AcasăDezvaluiriAncheteDIICOT trece la casti!

DIICOT trece la casti!

Degringolada care a cuprins Directia de Operatiuni Speciale dupa ce chestorul Liviu Vasilescu a acceptat, chiar in ultima clipa transferul la ”cimitirul elefantilor” reprezentat de Directia Arme, Explozivi si Substante Explozive din cadrul IGPR pare sa nu mai poata fi oprita de nimeni si de nimic. Si nu atat pentru ca ”falia” care desparte cele doua tabere care impart conducerea interimara a structurii care a ramas de facto singurul serviciu secret al Ministerului de Interne dupa ”matrasirea” de catre tehnocratul Dragos Tudorache a controversatei Directii de Protectie Interna ”Doi s un sfert” este mai mare decat oricand, cat pentru noua miza pusa in joc : ”castile” DOS ! Pe care acum le vrea cu ardoare noul pol de influenta care este la un pas de a-si impune hegemonia la conducerea DIICOT.

Si cum aceeasi Directie de Operatiuni Speciale este in vizorul Ministerului de Interne pentru o minutioasa operatiune de reorganizare prognozata a avea loc chiar in lunile care urmeaza este foarte posibil ca DOS-ul, structura infiintata si parasita recent de chestorul Liviu Vasilescu – care si-a lasat, ce-i drept, finii sa hastagrezist pe metereze ! – sa aiba soarta ”Doi s un sfert” ! Dar nu neaparat ca asta ar mai interesa pe cineva la ce bulibaseala isterica a cuprins sistemul romanesc , dar, repet, miza ”castilor” de care dispune DOS este una uriasa. Fie si pentru simplul fapt ca pe vremea cand structura era condusa de Vasilescu, in vremurile de glorie ale chestorului, structura a beneficiat de tehnica de interceptare si filaj ”ultimul racnet” din partea americanilor. Si acum faptul ca nu s –a predat inapoi ”valiza” Whatsapp are o dubla miza. Pe de o parte, cine se afla la butoanele operative ale DOS mai poate inca obtine infomatii valoroase, fie ele si  unele ”paralele” si care nu pot fi folosite ca probe directe in instanta, in lipsa mandatelor judecatoresti de supraveghere pe siguranta nationala. Iar tehnica, daca va ajunge intr-adevar la DIICOT, va forma din viitoarea trupa a lui Banila o structura puternica si temuta deopotriva, mai ales daca aici se vor prelua mare parte din dosarele instrumentate in prezent de DNA. Asa ca razboiul pe viata si pe moarte pe ”castile” DOS are o bataie mult mai lunga, ceea ce ar putea face si actuala conducere a Minsiterului de Interne sa reintre in joc si sa nu dea cu piciorul unei astfel de oportunitati… Mai ales ca, pana una –alta, tehnica DOS se afla in custodia sa, chiar daca unii dintre sefii structurii merg mai mult pe persoana fizica, decat ”la oala” informatiilor…

Bataie pe DOS…

Greu de crezut ca Directia de Operatiuni Speciale va mai cunoaste prea curand gloria de altadata… Mai ales ca, sincer vorbind, si parteneriatele mai mult sau mai putin parafate oficial cu alte structuri erau ”osatura” pe care s-a bazat, atata amar de vreme, structura gandita si condusa de chestorul Liviu Vasilescu. Si care, pana acesta a cam pierdut fraiele din maini in fata unor ”lupi tineri” si ”infometati”, care au preferat sa sara etapele decat sa mai piarda timpul cu procedurile pentru a actiona ca la carte, a fost una dintre structurile de elita ale intregului sistem. Iata insa ca lucrurile s-au schimbat radical, oamenii de valoare au plecat pe capete catre alte strcuturi si sperantele de resetare dn mers a Directiei de Operatiuni Speciale nu mai reprezinta o varianta viabila de lucru in niciunul din planurile facute la varful sistemului. Si care, cam toate, prevad mai degraba impartirea DOS-ului, pana la disolutia totala a structurii in cu totul alte Directii… Asa ca adevarul crud dar real este ca, in momentul de fata, se da o batalie pe viata si pe moarte doar pe tehnica DOS, lupta urmand a fi decisa cel mai probabil la inceputul acestei toamne…

Se strang randurile…

Multi s-au grabit sa ”analizeze” ultimele actiuni de amploare ale DIICOT-ului strict din perspectiva actualului procuror sef Daniel Horodniceanu. Uitand ca, oricat s-ar fi trezit aceasta peste noapte ca este posesor de ”cojones”, tot nu ar fi putut sa dea ordine care sa fie executate peste noapte. Mai ales ca operatiunile intens mediatizate ale DIICOT-ului din ultima vreme nu aveau cum sa fie puse in practica fara sprijinul vivace si neconditionat ale altor structuri de forta, in frunte cu cele ale Ministerului de Interne. Astfel ca intr-o parte a sistemului se cam baga deja mana in foc ca, la nivelul viitoarei conduceri a DIICOT tocmai ce se constituie un influent pol de putere. Fie si pentru simplul fapt ca nominalizatul procuroro sef Felix Banila este bacauan, ca si influenta sefa a Corpului de control al ministrului Justitiei, Oana Schmidt Haineala si seful Sectiei de procuori din cadrul CSM, Codrut Olaru. Asa ca DIICOT s-ar putea sa forteze cat de curand sa ia fata DNA-ului in instrumentarea marilor dosare, iar in acest scop are nevoie ca de aer de propriul aparat de interceptare si filaj. Iar preluarea fie si a ”bucaticii” tehnice din cadrul DIICOT ar fi marea lovitura care le-ar permite procurorilor DIICOT sa treaca ei la ”castile” sistemului…

Da MAI-ul ”vrabia” din mana…?

Desigur, planul taberei pe cale sa se regrupeze la varful DIICOT se bazeaza, in ciuda influentei politice de care dispune, pe o lipsa de interes a conducerii Ministerului de Interne fata de soarta tehnicii Directiei de Operatiuni Speciale… Ceea ce, totusi, ramane de vazut… Pentru ca au trecut vremurile pe cand Carmen Dan era doar ”blonda de la Interne”, aceasta fiind acum ”harsaita” de trecerea prin mai multe razboiae. Si din care a iesit chiar victorioasa… Asa ca soarta tehnicii DOS inca se joaca, ramanand de vazut daca actuala conducere a Ministerului  de Interne va da  chiar atat de ”usor” vrabia DOS din mana, mai ales ca alta ”cioara” informativa nici nu prea mai ”caraie” pe gardul sistemului.

author avatar
Catalin Tache
4.641 afisari

10 COMENTARII

  1. Nu există nici un dosar în faza de urmărire sau pe fond sau rechizitoriu, unde apare o interceptate pe whats-ap sau telegram!!
    Restul este can can…
    Povesti spuse de unii milițieni care vor și ei să mănânce o friptură și să bea o sticla de vin pe cârcă naivilor care cred toti „rupți” de polițiști.
    Doar la percheziție informatica se poate vedea ce ai sters ( cand iti ia fizic telefonul), dat si primit pe whats-app, dar nu si pe telegram.
    Se poate activa doar microfonul la telefoane pe ambiental, dar nu se poate intercepta nicio conversație avută pe telegram sau mesaj.
    Dacă există cineva care ma contrazicea, să posteze sau să ne spună unde putem vedea un dosar în care apare o conversație pe whats-ap sau telegram.
    La ultimul curs de la Haga, s-a dezbătut exact acestă problemă, aplicația telegram. Teroriștii vorbrsc doar pe telegram și nu se poate descifra codul de criptare.
    Da, stiu…. unii vor spune că se poate pe siguranță națională, dar fără probe sau argumente.
    Toti ati devenit paranoia să vă fie frică să vorbiți pe telefoane!!@ Majoritatea spun pe tel sau mesaje așa: vorbim cand ne vedem…
    Atunci se pot disloca echipe de filaj formate dintr-un bărbat și o femeie (80%) iar tehnica de ascultare este pusă pe taxiuri (cum mai practica cei de la grupari, DIC sau judiciar), dubite rcs-rds și motociclete, în ultima perioadă.
    Cei care sunt băgați pe siguranță, sunt filati si cu masini parcate în fața casei sau în locurile vrecventate…
    Teoria conspirației v-a marcat pe mulți care mai dați în primire colegi sau sefi….
    Stie Tache ceva, dar îi lipseste 80% din detalii și adevar.
    Cine pune mâna pe DOS, va deține adevărul și puterea pentru parchete sau alte instituții și persoane…
    DOS-ul este unitatea cu cele mai mari probe și secrete, nu SRI, cum cred unii…
    Echipele de filaj se fac cu minimum 4 mașini, nu una sau două.
    Cand aveți ceva de vorbit sau de facut, mergeți în aglomerație, nu în liniste…
    Mergeți unde este trafic și gălăgie, nu armonie si localuri cunoscute sau controlate, în mintea voastră…
    Nouă tehnica de care dispune, poate inregistra de la circa 300 m față de grup!!!
    Astept probe sau nr dr dosar unde apare o interceptare pe whats-app sau telegram, restul e can-can..
    Tache, încearcă să te faci mult mai cunoscut si auzit, nu doar de catre noi, cadrele sau rezervisti.
    Ori esti controlat prea mult, ori amenințat, ori ti-e frică, ori nu stii ce trebuie sau nu ai sursele necesare să poți să spargi gheață.
    Nu vezi că nu preia nimeni din alte trusturi de presă articolele tale, unele chiar bune și reale, altele cu praf în ochi si unele fără probe.

  2. Cand ai mandat de ascultare si monitorizare pe urmele tale, acele probe ajung la procuror și trebuie să apară în rechizitoriu, ăsta este si scopul!!! Nu interesează pe nimeni personal ce faci, fără să te poată proba în instanță.

     Înainte să își înființeze propriul serviciu de ascultare  DIICOT-ul și  DNA-ul, era DOS-ul  și SRI, pe siguranță națională.
     Dar mă repet, nu există nici o conversație pe Telegram interceptata.
    Orice  procuror ar trece în rechizitoriul dosarului fapte sau probe de pe whatsapp sau telegram dacă ar putea!

    Direcția de informații a apararii, are cea mai avansată tehnică, dar nu pot face interceptari pe telegram.
     Vorbesc în cunoștință de cauză, nu din auzite….
    Alții vorbesc din ce îi sperie unul sau altul, dar nu există posibilitatea de interceptare pe telegram.

    Ofițerii din cadrul BCCO sau DNA, au cerut de nenumărate ori SRI-lui decriptarea mesajelor de pe telegram. Dar au primit (scris) raspuns negativ, că nu dețin tehnica si softul pentru interceptarea mesajelor sau convorbirilor.

    Dacă la cursul Europol de la Haga, s-a vorbit de problema aplicatiei telegram, crezi că noi, românii, suntem mai tari ca ei….sau că alte servicii care se confruntă cu terorismul, nu aveau ei primii soful…..

    Pot trimite echipe dupa tine, pe releu… Așa te monitorizează și văd unde esti sau cu balize sub mașină cand au informații că nu iti iei telefonul cu tine…

    Echipele sunt trimise dupa cei monitorizati, printr-un impuls pe telefon, care dă pe releu locația exactă.
    Dacă se putea intercepta telegramul, erau prinse multe transporturi de droguri de mare risc sau mulți oameni de afaceri sau politicieni, arestați….

    • Merci frate! Mai rar asa oameni E bine de stiut cum ne asculta si ne pindesc aiurea de dupa colturi Nu e asa ca o fac nelegal de multe ori?

  3. Un tribunal din Moscova a ordonat blocarea mesageriei Telegram in Rusia, pentru ca aceasta a refuzat sa furnizeze Serviciului Federal de Securitate (FSB) codurile ce ar permite citirea mesajelor criptate, informeaza AFP.

    Agentia rusa de reglementare Roskomnadzor, care a sesizat justitia, a atentionat ca decizia va fi pusa in aplicare ‘imediat’ ce va fi emisa o decizie.

    Audierea a avut loc in absenta reprezentantilor Telegram, care au explicat ca nu vor sa participe.

    Aplicatia, care are 200 de milioane de utilizatori in intreaga lume, este cunoscuta pentru faptul ca ofera o confidentialitate sporita si este angajata de mai multe luni intr-o lupta cu autoritatile ruse, care in ultimii ani exercita o presiune in crestere asupra internetului.

    Avocatul mesageriei, Pavel Cikov, a denuntat o decizie care ‘demonstreaza inca o data ca justitia (rusa) serveste in mod fidel intereselor puterii, fara a se preocupa sa pastreze o minima aparenta’. Acest verdict ‘apropie Rusia de tarile unde ura triumfa, unde se taie capete si unde se duce razboi impotriva progresului si libertatii’, a adaugat Cikov pe contul sau Telegram.

    El a declarat cu o zi inainte ca Pavel Durov, cofondatorul Telegram, le-a interzis avocatilor sai sa se prezinte la audiere, pentru ‘a nu legitima aceasta farsa’.

    In 20 mai, Roskomnadzor i-a dat 15 zile mesageriei Telegram pentru a furniza codurile sale de criptare. ‘Informatiile difuzate de Telegram pot contine date utilizate de organizatii teroriste si extremiste’, a declarat catre audienta o reprezentanta a Roskomnadzor, afirmand ca aceasta ar constitui ‘o amenintare la adresa Federatiei Ruse’.

    Mesageria a explicat anterior ca cerintele autoritatilor sunt ‘inaplicabile’ din punct de vedere tehnic, dat fiind sistemul foarte complex de criptare, potrivit caruia mesageria insasi nu are acces la unele comunicatii.

    Asta pentru cei care tot traiesc cu impresia că se poate intercepta Telegramul.
    Nu, nu se poate decripta.

  4. Si in fond prietene?! Ce sa intelegem, ce incurajezi? Ca vad ca stii multe tu. Zi esenta.

  5. Prieteni nu suntem, este greu să fii prieten cu mine…
    Nu vreau nimic, facem câteva remarci să nu mai trăiască unii cu senzația că sunt interceptati pe telegram.
    Toți își dau cu părerea din auzite…
    Exact ca in Legiunea franceză, toți sunt legionari, dar unii au fost bucătari, soferi, la mentenanță și puțini infanteristi …
    Asa sunt si ziariștii sau sursele lor din servicii, unii sunt sobolani de birou, alții pe traseu și puțini au acces la informatii.
    Cunosc mulți „baieti de băieți” din servicii, dar puțini stiu adevarul si putin vorbesc ce știu cu adevarat.
    Poate cei de la Tonola pot spune mai multe…. si cei care fac mentenanța la calculatoare si aparatură la DOS.
    Astept să văd un ziarist adevarat sau un ofițer să ne arate cu probe dacă se poate intercepta telegramul.
    Povești de adormit copiii, exact cum ați crezut la revoluție că sunt teroriști…
    Iar noi, românii, ne împușcam între noi…
    Am fost la cursul de la Haga organizat de Europol, unde s-a dezbătut acestă problema, decriptarea telegramului.
    Vă las cu bine si cu povesti de Sanda Brown…

  6. D-le Dan, rabufnirea pe care o ai ca reacție la acest articol, nu este profesională și nici deontologica. Indirect, transmiți mesajul cum ca ai fi din sistem sau ai fost in sistemul structurilor MAI. Nu înțelege greșit, dar modul de lucru și procedurile profesionale de specialitate, nu cred ca ar trebui expuse publicului indiferent ce motivații aveți! Uneori, asemenea expuneri pot pune in pericol acțiuni, operațiuni și nu in ultimul rând oameni-lucrători din sistemul de siguranța! De acord, exista o paranoia a ascultărilor dar ați făcut referire și la alte chestiuni ca și cum ați fi dorit o recunoaștere, credit pentru ceea ce ați afirmat. Chiar era nevoie? Nu e nevoie sa răspundeți!

  7. Cea mai mare problema este când unii oameni de afaceri sau sefi din minister asculta sau fileaza oamnei la comandă,  fara probe sau indicii temeinice din care să rezulte că acea persona sau acel grup fac ceva ilegal sau probe ce pot duce la amenințarea siguranței naționale.

    Multi informatori ai unor ofiteri, aruncă cu informații eronate (cu sau fără voie), iar acele informații sunt băgate în Analiza Informațiilor, de unde nu te mai scoate nimeni!!!

    Rămâi toată viata cu pată!!!

    Orice informație se bagă acolo, la fel cum cei de la DGIPI ne bagă pe noi….și te întrebi de ce nu poți să fii avansat sau sef serviciu….
    Tache, te rugăm să faci si o anchetă jurnalistică privind acestă problemă (Analiza Informațiilor) prin care trec foarte mulți oamnei, civili sau cadre.

    Sau cum cei de la DOS montează camere audio-video în camerele  hotelurilor de lux…

    Sau cum sunt presați ofițerii din cadrul BCCO să introducă circa 4-5 perosne pe lună în Analiza Informațiilor, cu sau fără probe…
    Ce usor se paote face rau unor oameni nevinovați…

    Ce satisfacție să ai, să faci rau gartuit unor oameni, doar din frustrare, invidie și rautate prostească.
    Pe urmă vă întrebați de ce vă mor copiii sau familia se îmbolnăvește de boli incurabile.
    Toti platim pe acestă lume, aviz amatorilor!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger