AcasăDezvaluiriAncheteDilema DNA: Să mai ia sau nu plângeri penale?

Dilema DNA: Să mai ia sau nu plângeri penale?

Uite că strămoșescul principiu ”unde dai și unde crapă” este acum mai de actualitate decât oricând! Criza politică majoră cu care se confruntă ”guvernul meu” băgându-i pur și simplu în ceață pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție!

În loc să fie la coadă la DNA interimarii fac umbră Palatului Victoria

Bună parte dintre aceștia, fie că vorbim de cei de la Structura Centrală sau de cei de la structurile teritoriale fiind deja fățiș că habar nu au cum să se descurce cu mult clamata independență primită. Și uite cum, cel puțin până ce nu știu dacă echipa lui Florin Cîțu va fi sau nu cu adevărat cea câștigătoare și dacă useriștii lui Dacian Cioloș mai sunt sau nu în cărțile guvernării, mulți procurori trag pur și simplu de timp! Pentru a nu înregistra astfel plângerile penale oferite pe tavă de rivalii politici ai celor vizați.

E și stare de urgență…

Cam aceasta este scuza cea mai la îndemână a oamenilor legii care nu s-au hotărât încă dacă este sau nu ”momentul oprtun” pentru a își face treaba pentru care, de altfel, sunt plătiți cu sume mai mult decât generoase. Astfel că tradiționalele ”canale” pe care le parveneau și până acum plângerile penale sau informările necesare ”autosesizărilor” sunt pur și simplu înfundate! Iar în loc să fie coadă pe scările Direcției Naționale Anticorupție, ca de fiecare dată în astfel de vremuri tulburi, pe la DNA bate vântul… Deși amatori de a îi da în gât pe ”interimarii” care asigură guvernarea României de pe o zi pe alta sunt încă și în PNL cu duiumul! Numai că, ghinion, oamenii lui Crin Bologa nu vor să se încarce tocmai acum cu astfel de spețe mai mult decât sensibile… Astfel că invocă tot felul de proceduri pentru a nu da numere de înregistrare pe numele unor ”grei” ai Guvernului Cîțu. Cu slugărnicia caracteristică sistemului juridic al ultimilor ani… Dar care se poate transforma imediat într-un exces de zel nebun, dacă potentații de astăzi se vor transforma în ”penalii” de mâine, odată cu noile schisme politice care se anunță…

author avatar
Catalin Tache