cei buni, ca în filmele de duzină americane. Drept urmare, cine răspunde că DNA este pe cale să închidă cam toate marile dosare economice? Că de soluții de avarie, chiar că nu poate fi vorba!

Nu au procurori!

Desigur, din punct de vedere cantitativ, atât în ceea ce privește numărul de procurori la mia de locuitori, cât și facilitățile financiare ci nu doar ale acestora, România continuă să fie ”Republica Procurorilor”. Numai că uite că aceștia nu sunt în stare să ducă la bun sfârșit dosarele economice, astfel că au ajuns să se ferească de ele ca de tămâie! Mai ales procurorii care în epoca de aur a binomului nu se oboseau decât să își pună semnăturile pe rechizitoriile pe care ofițerii detașați sau cei de legătură i le puneau în față. Ce-i drept, câțiva dintre procurori învățaseră în acea perioadă barem să ducă la bun sfârșit anchetele demarate în urma notelor informative, fie și forțând cât puteau acest avantaj secret. Numai că aceștia au plecat din DNA, activând acum la Parchetul General sau alte structuri de Parchet. În timp ce noii procurori ajunși la DNA se uită la spețele economice neputincioși, așteptând luni de zile ”izbăvirea” unei note informative salvatoare. Care însă nu va mai veni… Astfel că, după cum susțin sursele noastre, sunt dosare economice grele în care de un an de zile nu s-a mai efectuat nicio procedură judiciară și nu s-a mișcat nici măcar o hârtie!

S-a deschis șampania!

Drept urmare, dincolo de incapacitatea deja jenantă a multora dintre procurorii ”noii DNA”, adevărații băieți deștepți ai sistemului au decshis deja șampania. Alături de ”clienții” lor, miliardari din zona gri a serviciilor, care nu au cum să fie recunoscători de ”finețea” cu care este pusă în aplicare această ”amnistie” mascată. Una fără Ordonanțe date noaptea, fără scandaluri politice și mitinguri cu zeci de mii de persoane. Pentru că a cui poate fi răspunderea legală că procurorii sunt atât de ”varză” încît nu sunt în stare să deruleze fie și cele mai banale cercetări în dosare economice? Unele a căror instrumentare ar presupune oricum ”echipe de șoc” formate din anchetatori profesioniști, comisii rogatorii în străinătate și eforturi logistice considerabile. Drept urmare, marile dosare economice se închid deja ”angro”, fără putința identificării unui vinovat anume. Iar în timp ce ”purceaua” marilor dosare economice este deja moartă ”în cotețul DNA”, la DIICOT și alte structuri de Parchet se merge pe cotă de avarie. Singurele dosare cu care se defilează la bilanțuri fiind tot doar cele cu trafic de țigări…

author avatar
Catalin Tache
2.752 afisari

13 COMENTARII

  1. Cum să facă dosare? Vrei să transforme PNL în Penalii Naționali Liberi? A!, dacă era PSD la guvernare era altceva. Așa, cum să arestezi și să trimiți în judecată penelei? Ăștia au imunitate de la Werner.

  2. si in tot timpul asta, joianul din deal muge cat poate despre toleranta 0 la coruptie! Care coruptie, asa cum intreba jegul de teodoru, acum vreo 25-26 de ani, referindu-se la flota Romaniei…

  3. Coruptia reprezinta un factor de injustete sociala care intretine si amplifica saracia, afectind, grav dezvoltarea economica singura sursa de securitate credibila si temeinica. Sumele de bani si foloasele care fac obiectul mitei, sau altor infractiuni de coruptie ori crimei organizate sunt scoase din circuitul economic normal si au o destinatie oculta, reprezentind venituri ilicite din care o parte sunt spalate iar alta contribuie la amplificarea flagelului si la cresterea riscului de securitate nationala si de pierdere a suveranitatii tarii.
    CONSOLIDAREA CONTINUA A RELAŢIILOR DINTRE CRIMINALITATEA ORGANIZATA SI CORUPTIE explica legatura puternica existenta intre infractiunile scop si infractiunile mijloc. Astfel, de cele mai multe ori, structurile criminalitatii organizate utilizeaza coruptia ca un mijloc de asigurare a protectiei si promovare a activitatilor ilicite, ascunderea sumelor de bani, provenite din aceste delicte, se face prin ingenioase inginerii financiare si prin asa zisele metode de spalare a banilor folosindu-se de “cartitile” din sistemul judiciar si serviciile secrete.
    Actele de coruptiei si de crima organizata au impact direct asupra dezvoltarii economice si sociale, distrug beneficiile potentiale ale pietei libere, distorsioneaza regulile economiei eficiente si zadarnicesc capacitatea organismelor statului in prevenirea si combaterea acestora.
    Romania de astazi ofera tabloul unei societati haotice, dezorganizate si fara perspective. Institutiile si autoritatile (de invatamint, sanatate, judiciare si administratie publica locala si centrala, etc), sunt in stadiul DISOLUTIEI TOTALE, datorita atat micii cat si marii coruptii dar si INCOMPETENTEI. CAUZA PRINCIPALA a marii coruptii in Romania este de ORDIN MORAL, ea nu este determinata de nivelul de trai scazut sau de saracie, aceasta se datoreaza LACOMIEI NELIMITATE si RAUTATII UMANE manifestate de catre cei ce si-au asumat obligatia sa administreze satutul.

  4. Coruptia (imoralitatea, necinstea) dezvoltata in ultimii 30 de ani afecteaza cvasi – totalitatea domeniilor sociale si in ultima instanta pe cetatean, de la ale carui drepturi si interese fundamentale porneste insusi conceptul de securitate nationala.
    Lupta impotriva coruptiei si a criminalitatii organizate trebuie sa constituie problema centrala a institutiilor fundamentale ale statului, care au competenta in domeniu deoarece dupa 30 ani de la evenimentele istorice, din decembrie 1989, cind a fost marcat momentul trecerii de la COMUNISMUL – STALINIST la LIBERTATE – DISCRETIONARA, societatea romaneasca a ajuns la stadiul de IMORALITATE NATIONALA.
    Sub forma unei ecuatii coruptia se poate exprima astfel;
    CORUPTIE = MONOPOL + PUTERE DE DECIZIE – OBLIGATIA DE A DA SOCOTEALA cuiva.

  5. Prin mijloace specifice „unii” s-au asociat cu cei doi presedinti de tara basescu si iohanis ce are justitia aservita si astfel au avut si au cale libera in „afacerile” lor ………..
    Practica de ascundere a faptelor ce se vede si in celelalte cazuri de grave nelegiuri in obtinerea de averi colosale de catre cei din tagma lor , prezentate de presa , cum ar fi doasrele lui Basescu , Iohanis, , Videanu, kovesi,Blaga, Falca ,Stolojan ,Berceanu,Catu s.a.

  6. Singura directie a DNA-ului este sa aresteze opozantii politici ai wenerului,care are 17 dosare PENALE,5 case furate plus inca una recenta(chipurile MOSTENIRE)Utati-va ce case au tiganii,ce chefuri trag,cum flutura banii ostentativ,cine ii deranjeaza pe astia???
    Este cea mai neagra perioada a Romaniei Mari de la aparitie si pana in pezent.Si iohanis,care a ajuns presedinte nu prin capacitatea lui intelectuala(in locul lui se putea propune si o gasca, ca tot era aleasa) ci prin impunere de la stapanii Europei,ce face???Apara INDEPENDENTA justitiei…….In orice tara care se rspecta,atat el cat si Petrov erau demult la puscarie.Asa, astia ranjesc la noi si isi zic in barba:v-am tras-o romani ……..

  7. Singura directie a DNA-ului este sa aresteze opozantii politici ai wernerului,care are 17 dosare PENALE,5 case furate plus inca una recenta(chipurile MOSTENIRE)Utati-va ce case au tiganii,ce chefuri trag,cum flutura banii ostentativ,cine ii deranjeaza pe astia???
    Este cea mai neagra perioada a Romaniei Mari de la aparitie si pana in pezent.Si iohanis,care a ajuns presedinte nu prin capacitatea lui intelectuala(in locul lui se putea propune si o gasca, ca tot era aleasa) ci prin impunere de la stapanii Europei,ce face???Apara INDEPENDENTA justitiei…….In orice tara care se respecta,atat el cat si Petrov erau demult la puscarie.Asa, astia ranjesc la noi si isi zic in barba:v-am tras-o romani ……..

  8. Daca in fiecare zi se „flutura” pe toata mas media salariile si pensiile „nesimtite” din justitie, acum tot aceiasi vad, ca plang pe”coperta” dosarelor ne finalizate. Intreb, TU orine ai fi in aceiasi situatie ai mai avea chef sa faci pe JUSTITIARUL ??? Vremea eroilor buni din filmele western , care pentru zambetul divei faceau dreptate in FAR WEST a trecut demult. NE VOM TREZI VREODATA ???

  9. Justițea e condusă politic oriunde pe glob! Doar nu vreti ca tot PNLu ex PDu să fie bagat in corpore la pușcărie!!? Doar de asta sa luptat johannes (=usr+PNL) și Birchall ca sa nu faca PSDu dreptate pînă la capăt! Puteau ajunge și ei la inchisoare! Ciolannis pt.case și Birchall pt. autodenunțul cu mita de 50004 data lui Geoana pt.un loc în parlament.

  10. Bagaboantele Birchal,Codruta,Livia Stanciu,bagabontii Predoiu,Portocala,:nea” Marin,Danilet,Taica Lazar,securistii dela CSM sau dela ICCJ etc.Doar cateva nume de slugi renumite ratacite prin coclaurii Justitiei Romane,bineinteles cu ” avizul”securistilor ce conduc de facto Romania.Ce credeti ca sunt aceste dihanii platite bine,ati ghicit,”procurorii mei,judecatorii mei”.Ce pretentii mai putem avea in aceasta Tarisoara jefuita la tot pasul,”ca sa fie bani pt. pensii,salarii,alocatii pt.copiii care abandoneaza scoala pt. ca se culca flamnzi,si nu au cu ce se incalta ca sa mearga la scoala.Condusa de un profesoras,singurul din Romania care a facut avere din meditatii,auzi la el,Hot de case cu acte false dovedit de judecatori cinstiti,(mai sunt destui judecatori cinstiti oameni cu constiinta curata).Ce sa mai spunem de cele peste 45 Dosare penale la activ,(bagate sub pres de Taica Lazar,Codruta,etc.).Dar fiti optimisti,Catu (dupa ce ca este urat si hot,mai este si pupincurist de tip nou,) I-a multumit mai alaltaieri Fanfaronului,pt. ca datorita lui,TRAIM INTR-O „TARA NORMALA „,la fel ca si creierii lui de calibru redus.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger