AcasăDezvaluiriAncheteDIICOT a ajuns la Șeful GĂRZII PREZIDENȚIALE din SPP!

DIICOT a ajuns la Șeful GĂRZII PREZIDENȚIALE din SPP!

Secțiunea 1 asigură paza președintelui

”Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Dosar nr.174/P/2022 – 15.09.2022.

Ordonanță de luare a măsurilor asigurătorii. Procuror Maria Mirabela Viciu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, Examinând actele de urmărire penală din dosarul penal cu numărul de mai sus, CONSTAT :… ”.

Ionel Tănase a fost aghiotantul lui Ion Iliescu

Ordonanța procurorului de caz prin care se instituie măsuri asigurătorii cuprinzând o listă de 15 nume. Marea majoritate a acestora fiind funcționari publici care își desfășoară activitatea în cadrul Senatului României. Iar după cum dezvăluia în ”lovitura” din 2 noiembrie, un prim ”nume greu” regăsit în documentul oficial al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova și publicat de ”NAȚIONAL” este cel al chiar șefei Biroului de Audit din cadrul Senatului României.

”7. Miulescu Aurelia”

Totul după ce, după cum rețin procurorii, ”la data de 24.04.2022, Casa de Ajutor Reciproc Moldova IFN, cu sediul în mun. Ploiești, jud. Prahova, a formulat plângere penală împotriva numitei (…) pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, faptă prev. de art. 244 C.p. și fals în declarații, faptă prev. de art. 326 C.p., cu referire la creditele acordate de către instituția de credit ca urmare a înșelării acesteia de către făptuitoare. Cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești cu nr. 2400/P/2022.

Prin Ordonanța nr. 2400/P/2022 din data de 10.05.2022 s-a dispus începerea urmăririi penale in rem privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prin ordonanța nr. 2400/P/2022 din data de 23.06.2022 s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunii de (…). În data de 12.07.2022, prin Ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești s-a dispus declinarea competenței de soluționare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, unde cauza a fost înregistrată cu nr. 174/P/2022.(…) Prin Ordonanța din data de 12.09.2022 a organelor de cercetare penală, confirmată la data de 13.09.2022, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspecții:

(…) 7. MIULESCU AURELIA, privind săvârșirea infracțiunilor de (…) a solicitat și obținut un număr de 20 de credite la 14 CAR-uri, cauzând un prejudiciu de 857.000 lei”.

Anchetatorii trec la next level

La începutul lunii noiembrie ”explodând” public, în toată presa și confirmată inclusiv de secretarul general al Senatului, liberalul Mario Oprea ”ancheta DIICOT de la Senat”. Ca și confirmarea informației că procurorii au ajuns deja astfel la chiar șefa Auditului din Senatul României, suspecta Miulescu Aurelia.

Generalul Ionel Tănase!

Iată însă că, în ciuda ”asigurărilor” că ”partidul meu” nu va permite și în continuare ”călcarea accelerației” în Dosarul nr.174/P/2022, ancheta procurorilor, fie ei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova sau a celor anti-mafia de la DIICOT continuă în ritm accelerat. Mai ales că, după primul ”ARV” anunțat în exclusivitate de ”NAȚIONAL”, încă o suspectă s-a ”repatriat” și a negociat cu procurorii semnarea unui nou Acord de Recunoaștere a Vinovăției. Cel în urma căruia s-a ajuns deja la ceea ce pare a fi ”next level” al Dosarului nr. 174/P/2022.

Ținând cont de stadiul declanșării a noii verificări pe noul ”palier” a cărui ”ușă” le-a fost deschisă procurorilor de ultimul ”ARV” – dar, probabil, nu cel din urmă! –nu putem dezvălui public toate informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră.

Totuși, ”să se știe că se știe”, surse apropiate anchetei susțin că urmează a fi audiat nimeni altul decât generalul Ionel Tănase, fostul șef al Secțiunii 1 din cadrul Serviciului de Protecție și Pază și aghiotantul personal al președintelui Ion Iliescu!

Cel care, la data desfășurării activității infracționale a ”Grupului” de la Senat ar fi fost director general al Direcției Control din cadrul Senatului României. Documentele puse la dispoziție procurorilor de către instituțiile financiare păgubite probând deja că sute de credite au fost obținute prin prezentarea unor adeverințe false, purtând însă ștampila… Direcției Control! Deja doi dintre funcționarii de la Cabinetul generalului Tănase primind ”oferta de nerefuzat” de a colabora cu procurorii de caz în acest dosar exploziv.

author avatar
Catalin Tache